Troid için

öncelikle gecmiş olsun. bende hipertiroid hastasıyım. prolaktınlede 2 yıldır ugrasıyorum. benım doktorumun bana soyledıgıne gore ben denız urunlerını yemıyorum aynı sekılde brokoli nane maydonoz adaçayı bunlardan uzak duruyorum. ama dedım ya benım hormonlar hızlı calısıyo. ama şifalı bıtkılerı arastırırsan yararlı bısıler bulabılırsın. bıde hayıt tohumu var metabolızmanı duzene sokup hormonlarını dengelıyormus.. tekrara gecmıs olsun

Merhaba kızlar
daha önce paylaşmıştım zaten ama kısaca yazayım yeni arkadaşlar gördüm.ben 9 yıl önce oldum ameliyat tüm tiroid bezlerim alındı.kanser riski taşıyodu benimki çünkü.o zamandan beri de ilaç kullanıyorum.ömür boyu da kullanıcam zaten.neyse geçen hafta taramalarım vardı.1 aydır kullanmıyodum ilaç.ben en çok ilaç bıraktırdıkları dönemden nefret ediyorum.hep de yaz aylarına denk geliyo benimki.neyse ki taramalar 3 yılda bir kanlar 6 ayda bir.ilacı bıraktığımda fecii yorgun oluyorum..sürekli uyumak istiyorum falan.tabi tarama öncesi verdikleri ilaç var bi de.yani radyoaktif iyot tedavisi.Atom tedavisinin az dozlu olanı taramalar için verilen.bilen bilir ilacı tarama öncesi verirler ve 1 hafta hamile kadınlardan çocuklardan uzak durmanız söylenir.çünkü size verilen radyoaktif madde ve çevrenizdeki insanları da etkileyebiliyor.yetişkin insanlarla da aranızda 1 metre mesafe olması gerek falan. 1 haftadır ondan bundan kaçıcam diye deli oldum :)
bu dönem en sevmediğim dönem.yüzüm gözüm şişiyo falan.neyse ki sonuçlar temiz çıktı.yeniden üreyen herhangi bi kanserli hücre yok.3 yıl daha tarama yapılmayacak.ilacıma da başladım mis gibi.
öyle işte mutluyum paylaşayım dedim.
hepinize bol sıhhat dilerim kızlar.

Arkadaşlar,İbrahim Saraçoğlu,ister hipertiroid,isterse hipotiroid olsun,günde üç öğün yemeklerden önce bir kaşık dereotu yenmesini tavsiye ediyor,5 ay içinde hastaların yüzde doksanı ilaçlarını bırakıyormuş.8 adet nodülü olan bir hasta bile iyileşmiş.

slm arkadaşlar bende hipotiroid hastasıyım haşimato tiroidi yani.tsh yüksek t3 ve t4 normal ama antikor değerlerim hani şu kiloları tutp bir türlü bırkmayan horman var ya 0-150 arası olması gereken değer 1057 o yüzden kilo vermekte çok zorlanıyorum ama yapack bişey yok doktorum diyetle yılda 5 kilo verirsen harika dedi offfffff offffffffffffff ben ne yapayım şimdi moralim çok bozuuuuuuuuuuuuukkkkkkkk

merhaba kızlar bende tiroid hastasıyım ve bisim ailede herkezde var yalnız benimki çalısmayanı çıktı kuzenim tere ve turp tohumunu balla karıstırdı ve günde bir çorba kasıgı aç karna tüketti suan ii dr ler düzenli demis ilaç kullanmıyor artık

balık yagı troıtı düşüruyomu yoksa calsıtryomuu bnmde tıroıtım az calısyomuşş

bende troit hastasıyım troitlerim kanser nedeniyle tamamen alındı
şimdi ilaç kullanıyorum ocakta kontrollerim var inşallah bir şey çıkmaz
allah daha kötü hastalıklardan korusun inşallah

mrb ben bu sıteye yenı uye oldum hıpotiroit hastasıyım kılo veremem dıye sakın uzukmeyın ben hamılelıgımde 20 kılo aldım ve hepsını verdım 36 bedenım sıze tavsıyem selahattın donmezın metabolızma hızlandıran ıcecegını yapmanız ve dıyet tabıkı ozellıkle aksam yemeklerını azaltırsanız ıyı sonuc alacagınızı umuyorum dıyetlerımı de yazacagım ben super kılo verdım kaydirigubbakcemile2

balık yagı troıtı düşüruyomu yoksa calsıtryomuu bnmde tıroıtım az calısyomuşş

mrb balık tiroiti dusuruyor yanı hıpotiroitte balık cok faydalı dıye okudum dere otu ozellıkle cok ıyı yesılcay bende hipotiroitim sık balık yıyorum ve cok faydasını gordum bırde yemeklerden once dere otu yenmelıymıs ınanılmaz bır cozum dıyorlar bu sekılde ıyılesen arkadaslarım var bende denıyecegım mutlaka sızde deneyın arkadaslar buarada dere otu nun mevsımı ne zaman ben su ararlar goremıyorumda herkese saglıklı gunler

Kizlar bende hipotiroid hastasiyim saç dökülmesiyle gittim tsh 5.06 cikti ilaca basladik 7 aydir kullaniyorum ultrasonum cekildi temiz cikti ginde yarim leviron aliyorum balik hap dereotu ve ve ceviz akşamdan suya koyup sabah suyunu içip cevzizi yiyorum troidle beraber kollestrolde firladi ama ceviz kolestrolüde dengelemeye birebir tavsiye ederim kilo aldim bende acayip göbek cikti aylikdi kontrollerim artim 3 aya cikti bugün kontrolüm var bakalim hayirlisi

Bende Ahmet Maranki'nin ceviz tarifi var onu kullanıyorum 1 haftadır
İnşallah faydası olur

arkadaşlar bu trioid her halde guatra denilen hastalık,bizim buralarda bi ilaç yapıyorlar, belki duymuşsunuzdur, deniz süngeri ama kurutulmuş olacak, onu öğütüp kavurup balla karıştırıp sabahları yiyorlar, hatta benim kayınvalidem bizzat deniz süngerini sigara kağıdına sarmış,ama iyice bi kurumuş olmalı, sonra sigara gibi içmiş, ve guatrası geçmiş, benim annemde yaptı ama onun ki ilerlemiş olduğu için çok fayda sağlamadı sanırım, şimdi o da tere otu çok yiyor, bide pazardan tere otu tohumu alıp dilinin altında tutmak onu yemekte çok faydalıymış, ama kesinlikle tarım kuruluşlarından almamak gerekiyormuş çünkü onlar ilaçlıymış, özet:) deniz süngeri, bal, tere otu

arkadaşlar bende yeni tiroid hastasıyım nodul var bedne onu küçültmek için doktorum levotiron verdi ama oda tsh değerimi çok düşütürp t3 ve t4 değerimi fazla yükseltti ve ben hamile olmak istiyorum doktorum problem olmaz dedi ama güvenemedim nedense bilginiz varmı arkdaşlar

bende trıod hastasıyım hatta amalıyat oldum aynı ılacı kullanıyoruz ama boyle bır onuda bılgım yok ama zannetmıyorum san abır tavsıye bol bol dereotu ye sabahları ac karnına

sağol tuğcecim dere otunu denicem umarım iyi gelir

kızlar bende haşimato tirodi hastasıyım. 2 ay önce teşhis kondu. aşırı kilo aldım. ilaç kullanıyorum (levetiron) ömür boyu kullanmak zorundayım. bende doğum sonrası çıktı. doktorum emzirmenin tetiklemiş olabileceğini söyledi. dere otunu bende duymuştum. denemedim. ayrıca bununla ilgisi varmı bilmiyorum ama sürekli tatlı yeme ihtiyacı hissediyorum. ilaç sadece kilo almamı durdurdu. zayıflamam için diyet ve spor yapmalıymışım. ayrıca bu hastalık kolestrol yükseltiyor. kolestrolü yüksek arkadaşlar mutlaka hormonlarınıza baktırın. nedeni tirot olabilir. hepinize geçmiş olsun.

bende çok zayıfım sanırım nedeni tiroid hep yapımdan kaynaklandığını sanıyodum 1ay oldu bu hastalığın varlığını öğreneli

kızlar benimde tirioidlerimde sorun vardı doktor ultroson verdi ve sonuçta
Tiroid parankimi heterojen ekojenitedir.En büyük tirioid gland sağ lob orta superior kesiminde 6x3 mmisol lobda isthmusa yakın lokalizasyonda 7x5.5 mm boyutunda heterojen hipoekoik nodüller mevcuttur...Yazıyor...Doktor hap werdi bir ay sonra yine gidicem bakalım (
Biopsi olmam gerekmiyormu ki acaba bu boyuttaki nodüllere gerekiyor diye duydum ben :S

kızlar ben bugun yine doktora gittim levotiron kullandın sürece hamile kalamassın değerlerini yükseltio senin dedi ama nodul içinde içmem gerek

kızlar ben bugun yine doktora gittim levotiron kullandın sürece hamile kalamassın değerlerini yükseltio senin dedi ama nodul içinde içmem gerek

cıddımısın ya bende levotıron kullanıorum doktoruma söledım hamıle kalmadan bı ay önce gel ona göre ıslem yapıcaz demıstı hamıle kalamazsın dememıstı bana:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…