- 28 Aralık 2018
- 797
- 3.374
- 63
Herkes mi bomboş doluları göz ardı mı edelim
Bu olay ne biliyormusun insanlar evleniyorlar ve direk korundukLri icin kendilernde bi saglk sorunu varsa cocuk olup olmama yonunde bilemiyorlar sonra korunmayi biraknca olmaynca bebek aa aaman biz korundukya ondan olmadi diyorlar halbuki zaten sorun vardi en basta ama korunuldugu icin belli olamadi boyle yani ...Başta korununca isteyince geç olabiliyormuş hatta hiç olmayabiliyormuş onun için yap diyorlardır
E bu senin mantığınla, 60 yaşında evinden doğru düzgün çıkmamış biri 30 yaşında eğitimin en alasını almış, ülke ülke gezmiş, bin türlü insan tanımış birinden daha tecrübeli oluyor. Tecrübe öyle bir şey değil. O zaman hepimiz bilgili biri olmak için yaşlanmayı bekleyelim.Senden daha kültürlü olmayabilir ama senden daha görmüş geçirmiş tecrübe edinmiştir
Senden daha kültürlü olmayabilir ama senden daha görmüş geçirmiş tecrübe edinmiştir
Çocuğu olmuyor boşasın nedir ya? İnsanlar çocuk için mi evleniyor nasıl bir mantık... bu çocuk baskısı tek bizim millette var zaten, ne istiyorsa millet başkalarının hayatından,evliliğinden.9 yıldır evliyim çocuğumuz olmadı istiyoruz. Dedikodular aldı başını yürüdü Kayınvalide sağolsun herkesi de gaza getirmiş. Çocugu olmuyor boşasın vs dedikodular ayyuka çıktı... Evliliğimiz sarsıldı evi terk ettim 3 ay ayrı kaldık tekrar birleştik ben Allaha havale ettim.. Duymamak en iyisi...
Biz tamda sizin yazdığınız gibi olduk.Aslında bu da ayrı bir konu. Bunu da çok takıyorum ben . Ya biz isteyince de olmazsa diye kara kara düşünüyorum. En azından şimdi denesek tedavi için zaman kazanmış oluruz ama o zaman geç kalmış olucam falan filan diye bir dünya düşünce beynime üşüşüyor .
Bence bekleyın canım.Ayrıca çocuklar harikalar mucizeler ama masraf da oluo haliyle.Bence maddiyatınızı ayarlayın ole yapın çocuk.Ayrıca rabbım verdıkten sonra zaten masrafmış oymuş buymuş goZun gormez.Kaç yaşındasınızMerhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.
Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum
Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .
Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..
Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.
Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.
Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.
Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem
Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz
Aslında bu da ayrı bir konu. Bunu da çok takıyorum ben . Ya biz isteyince de olmazsa diye kara kara düşünüyorum. En azından şimdi denesek tedavi için zaman kazanmış oluruz ama o zaman geç kalmış olucam falan filan diye bir dünya düşünce beynime üşüşüyor .
Kötülük kalplerinden akıyor. Allah ıslah etsin.Çocuğu olmuyor boşasın nedir ya? İnsanlar çocuk için mi evleniyor nasıl bir mantık... bu çocuk baskısı tek bizim millette var zaten, ne istiyorsa millet başkalarının hayatından,evliliğinden.
Uzun vadeli yatirim :)Cocuk yapip kenara koymak mi?
Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.
Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum
Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .
Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..
Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.
Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.
Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.
Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem
Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?