- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.365
- 598
Aynen aynen , cok sevindim koalina icinBende cok mutlu oldum, aslinda teselli verirken birazda umutsuzdum bu arkadasa.. cok sukur gecmis bitmis
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen aynen , cok sevindim koalina icinBende cok mutlu oldum, aslinda teselli verirken birazda umutsuzdum bu arkadasa.. cok sukur gecmis bitmis
Hamileydim ama düşük yaptım bir ay önce.3. mü geliyordu birde yanlış mı hatırlıyorum?
Ev işi derdinizin olmaması o kadar büyük bir şans ki
Beni en çok yıpratan ruhumu emen çocuk bakımından ziyade ev işleri
Kızınız büyümüş 3.konusunu yanlış hatırlıyorsam en fazla bir seneye feraha çıkarsınız
Ya geçmiş olsun ben de bir defa düşük yaptım travmaydı benim için ta ki doğum yapıncaya kadar :)Hamileydim ama düşük yaptım bir ay önce.
Ev işinin olmaması büyük rahatlık gerçekten özellikle çocuklar varken, en azından o konuda kafam rahat.
Sağolun. Bende kızımdan önce de düşük yaşamıştım,ilki daha kötüydü ama bu düşüğü daha kolay atlattım.Ya geçmiş olsun bende bir defa düşük yaptım travmaydı benim için ta ki doğum yapıncaya kadar :)
Cidden çoğu gitmiş azı kalmış yaz geldi çocuklar dışarıda yorulacak artık daha rahat edersiniz yazdan sonra da bir bakmışsınız kızınız kocaman olmuş
İlk çocuğu kaybetmekle 2. veya 3. yü kaybetmek kesinlikle aynı şey değil ya. Yanında mis kokusuyla uyuyan bir bebek olunca düşük aslında çok da zor değilmiş diyorsun ama ilk olunca hayal kırıklığı bir daha olmaz korkusu yiyip bitiriyorSağolun. Bende kızımdan önce de düşük yaşamıştım,ilki daha kötüydü ama bu düşüğü daha kolay atlattım.
İnşallah aalisnau bu süreçlerin geçici olduğunu biliyorum ama yaşarken zor geliyor, geçecek diyorum ama o günü geçirmek kısmı meşakkatli oluyor.
Yazın gelmesi iyi oldu hepimiz için, inşallah kolayca geçer bugünlerde.
Kesinlikle öyle, ben düşük yaşayıp sonrasında kızıma hamile kalınca doğuma kadar tedirginlik yaşadım resmen, her an birşey yaşayacağım korkusu vardı.İlk çocuğu kaybetmekle 2. veya 3. yü kaybetmek kesinlikle aynı şey değil ya. Yanında mis kokusuyla uyuyan bir bebek olunca düşük aslında çok da zor değilmiş diyorsun ama ilk olunca hayal kırıklığı bir daha olmaz korkusu yiyip bitiriyor
Ben tek başıma büyütüyorum 5 dakika bak diyebileceğim kimse yok
yaz geldi de yüzüm güldü vallahi en az 1 saat dışardayız enerjilerini atınca evde kısmen daha sakin oluyorlar.
Abimin eşi vefat etti vefat etti, ikiz yeğenlerim var 6 yaşında, annem onlara bakıyor o yüzden yardım etmekten daha çok yardım edilmeye ihtiyacı oluyor.Bu anlattıklarını annenize anlatın.,kalsın sizde, biraz yardımcı olsun
Allah Rahmet Eylesin çok çok zor bir durum, 6 yaşındaki yavruların Allah yardımcısı olsun,Abimin eşi vefat etti vefat etti, ikiz yeğenlerim var 6 yaşında, annem onlara bakıyor o yüzden yardım etmekten daha çok yardım edilmeye ihtiyacı oluyor.
Elbette aksi durum çok daha zor olurdu, güzel yanları görmeye çalışıyorum bende ama ah bu uykusuzluk :) inşallah gelecek bekliyorum o günleri hasretle çok değil 3-4 saat kesintisiz uyku yeter bana.geçiyor tabi neler geçmiyor ki
sadece çocuklarınız çok küçük olduğu için bu kadar yorgunsunuz
ne mutlu size eşiniz en büyük destekçiniz
birde 2 çocukla yardımsız uğraşmak zorunda kalsaydınız bardağın dolu tarafından da bakmak lazım
bu kadar sabretmişsiniz biraz daha dayanın güzel uykunuzu aldığınız günler de gelecek
Amin çok sağolun.Allah Rahmet Eylesin çok çok zor bir durum, 6 yaşındaki yavruların Allah yardımcısı olsun,
bu durumda sizi çok etkilemiş olabilir, etkilenmeyecek gibi değil
Allah kalanlara sabır versin
bebekler 3 yaşındayken mi vefat etti ahh ne kadar zor...Amin çok sağolun.
Yengem vefat edeli 3 seneyi geçti ama yokluğunun zorluğunu eksikliği hep hayatımızda.
bende bir dönem öyleydim de çok şükür 20 aya yaklaştık az çok düzene girmeye başladı, sizin de öyle olacak inşallah büyüdüklerinde iyiki varlar diyeceğiz inşallahElbette aksi durum çok daha zor olurdu, güzel yanları görmeye çalışıyorum bende ama ah bu uykusuzluk :) inşallah gelecek bekliyorum o günleri hasretle çok değil 3-4 saat kesintisiz uyku yeter bana.
Düşünüyor tekrar evlenmeyi. Aminn çok sağolun.bebekler 3 yaşındayken mi vefat etti ahh ne kadar zor...
yazacak birşey bulamıyorum,
Allah sabır versin
çok zaman geçmemiş, dediğiniz gibi yokluğu her an hissediliyordur...
belki abiniz tekrar evlenir çocuklar için...Allah yardımcıları olsun
Bende bugün böyle bir konu açtım çok zor bir durum ama buradaki arkadaşlar geçeçek diyor benimde içim umut doluyor sizde umutlarınızı kaybetmeyinMerhaba Hanımlar
Tamdaki başlıktaki gibi tükenmiş hissediyorum kendimi. 3 buçuk yaşında bir kızım ve 10 aylık bir oğlum var. Kızımda uyumayan bir bebekti çok zorlandım bu konuda, sonra oğlum doğdu oda kızımı mumla aratacak derecede uyuyaman bir bebek.
Ne gündüz ne gece doğru düzgün uyumuyor doğduğundan beri. Kızım kreşe başladı 2 aydır, eşim her konuda destektir bana sağolsun, ev işi gibi bir derdim de yok, hayatımı kolaylaştıracak şeyler var ama ciddi manada tükenmiş hissediyorum kendimi.
Sürekli kucağımda olmak isteyen, uyumayan ve ağlayan, mızmızlanan oğlumun sesi rüyalarıma giriyor artık. Normalde kendinden uyku sorunu yaşayan bir insanım o yüzden gündüz,bakacak biri olduğunda da uyuyup dinlenemiyorum çok uykusuz olsamda.
Göz altlarım 3 buçuk yıldır mosmor resmen, bugünlerde geçecek diye kendimi motive etmeye çalışıyorum ama üzerimdeki gerginlik ve mutsuzluk gittikçe artıyor sanki. Kızıma yansıtmamaya çalışsam da bu gerginlik ve mutsuzluk halimi eski neşem ve enerjim yok. Dışarı çıkasım dahi gelmiyor. İlk defa böyle bir ruh haline büründüm.
Küçük çocuklu annelerin yaşadığı genel bir durum diyorum kendi kendime ama yapmaktan mutlu olduğum hicbirsey keyif vermiyor artık. Dün gece terasta 2 saat boş boş etrafa baktım, istediğim tek şey sessizlik şuan.
Depresyona mı giriyorum, geçici birşey mi yoksa psikolog desteği mi alsam daha da kötüleşmeden ?
Tek başıma ve arkadaşlarımla dışarı çıkmayı oğlumu 3 aylık olduğundan beri yapıyorum ara ara.Geçici ama sık tekrarlayan bir durum bende öyleyim şuan. Ama kendinize vakit ayırın bırakın çocukları yalnız çıkın dışarı . Arkadaşlarınızla bir kahve için yemek yeyin vs. Deşarj olmaya ihtiyacınız var. Ama çocuklu hayat böyle birşey birazda buna alıştırın kendinizi. Bunlar benimm kuzularım ben istedim ben doğurdum vs telkin edin kendinizi. Ama en önemlisi çocukların hatta kocanızın olmadığı özgür bir alan yaratın kendinize zihninizi boşaltın.