Troid için

N

nagi

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi nagi
Merhaba arkadaşlar. Bu siteyle yeni tanıştım ancak içeriği ve samimyeti beni müptelası yaptı. Bilgilerin ve tecrübelerin içtenlikle paylaşılması benim de sizlere bi konuda yadanışabileceğimi hissettirdi bana. prolaktinim yüksek olduğu içivn ilaç tedavisi görüyorum 8 yıldır. Son kontrolümde tiroid hormonumun da alt seviyede olduğu anlaşıldı. Dr bunun için şimdilik ilaç tedavisine gerek duymadı ama ben kilo problemi yaşadığım ve bunun tiroidle bağlantılı olduğunu bildiğim için elimden geleni yani bitkilerden yardım almayı düşündüm. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Varsa ve paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Herkese sağlıklı ve mutlu günler :1rolleyes

• Konu Sahibi nagi
CANIM BENİM HOŞGELDİN BU KONUYLA İLGİLİ BİLGİM YOK AMA BENİMDE TROİTİMDE KİST VAR...ŞU ANDA BİR İLAÇ KULLANMIYORUM DEVAMLI KONTROL ALTINDA TUTULUCAK.SENİN TROİTİN YAVAŞ ÇALIŞIYO SANIRIM.

• Konu Sahibi nagi
hoşgeldin nagi troid için doğal tedavi yöntemleri var mı bilmiyorum keşke olsa ve işe yarasa.. benimde tiroid bezlerim çalışmıyor her gün ömrüm boyunca almam gereken bir hapım var tuhaf bir şekilde kilo problemim yok doktorumun dediğine göre tiroid hastalıkları çok çeşitliymiş bendeki kilo yapmayabilirmiş. hatta benim doktorum beni hasta olarak kabul etmiyor hapı kullandığım sürece çünkü hap vücudumun üretemediği hormonu dışarıdan almak anlamına geliyor. zaten hapı kullandığım sürece her şey normal. buna da şükür.

• Konu Sahibi nagi
Kızlar, bana yardımcı olurmusunuz?*Bende doktora gittim, T3,T4,TSH hepsi yüksek, hapı ayarlayamadı...Ayrıca tiroit bezimde iltihap varmış, hiç çalışmıyormuş...senağlamasenağlamasenağlama

Haşimoto tiroidit teşhisi koydu, aynı zamanda hipotiroidim,çok berbat durumdayım,halsizlik,yorgunluk ve kilo yaptı,şimdi 1 ay sonra tekrar kan testi yapıp karar vercekler..

Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirmi, doktordan yeni geldim, gelirkende yol boyunca ağladım...:a015::a015::a015:

• Konu Sahibi nagi
kizlar balik yagi icin troide bire bir ve troidinde kist olanlar icin mucizevi birsey benim troidimde kist vardi balik hapi ictikten bir hafta sonra kayboldu doktorlarda sasirdi, bunu balik yagina borcluyum tavsiye ederim

• Konu Sahibi nagi
sitarem üzülme canim.ben 4 senedir troid hastasiyim.verilen troid hormonlarini düzenli olarak kullandiginda hic bir sey olmuyo.bende bu ilaclari ömür boyu almak zorundayim,uzun süreli takibi gerekli.düzenli kan tahlilleri ile ilac dosaji ayarlandiktan sonra fazla sikinti cekmezsin.benim troid bezlerim hic calismiyor.troid hormonunu disaridan aliyorum.eger düzenli olarak kullanilmazsa kalp damar sagligi acisindan cok tehlikeli.insan zamanla bu hastalikla yasamasini ögreniyo.hic olmazsa tedavisi var allah daha beterini vermesin.

• Konu Sahibi nagi
bendede hipertiroidi var kan degerlerim inanilmazek cikti.bende pyropcil ve bir baska ilac daha kullaniyorum.alternatif tipla ilgili bilgim yok tedavi sekli ile ilgili

• Konu Sahibi nagi
Sitarem Sana Tavsiyem Okmeydani Hastanesinde Nükleer Tip Merkezine Gitmen. Orasi Türkiyede Bu Konunun Uzmanlariyla Dolu. Tahlil,sintigrafi. Ultrason Yapacaklar Ve Hepsi Ayni Yerde. Dr. Tamer Bey Ve Tevfik Bey Sana önerebileceğim Iki Isim. Geçmiş Olsun

Arkadaşlar kist dediğiniz şey nodülle aynı şeymi
Bende de nodül varda balık yağını deneyebilirmiyim acaba?

evet troit için kullana bileceğiniz bir bitki adı verebilirim adı Yoğurt otu yada diğer adı yapışkan otu bunun bir bardak kaynar su içersinde kaynatmadan 3 beş dakika demleyip sıcak olarak bir bardağın yarısını gargara yaparak kullanıyorsunuz diğer yarısınıda yudum yudum sindirerek içiyorsunuz troid bezlerine çok iyi geliyor tekrar geçmiş olsun arkadaşlar

slm arkadaşlar bende 1 senedır hipertrod hastasıyım ve ılacı kan testlerı yaparak ayarlıyoruz ... tabıkı kılo kaldı ve hala almaya devam edıyorum veremıyom

herkese geçmiş olsun

selam arkadaşlar bende hipotroit hastasıyım:çok üzgünüm: ama ben kilo alamıyorum.hastalığımı öğrendiğimden beri pek hazetmediğim balıkla haşır neşir olmaya başladım bilmiyorum faydası olurmu bana ama haftada bi kere yemeye çalışıyorum oda zorla:)))benim bezler az çalışıyomuş tembeller nolcak bana çekmemişlerki:dilcikar:ama inşallah kurtuluruz bu hastalıktan canlarımŞenizkurtulmasakta olsun yaşamaya alışırız ilaçlarla:1hug:

slm akdşlar bende de hem hipertiroit hemde hopotirioit varve tabi ki bir sürü de nodülüm dün dr daydım.Nodilim büyümüş biyobsi yapacak.İnşallah sonuç iyi çıkar.Herkese allah şifala versin.

arkadaşlar üzülmeyin bu kadar biliyorum zor ama doğru tedaviyle normal hayatınıza herkes gibi devam edebilirsiniz.hipertiroidden bahsetmişsiniz şanslısınız,bende papiller tiroid vardı.yani tiroidin 4 kanser türünden biri.17 yaşımda yani bundan on yıl önce tamamen tesadüf eseri başka bir sebeple doktora gittiğimde çıktı ortaya.kanser riski yüksek dediler ne olduğunu anlamadan ameliyat edildim.tiroid bezlerimin tamamı alındı.ben de ömür boyu ilaç kullanacağım(levotiron).bunun yanında düzenli kontrollerimi aksatmadan yaptırıyorum T3,T4,TSH.unutmayın herzaman yineleme riski var bunun.
onun dışında iki kez atom tedavisi görmek zorunda kaldım ilk yıllar.çünkü tekrar üremeye başlamıştı.atom tedavisi uygulandımı size bilmiyorum kimse bahsetmemiş,bir hap almak için özel bir odada tek başınıza kalmanız gerekiyor ve odaya kimse giremiyor.çünkü aldığınız hap radyoaktif madde içeriyor.sizi iyileştirecek ilaç başkasına zarar verebiliyor.hastaneden çıktıktan sonra 2 hafta hamilelerden ve çocuklardan uzak durmanız,yemeklerinizi ayrı çatal bıçakla yemeniz falan gerekiyor.ama merak etmeyin hissedilen direkt bir etkisi yok.ilacı alıyorsunuz ve 24 saatin dolmasını bekliyorsunuz :)
daha anlatacak çok şey var ama uzatmayayım.yine de bilgi isterseniz sormanız yeterli usta oldum bu konuda:)
kilo konusunda bende çok bi problem olmadı.ama yıllık tarama yapılacağı zaman ilacı bıraktırdıklarında o bir ay korkunç halsizleşiyordum,elim yüzüm şişiyor falan.neyseki şuan 3 yılda bir giriyorum taramalara.
tiroid hastalarının metabolizması normal insanlardan farklı çalıştığı için kilo alındığında verilmesi çok daha yavaş oluyor.kendimden biliyorum :))
bence herkesin en az bir kere tiroid testlerini yaptırması gerek.direkt bir belirtisi yok çünkü.erken teşhiş bu hastalıkta çok önemli.

MERHABA YAZINIZ GÖRDÜM VE BENDE BİR İKİ KELİME YAZAYIM DEDİM.

YAKLAŞIK 7 YIL ÖNCE ÇOK AĞIR BİR GRİP GEÇİRDİM. İŞİME GİDEMEDİM DR. DA GİTMEYİ GÖZÜM YEMEDİ, HEMEN YAKINIMDA ECZANEYE GİDİP SOĞUK ALGINLIĞI İLE İLGİLİ İLAÇ ALMAK İSTEDİM VE BANA SATMADILAR ELİM YÜZÜM O KADAR ŞİŞMİŞKİ BENİM HABERİM YOK. ACİL HEMEN DR. GİTTİM AYNI GÜN DR. YÜZÜME BAKAR BAKMAZ SİZDE NODÜL VAR DEDİ.

HEMEN GEREKEN İŞLEMLERİ YAPTIRDIM VE SONUÇ ACİLEN BİYOPSİ ERTESİGÜN ONUDA YAPTIRDIM VE TÜM BU İŞLERMLERİ 3 GÜNDE YAPTIM 4 GÜN AMELİYATA GİRDİM. İYİ Kİ HASTALIĞIMI BOŞVERMEMİŞİM BİYOPSİ TEMİZ ÇIKTI AMA AMELİYAT ŞARTTI, AMELİYAT SIRASINDA TAM NODÜLÜN ARKASINDA BİRTANEDAHA VARMIŞ 48 SAAT ARAYLA 2 AMELİYAT GEÇİRDİM.

EVET BENDE KANSERDİM İLK 10 DK. ÜZÜLDÜM VE SONRA "HAYAT BEN VARSAM GÜZEL" DEDİM KENDİMİ TOPARLADIM.

100 ML. ATOM ALDIM 3 GÜN (ARKADAŞIMIN DEDİĞİ GİBİ)KAPALI ODA DA KALDIM VE ERTESİ YIL TEKRAR BU SEFER 150 ML. O YIL ÇOK ÜZÜNTÜ YAŞAMIŞTIM BÜTÜN DEĞERLERİM ALT ÜST OLMUŞ APAR TOPAR TEKRAR YATTIM.

BEN TEDAVİYE GİDERKEN(YANİ ATOM ALMAYA)1 GÜN İÇERİSİNDE 10 KİLO ALDIĞIMI BİLİRİM KIZLAR.
BENİM GİBİ HASTALAR ÖMÜR BOYU İLAÇLARLA YAŞAMAYA ALIŞMALIDIR VE HAYATINIZDAN SPORU VE DÜZENLİ BESLENMEYİ ÇIKARMAMANIZI ÖNERİRİM.

DR. HER ZAMAN BANA TEŞEKKÜR EDER HER DEDİĞİNİ HARFİYEN UYGULADIĞIM VE KİLOMU KORUMAK İÇİN YAPTIĞIM EGZERSİZLER İÇİN.

LÜTFEN DR. DEDİKLERİNİ MUTLAKA AMA MUTLAKA UYGULAYIN

YÜZÜNÜZDEN GÜLÜMSEME, YÜREĞİNİZDEN SEVGİ EKSİK OLMASINa.s.

Bende kendimi bildim bileli guatr ile boğuşuyorum. Farklı dr.lara gittim biri levotiron verdi 4-5 sene kullandım. En son yapılan tahliller ve çekilen ultrason sonrası Diffüz hiperplazik guatr dediler pyropcil verdiler, kullandım tekrar gittim tekrar tahlil yaptılar aynı ilacı kullan dediler. Hamile olduğum zaman ilacı bırakmıştım. Öyle çok kilo derdim yok, doğumda aldığım kilomu geri verdim ama her zaman beslenmeme özen gösteririm.
İlaç almaktan bıktım ama tekrar kontrole gitsem iyi olacak. Birde bitki ile destek sağlamayı deneyelim bari...

:1hug:nam ve allison :1hug: arkadaşlar sızlerede geçmış olsun a.s.

geçmiş olsun öncelikle.

atom tedavisinden bahsediyoruz madem nedir nasıldır bilmeyenlere şöyle bi bilgi sunayım;

Radyoiyot nedir ve nasıl tedavi eder?
Radyoiyot, iyodun radyoaktif şeklidir ve etrafa radyasyon yaymaktadır. Halk arasında ATOM olarak da bilinmektedir. Ağız yolundan kapsül ya da sıvı olarak verilen radyoiyot, sindirim sisteminden emilerek tiroid bezi (guatr) hücrelerinde toplanır ve yaydığı radyasyon tiroid hücrelerinin büyümesini ve faaliyetini durdurur. Aşırı çalışan tiroid bezinin fonksiyonu normale döner veya istenmeyen tiroid dokuları, kanserli tiroid dokuları ile bunların vücuttaki yayılımları yok olur.

Radyoiyot hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?
v Tiroid bezinin bazı kanserlerinde.
v Tiroid bezinin fazla çalıştığı ve kanda tiroid bezi hormonu yüksekliğine neden olan guatr hastalıklarında,

Radyoiyod tedavisinin yan etkileri nelerdir?
Radyoiyot tedavisi tiroid bezi (guatr ve tiroid bezi kanserlerinin) hastalıklarının tedavisinde 1940’lı yıllardan beri başarıyla uygulanmaktadır.
Tedavi sırasında önemli yan etkiler görülmeyecek, saçlarınız dökülmeyecek, kısırlık oluşmayacaktır.
Bazı hastalarda geçici bulantı, nadiren kusma ile tükürük bezlerinde hassasiyet, şişme ve ileride tükürük azalması görülebilir. İki gün süre ile bol su içilmesi, sakız çiğnenmesi ve limon-portakal yenmesi ile bu yan etki görülme sıklığı azalır.

Verilen radyoiyot miktarı ne kadardır ve hastanede yatmak gerekir mi?
Radyoiyot dozu, tiroid hastalığının özelliğine göre değişir. Bazı hastalarda düşük doz, bazı hastalarda yüksek doz verilebilir. Düşük doz verilecekse hastanın hastanede yatması gerekmez, tedaviden sonra evine gidebilir. Eğer doz yüksek olursa, çevresine radyasyon yaymaması için hastanede radyoiyot tedavisi için hazırlanmış özel odada yatması gerekir. Bu dozun miktarı kanunen belirlenmiştir. Hastanede kalış süresi; uygulanan doza ve günlük ölçümlerle vücutta saptanan radyasyona göre 3 gün ile 1 hafta arasında değişebilir. Tiroid hastalığının özelliğine göre hastaya bir defadan fazla I-131 tedavisi uygulanması gerekebilir.

Radyoiyot vücuttan nasıl ve ne kadar sürede atılır?
Ağız yoluyla alınan iyodun önemli bir kısmı tiroid bezi tarafından tutulur. Vücudun diğer kısımlarında tutulan iyod az miktardadır ve dokulara herhangi bir zararı yoktur. Radyoiyot; vücuttan çoğunlukla idrar yolu ile, bir kısmı ise tükürük, ter ve dışkı ile atılır. Aldığınız doza göre 10 gün ila 1 ay arasında vücudunuzda radyasyon kalmaz. Vücutta kalış süresi; düşük dozlarda daha kısa, yüksek dozlarda daha uzundur.

Radyoiyot tedavisinden önce hangi yiyecek ve içeceğe dikkat edilmelidir?
İçerisinde iyot bulunan tüm yiyecek-içecek ve ilaçlar radyoiyot tedavisinden önce kesilmelidir.
Tedaviden önce kullanılması yasak olan ilaçlar ve tedaviden önce kesilmesi gereken süreleri:
Tiroid hormon ilaçları (Levotiron veya Tefor = 4-6 hafta önce, Tiromel = 2 hafta önce),
Guatr tedavisinde kullanılan ilaçlar (Propycil veya Thyromazol = 3 gün önce),
İyot içeren öksürük şurupları – ekspektoranlar = 2 - 3 hafta önce,
İyot içeren multivitamin haplar = 1 hafta önce,
Tentürdiyod gibi cilt preparatları = 2 - 3 hafta önce,
Lugol solüsyonu, potasyum iyodid solüsyonu (SSKI), saç boyaları = 2 - 3 hafta önce,
Röntgen filmi çekiminde kullanılan iyotlu radyografik kontrast maddeler = 1 ay önce
Amidarone = 3 - 6 ay veya daha fazla

balık yağı hapı ile birlikte yoğurt otu çayını gargara yapmak suretiyle bu rahatsızlıktan kurtulabilirsin

Yoğurt Otu

Yogurt Otu - Büyütmek için TIKLAYINIZBitkinin değişik türleri vardır. Tırmanıcı yoğurtotu (Galium aparine L.), tarlalarda, çayırlarda, çit kıyılarında çalılıkların arasında bolca yetişir ve çiftçiler onu zararlı ot olarak bilirler. 60-160cm boyundaki bitkinin yaprakları halka dizilişlidir ve uzunca saplı, yeşil –beyaz renkli çiçek şemsiyeleri vardır. Sapındaki tüylerin yardımıyla rahatça tırmanabilir. Yöresel olarak, yapışkan otu, çobansüzeği, sünnetlik otu, sünnetlice otu ve kazotu olarak da tanınır. Bitkinin türlerinin hepsi şifalıdır, ama sarı çiçekli yoğurtotu (Galium verum L.) ender bulunan bir bitkidir ve kurutulduktan birkaç ay sonra kararmaya başlar. Tırmanıcı yoğurtotu ise pratik olarak her yerde karşımıza çıkar ve kurutulduktan sonra iki yıl kadar kullanılabilir.

Toplama ve Kurutma: Nisan-Mayıs döneminde, yoğurtotu henüz körpe ve tam yeşilken, toprak üstündeki bitkinin tümü, sararmış yapraklar hariç toplanır ve hemen demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra ince kıyılarak bir örtünün üstüne serilir ve 2-3 gün tam anlamıyla kuruması beklenir. Daha sonra hava almayan kaplarda saklanır.

Bileşim: İridoitler (Örneğin : asperulosid), polyphenol asitleri, flavonlar ve tanen içerir.

Etkileri: Lenf sistemini temizleyici, kan temizleyici, deri hastalıkları, kanser tedavileri

Yogurt Otu - Büyütmek için TIKLAYINIZöbek halinde yetişen bu bitki, ne yazık ki zamanla unutulmaya mahkum olmuş. Fakat, kanser hastalıklarının arttığı şu sıralarda, bu bitki büyük bir önem kazanmıştır. Özellikle belirtilmelidir ki, bu tür ağır hastalıklarda kullanılacak olan bitkinin mutlaka taze olması gerekir. Yoğurtotunun / yapışkanotunun genç filizlerini, kış mevsiminde, kar altında bile bulabilirsiniz. Yoğurtotu çayı, böbrekleri, karaciğeri ve dalağı hastalık yapıcı maddelerden arındırır. Lenf kanseri dahil, lenf sistemi hastalıklarında, hastalık ne kadar ağır olursa olsun, bu çay her gün (3-5 bardak) içilebilir. Bitki çayı, içten çay ve dıştan (haricen) kompres-yıkama biçiminde kullanıldığında, çok büyük bir hızla, deri hastalıklarını, yaraları ve kan çıbanlarını iyileştirebilir. Ayrıca bu ılık çayla yüz yıkandığında, pörsük, sarkık ve kırışık deri gerginleşir. Bitkinin sıkılarak elde edilen özsuyu da, her gün hasta deriye sürülüp, kuruması beklenerek kullanılabilir. Bitki, epilepsi (sara), histeri, parkinson hastalığı (kasların istem dışı hareketliliği ), sinirsel rahatsızlıklar, idrar tutukluluğu, kum ve taş rahatsızlıklarında da önerilir. Çok irileşmiş olsa da guatr hastalığı, yoğurtotu çayı ile günYogurt Otu - Büyütmek için TIKLAYINIZ boyunca ısrarla sürekli derin gargaralar yapıldığında ve arada bir yutulan yudumlar yoluyla uygulanan 4-6 haftalık bir kür sonucunda önemli ölçüde küçülebilir. Son zamanlarda, ses telleri aksaklığı veya ses kısıklığı (disfoni) sıkça rastlanan bir durum olup, bitki çayı ile yapılan gargaralar, bu aksaklığı kısa sürede düzeltebilir. Bu durumda bitki kaynatılır ve gün boyunca, elden geldiğince sık ve derin gargaralar yapılır. İsviçreli herbalist Künzle’ye göre, ağır böbrek hastalıkları ve böbrek iltihaplanmalarında da, tüm tedaviler başarılı olamamışsa bile, yoğurtotu güvenilir bir bitkidir. Böbrek hastalıkları için, yoğurtotu, altınbaşak ve sarı ballıbaba ile eşit oranda karıştırıldığında, çok daha etkili bir çay elde edilmiş olacaktır. Bu durumda, en kısa sürede başarıya ulaşılacaktır. Künzle, bu zamanın 14 gün olduğunu söylüyor. Bu üçlü çay harmanı haşlanıp demlenerek hazırlanır ve ilk olarak, kahvaltıdan yarım saat önce yarım bardak içilir ve geri kalanı da gün boyunca yudumlanır. Ağır hastalıklarda, günde 4 bardak içmek gerekebilir. Bu üçlü karışım, böbrek büzülmesinde ve daha başka böbrek hastalıklarında da kullanılabilir.

Kullanım Biçimleri:

Çay hazırlamak:. Bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak su ile haşlanır (kaynatılmaz) ve 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Çeşitli hastalıklar için yukarıda belirtilen miktar ve şekillerde içilir veya kompres ve gargara yapılır. Genel olarak günde 2-5 bardak yeni demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Merhem yapımı :Bitkinin özsuyu oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice karıştırılır ve elde edilen merhem buzdolabında saklanır. Merhem uzun süre dayanmaz.

Taze Bitki Özsuyu : İyice yıkanarak ince kıyılan nemli bitkinin özsuyu mutfak robotu kullanılarak elde edilir.

Üçlü Çay Harmanı: Yoğurtotu/yapışkanotu, sarı ballıbaba ve altınbaşak eşit oranda karıştırılır. Bu karışımdan yarım tatlı kaşığı dolusu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır (kaynatılmaz), 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 2-4 bardak içilir.

Karışımlar : Tüm kanser hastalıklarına karşı, beden temizleyici ve güçlendirici olarak, yoğurtotu, aynısafa, ısırgan otu, civanperçemi, ıhlamur ve mayıs papatyası çok ince kıyılarak eşit oranda karıştırılır. 1 tatlı kaşığı karışım orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır (kaynatılmaz) ve 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çayla başlatılan temizlik ve güçlendirme kürü, 1 hafta içinde 4-6 bardağa kadar çıkarılmalı ve bu miktar çay gün boyuna yayılarak, örneğin, 15-20 dakikada 2-3 yudum alınarak uygulanmalıdır. Böylece mide rahatsız olmayacak ve beden bitki çayının her damlasını emerek yararlanacaktır.

(alıntı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…