Torun konusu......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar selam. Biraz olsun teselliye ihtiyacım var. Evleneli 1 buçuk sene oldu. Eşimle hep ilk torunun bizim çocuğumuz olmasını istiyorduk. Eltim 5 aylık hamile. Görümcem de 1 aylık hamile. Moralim çok bozuk çünkü çok istiyordum. Kaynanamın ilerde çocuğum olursa onu sevmeyeceğini bile düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz bu konuda ? 😞
Sağlıklı düşünmediğini dusunuyorum.

Hah yani söylediğim şey doğru. İlk torunun yerinin ayrı olması
ilk torun ilk heyecan o açıdan ayrı tabiki ama insanların çocuğu oluyor ilk çocuk ilk heycan yinede sevgisi sıraya göre değişmiyor ki.normal bir zihniyet için konuşuyorum ayrımcı insanlar ayrı.

Kızlar selam. Biraz olsun teselliye ihtiyacım var. Evleneli 1 buçuk sene oldu. Eşimle hep ilk torunun bizim çocuğumuz olmasını istiyorduk. Eltim 5 aylık hamile. Görümcem de 1 aylık hamile. Moralim çok bozuk çünkü çok istiyordum. Kaynanamın ilerde çocuğum olursa onu sevmeyeceğini bile düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz bu konuda ? 😞

Hala ilk üçe giriyor. Bronz madalya alır.

Sevse ne olur sevmese ne olur ya.
kendi cocugunu kendin sev yeter.
Ama senin zihniyetinle cocuga acidim yazik.

Kaynanam zaten sıcak olsa beni kızı gibi gören biri olsa şüphem olmayacak da. Bir kere bile kızım diye hitap etmedi bana
Neden kayınvalidenizim size ne dediği ne düşündüğü daha ortada olmayan torununu nasıl seveceği bu kadar önemli?

Olurda hamile kalırsanız kız olursa kayınvalidenizin ismini erkek olursa kayınpederinizin ismini koyup gözlerine girmeye çalışın belki severler sizin çocuğunuz da beklediğiniz kadar.

Yakınınızdaki tek akrabanız tek aileniz tek arkadaşınız o olunca insan sevsin istiyor tabi. Dayısı teyzesi ananesi yanında olmayacak çocuğumun. Ondandır belki de

Sizin sevginiz yetmez mi?
Bizim yanımızda hicbiri yok, ama biz variz, butun dunyanin birlesse sevemeyecegi kadar seviyoruz cocugumuzu.
Hic de dusunmemistim, kizimi kim ne kadar seviyor acaba diye, bu ne hirs?

Geçmiş olsun, erken davranmışlar. Sona kalan dona kalır işte
Tedavi falan işler mi hastalığınıza bilmiyorum ama deneyin olur mu
Çocuğunuzu başkaları sevsin diye mi doğuruyorsunuz, siz sevin işte miss gibi

Çok güzel yazmışsınız. Biz çoktan hazırız. allah da verir inşallah
Arkadaşım neye hazırsın?
Yeni evlisin, yurtdışına yeni gitmişsin, dil bilmiyorsun. Çevren yok, bilgin yok.
Çocuk yapmadan önce dil öğren, ne nedir öğren, markete tek başına gidip bir şeyler alabilecek kadar ortama uymayı öğren. Ondan sonra çocuk düşün.
Gebe kalsan doktora derdini anlatamayacaksın. Acil bir şey olsa birilerinden medet umacaksın. Çocuğun kreşe gidip dil öğrendiğinde söylediklerini anlamadan bakacaksın öyle.
Biraz aklını kullan kv nin derdine düşeceğine.

Yakınınızdaki tek akrabanız tek aileniz tek arkadaşınız o olunca insan sevsin istiyor tabi. Dayısı teyzesi ananesi yanında olmayacak çocuğumun. Ondandır belki de

Hadi tek akrabayı anladım da tek arkadaş ne alaka? Bu kadar kısıtlı bir sosyal çevreniz varsa çocuk doğurmayı düşünmeden önce nasıl çevre edinirim diye düşünün. Daha yeni evli sayılırsınız. Bulunduğunuz ortama iyice uyum sağlayın çocuk sonraki fikriniz olsun. Ayrıca kayınvalideniz neden sizi kızı gibi görsün siz onu aynı anneniz gibi mi görüyorsunuz? Bakış açınız gerçekten sıkıntılı. Böyle saçma şeyleri kafaya takıp kurmaya devam ederseniz hem kendinizden hem torunlarından soğutursunuz insanları.

Dil
Arkadaşım neye hazırsın?
Yeni evlisin, yurtdışına yeni gitmişsin, dil bilmiyorsun. Çevren yok, bilgin yok.
Çocuk yapmadan önce dil öğren, ne nedir öğren, markete tek başına gidip bir şeyler alabilecek kadar ortama uymayı öğren. Ondan sonra çocuk düşün.
Gebe kalsan doktora derdini anlatamayacaksın. Acil bir şey olsa birilerinden medet umacaksın. Çocuğun kreşe gidip dil öğrendiğinde söylediklerini anlamadan bakacaksın öyle.
Biraz aklını kullan kv nin derdine düşeceğine.
Dil bilmediğimi nerden biliyorsun? Tek başıma alışverişime de gidiyorum. Doktoruma da Allah’a şükür 😂

Hadi tek akrabayı anladım da tek arkadaş ne alaka? Bu kadar kısıtlı bir sosyal çevreniz varsa çocuk doğurmayı düşünmeden önce nasıl çevre edinirim diye düşünün. Daha yeni evli sayılırsınız. Bulunduğunuz ortama iyice uyum sağlayın çocuk sonraki fikriniz olsun. Ayrıca kayınvalideniz neden sizi kızı gibi görsün siz onu aynı anneniz gibi mi görüyorsunuz? Bakış açınız gerçekten sıkıntılı. Böyle saçma şeyleri kafaya takıp kurmaya devam ederseniz hem kendinizden hem torunlarından soğutursunuz insanları.
İnsan gelinini kızı gibi görmez mi hiç ? Çevrenizde hiç mi görmediniz gelinine kızım diyeni ? Çok mu olmayacak bsey dediğim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X