• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm çıplaklığıyla benim hikayem aslında buydu...

Su damlası bak V violetto nun konularını oku, neler yaşadığını nasıl aştığını nasıl çabaladığını gör. Tamam büyük travmalar yaşamışsın ama herşey senin elinde bunu sakın unutma. Ömrünü böyle eziklenerek geçirmek de silkinip kendine gelmek de senin seçimin olacak.

Yani her konuna yazmayı görev bildik neredeyse ama bize de söyleyecek fazla bişey kalmıyor. Yerinde olsam ruh sağlığıma kavuşmak için doktor doktor gezerdim.

İşi olan maddi bağımlılığı olmayan bir kadınsınız sizinle evlenme niyeti olamayan 8 yıl önce psikolojik şiddet, fiziksel şiddete uğratan sırf siz öğretmenlik yapmayın çalışmayın kendisinin eline muhtaç kalın diye uğraşan bir adama dönme ısrarınızı bir türlü anlamıyorum. Şikayet ettiğiniz annenizin hayatının daha beterini yaşamak içim mi tüm çabanız? Bunun netliğini nasıl göremiyorsunuz?
Siz kendinize bunu reva görüyorsanız, o elalem size neler yapar. Kendi çukurunuzu açıyorsunuz.

Farz edelim öğretmenliği bıraktınız. Adamla yaşıyorsunuz. Adam daha şimdiden 8 senede kiminleydin ne yaptın hesabı soruyor. Güven yok. Elinde maddi imkanın yokken şiddete devam edecek. Muhtemelen bir veya daha fazla çocuk doğuracaksınız. Adam ilgilenmeyecek. Adam o an sizi kapnın önüne koyduğunda ne yapacaksınız? Annenizin evine mi gideceksiniz? Çocuklara kim bakacak, nasıl bakacaksınız. Tekrar çalışmak isterseniz ne yapacaksınız? Etrafın evlenip boşanmış kadına nasıl baktığı onların iğrenç zihniyeti. Sizi bağlayan bir şey yok. Çocuklarla ortada kalınca daha kötüsüyle karşılaşmayacağınızın garantisi mi var?

Sizi tutup sarsmak istiyorum. "Kör müsün nasıl inanıyorsun nasıl kaderini iğrenç insanların ellerine bırakmayı düşünürsün" demek istiyorum. Annenin yaptıklarından yapmadıklarından sonra annenizin size biçtiği hayatı kendi evlatlarınıza nasıl biçeceksiniz?
Ne kadar şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz.
Yazık. Sizin sahip olduğunuza sahip olsa kendini ve evladını kurtaracak bir sürü kadın hergün yazıyor buraya.
Bir erkek için hayatınızı çöpe atmaya değmez.

ya ne duymak istiyorsan o zaman tamam
hadi git barış şu adamla
öğretmenliği de bırak
anneni de zehirle
eski sevgilini de ne bileyim cebine eroin koy polise falan şikayet et

Meslegini yapiyormussun ne guzel
Seni engelleyen adamdan kurtulmussun annene de istediğin yardimi yapmışsın
Sira sende
Kendine ayri bir hayat kur, hatta ayri bir eve çık kurslara katil ne bileyim kendini mutlu edecek seylere zaman ayir
Bu psikolojiden çıkmak icin once eski esi geride birakmalisin
Sonra da ailenle arana mesafe koymali ve kendi şahsına özel bir hayat kurmalisin
Zamanla seni sen oldugun için sevip mutlu edecek kisi de karsina çıkar ama kendine iyilesmek (yani psikolojik anlamda iyilesmekten bahsediyorum) icin zaman tani

Son düzenleme:
Kendinize eski eşinizden ve ailenizden ayrı başka bir hayat kurun. Tabiki anneniz hayatınızda hep bir yerlerde olacak fakat ilişki durumunuzu siz ayarlayabilirsiniz.
Öğretmenlik gibi çok güzel bir mesleğiniz var ve 8 yıl önce boşanmışsınız. Köprünün altından çok sular akmış. Sürekli geçmişi düşünmek size sadece zarar verir.

Off sıkıldım konundan her defasında kocanı biraz daha meleklestirmen berbat...bence de sen öğretmenlik yapmamalısin çocuklara ne öğreteceksin okuyun kocaniz istemezse çalışmayın yiyin dayağı evinizde oturumu mu

çok haklısın çok sağol yorumun için ama beynim en büyük düşmanım :KK43:

Bakin dibe batmis kaybedecek birseyi olmayan bir insan degilsiniz.

Mesleginiz var ogrencileriniz var is arkadaslariniz var.

Maasinizi alip cikip istediginiz gibi harcayabilirsiniz. Okuldaki arkadaslarinizla yemege kahve icmeye felan cikabilirsiniz. Koskoca kadin olmussunuz kimse de neredeydin demez.

Bunlari yapabilmek ne yazikki bir cok kadin icin hayal.

Kocasi dovuyor birakip gidemiyor. Gitse bes kurus parasi yok meslegi yok ama siz oyle degilsiniz. Elinizdeki imkanlarin kiymetini bilin.

Siz kendinizi toparlayin biraz eski kocanizdan farkli erkeklerinde oldugunu farkedin gorun bakin onlarda sizi nasil farkediyor.

Bosanip yeniden evlenip mutlu olan o kadar insan var ki. Siz niye bunlardan birisi olmayasiniz ki?

Hep diyorum kariyer herkese göre değil.Okumak da herkese göre değil.Tam susup beyinin sözünden çıkmayacak kadınmışsın.
Nasıl oldu da öğretmen olucam diye direttin hayret ettim.Bunda annenin psikolojik baskısı eşinden daha etkili olmuş herhalde. Yoksa senin 40 yıl kalsan öğretmenlik yapacağın yokmuş.

Sonuca gelirsek...Eşin için hayırlı olmuş aslında çünkü hırs yapıp eğitimini tamamlamış.
Senin için de hayırlı olacakmış ama sen dirayetini sürdürememişsin.Bir baskıdan çıkıp diğerine girmişsin.
30 yaşında kadınsın,artık kendi hayatına bak.Ayrı eve,mümkünse ayrı şehre yerleş.

Ha ben eşini unutamadığını düşünmüyorum zira sevgili konularını hatırlıyorum.Mutsuzluğunun sebebi boşanman değil yani.Sen buna sığınıp duruyorsun.
Terapiye devam...

Tamam biz gayet iyi Anladık . Zor bir çocukluk geçirdiniz . Eşiniz çalışmanızı istemediği içinde boşandınız . Ve çok yanlızsınız . Bizde Öyleyiz . Ne yapalım ölelimmi . Farkımız ne biliyormusun . Biz en azından elimizdekilerin kıymetini bilip Önümüze bakmaya çalışıyoruz . Siz neyapıyorsunuz . Habire geçmişi sorgulayıp durmadan şöyle ağlıyorum böyle ağlıyorum modundasınız . Korlarımki biraz daha bu kafayla giderseniz , mesleğinizi bırakır eşinize geri döner , yeniden boşanır ve mesleğinizden de olursanız dertlerinize birde parasızlık eklenir . Ozaman şu günlerinizi mumla ararsınız . Yapmanız gereken şey çok basit . Geçmişe Sünger çekip , Allah'a sığınmak , işinize gücünüze bakmak . Allah kimseye kaldıramayacağından fazla Yük yüklemez . Bundan sonraki hayatınızdaki mutluluklar .

Meslektaşız , ve sanırım asla vazgecemeyecegim şeylerden biri mesleğim. Babam ben ölsem dahi yolunuza devam edip mesleginizi alın diyerek okuttu bizi. Rabbim meslegimin yokluğunu vermesin. Maddi özgürlüğümu, çocuklarımı , her sabah işe gitmek için hazirlanmanin keyfini büyük konuşmak istemem ama kimse için degisemem. Bu kadar karamsar olma, annen paranı yemek için tabiki bosanmani istemez, ve Özür dileyerek söylüyorum eşin tam bir ruh hastası. Sukretmen lazım ondan kurtuldugun için. Kendine yeni bir başlangıç yap, inançlı ol, gerekirse bir doktora git. Ama kurtul bu saplantidan.

pff su damlası, ben dahi çok yoruldum artık. Kurtul artık kendinden, akışına bırak her şeyi. Bakalım nasıl ilerleyecek süreç. Düşünme, acısıysa da acı çekeceksin bitecek. Böyle düşün.

edit: yazım yanlışları

sudamlası senin derdin eski kocan değil bence, çünkü 8 sene içinde onu unutup başkasına aşık oldun, evlilik hayalleri kurdun, ama ne zaman ki işler onla istediğin gibi gitmedi ayrıldın, düştüğün boşlukta eski kocana sardın, sen hep yalnız kalıcam, beni kimse istemiycek sanıyosun, hayatım 30 umda bitti, keşke eski kocamı boşamasaydım, ötleydi böyleydi sonuçta kocamdı kafası yaşıyosun, ama şunun farkında değilsin, bu adam seni sevmiyo, sevmemiş, sevmeyecek, eskaza boşanmamış olsaydın da hayatın bugünkünün bin beteri olurdu o kafada bi adamla,
neyse kendine biraz fırsat tanıyıp bunalımdan çıkmayı becerirsen, elbet eninde sonunda hayatına biri girecek, bunu takıntı yapma
önce kendin mutlu ol, ancak öyle başka bi insan senle mutlu olur, yanında olmak ister
ümitsiz olacak bi durumun yok, daha yaşın 30, daha karşına kimler çıkar

teşekkür ederim ama inann fake falan değilim.keşke öyle olsaydım çok yalnızlık çekiyoruım ruh halim berbat boğulduğumda dayanamadığımda buraya yazıyorum.
Konu sahibi bir mesajına yazmışsın ya adam için evlenmez asla diye. Nasıl bu kadar emin olabiliyosun.8 seneyi bırak boşanan erkekler 1 sene bile bekar durmuyorlar. Çoktan evlenmiştir. Hadi evlenmedi farzedelim etrafında sevgilileri doludur.Birde senle konusuyo bile olsa tekrar senle evlenmez amacı istek dürtülerdir geçici hevestir.Erkekler boşandıkları kadınları kolay kolay tekar nikahlarına almazlar. Eski karımla evlensem tekrar geçmişteki sorunları yaşarız geçmiş konular açılır diye uğraşmak istemezler ve yeni bir bayanla yeni bir aşkla evlilik yaparlar.Sende kendi hayatına bak. Eski kocan seni sevseydi 1 yıl içinde tekrar hatasını anlayıp senle evlenirdi zaten ya da hiç boşanmazdı unut artık onu hayatına bak. Eski kocanın sana dönmesini bekler gibisin 8 sene olmuş

Back