Toplumun çocuk baskısına direnmekte zorlanıyorum

Ben 26 yaşındayım eşim 31 .o yüzden bekliyorum zaten . 30 üzeri olsaydım maddiyat falan dinlemezdim sanırım . Bekleyeceğiz mecbur

Son düzenleme:
6 ayda bir düzenli jinekolog muayenesine gitmiyor musunuz? Eşiniz doktora gitmedi mi hiç çocuğu olup olamayacağına dair sormaya?

Ben yaklaşık 3 ay önce gitti. Ultrasonla bakıldı ve hormon testi yapıldı . En ufak bir anormallik yok dedi doktor . Eşim gitmedi tabi. Ancak bir sorunumuz olursa o zaman gider . Durdum yere kessen gitmez öyle bir adam

Basliga istinaden konuyu bile okumaya sabredemeden soylemek istedigim birsey var ; o cocuk yap yap diye basinin etini yiyenler gece sen uykusuz gecelerinde gaz sancilariyla bogusurken yaninda olmayacaklar. Cok istemeden yapilacak birsey degil, kimse dedi diye degil kendin istiyorsan yap arkadasim cunku bebegin nerdeyse tum yuku annenin omuzlarinda. Yeri geldiginde baba bile yarin is var deyip cekiyor elini etegini..

Ben yaklaşık 3 ay önce gitti. Ultrasonla bakıldı ve hormon testi yapıldı . En ufak bir anormallik yok dedi doktor . Eşim gitmedi tabi. Ancak bir sorunumuz olursa o zaman gider . Durdum yere kessen gitmez öyle bir adam

Tebrik ediyorum çok bilinçli eşiniz varmış

Size katiliyorum, bizzat kendim senelerce dogum kontrol hapiyla korundum bana da dediler yumurtaliklarin tembellesti artik kolayca cocugun olmaz. Resmen bilincaltima islemis bu laflar, hapi biraktigim ilk korunmasiz iliskimden hamile kaldim. Hap dogurganligi falan etkilemiyor bu yanlis alginin kalkmasi icin sizin gibi bu yanlisligi duzeltenleri tebrik etmek gerek

Aynı yollardan geçtim
Malesef suanda çok pişmanım
Bilseydim ilk evlendiğim zaman yapardım bebeğimi
3 sene istemiyorum dedim zaten istesek de olmuyırmus haberimiz yoktu
Sonraki 2 sene de olması için uğraşmakla geçti
Şimdi 5 buçuk aylık bir bebeğim var ve ona daha önce sahip olmadığım için çok üzülüyorum
Benden size tavsiye
Şimdi düşünmeseniz bile eşiniz ve siz gidin bütün testlerinizi yaptırın
Eğer bir sıkıntı varsa düzelmesi uzun sürüyor çünkü

Aynı süreci yaşadım. Ben düşününce de Allah nasip etmedi ve bir ton test ve tedavi vs süreci sonunda çok şükür ki şuan hamileyim... yerinizdeolsam asla beklemezdim ben de sonrasında isteyip çocuk sahibi olamayınca çok pişman oldum beklediğime ve korunduğum zamana...

Ben 26 yaşındayım eşim 31 .o yüzden bekliyorum zaten . 30 üzeri olsaydım maddiyat falan dinlemezdim sanırım . Bekleyeceğiz mecbur
30 yaş üzeri olunca ne oluyor ki? Ben 31 yaşındayım, gerçi tam doldurmadım ama... 2 senedir bebek sahibi olamıyorum, ama çok fazla daha gençsiniz yorumlarını duyuyorum. 20’lerde bana da 30’lar çok fazla gelirdi ama öyle değil işte. ☺
Bir kadının en güzel en genç yaşları, üstelik olgun da artık. Bu yaşların değerini 50’lerde daha iyi anlayacağız sanırım.

Benim görümcem evleneli 2 ay oldu ona bile soran var saka gibi. Bana da zamanında aynı baskı yapıldı. Bunu söyleyenler de kac tane evlat büyütmüş, tüm zorluğunu görmüş geçirmiş insanlar, eminim ki hepsinin icinde de bir seyler hep yarım kalmıştır ama aynı sey başkasının başına gelince empati ortami terk ediyor değişik bir ruh hali geliyor. Görümcem bunalmış ki bana sordu sence doğru mu söylüyorlar istediğim zaman ya olmazsa ne yapayım diye, nasip meselesi bu durum ama ben olsam gezer tozar evliliğin tadını çıkarır sonra düşünürdüm, benim bebegim cok şükür istediğim zamanda oldu ama keske zamaninda bana bu tavsiyeleri veren birisi olsaydi biraz daha bekleseydim dedim. Bebek ciddi sorumluluk gerektiren, hayatını tamamem değiştiren bir durum. 8 aydır geceleri uyumuyorum mesela hic kolay degil, göz altlarım sis geziyorum kaz ayaklarim cıktı ve saclarim beyazladı tosbikime kurban olsun hepsi ama demem o ki siz kendinizi hazir hissetmeden milletin lafıyla sakin hareket etmeyin. Herkes kendi hayatıyla ilgilense su yeni evlileri bi rahat biraksalar

Yok artık 2 ay nedir ya, evlenmeden mi olmasını bekliyorlar arkadaş
Çıldırmış insanlar.

Yok artık 2 ay nedir ya, evlenmeden mi olmasını bekliyorlar arkadaş
Çıldırmış insanlar.
Vallahi benim aklım hafsalam almıyor bu insanları. Yeni evli birisini gördüler mi kene gibi yapışıp çocuk yok mu diye darlayan, kendine bunu görev edinenler var. Işsizlik başa bela herkes uğraş edinsin boş durmasın yani

Kesinlikle boşluk. Boş insan olmak da zor napsınlar, milletle uğraşacaklar.. Kim evlenmiş, kim hamileymiş, kimin çocuğu olmuyormuş. Laf lazım millete laf!

3 yıl kendi isteğimizle bekledik, eşim askerliği yapmamıştı, o gelince istedik.
Çok söyleyen oldu, canımın sıkıldığı da oldu tabi ki ama hiç pişman olmadım. Hala iyi ki beklemişim diyorum.
Konuşanlara gülün geçin, kendinizi bu kadar huzursuz etmeyin.

Ya benim çevremde sorun var ya da sizin çevrede anormallik.
Evlenmek = çocuk demek değildir bi anlasalar.
Ben evliliğimin 13. Ayında hamile kaldım ama o vakite kadar bana kimse çocuk dayatması yapmadı hatta aksine okulunu bitir, işe gir, borçlarınızı bitirin dediler.. Babam öğrendiğinde “keşke acele etmeseydiniz” dedi.
Hatta daha da önemlisi bu iki kişinin vereceği bir karardır. Yap veya yapma demek ikisi de o kadar saçma ki.
Duymamazlıktan gel veya kesin bir biçimde düşünmüyoruz de.
Çünkü bunların sonu arkası gelmez. İlki olsun ikinci sorulur. İkinci olsun üçüncü sorarlar. Kaç tane olacağına bile onlar karar verirler :)) Boşver.

Neredeyse beş yıllık evli çocuk yapmayan bir çiftiz bizim için neler neler diyorlardır siz düşünün.
Ama asla umrumda değil.
Çünkü ev aldık araba aldık ben doktora yapıyorum işim gereği sürekli seyahat halindeyim haftada 3-4 uçuş gerçekleştiriyorum bunların masrafları var.

Kongreler, sempozyumlar katılım ücretleri bunları saymıyorum.

Doktorayı tamamlamama az kalmış yeni bir kadro alacağım eşim de öyle. Neden kendimize eziyet edelim şu an?
Çocuğu torba ağızlı millet büyütmeyecek.
O sıkıntılar içinde siz büyüteceksiniz.
Doğduğu zaman o çok konuşanlar gelip bakmayacak bebeğinize:)

Bunların yanı sıra çift olarak beraber olmanın keyfini doya doya yaşayın. Ben beş yıldır doyamadım şahsen daha...

Kendiniz ve eşiniz için en uygun zamanı siz bilirsiniz 3. kişilerin aileniz dahil ne dediğine bu kadar kafa yormayın.
Mutluluklar diliyorum.

Ben 30 oldum eşim neredeyse 40, kariyer hedeflerimiz için bebek yapma konusunda bekliyoruz. 30 olunca noluyor ki? :)

Sağlık sıkıntınız yoksa endişe etmeyin.

Ya bu insanları anlamıyorum sevgiliyken ne zaman evlilik teklifi, teklif alsan nezaman nişan, kına, düğün, evlensen ne zaman çocuk sonra neden 2. Çocuk olmuyor siye gider bu döngü bence çok normal her evlenen çocuk sahibi olcak diye birşey yok. Çocuk yapmak marifet değil ona yetebilmek herşeyin en iyisini almak her anne baba ister ve sen ona tam yetebilmek istiyorsun bu çok normal

Çocuğu olmuyor boşasın nedir ya? İnsanlar çocuk için mi evleniyor nasıl bir mantık... bu çocuk baskısı tek bizim millette var zaten, ne istiyorsa millet başkalarının hayatından,evliliğinden.
Sanırım öyle. Biz yanlış anladık galiba bu evlilik işini. Çocuk için evlenilirmiş meğer. İlk günden hamile kalmalıymışsın, çünkü evli olmak bunu gerektirir. Ben 3-5 yıllık evlilere çocuk sorulmasını bir nebze anlaşılır buluyordum ama 3 aylık evli insana sorulduğunu görünce gerçeklik algımı yitirdim. Korunma söz konusu bile olamaz, hemen hamile değilsen kesin olmuyprdur.

3 aylık bir bebeği olan anne olarak soyluyorumki ne zaman hazirsaniz o zaman yapin. Bunun kararini degil ese dosta akrabaya, esinize bile birakmamalisiniz bence. Gecenin bir yarisi bebek agladiginda o uykusuna devam ederken siz emzirmekle ugrasiyorsunuz mesela. Bende evlenirken 2 yil sonra yaparim dedim, 7-8 aylik bi surecten sonra hamile kaldim. Daha yeni yeni annelige alisiyorum diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…