• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükenmiş evlilik ve yeniden çocuk sahibi olma fikri

Sizi çok iyi anlıyorum. Bir kardeşim vardı vefat etti. Annem babam sağ ama ben evlendim uzak şehire gittim. Şimdi yüreğim acıyor onları yapayalnız bıraktım diyorum üzülüyorum ağliyorum. Diyorum kardeşim yaşasaydı en azından annemlere daha destek olurdu belki yanlarında olurdu. Ben de annem babam olduğu halde kardeş eksikliği yaşıyorum. Hiçbir arkadaş, akraba anne baba ve kardeş yerini tutmuyor. Ben de dedim o yüzden bir çocuğum olursa Allâh nasip ederse onu kardeşsiz bırakmıycam. Hatta gerekirse 3-4 kardeş olsunlar. Kardeş insana destek. Evet evlilik kötü olabilir ancak eğer boşanma düşünceniz yoksa bir çocuk daha düşünün. Evet söyleyenler haklı elbet mutsuz bir ortamda büyümemeli çocuk. O yüzden çocuk olursa sorunlarınız olsa bile yansıtmama adına konuşun eşinizle. Çocuklara yansıtmayalım deyin. İleride imkanınız olursa boşanırsınız. Ben sizi anlıyorum ve çocuk yapma konusunda destekliyorum. Sizin dayanacak kimseniz yok en azından çocuklarınıza dayanın birden çok çocuğunuz olması size fayda hemde
Berbat kardeşlik ilişkileri de var.
Ayrıca kendisinden 9 yaş küçük bir kardeş çocuğa yoldaş olmaz. Tabii olanlar var, 10 yaş farkla birbirini çok seven kardeşlerde var(bunların ana babası boşandı, yani çocuk evliliği kurtarmadı; eskiden sevdiğim adam ve kardeşi). Fakat bir ihtimal üzerine berbat evliliğe çocuk getirilmez.
En yakın dostumun bir abi ve ablası var. Fakat aralarında 9 yaş fark olduğu için ablasıyla rahatça dertleşemiyor. Hele iş hayatındaki abisinden bahsetmeme gerek bile yok. Ablası da çalışıyor, çok anlayışlı ve kızsal şeylerde yardımcı oluyor fakat dertleşme eksiğini tam olarak kapatmıyor. Geçenlerde üzgünken bunun hakkında konuşmuştuk. Ben ablamla daha rahatım, 4 yıl var, yine kıskançlık oldu ama rahatça aşktan, beğendiğim erkek tipinden, güzellikten, arkadaşlardan vesaire bahsedebiliyorum.
Ne yazık ki toplumumuzdaki cinsiyet rolleri (!) de hesaba katıldığında 9 yaş büyük bir ağabey pek de dert insanı olmayacak, hele de çocuk kızsa. İki çocuğa da yazık olur. Biri ergenliğe ilk adımda yalnız kalır, biri tükenmiş bir evlilikte doğmuş olur, abisiyle de yakın olamayacağı için çocuk hepten mahvolur, kimsesiz hisseder.

Arkadaşlar evet hepiniz gerçekçi bakıyorsunuz hayata doğal olarak ancak bazen duygusal açıdanda bakmak lazım. Ben ne yaşadığımı biliyorum çok yalnız kaldım çok depresyona girdim. Hala daha zorluğunu çekiyorum. Orada burada edinilen arkadaş kendi canın ciğerin gibi olmuyor. Kardeş kardeştir. Öyle birbirine düşmanlık yapan kardeş çok nadir çıkar. Benim eşimin kardeşiyle arasında 10 yaştan fazla var ama eşim kardeşine öyle destek çıkar ki. Ben imrenirim kardeşliklerine. Zaten dedim kesin boşanma niyetindeyse ve imkanı varsa hemen boşansın. Ancak boşanma imkanı yoksa ve eşiyle anlaşamasalar bile aynı ev içinde iki iyi dost olup çocuklara sıkıntılarını yansıtmayacaklarsa bir çocuk daha kadına da iyi gelir diğer evlada da

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Sorumluluklarınızdan bu şekilde kaçıyorsunuz diye yorumladım

Basiniz sag olsun.

Baska bir konu daha acip 8 yas buyuk abisi olan kisilerin kardeslik iliskilerinizi sorsaniza bakalim bir diyalog yakalayabilmisler mi?

Hani siz kardesi olsun zor gununde desteknolsun diye hayal ediyorsunuz ama olmayabilir. Iki kardes ille iyi anlasmak zorunda degil. Ben kardes olsun diye cocuk yapmak fikrine bu kadar çok yas farki varken cok olumlu bakmiyorum. Ama siz istiyorsaniz ki bir cocugunuz daha olsun, ilk yillarin zor olacagini goze aliyorsaniz tabi ki sizin karariniz.
Evet zor oluyor. Benim kardeşimle aramda 10 yaş var. O küçükken ben ergendim o çocukken ben gençtim şimdi ben yetişkinim o ergen :) aynı frekansta buluşmak zor fakat yine de iyi ki var 🤍

Arkadaşlar merhaba
tükenmiş yıpranmış sayabilecegim milyon tane problemim olan bir evliliğim ve canımın içi 8 yaşında bir oğlum var böyle bir evlilige 2. Çocuk yapılır mı? Tabiyki yapılmaz bende biliyorum ama ben 2 sene içinde önce annemi sonra babamı kanserden kaybettim ve tek çocuğum o kadar zor ki yalnız kalmak şu koca dünya da bir kök arıyorsunuz ama yok kimsesizlik çok zor ben ailem için hep çok kıymetle büyümüş bir kız çocuguydum hep korudular kolladılar ama şimdi ne kolum var ne kanadım dönüp oğluma bakıyorum oğlum da benim gibi olmasın istiyorum onun için katlanırmıyım acaba diyorum ben gidince bu dünyadan oda yapayalnız kalmasın tutunacak bir dalı olsun diyorum inanın bunları ağlayarak yazıyorum çok zor
Şimdilerde bir sınava hazırlanıyorum eğer böyle birşey yaparsam oda çöp olacak yani ya böyle ezik ezik devam Edicem oğlum için yada kadere bırakıp ayağa kalkacağım çok korkuyorum ya annem babam gibi erken ölürsem oğlum ne yapar
Kardeşi olup düşman olursa birbirlerinin yüzüne bakmazsa ne yapar ? Bir ablam var dua ediyorum ki intihar ettiğinde ölüp gittiğinde bile bana bela olmasın mümkünse haberim bile olmasın bir kardeşim var ki kendisi benim kızım bana anne der ama sorsanız üçümüz aynı karından çıktık kimin ne olacağı belli olmuyor kardeş demek öyle her zaman kök kanat destek demek değil

Sorumluluklarınızdan bu şekilde kaçıyorsunuz diye yorumladım
bana da oyle geldi.
bunca sene "oglum kucuk ah biraz büyüsün, kendine sahip cikacak yasa gelsin bosayacagim su adami" diye hayaller kurmuşsunuz. artik cocugunuz buyumus cok degil birkac seneye evle fazla bagi kalmayan bir ergen erkek olacak. bir iki sene sonra kendini gayet idare edebilecek hale gelecek okuldan eve yuruyebilir, siz isten gelene kadar bekleyebilir...
simdi cocuk buyuyunce bosanmaya ne bahaneniz kaldi ne cesaretiniz.Yeniden hamile kalip bir on sene daha bu evde yasamaya bahane arıyorsunuz.
malesef cok yaygin
annemin arkadaşı daha yeni cocuklarina elma bile almayan adama yeni cocuk verdi. oysa hep "büyüsünler ayrilacagim" derdi. biri 11 biri 9 olunca bir anda yanlışlıkla(!) yeni bebegi oldu. adam hala süt yapsin diye eve et almaya erinen bir adam. kadin hala "e nasil ayrilayim küçücük cocukla. büyüsün, kurtulacagim" hesabında

bana da oyle geldi.
bunca sene "oglum kucuk ah biraz büyüsün, kendine sahip cikacak yasa gelsin bosayacagim su adami" diye hayaller kurmuşsunuz. artik cocugunuz buyumus cok degil birkac seneye evle fazla bagi kalmayan bir ergen erkek olacak. bir iki sene sonra kendini gayet idare edebilecek hale gelecek okuldan eve yuruyebilir, siz isten gelene kadar bekleyebilir...
simdi cocuk buyuyunce bosanmaya ne bahaneniz kaldi ne cesaretiniz.Yeniden hamile kalip bir on sene daha bu evde yasamaya bahane arıyorsunuz.
malesef cok yaygin
annemin arkadaşı daha yeni cocuklarina elma bile almayan adama yeni cocuk verdi. oysa hep "büyüsünler ayrilacagim" derdi. biri 11 biri 9 olunca bir anda yanlışlıkla(!) yeni bebegi oldu. adam hala süt yapsin diye eve et almaya erinen bir adam. kadin hala "e nasil ayrilayim küçücük cocukla. büyüsün, kurtulacagim" hesabında
Hiç bu açıdan bakmamıştım ! Ama olabilir kangren gibi ne bırakıp gidebiliyorum nede kalabiliyorum teşekkür ederim bu çok aydınlatıcı oldu

Bencillik değil inanın kimsesizlik umarım hiç yaşamazsınız ama çok zor 😕
Kardeş insana her zaman yoldaş olmuyor,mutsuz evlilikte hır gür içinde büyüyen çocuklar sorunlu ve güvensiz oluyor kendine hayrı olmuyor çoğu zaman.... Oglunuza odaklanın onun mutsuz bir ailede yaşamasına izin vermeyin ,,hayata hazırlayın,çocuğun omzuna bir de kardeş yükü yüklemeyin. ...

Arkadaşlar merhaba

Her insan yalnızdır yalnız doğar, yalnız ölürüz o nedenle yarını düşünerek bitmiş bir evliliğe ikinci bir çocuk getirmeyin en büyük kötülüğü kendinize yaparsınız.

Arkadaşlar merhaba
Sakin yapmayın, tükenmiş berbat bir evlilik psikolojik olarak yeterince yıpratıcı bu psikolojide Bebek hamilelik lohusalık süreçleri kaldırılmaz kesinlikle .. Yapmayın

Arkadaşlar merhaba
yapmayın. Boşanmayı düşünebilirsiniz eğer çok mutsuzsanız. Yaşınız kaç bu arada. Kariyer açısındanda sınava girecekmişsiniz bu sizi iyi hissettirir. Bakrsınız evliliğiniz düzeliyormu düzelmiyorsa boşanırsınız. tekrar hayatınıza birii çıkar belki bu kişi sizi çok mutlu hissettirecek güven hissi verecek yalnızlığınızı silecek birisidir. Benimde ne annem ne babam hayatta, kızkardeşlerim var ama 2. evliliğim sebebiyle sırt döndüler bana. 1 tane bile akrabam yok çevremde olanlarda çok uzakta Rizedeler. Dünyamızın kaçınılmaz gerçeği yalnızlık, elbetteki yalnız olacağız bilmiyorsak öğreneceğiz. Doğarkende yalnızdık, ölürkende yalnız olacağız. Kim bilir 2.kez evlenip belki o kişiden çocuğunuz olur...

yanlış anlamayın duygusallıgınızı anlıyorum. Tabi ki biz kimsenin cocuk isteme fikrine yorum yapma hakkına sahibi değiliz. Ama yazdığınız konuda cocuklara haksızlık yaptıgınızı düşünüyorum. Herkes ister cocukları birbirine yoldaş olsun ama belki ikisi de farklı ülkelerde yaşamak isteyecek, belki biri başka şehire gidecek . Aynı şehirde bile anne babanın tüm sorumluluğunu digerine yükleyen arada misafir gibi gelip gidenler var. Birlikte olmak aynı yöne bakmak zorunda değiller. Ayrıca bu yeni nesilin hayal ve hedefleri cok büyük ve bizden cok daha bireyseller. bizim yapmamız gereken onları doğru yetiştirip kimseye muhtaç olmadan yaşamayı öğretmek.

Yani ne olacağı belli olmaz ki hayat ne getirir ne götürür.biz beş kardeşiz babama bırak beş bir cocuk bile fazla bence.anlatsam sayfalar yetmez.anneme çok kızdım niye doğurdun bu kadar diye.en kucukleri benim.annemde çok duramadi arkamızda. çok zayi ettiler bizi.ama bi şeklide hayatlarimiz kurtuldu.babam gibi bir adamın elinde anneme ve birbirimize destegiz.ablam sayesinde üniversiteyi bitirdim.babam yol parası bile vermezdi.abim iflas etti başka şehre gitti biz buradan destek olduk.hamile halimle ev tasidim ablalrim geldi evi temizledi yemeğimi yaptı eşyaları yerleştirdi.amaaa eşim 4 kardeşler.ne kardeşi ne ablaları bir bardak su vermediler.esim de artık onlara harcamamaya işlerine kosmamaya başladı.sonus esimi sildiler.simdi kardeşin karakteri ne olacağı belli olmaz.sizin hayatınız sizin kararınız bence.hayat bir kumar

bir kardeşim var ama aslında yok , çocukken yakındık ama sonra işler değişti ailen uzaklaşmaya çalışan , hiçbir sıkıntıya el uzatmayan , varlığını hissettirmeyen , borç istemek için arayan , dayı olduğu halde yeğeni için kılını kıpırdatmayan öyle bir kardeş yani... bazen kardeş olsa da yok gbi , annemlerde 4 kardeş onlarda da durum aynı :) o yüzden üzülmeyin derim. Sağlığı yerinde olsun , mesleğini eline alsın , biraz da birikim bırakırsanız gerisi Allah'a emanet. Benimde kızım var , biyolojik zamanım geçmeden 2. yi yalnız kalmasın diye düşünürken ben ve çevremi görünce vazgeçiyorum. Tek çocuğa maddi ve manevi daha güzel imkan sağlayabilirm.

Bencillik değil inanın kimsesizlik umarım hiç yaşamazsınız ama çok zor 😕
Hay allahim, kimseden kastın akraba kardeş filansa bendekileri hemen al, kuzenlerimi dayilarimi amcalarimi yengelerimi filan da esantiyon götür azıcık ben de kimsesiz kalayım allahaskina 🙏 Çünkü hiçbirinin zerre faydası yok aksine bildim bileli hep zarar hep stres, kabus gibiler... Bazen onlarsiz , sizin deyisinizle "yalnız, kimsesiz" bir hayatta ne kadar farklı huzurlu güçlü ve mutlu olabilecegimi hayal ediyorum da canım çok yanıyor...

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba
Benimde evliliğim pek iyi değil. 1 çocuğum var, yavrum o kadar sevecen ki parkta bahçede çocukların arkasından kardeş kardeş diye koşuyor. Bebekleri çok seviyor. Eğer evliliğim iyi olsaydı çocuğum için 2. Bebeyi yapardım ama değil. Yavrumun kardeşsiz olmasına üzülüyorum ama bu kocadan 1 bebe yeter diyorum.
Şöyle düşünün çok kardeş olup yalnız kalanlar var. Her kardeş anlaşamıyor ki. Anlaşmalarda her zaman yanyana olamıyolar. Öyle de yalnızlık çekicek.İlerde o kadar iyi arkadaşları olur ki kardeş yokluğu çekmez . Mesela benimde kardeşlerim var ama dertlerimi arkadaşlarıma anlatırım.

Tükenmiş mutsuz bir anne toksik bir iliski içinde nasıl çocuğuna huzur mutluluk verebilir
Sadece dertlerinden kaçmak için sarılır iyice ama o çocuk hangi psikolojide büyür meçhul yani bu duygusal bağlar da sonunda sağlıklı ilişkiler getirmiyor. Yanlız kalacagim , yanlız kalacak vs neye göre? Sürekli kardeslerimizle dib dibemiyiz. İlerde herkesin kendi hayatı olduğunda eskisi gibi zaten olamıyorsunuz hayat meşgale başka şehirler başka hayatlar

Tek cocugum bende, sanirim sizi anlayabilirim.
Su an annem babam eşim ve 2 cocugum disinda kimsem yok.

Ancak mutsuz ve bitmek uzere olan bir evlilikte ergenlige adim atmak uzere olan bir erkek cocuguna kardes yapilmaz, bakalim cocugunuz siz vefat ettiginizde (Allah gecinden versin) bir kardesin yukunu tasimak isteyecek mi? Hic sanmiyorum, cocugun gelecegini ipotek altina almaktan baska birsey degil bu.

Arada 10 yas olacak zaten oglunuz evlilik vb adimlar attiginda ya da uni icin sehir dışına belki yurt dışına ciktiginda bu seferde kucuk oglunuz yalniz kalacak, asiri sorumluluk yuklenmis buyuk oglunuz belki atmasi gereken adımları kardesim kimsesiz kalacak diye atamayacak. Yazik degil mi?

Benim kizlarim arasinda 23 ay var, buyuk olana bir tek gun dahi "ablalik" sorumluluğu yuklemedim, cunku neden yuklensin, 2.cocugu ben istedim bakalim o kardes istiyor muydu? Evet kardesini cok seviyor, ben ablayim diye geziyor, mutlu da ama kardesinin sorumluluğu bende ve babasinda, asla ablasinin boyle bir gorevi yok.

Buyuduklerinde de duzgun bir kardes iliskileri olsun, birbirlerini sevip saysınlar, baska bir beklentim yok. Biz öldüğümüzde birbirlerine gidip gelsinler, yeri gelince benim bir kardesim var desinler bana yeter.

Ben tek cocugum diye cocugum da aynisini yasasin istemedim ama sorumluluk baska birsey, sizin cocuklarinizin arasinda yas farki cok olacak ister istemez buyuk olan yasi ilerledikce sorumluluk hissedecek, ben sizin yerinizde olsam yapmazdim.

Back