Dışarıda ki sesler bile rahatsız ediyor beni şuan da o yüzden çok çıkmak istemiyorum, herşeye o kadar tahammülsüzleştim ki.Eve hapsetmeyin kendinizi lütfen. Hazırda bir çantanız olsun mutlaka. Çocuğa bez, ıslak mendil, önlük olan. Sabah kahvaltısını yaptırıp çıkarın dışarı. Biraz gezdirip sonra parka oturun. Mamasını yedirip eve dönün ve uyutmaya çalışın. Her gün düzenli devam edin ama. Bir zaman sonra bir uyku rutini oluşabilir belki. Öğleden önce uykusunu duzene oturtunca da bu kez sabah evde yorun yavruyu. Yine uyutun. Bu kez de öğleden sonra çıkartın düzenli olarak. Eve geldiğinizde yatırmaya çalışın. Belki 1 ayınızı alır bu şekilde bir düzen kurmak ama hem denemiş olursunuz, hem siz hava alıp rahatlarsınız.
Uyusam geçer mi diyorsunuz bu ruh halim :)
Kızımda da uykusuz kalmıştım ama bu kadar kötü hissetmemiştim kendimi.
Uyumaya çalışıp uyuyamadıkcada daha çok sinirlerim bozuluyor yahu her türlü kötü hissediyorum kendimi.
1 yıl sonraya ışınlanamıyor muyuz :) geçmesini diliyorum bende.Şuanda sizin 1 yıl (bebeğin yaşı itibariyle) ilerden giden versyonunuz olarak sesleniyorum, geçiyor. Biraz sabır
Kızımın uykusu normale döndü çok şükür. Eşim nerdeyse hergün işten sonra çıkarıyor iksinide ama oğluma herhangi biri etkisi olmuyor.10 yıl önce banada öyle geliyordu( ay allahım uyusun hiç bişey istemiyorum derdim ...
Uyumayan çocuk uyumuyor , uykuyu sevmiyorlar sanırım , doğduğu zamanlar uyumayan çocuğum 10 yaşında mecbur kalmasa uyumaz ..
Havalar güzel artık senin enerjin varsa parkta bahçede yor biraz çocukları .
O seslerin bebeğinizi de yoracagini düşünüp motive olabilirsiniz. Ben de gündüz uykusunu yıllarca reddeden bir insandım. Ama gündüz 1 saat parçalı veya bütün uyumak bile size çok iyi gelecek inanın. Uyumasanız bile yatağa girin ve telefonu uzağa bırakın. Zamanla siz de alışırsınız uyumaya. Galiba en başta sizin uyku eğitimine ihtiyacınız var :) Uykusuz bebekle uğraşmak ne kadar zor çok iyi biliyorum. Sizi anlıyorum ve kolaylıklar diliyorum.Dışarıda ki sesler bile rahatsız ediyor beni şuan da o yüzden çok çıkmak istemiyorum, herşeye o kadar tahammülsüzleştim ki.
Ama zorlayacağım kendimi birkaç gün, inşallah atabilirim üzerimdeki hali.
Eşimde aynısını söylüyor çocuklardan önce, senin uyku eğitimine ihtiyacın var diye :) teşekkür ederim, kolayca geçer bundan sonrası umarım.O seslerin bebeğinizi de yoracagini düşünüp motive olabilirsiniz. Ben de gündüz uykusunu yıllarca reddeden bir insandım. Ama gündüz 1 saat parçalı veya bütün uyumak bile size çok iyi gelecek inanın. Uyumasanız bile yatağa girin ve telefonu uzağa bırakın. Zamanla siz de alışırsınız uyumaya. Galiba en başta sizin uyku eğitimine ihtiyacınız var :) Uykusuz bebekle uğraşmak ne kadar zor çok iyi biliyorum. Sizi anlıyorum ve kolaylıklar diliyorum.
İçimden çok kez geçirdim ben de bunu ☺1 yıl sonraya ışınlanamıyor muyuz :) geçmesini diliyorum bende.
O yalvarmalar bana da gece oluyor fayda etmiyor orası ayrı.Al benden de o kadar
Su anda kucagimda milaya uyu artik diye yalvariyorum , dun gece 4 de uyudu , ben geberiyorum uykusuzluktan ama o bana misin demiyor
Tukenme kelimesinin anlamini bile tukettim ben
Care bulan bana da soylesib
3 buçuk yaşımdaki kızımda benim için öyle şuan. Yakın yaş aralığında iki çocuk olunca ekstra yorucu oldu benim için. Biteceğine bende inanıyorum ama şu zamanlar zor geçiyor, sağolun.Kizim 2 yaşına gelene kadar hep dedim ki Allahım şu çocukların arasına karışıp kendi kendine oynadığı günleri gorucek miyim? Öyle uykusuz, öyle bitik günler gecirdimki benim hayatım artık bitti galiba derdim. Şimdi 5 yaşında ve benim en iyi arkadaşım, benim yorulmama, üzülmeme asla dayanamayan merhametli biricik kizim ❤❤ İyi ki var
1 sene sonra bütün bunlarin gecicegini düşünün, inanın biticek
Kızım 4 buçuk oğlum 1 buçuk yaşında. Yani 4 buçuk yıldır sabaha kadar kesintisiz uyuduğumu hatırlamıyorum.Merhaba Hanımlar
Tamdaki başlıktaki gibi tükenmiş hissediyorum kendimi. 3 buçuk yaşında bir kızım ve 10 aylık bir oğlum var. Kızımda uyumayan bir bebekti çok zorlandın bu konuda, sonra oğlum doğdu oda kızımı mumla aratacak derecede uyuyaman bir bebek.
Ne gündüz ne gece doğru düzgün uyumuyor doğduğundan beri. Kızım kreşe başladı 2 aydır, eşim her konuda destektir bana sağolsun, ev işi gibi bir derdim de yok, hayatımı kolaylaştıracak şeyler var ama ciddi manada tükenmiş hissediyorum kendimi.
Sürekli kucağımda olmak isteyen, uyumayan ve ağlayan, mızmızlanan oğlumin sesi rüyalarıma giriyor artık. Normalde kendinden uyku sorunu yaşayan bir insanım o yüzden gündüz,bakacak biri olduğunda da uyuyup dinlenemiyorum çok uykusuz olsamda.
Göz altlarim 3 buçuk yıldır mosmor resmen, bugünlerde geçecek diye kendimi motive etmeye çalışıyorum ama üzerimdeki gerginlik ve mutsuzluk gittikçe artıyor sanki. Kızıma yansıtmamaya çalışsam da bu gerginlik ve mutsuzluk halimi eski neşem ve enerjim yok. Dışarı çıkasım dahi gelmiyor. İlk defa böyle bir ruh haline büründüm.
Küçük çocuklu annelerin yaşadığı genel bir durum diyorum kendi kendime ama yapmaktan mutlu olduğum hicbirsey keyif vermiyor artık. Dün gece terasta 2 saat boş boş etrafa baktım, istediğim tek şey sessizlik şuan.
Depresyona mı giriyorum, geçici birşey mi yoksa psikolog desteği mi alsam daha da kötüleşmeden ?
Uykuya rahatça geçen insanlar en imrendigim insanlar yıllardır :)Kızım 4 buçuk oğlum 1 buçuk yaşında. Yani 4 buçuk yıldır sabaha kadar kesintisiz uyuduğumu hatırlamıyorum.
Kızım birkaç aydır gece güzel uyuyor. Oğlumda ablasından devraldı o uyanıp emmek istiyor.
Alıştım galiba:)
Sizden farklı olarak ben gündüzde uyuyabilirim. Hatta uykum varsa ve çocuklar uyumuşsa uykuya dalmam en fazla 15 dakikamı alır.
Sizde de benden farklı olarak eşiniz çok yardımcıymış. Benim öyle bir imkanım çok yok.
Çok dayanamayacak gibi olursam eşime bırakıp uyumaya gidiyorum. Çünkü uykusuzken gece daha tahammülsüz oluyorum.
Hangisi daha iyi bilemedim şimdi :)
Karşılıklı birbirimize imrendik diyelim o zamanUykuya rahatça geçen insanlar en imrendigim insanlar yıllardır :)
Eşimin desteği olmasa perişan olmuştum sanırım.
Oğlum geçen gece saymaya çalıştım 20 kez uyandı. Yani 3-4 kez kalksa arada es kaza bu gece hiç kalkmadı diyorum :) gündüz uyuyabilsem çok iyi olacak benim için ama uyuyamıyorum malesef.
Benim oglan cok emerdi , gece 2-3 saate bir uyanir , emerken uyurdu , o zaman derdim ki bu kadar cok emmeyi seven ama uyimayi sevmeyen bebek yokturO yalvarmalar bana da gece oluyor fayda etmiyor orası ayrı.
Kızımın uykusu emmeyi bıraktıktan sonra normale döndü bir umut o zamanları bekliyorum oğlum içinde.
Böyle okuyunca pek bir eğlenceli geldi ama yaşarken çok sinir bozucu oluyor :)aaa ben.
merhaba ben
4 yıldır uyumuyorum diyorum, kimse inanmıyor
zaten liseden beri günde 5 saati nadir geçerdi uykum.
şimdi ipin ucu iyice kaçtı.
diyorlar ki, çocuklar uyuyunca uyu.
eyvallah.
3 çocuk aynı anda ne zaman uyuyacak onu kimse söylemiyor
gündüz uyuyamam.
yarım saat sonra zaten kalkacaksam uyuyamam.
yorgunsam hiç uyuyamam.
mesela çocuklar 10 da uyudu, 12.30 a kadar kafa dinledim.
sonra ben küçük emmeye kalktı.
yarı saat sonra ortanca süt içmeye kalkacakbunu biliyorum ve uyuyamıyorum.
ne diyim.
geçer bence. geçmeli :)
Bir tane daha benden.aaa ben.
merhaba ben
4 yıldır uyumuyorum diyorum, kimse inanmıyor
zaten liseden beri günde 5 saati nadir geçerdi uykum.
şimdi ipin ucu iyice kaçtı.
diyorlar ki, çocuklar uyuyunca uyu.
eyvallah.
3 çocuk aynı anda ne zaman uyuyacak onu kimse söylemiyor
gündüz uyuyamam.
yarım saat sonra zaten kalkacaksam uyuyamam.
yorgunsam hiç uyuyamam.
mesela çocuklar 10 da uyudu, 12.30 a kadar kafa dinledim.
sonra ben küçük emmeye kalktı.
yarı saat sonra ortanca süt içmeye kalkacakbunu biliyorum ve uyuyamıyorum.
ne diyim.
geçer bence. geçmeli :)
Şuan diş çıkarıyor ama öncesinde de uyumuyordu, sebebini bilmiyorum bir ara çok doktora götürdüm. Doktorumuz bile artık bu çocuğu getirme hastaneye durumu kabullen uyumayı sevmiyor dedi :)Karşılıklı birbirimize imrendik diyelim o zaman ☺
20 çokmuş ama sadece dişinden dolayı mı bu kadar çok uyanıyor?
O zaman inşAllah gündüz de uyuyabilirsiniz.
Uyku çok önemli ve biz yıllardır uyuyamıyoruz
Bende kızımdan çok şikayetçiydim ama oğlum kızımdan daha beyer halde şuan da.Benim oglan cok emerdi , gece 2-3 saate bir uyanir , emerken uyurdu , o zaman derdim ki bu kadar cok emmeyi seven ama uyimayi sevmeyen bebek yoktur
Ama kizim aşti kendini , nerdeyse 30 aylik olacak hala mi uyumaz bir coxuk , deli gibi tepiniyoruz , tum gun kreste yoruluyor yok hicbiri fayda etmiyor , oglumdan beter oldu , her gece iskence cekiyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?