Tüm sorunlarımın kaynağı görümcem

Kusura bakmayın konu sahibi ama herkesin savunması da aynı, yaşasaydın da görseydin de sen ne yapardın bakalım diye. Bi kere sizin kararınızı isteğinizi önemsemeyen her zaman ailesi bacısı önce gelen adamdan çocuk yapmazdım ben. Ha yapmışsınız Allah bağışlasın, hala daha sorunun eşiniz olduğunu kabullenmek istemediğiniz için görümceye takmışsınız kafayı. Sorun kocanız. Bu durumun içindeyseniz boşanmayacaksanız bile sorunu görün en azından onunla yaşamayı öğrenin, çünkü değişmeyecek. Sorun eşiniz .
Kabul etmiyor değilim bence topu sorunlu hatta en sorunlusu eşim yukardaki bi arkadaşın dediği gibi ailede var olma şekli bu baba gibi davranıyor yuvayı yıkmak en kolay çözüm benim derdim başta eşimi ve ailesinin bu durumunu nasıl düzeltirim nasıl bunun makul bi hareket olmadığını gösteririm onlar yüzünden sorun yaşadığımı gösteriyorum hatta anlatmayın ne olur çok üzülüyor demişliğim bile var ailesine ama azalmıyor artarak devam ediyor o zaten dalmaya hazır daha da içine çekiyorlar bunyönünü de takdirle anlatıyorlar ne olur sorunu empati yaparak irdeleyip yazın empati yapamıyorsanız mevcut yazıyla empati yapabilecek soruları sorun kestirip atmayın boşan ya alış ya boşan bunlar en sonki seçenekler her boşanmada gök titrer rabbimin en sevmediği şey birine bunu tavsiye etmeden bi düşünün laf olsun diye boşan demek çok kolay

Allah yardımcınız olsun .kocan sıkıntı.
Uyuyamaz kocası bedelli yaptı üç kişi ağladı görümcem kayınvalidem ve eşim hayır anlamadığım bedelli 1 ay zaten bebeğini hafta sonları görmeye gelebiliyordu şimdi 3 hafta sonu görmeyecek bunun dışında gayet metropol bi şehirde askerlik yaptı niye ağladılar yemin ederim anlamadım Eşim diyor bu çocukların çektiği ne diyorum eşi işsiz kaldı özelde asgari ücretle yeniden başladı görümcem devlette durumları gayet iyi askerliğini bedelli yaptı ne çektiler iş dışında

Ben iki buçuk yıllık evli bi kadınım doğru evlilik için uzun yıllar bekleyip acele etmemiş bi insanım. Karşıma eşim çıktı ve gerçekten takdir ettiğim düzgün bir insandır. Ancak bizim sorunlarımız ikinci sene patlak vermeye başladı bugün düşününce bizim hiç bir sorunumuz incir kabuğunu dolduracak şeyler değil ama fazlasıyla birikmişlik var Şöyle ki ben gördüğüm bi tedavi sonucu belki de anne olamayacağım korkusu yaşarken daha 8 aylık evliyim (bizden iki buçuk yıl önce evlenmiş üç bebek kaybetmiş görümcem) eşim demişti ki onlar bebek sahibi olmadan biz düşünmeyelim, bu sözüne öyle üzülmüştüm ki sonra görümcemin gebe olduğunu öğrendik daha sonra da benimkini eşim önce onlarınki olmasa üzülürdüm onlara söyleyemezdim dedi şok oldum. Ne tepki verdim hatırlamıyorum bile. Zaman içerisinde görümcemin eşi işten ayrıldı eşim benimle hiç konuşmadı hissettiğini asla bilemedim ama öyle bi ağladı ki sonrasında bir aya yakın elinde telefon sadece onun iş durumunu araştırdı benimle konuşmadı kendini iletişime kapattı. O dönem hamileydim gebeliğimle alakalı 1 sayfa okumadı asla araştırmadı sonra görümcem eşiyle annesiyle kavga etse sanki o evde yaşıyor gibi herşeyden haberimiz oluyordu görümcemin kızı oldu doktorlar göz kontrolünde bir şeyler söyledi eşim yine agresif gergin ağlıyor kanında birşey var doktor bişeyden şüpheleniyor görümcem eşim kadar dert etmiyor. Görümcem iş yerinde arkadaşıyla takışmış eşim iş yerine gidiyor ya da araya adam buluyor. Görümcem araba alacak eşim beni ve bebeğimi bırakıp peşlerine düşüyor. Anlayamıyorum benim mutluluğum neden görümceme bağlı Bunun dışında kaynımın da iş sorunu oldu o da abi yetiş. Kayınvalidem kayınpederim ile tartışır bize anlatılır görümcem babasıyla kavga eder biz buradan koşarız. Geçen gün görümcemin taşınacağı evdeki kiracının çıkma tarihi ve görümcemin izin aldığı tarih uymamış eşimle kavga etmiş aynı hafta kızım hasta oldu ateşli bi hastalık eşim araştırdım telefonla başka doktora sordum diye bana kızdı tartıştık görümceme anlattım Abim üzüntüsünü öyle belli ediyor herkesinki farklı dedim eskiden böyle değildi cevabı kim aynı ki bunun yılla alakası yok 60 yaşında hanımını pamuklara saran da var dedim cevabı ne dememi bekliyorsun abla haklısın birbirinizi daha çok mu yiyin diyim oldu yani sorunumuz umrunda değil ama ona bişey olsa biz aklımızı kaybediyoruz
Sorum sorunum şu ben eşimin bu ilgisini nasıl azaltacağım bıktım bu sorunlardan evime yansımasından buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim 🙏🏻
Ahahhah enistesi işsiz kaldı diye agladi mi? Böyle sünepe mıymıntı erkegi nereden aldıysam oraya bırakırım nasıl saygi duyuyorsunuz hâlâ?

Uyuyamaz kocası bedelli yaptı üç kişi ağladı görümcem kayınvalidem ve eşim hayır anlamadığım bedelli 1 ay zaten bebeğini hafta sonları görmeye gelebiliyordu şimdi 3 hafta sonu görmeyecek bunun dışında gayet metropol bi şehirde askerlik yaptı niye ağladılar yemin ederim anlamadım Eşim diyor bu çocukların çektiği ne diyorum eşi işsiz kaldı özelde asgari ücretle yeniden başladı görümcem devlette durumları gayet iyi askerliğini bedelli yaptı ne çektiler iş dışında

Bunlar ailece hasta, valla bu adamdan cocuk yapma o da aynen bunlar gibi hasta olur ... sperm bankasindan sperm al ciddiyim bu manyaklarin soyunu turetme sakin.

Kabul etmiyor değilim bence topu sorunlu hatta en sorunlusu eşim yukardaki bi arkadaşın dediği gibi ailede var olma şekli bu baba gibi davranıyor yuvayı yıkmak en kolay çözüm benim derdim başta eşimi ve ailesinin bu durumunu nasıl düzeltirim nasıl bunun makul bi hareket olmadığını gösteririm onlar yüzünden sorun yaşadığımı gösteriyorum hatta anlatmayın ne olur çok üzülüyor demişliğim bile var ailesine ama azalmıyor artarak devam ediyor o zaten dalmaya hazır daha da içine çekiyorlar bunyönünü de takdirle anlatıyorlar ne olur sorunu empati yaparak irdeleyip yazın empati yapamıyorsanız mevcut yazıyla empati yapabilecek soruları sorun kestirip atmayın boşan ya alış ya boşan bunlar en sonki seçenekler her boşanmada gök titrer rabbimin en sevmediği şey birine bunu tavsiye etmeden bi düşünün laf olsun diye boşan demek çok kolay
Bu durumu siz düzeltemezsiniz. üzgünüm ama buradaki hiçkimse size bu konuda yardımcı olamaz. şöyle yap ya da böyle yap diyemez.Eşinizin ailesine bişeyler anlatmaya çalışmanız boşa bir çaba olur çünkü anlatsanız da anlamazlar işlerine gelmez çünkü onların normalleri bu.
Eşinizle konuşmayı deneyin diyeceğim ama eşinizinde ne tepki vereceğini çok kestiremiyorum.Yani sizin konuşmanızla aa tamam karıcığım evet haklısın ben de kardeşim ve ailemle fazla ilgileniyorum iyi oldu bunu söylediğin bir daha yapmam diyecek biri değil bence.Yani bunu siz anlatamazsınız.Bu durumda ya terapi bi şekilde uzman desteği olacak ya da rest çekeceksiniz bu şekilde devam edersen beni bir daha göremezsin çocuğunuda mahkemenin izin verdiği günlerde görürsün diyip göz dağı vereceksiniz.Vereceğiniz göz dağı da ya eşinizin kendi ailesine yani siz ve kızınızdan oluşan aileye sahip çıkmasına sebep olacak ya da kök ailesini tercih edip onlara daha çok bağlanıp sizden ayrılmaya…Bunu göze almalısınız..

Her boşanmada gök mü titrer? Bilmiyordum. Kocasından dayak yiyen, fiziksel/cinsel şiddete maruz kalan, kısıtlanan kadınlarda mı gök titriyor yoksa çok daha iyi mental sağlıkla yaşayabilecekken, kocasının regl sancısında gözyaşlarını izlemeye devam eden kadınlar için mi?

Ben kocamdan boşandım. Belki de hayatımdaki en iyi kararlardan biriydi, çünkü mental olarak da fiziksel olarak da iyileştim. Şu ana kadar eğitimli, kısmen bilinçli biri olduğunuzu düşünmüştüm ama içinizden annanem çıktı.

Son düzenleme:
Eşiniz düzelmez o ayrı da siz nasıl sabrediyorsunuz diyeceğim ama Allah dağına göre kar veriyor
Yine diyorum eşiniz düzelmez
Kaybetme korkusu yaşatın diyecegimde sizi kaybetmekten korkan böyle davranmaz
Şu olabilirdi abartılı ilk davranışına abartılı bir tepki verecektiniz ilerisine cesaret edemeyecekti
Siz bir de okulda sorun yaşayan çocuğun velisi gibi davranıp ailesine gidip lütfen anlatmayın üzülüyor demişsiniz büyük hata

Ben iki buçuk yıllık evli bi kadınım doğru evlilik için uzun yıllar bekleyip acele etmemiş bi insanım. Karşıma eşim çıktı ve gerçekten takdir ettiğim düzgün bir insandır. Ancak bizim sorunlarımız ikinci sene patlak vermeye başladı bugün düşününce bizim hiç bir sorunumuz incir kabuğunu dolduracak şeyler değil ama fazlasıyla birikmişlik var Şöyle ki ben gördüğüm bi tedavi sonucu belki de anne olamayacağım korkusu yaşarken daha 8 aylık evliyim (bizden iki buçuk yıl önce evlenmiş üç bebek kaybetmiş görümcem) eşim demişti ki onlar bebek sahibi olmadan biz düşünmeyelim, bu sözüne öyle üzülmüştüm ki sonra görümcemin gebe olduğunu öğrendik daha sonra da benimkini eşim önce onlarınki olmasa üzülürdüm onlara söyleyemezdim dedi şok oldum. Ne tepki verdim hatırlamıyorum bile. Zaman içerisinde görümcemin eşi işten ayrıldı eşim benimle hiç konuşmadı hissettiğini asla bilemedim ama öyle bi ağladı ki sonrasında bir aya yakın elinde telefon sadece onun iş durumunu araştırdı benimle konuşmadı kendini iletişime kapattı. O dönem hamileydim gebeliğimle alakalı 1 sayfa okumadı asla araştırmadı sonra görümcem eşiyle annesiyle kavga etse sanki o evde yaşıyor gibi herşeyden haberimiz oluyordu görümcemin kızı oldu doktorlar göz kontrolünde bir şeyler söyledi eşim yine agresif gergin ağlıyor kanında birşey var doktor bişeyden şüpheleniyor görümcem eşim kadar dert etmiyor. Görümcem iş yerinde arkadaşıyla takışmış eşim iş yerine gidiyor ya da araya adam buluyor. Görümcem araba alacak eşim beni ve bebeğimi bırakıp peşlerine düşüyor. Anlayamıyorum benim mutluluğum neden görümceme bağlı Bunun dışında kaynımın da iş sorunu oldu o da abi yetiş. Kayınvalidem kayınpederim ile tartışır bize anlatılır görümcem babasıyla kavga eder biz buradan koşarız. Geçen gün görümcemin taşınacağı evdeki kiracının çıkma tarihi ve görümcemin izin aldığı tarih uymamış eşimle kavga etmiş aynı hafta kızım hasta oldu ateşli bi hastalık eşim araştırdım telefonla başka doktora sordum diye bana kızdı tartıştık görümceme anlattım Abim üzüntüsünü öyle belli ediyor herkesinki farklı dedim eskiden böyle değildi cevabı kim aynı ki bunun yılla alakası yok 60 yaşında hanımını pamuklara saran da var dedim cevabı ne dememi bekliyorsun abla haklısın birbirinizi daha çok mu yiyin diyim oldu yani sorunumuz umrunda değil ama ona bişey olsa biz aklımızı kaybediyoruz
Sorum sorunum şu ben eşimin bu ilgisini nasıl azaltacağım bıktım bu sorunlardan evime yansımasından buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim 🙏🏻

Tek sorun görümceniz değil. Beceriksiz eşiniz.

Ne seni ne çocuğunu ablası ve yeğeni kadar bile sevmeyen ve önemsemeyen kocanı çek. Bu herifler duzelmezler.

Bugün görümce vefat etse eşin yine enişteye yeğene bilmem kime takacak ve her türlü sizin ve çocuğunuzun önünde tutacak. Sorun görümce değil, görümce ölse bile eşiniz böyle bir adam olmaya devam edecek. İnsanların hepsi aynı şeyi söylediği halde gorumceyi suçlama devam ediyorsunuz hatta buradaki üyelere siz de demek böyle insanlarsınız diyorsunuz. Arkadaşım belli ki eşin hasta, seninle de görücü usulü evlenmiş sevmiyor, adamın ilgi odağı sen değilsin. Bunu anlamak bu kadar zor mu gerçekten?

Belki bıraksalar sadece evine döner
Dönmeyeceğini biliyorsunuz,şu an hâlâ inkâr durumundasınız.Asil problemin eşiniz olduğu o degismedikce diğerlerinin değişmeyeceğini idrak etmek zor değil.
Suçu görümceye,ve diğerlerine atmak kinlenmek kolay ama asıl düşmanın koynunuzda olduğu gerçeği görmek istemediğiniz tek gerçek.

Asla normal değil ama görümceniz değil mevzu eşiniz. Benim eşim de düşkündür ailesine ama beni ihmal etmez.

Senin sorunların beni ilgilendirmeyen eş artık eşim değildir bence. Amaç beraber bir hayat geçirmek değil mi? Sorunlarımı eşime anlatmıycaksam eğer tek başıma yaşıyorum demektir.

Şu bi gerçek en az eşim kadar görümcemin de problemli olduğunu abisine eşi gibi davrandığını kimse farketmiyor çok garip belki eksik anlattım belki tanımadığınız için. eşimin sorununu bildiğim için çözüm arıyorum eşim hiç tanımadığı insanlara da üzülen değişik yapıda biri ki ailesine bunu yapması çok normal!! ben kendilerine göre normal gelen bu durumdan şikayetçiyim düzeltmeye çalıştığım o görümcemin sütten çıkmış ak kaşık olarak görülmesine de anlam veremiyorum tamam kocam sorunlu peki bu sorunu kullanan sorunlu olmuyor mu hiçbir şeyi dört duvar içinde yaşamayı bilmeyen görümcem gözünüzde nasıl normal bi profil çiziyor anlayamıyorum

Eğer bi insana dert anlatıyorsanız onun gününe de gölge düşürüyorsunuz demektir ki bence tek başına bunu düşünmek bile yeterli bi insanın işte de sorunu varken ailesi varken kendi sorununu çözmeye çalışmayı düşünmesi yeterli bi insan bu kadar abisiyle evli gibi her derdini anlatmaz sorun orada benim bebek düşürdüğümü işteki sorunumu abim niye bilsin sebep ne bunlar özeldir işte görümcemin tarafından baktım olaya abim zaten takıntılı dert arıyor o çok duygusal deyip niye keyfini kaçırıyorsun sözde seviyorsun abini yeğenini

Benim kardeşlerim ki üçü de erkek. Hepsi bebek düşürdüğümü bilir, işteki sorunlarımı da bilirdi. Ama dedikleri abla birşey yapalım mı? Bende yok diyordum ve konu bitti. Görümceden çok bir eşinize bakın ki onunla evlisiniz. At gözlüklerinizi bir kenara koyun ve gerçeği görün artık.

Dönmeyeceğini biliyorsunuz,şu an hâlâ inkâr durumundasınız.Asil problemin eşiniz olduğu o degismedikce diğerlerinin değişmeyeceğini idrak etmek zor değil.
Suçu görümceye,ve diğerlerine atmak kinlenmek kolay ama asıl düşmanın koynunuzda olduğu gerçeği görmek istemediğiniz tek gerçek.
Öteki yol hiç denenmemişken nasıl bu kadar keskinsiniz merak ettim bu inkar değil sorun görmesem gerçekten bunu tecrübe etmiş insanlardan fikir istemem değil mi

Eğer bi insana dert anlatıyorsanız onun gününe de gölge düşürüyorsunuz demektir ki bence tek başına bunu düşünmek bile yeterli bi insanın işte de sorunu varken ailesi varken kendi sorununu çözmeye çalışmayı düşünmesi yeterli bi insan bu kadar abisiyle evli gibi her derdini anlatmaz sorun orada benim bebek düşürdüğümü işteki sorunumu abim niye bilsin sebep ne bunlar özeldir işte görümcemin tarafından baktım olaya abim zaten takıntılı dert arıyor o çok duygusal deyip niye keyfini kaçırıyorsun sözde seviyorsun abini yeğenini

Kusura bakmayın ama nasıl bu şekilde bakabiliyorsunuz olaya anlamıyorum hala görümceye suç bulma derdindesiniz.
Ailedeki herkesin sağlık sorununu biliriz işsiz kalmasını vs de, büyük küçük diğer dertler de anlatılır burası normal.
Ama kimsenin kendi ailesini unutup kardeşinin derdine düşecek kadar pervane olduğunu görmedim. Hele de çocuk yapmayalım onları bekleyelim onlar şunu yapmadan biz yapmayalım şeyleri hiç duymadım.
Dert anlatılır paylaşılır kardeş sonuçta ama kendi karısını çocuğunu umursamayıp kardeşine tüm ilgisini veriyorsa sorun eşiniz.
Görümcene bir şey olsa bile (Allah korusun) sorununuz bitmeyecek ki yeğenlerine kendi çocuğundan daha çok ilgi gösterecek siz de biliyorsunuz

Şu bi gerçek en az eşim kadar görümcemin de problemli olduğunu abisine eşi gibi davrandığını kimse farketmiyor çok garip belki eksik anlattım belki tanımadığınız için. eşimin sorununu bildiğim için çözüm arıyorum eşim hiç tanımadığı insanlara da üzülen değişik yapıda biri ki ailesine bunu yapması çok normal!! ben kendilerine göre normal gelen bu durumdan şikayetçiyim düzeltmeye çalıştığım o görümcemin sütten çıkmış ak kaşık olarak görülmesine de anlam veremiyorum tamam kocam sorunlu peki bu sorunu kullanan sorunlu olmuyor mu hiçbir şeyi dört duvar içinde yaşamayı bilmeyen görümcem gözünüzde nasıl normal bi profil çiziyor anlayamıyorum
O da normal değil tabii ki. Ama eşin normal olsaydı normal olmayan görümcen kendine alan yaratamayacaktı. Yani onun durumu sizi etkilemeyecekti. Bu durumda eşinle konuşup artık görümcenin abisi olmak dışında kendi ailesi olduğunu, ilginin yüzde seksenini sana ayırması gerektiğini, aileci erkeklerin hiç de cazip olmadığını anlatmalısın. Ama işe yarar mı bilmiyorum

X