Troid için

Sen kendin denedinmi "gmzdmr" arkadaşım nerden biliyorsun faydasının olduğunu
İnşallah faydası vardır denemeyi düşünüyorum....

doktorunuza danışmadan kesinlikle otlarla tedavi uygulamayın bence.yarar yerine zararı olmasın sonra.tamamen çözüm demiş gmzdmr arkadaşımız ama öyle kesin bir çözüm olsaydı bu kadar hasta olmazdı sanırım,yada bu kadar insan hastane kapılarında telef olmazdı.alternatif tıp tabiiki önemli ama reel gerçekliği tartışılır.

Btkilerin bir %u00E7o%u011Fu etkile%u015Fim yap%u0131yor.L%u00FCtfen bilin%u00E7siz kullanmay%u0131n vede %u00F6nermeyin.Ben romatizma ila%u00E7lar%u0131 kullan%u0131yorum.Herg%u00FCn 24 adet ila%u00E7 i%u00E7iyorum .Banada %u00E7ok %u00F6nerildi ,fakat ila%u00E7larla etkile%u015Fim yapt%u0131%u011F%u0131 i%u00E7in kesinlikle dr.yasaklad%u0131 bana .Bitki %u00E7aylar%u0131n%u0131 bile i%u00E7emiyorum.t%u0130RO%u0130D %u00E7ok %u00F6nemli bir %u00E7ok hastal%u0131%u011Fa d%u00F6n%u00FC%u015F%u00FCyor.Benim de%u011Ferlerim s%u0131k s%u0131k %u00F6l%u00E7%u00FCld%u00FC%u011F%u00FC i%u00E7in biliyorum.B%u00FCt%u00FCn vuc%u00FCd%u00FCn dengesini bozuyor,l%u00FCtfen ka%u015F yapal%u0131m derken g%u00F6z %u00E7%u0131karmayal%u0131m.

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

doktorunuza danismadan kesinlikle otlarla tedavi uygulamayın bence.yarar yerine zararı olmasın sonra.tamamen çözüm demiş gmzdmr arkadaşımız ama öyle kesin bir çözüm olsaydı bu kadar hasta olmazdı sanırım,yada bu kadar insan hastane kapılarında telef olmazdı.alternatif tıp tabiiki önemli ama reel gerçekliği tartışılır.
Btkilerin bir %u00E7oğu etkileşim yapıyor.Lütfen bilinçsiz kullanmayın vede önermeyin.Ben romatizma ilaçları kullanıyorum.Hergün 24 adet ilaç içiyorum .Banada çok önerildi ,fakat ilaçlarla etkileşim yaptığı için kesinlikle dr.yasakladı bana .Bitki çaylarını bile içemiyorum.tİROİD çok önemli bir çok hastalığa dönüşüyor.Benim değerlerim sık sık ölçüldüğü için biliyorum.Bütün vucüdün dengesini bozuyor,lütfen kaş yapalım derken göz çıkarmayalım.

----------

tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

ARKADAŞLAR BEnDE DEB İRÇOK nODÜL VAR BİYOPSİLERİM TEMİZ ÇIKTI AMA DOKTORUM YİnEDE EMİn OLAMAYIZ AMELİYAT ÖnERİYORUM DEDİ BEnDE AMELİYATI HAZİRAn AYInA ERTELEDİM AMA İÇİM DE HİÇ RAHAT DEĞİL ACABA İYİMİ YAPTIM BİLEMİYORUM GERÇİ DOKTORUM ERTELEMEM DE İBR SAKInCA GÖRMEDİ AMA YİnEDE EMİn DEĞİLİM KÖTÜ HUYLUMUDUR ACABA DİYE PİPİRİKLEnİYORUM İŞTE HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUn

selam güldeste gecmis olsun nodüllerin cok büyük ve baskı yapıyorda yasamını zorlastırıyorsa ameliyat ol ben 7 ay önce ameliyat oldum ama simdiki aklım olsaydı olmazdım kalsiyum eksikligi basladı ellerim uyusuyor bir tek ilacı icmek zor gelirken simdi kalsiyum ve d vitamini almak zorundayım interneten iyice arastırameliyat sonrası koplikasyonlarını yutkunma zorlugu olustu bir hapı zor yutuyorum yasında gencse ilacla tedavi ol derimiyice arastırmadan olma ben 4 dr gittim 3üde ameliyat ol dedi dr biri arkadasımdı bir tek o olma dedi ama ben dinlemedim onu byopside yapılmıs temizmi nodüllercok iyi zaten kötü huylular az raslanıyor cok nodüllerde ise hic yokgenede kendin bilirsin tabi gecmis olsun

ARKADAŞLAR BEnDE DEB İRÇOK nODÜL VAR BİYOPSİLERİM TEMİZ ÇIKTI AMA DOKTORUM YİnEDE EMİn OLAMAYIZ AMELİYAT ÖnERİYORUM DEDİ BEnDE AMELİYATI HAZİRAn AYInA ERTELEDİM AMA İÇİM DE HİÇ RAHAT DEĞİL ACABA İYİMİ YAPTIM BİLEMİYORUM GERÇİ DOKTORUM ERTELEMEM DE İBR SAKInCA GÖRMEDİ AMA YİnEDE EMİn DEĞİLİM KÖTÜ HUYLUMUDUR ACABA DİYE PİPİRİKLEnİYORUM İŞTE HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUn

biyopsi kesine yakın sonuç verebiliyor
temiz çıktıysa büyük ihtimalle sorun yoktur
ben 2 sene erteledim ameliyatı.bu yaz oldum
ve bende de çok sayıda nodül vardı
dr un haziran için geç değil diyorsa doğrudur.endişelenme
geçmiş olsun

selam güldeste gecmis olsun nodüllerin cok büyük ve baskı yapıyorda yasamını zorlastırıyorsa ameliyat ol ben 7 ay önce ameliyat oldum ama simdiki aklım olsaydı olmazdım kalsiyum eksikligi basladı ellerim uyusuyor bir tek ilacı icmek zor gelirken simdi kalsiyum ve d vitamini almak zorundayım interneten iyice arastırameliyat sonrası koplikasyonlarını yutkunma zorlugu olustu bir hapı zor yutuyorum yasında gencse ilacla tedavi ol derimiyice arastırmadan olma ben 4 dr gittim 3üde ameliyat ol dedi dr biri arkadasımdı bir tek o olma dedi ama ben dinlemedim onu byopside yapılmıs temizmi nodüllercok iyi zaten kötü huylular az raslanıyor cok nodüllerde ise hic yokgenede kendin bilirsin tabi gecmis olsun

çok saol canım yorumu içi sanada geçmiş olsun

güldestsm bencede iyice araştır.ben 5 yılönce oldum.başka bir doktor keşke olmasaydın dedi

güldestsm bencede iyice araştır.ben 5 yılönce oldum.başka bir doktor keşke olmasaydı dedi

yorumlarıız için tşk arkadaşlar yıllardır aynı doktora gidiyorum başka doktora gitmedim hiç;;;;; ama önerilerinizi dikkate alıp araştıracağım a.s.

kızlar yenı uyeyım gezınırken gordum benım kı de yuksek cıktı ne yapmam lazım doktor hap kulanıyon mu dedı ama ben kullanmıyorum fakulteye gıttı dedı bana ,bende cabuk yoruluyom, kalbım cok hızlı atıyo,hep yorgunum,uyku rahat uyuyamıyom,cabuk acıkıyom.
kan sonuclarım bı ınıp cıkıyo .nasıl bı tedavı uyguluyolar acaba . annemde de guatr var ırsı mı ne bı tane nodul var am ıyı huylu. allah beterın den saklasın hepınıze tesekkur ederım a.s.Şeniz

Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar bende tesadüf eseri başka durumlar araştırılırken troit bezimde nodül olduğu ortaya çıktı şuan için küçük 6ayda bir ultrason kontrolü olacakmışım.Birde hashimoto hastalığı çıktı anti tpo çok yüksek çıkıyor bende t3 t4 ve tsh şuan için normal ilaç tedavisi daha uygulamayacağız dedi doktor,bende bu durumu anlamış değilim hem hastalık teşhisi konuyor hem ilaç verilmiyor.

kızlar benımde troıdımde yara var kanama yapıor 2 yıldır levotrıod kullanıorum öcelerı yarım tablettı sımdıde 1 tablet ıcıorum unuttgum gun dızlerımde dermanım kalmıor sızlerdede böle oluormu ne bu anlamadım gttı ay sonu kontrole gıdıcem :KK43:((

annemin tiroid bezi çok hızlı çalışıyor ve çok zayıfladı.. sanırım seninki yavaş çalışıyor ve kilo alıyorsun.. bunun önüne bir yere kadar geçilmiyor sanırım ama ilaçlarla yavaşlatılıyor.. bende de nodül vardı yeni ameliyat oldum.. bu konuda sorusu olan varsa yardım edebilirim.. yani ameliyatla ilgili falan..

Kızlar, bana yardımcı olurmusunuz?*Bende doktora gittim, T3,T4,TSH hepsi yüksek, hapı ayarlayamadı...Ayrıca tiroit bezimde iltihap varmış, hiç çalışmıyormuş...senağlamasenağlamasenağlama

Haşimoto tiroidit teşhisi koydu, aynı zamanda hipotiroidim,çok berbat durumdayım,halsizlik,yorgunluk ve kilo yaptı,şimdi 1 ay sonra tekrar kan testi yapıp karar vercekler..

Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirmi, doktordan yeni geldim, gelirkende yol boyunca ağladım...:a015::a015::a015:

canım cok gecmiş olsun bende de hosimato var:çok üzgünüm:T4,T3,TSH degerleri bende de yüksek. sanırım bulgular aynı oldugu için bende de ilac tedavisi vermediler.6 ayda bir muayene olup kandan kontrolü yapılıyor.pazartesi sonucları alacam. morelini yüksek tutman gerek yoksa daha kötü olur. guatır stres ve üzüntüyle besleniyor.
bende suan için kilo alma olmadı. gecen seneye göre 3 kilo aldım zayıf oldugum için suan kilom normale döndü. bundan sonra almamam gerek

Tiroid bezi, boynun ön kısmında yerleşmiş olan ve salgıladığı hormonlarla vücut metabolizmamızı düzenleyen bir iç salgı organıdır. Tiroid bezi hastalıkları, basit guatrdan hayatı tehdit eden tiroid kanserine kadar değişir. En sık rastlanan hastalıklar, tiroid hormonları üretimindeki düzensizliklerdir. Tiroid hormonları aşırı miktarda salgılandığında hipertriodizm, yetersiz miktarda salgılandığında ise hipotriodizm meydana gelir. Tiroid bezinin iltihaplanmasına tiroidit adı verilir. Tiroid bezinin normalden büyük olmasına ise guatr adı verilir. Guatrda, tiroid bezi büyümüştür ancak fonksiyonlarında bozulma yoktur.
KLİNİK BELİRTİ ve BULGULAR:

Hipertiroidizm:

• İştah artışına rağmen kilo kaybı
• Sinirlilik, acelecilik, çabuk yorulma
• Terleme, sıcağa tahammülsüzlük
• Çarpıntı, yüksek kan basıncı
• İshal veya sık dışkılama
• Ağız kuruluğu, çok su içme, sık idrara çıkma, gece idrara çıkma
• Kas güçsüzlüğü, ellerde titreme
• Bakışlarda şaşkınlık veya korku ifadesi. Göz kapağının yukarıya doğru gerilmesi ve göz kapağında şişme. Göz kürelerinin öne doğru belirmesi. Gözü oynatan kasların tutulmasına bağlı olarak yukarı ve dış üst yana bakışta zorluk.
• Guatr

Hipotiroidizm:

• Halsizlik, çabuk yorulma, hareketlerde yavaşlama
• Kalp atışlarının yavaşlaması
• Uyku eğiliminin artması
• Soğuğa dayanıksızlık
• Ses kalınlaşması, yavaş ve kısık sesle konuşma
• Deride kalınlaşma, kuruluk, saç dökülmesi, kaşların kenarlardan dökülmesi
• Kabızlık
• Terleme azlığı
• Yüzde ve gözkapaklarında şişkinlik
• Guatr

Tiroidit:

• Tiroid bezi üzerinde ağrı, sıcaklık, kırmızılık
• Boyun hareketlerinde ağrı ve kısıtlanma
• Tiroid bezinde akut, ağrılı büyüme
• Yutma güçlüğü
• Bu belirtilerin grip, boğmaca veya kızamık gibi bir virüs enfeksiyonundan kısa süre sonra görülmesi

Guatr:

Çoğunlukla tiroid bezindeki büyüme dışında belirti veya bulgu yoktur. Büyümeden dolayı çevre dokularda bası belirtileri ortaya çıkabilir. Nefes darlığı ve yutma güçlüğü görülebilir.

Bu tür şikayetleriniz varsa lütfen şifalı olduğu söylenen otlardan meddet ummayıp bir ENDOKRİNOLOJİ uzmanına başvurun arkadaşlar.

selam kızlar bende baska şikayetten doktora gittim ve tahlil sonuc tiroidit hastası oldugumu ögrendim.nükler tıp flim cekıldım. sonuç aynen soyle yazıyor

diffis suprese ve heterojen görünümmünden tiroid bezi( tiroidit)

ve 28 agustoste ultrasyon cekımınden sonra kesın kanı konacak . ve ben cok korkuyorum hiç bir bilgim yok bu konuda bilgisi olan yardımcı olurmu bana

geçmiş olsun öncelikle.daha önce bu konu hakkında çok fazla yazı yazıldı geçmiş sayfalara da gözat derim ben.hepimiz tecrübelerimizi paylaştık burda.
hiç korkma herşey yoluna girer sıkma canını.çok geçmiş olsun...

ben de tiroid hasdasiyim benim TSH-im dusuk tedaviye baslamdam kilo almisdim birkay ay icinde 15 kilo falan simdi sukur Allahima iyiyim amma TSH-im yine dusuk amma kecen yil birsey yapmisdim yukselmisdi amma devam etdiremedim bir az igrenc bir sey amma sagalmam icin her seyi yaparim ben de her kes ki mi normal yimek istiyorum diyetden biktim artik:a015::a015::a015::a015::a015:

X