Triendy'in Başarı Öyküsü 20 Kilo Verdi

burası öyle güzelki sıcak insanlar var bnde kiloluyumm cok dengesiz saglıksız beslenmekten bu hale geldm zmanla düzeltiorum daha bi kaç gün oldu zaten :) bnde öle uzun zmandır alışveriş yapmıorum hiçbi kıyafeti yakıştıramıorum kendime oldugumdan daha büyük duruorum ama inanıorum kilo veregimm trendy ve arkadslar saolsun çok yardımcı oldular sanada yardım ederler :)) yasın ve kilon kaç merak ettm ??

yaşım 18 kilom 64 boyumu sorarsan bende bilmiyorum ama sınırım 1.73 falan 1 2 santım oynayabilir yalan olmasın :) bu topiği çok seviyorum gerçektende kimse benim işim görüldü bitti diye düşünmüyo başkaları faydalansın diye uğraşıyo. kendimden çok sizlere güveniyoruumm:) ama bn ve kilo vermek o kadar uzak kii.. ve gerçekten çok seviyorum yemek yemeyi. sanırım artık onunla aramıza mesafe koymanın zamanı geldi :)

bnde 170 boy 72 kgym 20 yasındayım ewt gerçekten öle bnde senin gibi düşünüorumm site hakkında:))) aynen ama fazla kiloylada insanın morali bozuk oluo sürekli hiçbişey begenmio takıntılı oluo bn öleym cok sey araştırdım ac kalarak zayıfladım saglımı bozdum ama şimdi burası bnm için dönüm noktası oldu ve inanıorum zayıfllayacagımm hele triendyi görünce kaç kiloda olursan ol nasıl beslenmen gerektigini ögrenince anladım istedgin kiloya geliosun demekki:)))

aynen ya kimseye belli etmesemde ciddi anlamda psikolojim bozulmaya başladı evet çok şükür Allah'a o kadar da kilolu değiliz ama yinede beğenmiyorum aynadaki yansımamı ve sadece beğenmyorum demekle yetiniyorum istiyorum ki gökten bişey gelsin ve ben incecik olayım oldu cnmmm başkaa.. ama artık icraata geçmenin zamanı geldiii :))

hahha haklısınn sadece zayıflıcam demekle olmuo bişeyler yapmak gerekio :))) inşş hedefimize ulasır mutlu oluruz :) bnmde sınavlar oldugu için bi kaç gündür sık girdim bilgi edndm sürekli acamıorum neti ama saglıklı beslenip kilo vermeye devammm etcemm :))

Zayıflamak için düşük karbonhidratlı beslenme şarttır. Bu nedenle şekerli, unlu veya tatlı besinler ve beyaz ekmek yememek kilo vermede önemli bir adımdır. zayıflama diyetinin düşük karbonhidratlı mı yoksa düşük yağlı mı olması konusu bilim adamlarının halen üzerinde tartıştığı bir konudur. Bu konuda son birkaç yıl içinde yapılan araştırmalar, diyette karbonhidrat alımını azaltmanın kilo vermeyi hızlandırdığı yönündedir.
Prof. Dr. Metin Özata; “Yapılan bilimsel araştırmalar, karbonhidrattan fakir bir diyetin, 6 ay içinde ortalama 8,5 kg zayıflattığını göstermiştir” diyor. Günlük diyette karbonhidrat oranının yüzde 40-45′e indirilmesi, kilo verme açısından çok faydalıdır. Karbonhidratı daha fazla azaltmak ise zararlıdır. Atkin diyetinde olduğu gibi karbonhidratı hiç almadan veya düşük düzeylerde alıp, sadece et ve proteinli besin almak, damar sertliğine neden olabilir. Bir günde 100 gramdan az karbonhidrat sağlayan diyetler, protein yıkımına ve kanda keton ismi verilen bazı asitlerin artmasına neden olur. Bu nedenle zayıflama diyetlerinde karbonhidrat azaltılmalı, ancak aşırıya kaçılmamalıdır.
zayıflama diyetinde mutlaka posalı besinler ilave edilmelidir. diyet günlük 20-30 gr posa alınacak şekilde ayarlanmalıdır. Posalı ve lifli besinler hem kabızlığı önler hem de kan şekerinin yavaş yavaş yükselmesine katkıda bulunur. Posalı besin alımını artırmak için beyaz ekmek yerine kepekli ekmeği tercih etmeli, meyve suyu içmek yerine meyveyi kabukları ile birlikte yemeli, sebze mümkün olduğunca kabukları ile pişirilmeli ve öğünlere sebze eklemeliyiz. Salatalara keten tohumu serpmek de faydalıdır.
Bol bol su içmek gerek
Lifli besin alınca su ihtiyacı da artacaktır. Bol bol su içilmelidir. Günlük 65-70 gr proteine ihtiyacımız vardır. 800-1200 kalorilik bir diyette günlük protein alımı ideal vücut ağırlığının her kilosu için en azından 1 gr olmalıdır. Bu nedenle zayıflarken ızgara ve haşlama beyaz et yemeyi ihmal etmemek gerekir. Bu yemeklerin yanına patates yerine bezelye, kuru fasulye (3-4 kaşık) ilave etmek ve bol salata yemek faydalı olur
Şeker yükü düşük besin
Yüksek şeker yüklü gıdalar yerine düşük şeker yüklü karbonhidratlar tercih edilmelidir. Glisemik indeksi (şeker yükü), yüksek besinler (rafine edilmiş şekerler, nişastalı yiyecekler, çikolata, baklava, börek, reçel, bal, havuç, patates) kan şekerini çok hızlı yükseltir ve bu nedenle kilo yapar. Şeker yükü düşük besinler (yulaf, kuru baklagiller, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği), kan şekerini yavaş yavaş ve daha az yükseltir. Bu tür besinler ise zayıflamak için çok faydalıdır.
Kilo vermeye yardımcı olacak öneriler
- Ekmeğe tereyağı veya margarin sürüp yemeyin.
- Mutlaka kahvaltı yapın ve çocuklarınızın da kahvaltı yapmasını sağlayın.
- Kızartmalardan uzak durun.
- Yemeklerden sonra tatlı yerine meyve yemeye çalışın.
- Kola ve gazoz içmeyin, onun yerine su içmeye çalışın.
- Bol sebze yiyin. Ancak incir, üzüm ve kayısı gibi tatlı meyveleri fazla yemeyin. Daha çok meyve ve sebzelerin renkli olanlarını tercih edin.
- Porsiyonları küçültün ve daha ufak tabaklarda yemeye çalışın.
- Yemekleri yavaş yiyin ve yemeğe konsantre olun.
- yemek tabaklarının mavi renkte olanlarını tercih edin.
- Süt içmiyorsanız, brokoli yiyin.
- Yemeklerde sos kullanmayın, dışarıda sucuk, sosis, salam ve mayonezli yiyecekler yemeyin ve evinize de almayın.
- Patatesi ve beyaz pirinç pilavını çok nadiren yiyin.
- Yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayın.
- Yemeğe salata ile başlayın.
- Akşam yemeğinden sonra yemek yemeyin.
- Meyve suyu içecekseniz, domates suyu içmeye çalışın. Meyve sularını maden suyu ile sulandırarak içmeyi adet haline getirin.
- Ara öğünlerde bisküvi yerine elma, 3-4 tane ceviz, badem veya yer elması yiyin.
- Yemeklerden önce 1 bardak su için ve günde en az 8-10 bardak su içmeye çalışın.
- Günde 2-3 fincan yeşil çay için.
Her gün mutlaka kahvaltı edin
Kahvaltı yapanlar gün boyu daha az yemekte ve bu kişilerde ve kanda insülin hormon yüksekliği daha az görülmektedir. Sabahları tam buğday ürünleri, yulaf ve buğday ezmesi, meyve ( avokado, ananas, kivi ve elma) yiyin. Tereyağı, reçel, yağlı peynir, açma ve börek gibi besinlerden kaçının. Kahvaltı yapılmadığında gün içinde atıştırma ihtiyacı artar.

Son düzenleme:

canım hoşgeldin,,2-3sayfa önce ezgi_canan'a(oda bugün geldi daha) birsürü öneride bulundum onlar senin içinde geçerli olsun canım,,tekrar yazdırma banainan çok başım çatlıyoo
neyse herşey güzel olucak,buna inan ve başar,,sakın bana zayıf olmak çok uzak deme olamam deme etkilenir kilo veremezsin,vericem zayıf olucam de dur ,kafanda bitirdinmi gerisi gelir zaten

merhaba triendy:) yazdıklarını mutlaka uygulamaya çalışıcam. ama sanba bişey danışmak istiyorum. sabahları okula gittiğim için birazda üşengeçliğimden kahvaltı yapamıyorum ve hergün simet ayran yemek zorunda kalıyorum susamın kilo yaptıgını biliyorum ama yapck bişiyimde yok. zaten evde kahvaltı yapsam da eklmek yiycem (bu arada ekmeğimi kepek kullanıcm bundan sonra) e öğlenler de yine ekmek arası geçiyo akşam oluyo yine ekmekk bnm bu kiloda olmam bile mucize gibi bişi napcmm bn yaa. ama tek ii yaptığım şey bitki çaylarına olan aşırı düşkünlüğüm. şu anda elimde içerisinde yeşil çay biberiye 2 adet karanfil çubuk tarçın ve linonun bulunduğu çayım var en büyük umudum bu çaylarr . . biraz uzun oluyo ama k.b (

20 yasında 72 kgym :)) peki sen ??

aaa afedimi bakalım bilemedimki:) nyese bakalımm bidaha olmasınn çıtırıcıgım):)

söz veriyorum salı-çarşamba-perşembe hiç kaçamak yapmadan cuma sabahı tarılcam ahdim olsun..sonra bana artık sana güvenmiyoruz sehraa diyebilirsinizz çok pişman oldum o cipse çok..tuğbam canımm beni üzmemek için ne güzel yazmışsın..seni seviyorum bennnnn..senin çocuklarını bbile seviyorum senin yüsündenn

yok okuyorum zaten geriye dönük yorarmıyım hiç senii:) tamam zayıflıcamm bende herkes gibi. neyim eksik zayıflayanlardan :) geçmiş olsun bu arada sana baş ağrısı için önerebileceğim eğer imkanın varsa karanlık sessiz bi odada yat uyumasanda gözlerini dinlendir. bilgisayardan uzak dur. o gözlerini ağrıttığı için daha çok ağrır başın :) ukalalık olarak görme söylediklerimi hemşire aday adayı olarak yardımcı olmak istedim :))

yok okuyorum zaten geriye dönük yorarmıyım hiç senii:) tamam zayıflıcamm bende herkes gibi. neyim eksik zayıflayanlardan :) geçmiş olsun bu arada sana baş ağrısı için önerebileceğim eğer imkanın varsa karanlık sessiz bi odada yat uyumasanda gözlerini dinlendir. bilgisayardan uzak dur. o gözlerini ağrıttığı için daha çok ağrır başın :) ukalalık olarak görme söylediklerimi hemşire aday adayı olarak yardımcı olmak istedim :))

CANIM BENİMDE SANA ÖNERİM,SABAH SAKIN SİMİT YEME,1SİMİT 4DİLİM EKMEĞE EŞDEĞER BU AKLINDA TUT,,MESELA BENDE SABAHLARI KALKAMAZDIM,EŞİM GEÇ GİTTİĞİ İÇİN İŞE ÖĞLEN KALKIP KAHVALTI YAPIYODUK,BEN 2 haftadır erken kalkıyorum sırf kahvaltının önemini iyice öğrendiğim için,,sana tavsiyem se6nde al bi nefit vs. gibi bişey,sabah kalk kahvaltı yerine 5çorba kaşığı nesfite yarım su bardağı süt ekle ve 2dk'da ye,ve okuluna git inan bana bu harika olur senin için,,öğlenleri ne yiyebiliyosan ye,akşam ekmeksiz sebze çorba salata yoğurt ye,ama ekmeği kepek değil çavdar yada tambuğday ekmeği al,kepek kansızlık yapıyomuş,şöyle bi araştır nesfit yiyenleri çok faydasını gören var,şekil a bende fayda gördüm,en azından pişmanlık duymuyorum kahvaltı edemiyorum diye,erkenden nesfit yiyip öğlen eşimle birlikte kahvaltılık ve herhangi bi yemek yiyoruzve akşamlarıda nesfitle kapatıyorum günü,,sonrasında yeşil çay biberiye çayı,zencefil vs.bitki çaylarıyla uyku saatimi ediyorum
içtiğin çay çok faydalı bu arada devam et

sağol canımda öyle bi imkanım yok benimyaaa2çocukla nasıl karanlık bi odada dinlenebilirki insananlıycan ben 3yıldır deriksiz bi uyku uyuyamamış bi insanım bebişlerim yüzündenisyan etmiyorum aşaa ama,özlemedim desem yalan olur deriksiz bi uykuuuuneyse 1kaç yıl sonra iyice büyüyüp gece uyanmaları 1e düşerse rahatlarım
ama pc'den uzak durmakonusuna katılıyorum,yazılara bakarken gözlerim nasıl acıyo bi bilsen,heleki çift görmüyomuyum bazen yazıları kafam çatlıyo,dönüyooazcık pc'yi kapatıp evişi yapayım benim dinlenmem anca iş yapmakla olur zaten,başka lüksüm yok,bari pcden uzaklaşayım

Kaynanam diyo ki daha da kilo verirsen kızını taşıyamayacaksin..:)zaten bu ara saldim gene..gücüm kuvvetim yok cidden..ne yapabilirim dinç kalmak için..biraz yiyorum valla..ama öneriniz var mı..

Sabah..4-5 banim tahin pekmez, kk tulum peynir, 2 zeytin, 2 dilim tam buğday,az portakal suyu, 1 bardak süt

Ara..4-5 erik kurusu

Öğlen..cok az karnabahar yemeği,cok az yoğurt

Ara..annemdeydik aciktim..yarım test yedim:18:

Aksam.. 1 dilim ekmek.tavuk sone. Yoğurt..daha da yemeyeceğim

Dünkü menumu cok bulmayan arkadaslara teşekkür ederim..oysa tikanincaya kadar yemistimÇitircim ve siz Güzel arkadaslarım yüzünden midem uzun zamandır bu kadar güzel yemekler görmemiş gibi geldi o anBide açık hava idi..ondan midir nedir..menülerimi biraz arttırdım daha önce de söylemiştim..doymuyorum gücüm kalmıyor kızıma bakacak nedense..

Kaynanam diyo ki daha da kilo verirsen kızını taşıyamayacaksin..:)zaten bu ara saldim gene..gücüm kuvvetim yok cidden..ne yapabilirim dinç kalmak için..biraz yiyorum valla..ama öneriniz var mı..

Sabah..4-5 banim tahin pekmez, kk tulum peynir, 2 zeytin, 2 dilim tam buğday,az portakal suyu, 1 bardak süt

Ara..4-5 erik kurusu

Öğlen..cok az karnabahar yemeği,cok az yoğurt

Ara..annemdeydik aciktim..yarım tost yedim:18:

Aksam.. 1 dilim ekmek.tavuk sone. Yoğurt..daha da yemeyeceğim

Dünkü menumu cok bulmayan arkadaslara teşekkür ederim..oysa tikanincaya kadar yemistimÇitircim ve siz Güzel arkadaslarım yüzünden midem uzun zamandır bu kadar güzel yemekler görmemiş gibi geldi o anBide açık hava idi..ondan midir nedir..menülerimi biraz arttırdım daha önce de söylemiştim..doymuyorum gücüm kalmıyor kızıma bakacak nedense..

Kolay deil canim sende oglen guzel ye kahvaltini cok guzel et ama aksamdan uzak dur en azindan kilo almaz ya dayavas yavas verirsin ama birden bosluga dusersen bu sefer hepsi birbirine karisir emeklerin bosa gider stres etme bu kadar kendine

Triendy canimben nescafe sirf kahve ama koyuyorum sutu isitiyorum sutle iciyorumkrema yok sade icemem bende hayatta bundan sonrada findik meyve ayni anda yenmicek anladim saol bitter icin soz veremem

Kizlar bugun kendimi cok kotu hissettim bana bisi diyin kafam karisti menulerim fena deildir kiloda guzel verdim(bugun uzun zamandir eltimle gorusemediydik cok zayiflamisin rejimmi yapiyon dedi nasi sevindim halbuki)simdi sabah fix kahvaltimi ettim eltim aradi sonra kayinvalideme gitcem sende gel iyi dedim kizla ugras giyin cik orda da kiz durmadimi ara ogun yalan oldu benim aklimda ama ( yulaflimi yanimda goturdum onsuz olmaz)sonra nescafe icelim dedik ictik borek tatli vardi tadina bile bakmadim sirf 5 yulafli yedim aksama da lahmacun yaptilar alternatifte yoktu 2 tane yedim incecikti hamuru Allahtan saat 17:30 du sonra dedim artik bisiyemem yedilcay ictim amma herkes kadayif yerken bende 3 4 catal aldim aksamin 8inde cok canim sıkıldı ben boyle misafirlige gidince neden pis bogazimi tutamiyom ohh zayifladim diye gene yemeye baslamsk istemiyom yol gosterin kizlar triendy sende nasi zayif kaliyon de bana uzun sure ac kaldim diye sekerimmi dustu acep bahanemde hazir iradesizim isteee yaaa

Bazen dayanamıyor insan... Böyle durumlarda ertesi gün 1 adet haşlanmış yumurta 1 bitter çikolata, şekersiz nescafe ve bol su tüketebilirsin. Yürüyüş veya koşu hayatının vazgeçilmezi olsun. Benim gibi dışarıda yürümek ve koşmak istemiyorsan yürüyüş bandı tavsiye ederim.

BUGÜN:Aç karınla 2 bardak ılık su.
Sabah:kk peynir,1dl.kızarmış kepek ekmek,3 zeytin,1dl.kek,ıhlamur.
Ara:tük kahvesi,1 elma.
Ögle:3 hamur kıartması,kk peynir,2 zeytin,yarm domates,yarım salata,çay.
misafirrrrrrrrrrr
Ara:yeşilçay,2 form bisküvi.
Akşam:1 tas çorba,1 kepçe patates yemegi,1 dl.çavdar,mor lahana salatası.
Ara:yeşilçay,3 bebe bisküvi.

Su:3.5oldu

Spor:110 oklava.
100 ip atlama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…