• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tükeniyorum sanırım ..bana bir çare gösterin :(

Bu ruh halinde lütfen çocuk sahibi olma... Önce kendi sorunlarınızı maddi, manevi çözün sonra çocuk düşünürsünüz. Çocuk demek sorumluluk demek, daha çok masraf demek. Şimdi yemez,içmez,gezmezsiniz ama bebeğiniz olunca her durumda para harcayacaksınız.

Kusura bakma da cocuk cocuk diye inleyenleri bende anlamiyorum....anlayamiyorum....
bu nasil bir egodur?
Cocuk olamayinca yarim insan gibi gezmek...????
Sanki herkes cocuk yapmak mecburiyetindeymis gibi....
daha cocuk yok diye dagilan kadinlar ....zayif psikoloji de oluyor...dunyanin sonuymus gibi...
cocuk olunca pembelesiyor mu hayat?

Kusura bakma da cocuk cocuk diye inleyenleri bende anlamiyorum....anlayamiyorum....
bu nasil bir egodur?
daha cocuk yok diye dagilan kadinlar ....zayif psikoloji de oluyor...dunyanin sonuymus gibi...

Çocuk yapmak için geldim dünyaya kafasında yaşamamalı insan.

Çocuk yapmak için geldim dünyaya kafasında yaşamamalı insan.
Aynen ya....
En ufak streste tukeniyorlar ama cocuk yetistiricekler
ya kara kara dusunuyorum ben ...cocugum olucak ve ben ruhsal olarak yetecekmiyim ?
Dagilmadan, psikolojini bozmadan buyutebilecekmiyim diye...
ben mi karamsarim onlar mi fazla toz pembe anlamiyorum ki
hayir madem hu kadar toz pembesin niye tukeniyorsun
celiskiler celiskiler....
cocuk isteyen kadini anlarim
ama olmuyor diye suruneni anlayamam....
resmen ego yapiyorlar farkinda degiller
butun mesele hirs...

Kaç yaşında evlendiniz ki? Ben 27 yaşındayım, 28 olacağım yeni evliyim. Bebek daha düşünmüyoruz bile. Maddiyat izin vermiyor. Sıkıntı içinde, mahrumiyetler içinde o çocuğu bırakmak, büyütüp yetiştirmek istemem. Bebiş için dert etmeyin şimdiden o yüzden. Vakit daha çok erken karamsarlığa kapılmak için. Hem maddi olarak da hazır değilsiniz anladığım kadarıyla.

Sizin her şeyiniz bir işe girip çalışmakla düzelebilir. . Kafanız dağılır, arkadaşlarınız sosyal çevreniz olur, kaynanaya da daha az laf düşer. Evde olmazsınız tüm gün, görmezsiniz de. . Akşamları da yorgunum, çalışıyorum diye bahaneniz olur. Maddi açıdan toparlasınız. . Yani bi iş bulun bence. .

Biz de şu an maddi sıkıntıdayız, bi iş bulsam her şey düzelecek biliyorum. Siz de öyle yapın.

bu nasil bir egodur?

Bence konu sahibinin tek ihtiyacı çalışmak. Evde diğer kadınlara gide gele, onlarda çocuk göre göre onu bi mecburiyet bilmiş. . Hayat ondan ibaret sanıyor. Bi dışarı kafasını uzatmalı insan, bakmalı dışarda ne var ne yok?? Yoksa hayat yolu bu konu sahibininki gibi . . Dar ve zorlu. .

Bence önce kendinizi toparlamalı,
eşiniz ile problemleri atlatmalı,
etrafatan duyduklarınızı kaile almamalı,
maddi sıkıntılar için eşinize çalışarak destek olmalı ondan sonrada evet biz hazırız ve çoçuğa yetebiliriz diyerek bebek düşünülmeli

yakın çevremde bir çift var. problemleri vardı bazılarını biliyorduk, bilmediğiniz problemlerimiz de var bizim diyorlardı, boşanmayı düşünmüşlerdi bir keresinde. onlar da ana neden çocuk diyorlardı, bir çocuğumuz olsa problemlerimiz çözülür diyorlardı. 10 yıla yakın çocukları olmamıştı çünkü.

sonra bebek geldi, ama problemler bitmedi. onlar itiraf etmese de problemlerin sebebi çocuksuzluk değildi bence.
konunuz bana bunları hatırlattı. önce duygu dünyanızı değiştirin. ikiniz de mutlu değilken, bebek size mutluluk getirmeyecek.

Çocuk yapınca sorunların ortadan kalkacağını düşünmek çok yanlış. Bu düşünceyle çocuk yapmayın. Zaten şu an hazır değilsiniz bence çocuğa karı koca olarak.

Arkadaşlarında dediği gibi tek kurtuluşun çalışmak canım .Bir an önce bir işe gir ve kafanı o şekilde dağıt hem bu vesile ile bebek meselesini de kafandan bir nebze atmış olur stres yapmamış olursun .Allah yardımcın olsun...

cocuk problemleri azaltmaz, artirir. cocuklardan once esimle birbirimize ayirirdik vaktimizi, cocuklardan sonra maddi manevi sorumluluk o kadar cok artiyorki kari koca birbirini goremiyorsun bile. cocuk büyütmek zannettiginiz kadar kolay birsey degil

çok uzun olmuş okuyamadım tamamını ama inşallah en kısa zamanda gelir bebiş eviniz neşelenir :)

Her karanligin cikisi aydinliktir canim
Yureginizi ferah tutun Allah yardimciniz olsun

arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun derdime ortak oldunuz :KK200:
dediğniz gibi çalışmam şart benim
işe girip önce hayatımızı düzene sokmam lazım bu karışıklıkta doğacak bebeğede yazık
önce kendi psikolojimizin düzelmesi lazım çok haklısınız
eşimi dinlemeyeceğim kesinlikle yoksa bir çıkmaza doğru gidiyoruz
maalesef olmuyor hiç bi türlü ...

yeniden merhaba arkadaşlar ..
sorunlarım devam ediyo hala yeni konu açmak istemedim burdan devam edeyim dedim..
eşimle tartıştık akşam .. sonra onunla oturmak istemediğim için mutfağa gittim iş yapmaya oda yatmış ben gidince ..
ben sinirden uyuyamadım tabi içimi size dökmek istedim ..
bizim birikmiş borçlar vardı 3500 kadar.. eşim gitmiş kredi çekmiş bunlar için faizle birlikte 5-6bini bulucak diyo aylık 500taksitle ödeyecekmişiz acayip sinir oldum bana sormadan yapmış birde
biliyo tabi izin vermeyeceğimi ..
işe gireyim dedim onada izin yok
çocuğumz olmuyo uzun süredir ..
doktora gidiyoruz..
erteleyelim biraz çocuk işini borçları bitirelim önce işe gireyim dedim
30 yaşına gelmiş çocuk istiyomuş daha fazla bekleyemem artık diyo
okadar borcu nasıl ödeyeceğiz biz şimdi
yapmak istediğim bir sürü şey var o borç yüzünden yapamıyordum şimdi üstüne faizide katlandı
arada fazla yatırıp öder bitiririz diyo
ben mi abartıyorum sizce kim haklı burda

İmtihan bu ya... Herbirimiz ayrı ayrı imtihanlardayiz.. Elbet hayat hicbirimize hoş degil hersey bu kadar ust uste gelmiş iken.. Gece herkes uyumus iken hic secdede rabbimize anlatmayi denediniz mi.. Inanin buradan daha etkili olacak...

İmtihan bu ya... Herbirimiz ayrı ayrı imtihanlardayiz.. Elbet hayat hicbirimize hoş degil hersey bu kadar ust uste gelmiş iken.. Gece herkes uyumus iken hic secdede rabbimize anlatmayi denediniz mi.. Inanin buradan daha etkili olacak...
çok haklısınız ..
sabah namaza başlayacağım inşallah .. huzur orada çünkü
rabbime sığınacağım hakkımızda hayırlısı neyse o olsun herşeyden önce ..

çok haklısınız ..
sabah namaza başlayacağım inşallah .. huzur orada çünkü
rabbime sığınacağım hakkımızda hayırlısı neyse o olsun herşeyden önce ..
Kesinlikle orada...
Allah size her kapiyi kapatirken aslinda kapiyi aciyor da biz aciz kullar farketmiyoruz. Bak ne diyor İnşirah suresinde... Bir kolaylik olmasa Allah iki kez ust uste ustelermi.. Sabret canim Sabret.. Namaza mutlaka hatta sabah başla acın azalacak..
  1. Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
  2. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!

Hepimizin imtihani ayri ayri ne yazikki... Kim dort dortlukki.. Biz bu dunyaya imtihan edilmeye geldik. Sabret sabrin sonu selamet.

Bende 24 yaşındayım ama evli bile değilim daha. Sanki çok büyükmüş yaşınız da çocuğunuz olmuyormuş gibi bir durum oluşturmuşsunuz da daha yolun başındasınız bu yaşa bu kadar dert tasa fazla değil mi ?

Back