Tükenmiş evlilik ve yeniden çocuk sahibi olma fikri

eşimin 3 kardeşi var. Bir gram faydaları yok. Hatta dertler. Kendi tek çocuk en iyisi bir de derdi bana yük oluyor diyor. Başımız sıkışsa arayacağı son insan hatta kardeşi.
Ki on sene farkla nasıl bir destek olacak ki kardeşine. Aksine bir de ona kol kanat germe yükümlülüğünü yüklenir çocuk.
Bana mantıklı gelmiyor dediğiniz.
Ben tek çocuk annesiyim ve tek çocukta kalacağım. Bizim zamanımız gibi de değil. Geneli tek çocuk bu yaş grubunda. Ondan zorlanacaklarını da sanmıyorum. İyi insanlarla denk gelsinler inşallah

Evet o durum beni rahatlatıyor diyorum herkes tek çocuk neyse bu yorumlar beni çok rahatlattı bugün çok iyi ders çalıştım hak ettiğim yerde hak ettiğim şekilde yaşayacağım zaman zaman düşüşlerim oluyor dün gece gibi ama bir yerden tutunmak lazım

Bencillik değil inanın kimsesizlik umarım hiç yaşamazsınız ama çok zor
Çocuğunuz kimsesizliğinizi gidermemiş 2. Si de gidermeyecek. Üstelik size karşı öfke duyacak mutsuz bir aileye bile isteye onu getirdiğiniz için.
Annemi 20 yıl oldu olacak kaybedeli babamı 10, kardeşlerim var ama herkes kendi hayatını gerçekleştirme derdinde, kimsenin kimseye mucizevi bir faydası yok yani. Bende evladımı kendim büyütüyorum 3 aylık dan beri. Bana birşey olsa evet bazen bende düşünüyorum bu çocuk heder olur diye ama, mutlak kader diye birşey var ki önüne geçemezsiniz, geçemeyiz. Bize düşen var olanı korumak kollamak geleceği için maddi manevi önlemleri almak, olur da tek başına kalacağı olursa hayata güçlü tutunsun diye.Ama siz drama queenlik yaparak kurban rolünü oynuyorsunuz. Ben annemi 20li yaşımın başında kaybettiğimde yapıyordum bunu,( ama 2-3 yaşlarında kaybedenler, doğumda kaybedenler, yetimhane de gözünü açanlar vs hayatın içinde var oğlu var bu gerçekler) gözümü açtım bu şekilde.
Yaşadığınız, yaşadığım his kolay değil/di, hayata karşı hata yapma şansınız diğer insanlara göre daha azalıyor çünkü sizi sarıp sarmalayacak başınızı okşayacak büyüğünüz olmuyor.
Şimdi 2. bir cana bunu yapmayın çünkü şartlarınız elverişli değil . Daha çıkmaz bir hale getirmeyin hayatınızı ve çocukların hayatını.
Ayaklarınız üzerinde güçlü durmanız için maddi öncelikle ipleri elinize alın oğlunuz için emin adımlarla ilerleyin.
(Size yazdığım tüm tavsiyeleri kendi hayatımda uyguladım bu arada, maddi olarak evladım için bir mülk aldım, eğitimine gereken önemi veriyorum, bol bol tatil zamanımızda seyehat ediyoruz, 2 yurt dışı 1 yurt içi tatil yaptık 2024 de)

Oğlumun okulunda veli bir arkadaşım var. Tek çocuk onun da çocuğu. Bu konuda demişti bana ben iki kardeşim ama kardeşim başka ülkede babam demans olunca tek ben bakmak zorunda kaldım. Tek çocuk gibiyim. Kardeş demek illa her zaman sana destek olacak demek değil diye.
Ki benim kuzenim de kötü evliliğe en azından kardeşi olsun diye üç yaş arayla kardeş yaptı. Biri 7 biri 10 yaşında. Büyük olan kardeş değil düşmanım o dedi bir kavgalarında mesela. Ki genel olarak da sürekli kavga gürültü halindeler. Sanmıyorum ben böyle destek olacak kardeşler olacaklarını. Sizde böyle düşünmeyin bence.
İleride zaten kendi hayatları olacak, neden yalnız kalsınlar?

Bu arada arkadaşlıkları da çok gömmeyin konu sahibi. Annemin çok eskiye dayanan arkadaşları var mesela yaşı 70. İnanın kardeşinden çok görüyor. Her gün görüştüğü kardeşten öte arkadaşları var.
Benim de bir iki arkadaşım var bir sorunda ilk gelen koşan odur.

Evet zor oluyor. Benim kardeşimle aramda 10 yaş var. O küçükken ben ergendim o çocukken ben gençtim şimdi ben yetişkinim o ergen :) aynı frekansta buluşmak zor fakat yine de iyi ki var
Bizim kardeşimla aramda 4 yaş var. Onunla bile böyleydik. Tam ben bi dönemi atlatırken o stlattığım döneme giriyordu. O da kız ama bambaşka karakterdeyiz. Ben hala kardeşimin eşit kardeşliğini göremedim ben daha çok ablalık yapıyorum ama tabii onun hala 22 yaşında genç biri olması sebebiyle olan bişey bu. Bi kaç sene sonra genç biri gibi değil yetişkin olarak düşündüğünde denkleşiriz heralde. Tabi o zaman 30uma yaklaşırken farklı düşünmezsem yaş farkının bi doğrusu yok sanırım

Yine 4 yaş biraz daha yakın denkleşirsiniz 25ten sonra

Benim kardeşlerim var, belki yorumum tarafsız olmaz. Canımdan öte onlar.
Yalnız hayatımın en zorlu günleri diyebileceğim şu zamanlarda yanımda hep arkadaşlarım var. Kardeşlerim uzakta, kaç aydır yüzlerini görmüyorum. Telefonda dertleşiyoruz tabi ama benim şu an fiziksel desteğe ihtiyacım var. O anlarda benimle, çocuklarımla ilgilenenler hep arkadaşlarım. Eşimin kardeşleriyle aynı şehirdeyiz, hiçbir sorunumuz yok. Ama biz arkadaşlarımızdan daha kolay isteyebiliyoruz şunu yapar mısınız bunu yapar mısınız diye.
Karamsar olmayın yani. Tek çocuk diye yalnız kalmaz. Allah hepimizi ve evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın.

Yine 4 yaş biraz daha yakın denkleşirsiniz 25ten sonra
Ne bileyim 26 yaşındayım doğduğunda 4 yaşında olmak üzereydim hala denkleşemedik tabi o bana derdini anlatıyor bi ihtiyacımız olursa birbirimize destek oluyoruz bu başka ama ben derdimi anlatıp arkadaşmış gibi muhabbet kuramıyorum. Bi de fevri biraz biri benim canımı sıktıysa o kişiye cephe alıyor hemen

Bencillik değil inanın kimsesizlik umarım hiç yaşamazsınız ama çok zor
Basiniz sagolsun cok zordur eminim.
Cok guzel soyluyorsunuz da evliliginiz zaten iyi gitmiyor ve ilk cocugunuz bunun yukunu cekiyor ikiniciye de bunu yuklemenin anlami ne. He sonrasinda o iki kardesin birbirlerine sahip cikacaklari ne malum. Bazen bir arkadas kardesten cok daha yakin bile olabiliyor insana bunlari goz onunde bulundurun bence. Umarim hic yasamazsiniz diyorsunuz ama kimin ne yasadigini nereden biliyorsunuz?

Gebito bızım evde ki 3 ablamın
araları 2 şer yaş.
Sonra ben doguyorum hoooop 10 yaş var aramızda en kuçuk ablamla
Konu sahibine cevap olmasın gaza gelmesin simdi de.
Ben size cevap olarak atıyorum
Mesela en büyük ablamla iki ablamda anlaşamaz gorusurler ama oylesıne, el gördülük düğünlerde filan.

Ama mesela benımle Üçü de cok iyi anlasır herseyı beraber yapmak isterler, sürekli gelirler ve gideyim isterler ki Üçü yakın oturur ben uzaga gelin geldim yıne de kopmadık fılan falan.

Gerçi son ıkı yıldır içlerinden biriyle ben konusmuyorum da genel çerçeveden bahsettim

Hepsiyle cok yaş farkı olan benım ama hep ve en tercih edılende ben oldum.
Bence ilişki yaş aralıgından etkilenmiyor

Benimde bi kardeşim var. 4 yaş var aramızda o da kız. Canım ciğerim bi tanem. Ergenlik genç yetişkinlik dönemlerimiz hiç denk gelmedi hep kaosluydu ama yine de o dönemde bile mesela biz kardeşimle kavga ederdik sonra annem gelir birimize kızardı öbürümüz onu savunurdu. 1 dk önce kavga etmiştik halbuki. Şimdi artık yetişkin olmaya başlıyor ilişkimiz daha kolay olmaya başladı ama 8 yıl arayla arkadaşça bi kardeş ilişkisinden uzak olma ihtimali de var. Muhtemelen büyük olan hep abi olacak. Anlatabildim sanırım.

Bunun yanında bi tane de oğlum var. 2. Çocuk hevesim hiç olmadı. Yakın zamanda bi gebeliği sonlandırma gerekti. O yüzden artık daha da korkuyorum bi kere daha hamilelik yaşamaktan. Belki oğlum hep kardeşsiz kalacak. Ben buna şu şekilde bakıyorum. 2 çocuk 5 çocuk farketmez. Çocuklarımıza geleceğinde bağımsız hayat yaşayabilecekleri kadar bi birikim, belki mal mülk falan bırakarak biz göçtükten sonra kimseye muhtaç kalmadan bi hayat yaşayabilmeliler. bence kötü giden bitmeye yüz tutmuş bi evliliğe 2. Bi kardeş getirme fikri yerine çocuğunuz için yatırım yapmaya çalışarak daha doğru bi adım atarsınız. He bi gün eşinizle topsrlarsanız o zaman yapmaktan da çekinmeyin

Hayal dünyasında yaşadığınız o kadar belli ki istemi duygusal kararların sonu hep çöküş oluyor bakın dört kardeşiz biz ikisi olmaz olsun yağmurlu havada su vermem öyle kazık attılar en küçük kız kardeşim var canımı istese veririm o da bana verir iki tane de çok sağlam dostum vardır yetiyor siz yalnız kaldınız diye dostluk yok değil ille kardeslerde çok iyi gecinecek değil
Çıkın dunyanizdan biraz etrafa bakın can bağı dene bir kavram var kan bağından bazen çok daha kıymetli o yüzden yalnız kalmasın diye çocuk yapılmaz mutsuz evlilikte hiç yapilmaz

Tebrik ederim ama sizin de bir drama quenlik döneminiz olmuş buna yaş dönemi de deniyor ya hani belki de o dönemdeyim sizin için çok mutlu oldum imrendim tebrik ediyorum cidden umarım o leval a bende gelebilirim yapım gereği kurban rolünü çabuk giyebiliyorum bu doğru ama çabuk toparlandım sanki bu sefer bir de meraktan değil de örnek almak için ayağa kalkış hikayenizde boşanma süreci varmı yoksa tüm bunları bekar anne olarak mı tamamladınız

Annemi kaybettikten sonra, bir süre evet bunalımdaydım 6 ay kadar, o dönemi kısa atlattım. Yurt dışına gittim 2 seneye yakın döndüm şuan ki işime başladım döndükten 1,5 sene sonra.Evlendim lohusalığımda aldatıldım ve boşandım. (Boşanmam hemen 3 aylık bir süreci aldı hiç beklemedim nerdeyse)3 aylıktan beri kendim tek başıma büyütüyorum. (10 yaşında şuan)Tabi bakıcı desteği ile, işe başlayınca bakıcı şart oldu.

Tebrik ederim tam bir başarı örneğisiniz güçlü karakteriniz varmış kolay şeyler değil bu anlattıklarınız belki de ben gözümde büyütüyorum bu arada günümü aydınlattınız içim kıpır kıpır şuan bir sınava hazırlanıyorum stajı falan derken 2 sene sona ekonomik anlamda çok daha iyi durumda olacağıma eminim sonrası parlak sonrası güneş olur mu

Tabiiki bundan sonrası daha güzel olacak.
Benim ablam kötü evlilikten 5 yaşındaki çocuğuyla boşandı. Tek çocuktu o da.
Şimdi hayalindeki şehire atama istedi gitti. Kızı da yakın bir şehirde tıp okuyor. Arkadaş gibiler, arar sorar sürpriz yapar gider annesine. Annesi desen arkadaşlarıyla geziyor, kamp yapıyor. Çiçek gibi
Açtı.
Sevmediği, mutlu etmeyen bir adamla aynı evde didişmek yerine kendi istediği hayatı yaşıyor. Daha özgür

Tabiki oluryeter ki modunuzu düşürmeyin, sağlık olsun inanın tek çaresi olmayan şey o. Bu 2 sene içinde zaman zaman duygusal dalgalanmalar yaşayacaksınız ancak mesleğiniz ne ise onun için sıkı sıkıya tutun ve çalışın. Bu dalgalanmların sizi dibe çekmesine izin vermeyin düşmeyin bu tuzağa. Eşiniz ile mümkün mertebe sonu kötü olacak tartışma kavgalara girmeyin. Kendinize işinize çocuğunuza odaklayın.İpleri elinize aldığınızda o gücü kullanıcağınıza inanın. Günümüzde o ip: Maddiyat yani para. İnanın gerçekten yaparsınız elinizde olmayanlara değil olanlara sarılın dedeciğinize hep dua edin. Allah büyük ve mucizeler bizim gayretimizle olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…