Merhaba Hanımlar
Tamdaki başlıktaki gibi tükenmiş hissediyorum kendimi. 3 buçuk yaşında bir kızım ve 10 aylık bir oğlum var. Kızımda uyumayan bir bebekti çok zorlandın bu konuda, sonra oğlum doğdu oda kızımı mumla aratacak derecede uyuyaman bir bebek.
Ne gündüz ne gece doğru düzgün uyumuyor doğduğundan beri. Kızım kreşe başladı 2 aydır, eşim her konuda destektir bana sağolsun, ev işi gibi bir derdim de yok, hayatımı kolaylaştıracak şeyler var ama ciddi manada tükenmiş hissediyorum kendimi.
Sürekli kucağımda olmak isteyen, uyumayan ve ağlayan, mızmızlanan oğlumin sesi rüyalarıma giriyor artık. Normalde kendinden uyku sorunu yaşayan bir insanım o yüzden gündüz,bakacak biri olduğunda da uyuyup dinlenemiyorum çok uykusuz olsamda.
Göz altlarim 3 buçuk yıldır mosmor resmen, bugünlerde geçecek diye kendimi motive etmeye çalışıyorum ama üzerimdeki gerginlik ve mutsuzluk gittikçe artıyor sanki. Kızıma yansıtmamaya çalışsam da bu gerginlik ve mutsuzluk halimi eski neşem ve enerjim yok. Dışarı çıkasım dahi gelmiyor. İlk defa böyle bir ruh haline büründüm.
Küçük çocuklu annelerin yaşadığı genel bir durum diyorum kendi kendime ama yapmaktan mutlu olduğum hicbirsey keyif vermiyor artık. Dün gece terasta 2 saat boş boş etrafa baktım, istediğim tek şey sessizlik şuan.
Depresyona mı giriyorum, geçici birşey mi yoksa psikolog desteği mi alsam daha da kötüleşmeden ?
Uyuması normale dönse hicbirsey dert olmayacak gibi geliyor bana.Geçiyor tabiki , büyüdükçe dertleri değişiyor sadece ...
Umarım ikinci bebeğiniz öyle olmaz.Tabi ki destek almak iyi gelecektir. Gecici oldugunu biliyorsunuz. Sizi cok iyi anliyorum. Benim oglum da su an 21 aylik ve ikinci geliyor. Oglum kolik bir bebekti. O kadar korkuyorum ki yenidogan da oyle olacak diye. Ama sabretmek zorundayiz. Disari cikin, sosyallesin, gunduz uyumaya kendinizi alistirin. Yani bu duruma ayak uydurmak zorundasiniz, aksi halde cok yipranirsiniz.
Uyumaları düzene girecek en fazla 3 5 yıl içindeUyuması normale dönse hicbirsey dert olmayacak gibi geliyor bana.
Evet emmeye de kalkıyor ama sadece o değil sebep, diş çıkarıyor bu ara , diş çıkarmadan öncede emmese dahi yarım saatte 1 saatte bir ağlayarak uyanıyor.Neden bu kadar uykusuz bi bebek? Benim çocuklarım da uyumaz saat başı emmeye kalkarlar mesela ,sizdeki sebep ne?
Bitkisel caylar deneyin sakinlesmek icin. Yogurt ya da ayran tuketin. Bende uyku yaparUmarım ikinci bebeğiniz öyle olmaz.
Dışarı çıkıyordum normalde ama son 2-3 haftadır eşim zorlamasa evden dışarı adımımı atmak istemiyorum.
Uyku konusunda çok kötüyüm malesef, gündüz uyumayı bir türlü başaramadım.
Denedim ama başarılı olamadım kızımda da işe yaramamıştı uyku eğitimi.uyku egitimi denediniz mi oğlunuza?
o hic bir sey yapmama istegi aksama kadar somurulen enerjimizden kaynakli bence
bende bir tane cadaloz var ki ben hareketli bir insanimdir normalde ama enerjik bitiyor ruhum cekiliyor aksam olunca seme gibi kaliyorum koltukta
arada sirada 1 2 saat birakip disari cikin topraga basin gercekten iyi geliyor
O günleri iple çekiyorum tabi Allah başka sıkıntılar vermesin ama şuan zorluyor ciddi manada bu durum beni.Uyumaları düzene girecek en fazla 3 5 yıl içinde
Geçer mi diye sorarsan
Öyle bir geçer zamanki bugünleri hatırlamaz belkide arasın bile
Evet emmeye de kalkıyor ama sadece o değil sebep, diş çıkarıyor bu ara , diş çıkarmadan öncede emmese dahi yarım saatte 1 saatte bir ağlayarak uyanıyor.
Çok zor gercekten sabah olduğu zaman mutlu oluyorum artık bazı geceler o kadar uzun geliyor ki yatıp kalkmaktan sinirlerim bozuluyor.Sana ihtiyacı olduğu için uyanıyor.. Biliyorum çok zor hem de çok zor.. Ben gündüz uyuyanlardanım o yüzden bi nebze daha rahatım sana göre.
Yatak odanda senin uyuyabilmen için karatma perdesi ya da uyku bandı vs kullanmayı denedin mi??
Uyusam geçer mi diyorsunuz bu ruh halim :)Bu arada bariz fizyolojik bir sıkıntı varken (uykusuzluk ) psikologtan nasıl bir destek almayı planlıyorsun?
Psikolojik ruh sağlığı ikincil ihtiyaçlardandır önce fiziksel ihtiyaçların karşılanması gerekir. Hoş psikolojik destekten de zarar gelmez de bir psikolog olarak söylemeden geçemedim :)
10 yıl önce banada öyle geliyorduUyuması normale dönse hicbirsey dert olmayacak gibi geliyor bana.
Çok zor gercekten sabah olduğu zaman mutlu oluyorum artık bazı geceler o kadar uzun geliyor ki yatıp kalkmaktan sinirlerim bozuluyor.
Uyku bandını denemedim işe yarar mı ki,onu da deneyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?