• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplumun çocuk baskısına direnmekte zorlanıyorum

Herkes mi bomboş doluları göz ardı mı edelim

Tabi ki herkes bomboş değil. Yaşına, tecrübesine, hayat görüşlerine çok önem verdiğim büyüklerimiz var. Ama onların da söylediklerini ölçer tartar mantığıma uyuyorsa kabul ederim. Bir insan benden büyük diye benden daha zeki veya kültürlü olacak diye bir şey yok.

Bu söylediklerini söyleyenler bomboş ama evet.

Başta korununca isteyince geç olabiliyormuş hatta hiç olmayabiliyormuş onun için yap diyorlardır
Bu olay ne biliyormusun insanlar evleniyorlar ve direk korundukLri icin kendilernde bi saglk sorunu varsa cocuk olup olmama yonunde bilemiyorlar sonra korunmayi biraknca olmaynca bebek aa aaman biz korundukya ondan olmadi diyorlar halbuki zaten sorun vardi en basta ama korunuldugu icin belli olamadi boyle yani ...

Senden daha kültürlü olmayabilir ama senden daha görmüş geçirmiş tecrübe edinmiştir

Senden daha kültürlü olmayabilir ama senden daha görmüş geçirmiş tecrübe edinmiştir
E bu senin mantığınla, 60 yaşında evinden doğru düzgün çıkmamış biri 30 yaşında eğitimin en alasını almış, ülke ülke gezmiş, bin türlü insan tanımış birinden daha tecrübeli oluyor. Tecrübe öyle bir şey değil. O zaman hepimiz bilgili biri olmak için yaşlanmayı bekleyelim.

Yaşlananlar değil, yaş alanlar tecrübeli olur.

Tamam canim, bir daha hasta olursan, o teyzelere ograrsin. Neticide görmüs geçirmis insanlar. Dedigin gibi, tip hakkinda, jinekoloji hakkinda masterda yapmislardir. Gerek yok yani öyle doktorlara felan dimi? :işsiz:

Neyse daha fazla polemige girmek istemiyorum, sayende ban yemek istemiyorum. Sadece bunlari okuyan genç kizlarimiz var ise, lütfen haptan, korunma yöntemlerinden korkmayin. Dogurganligi etkilemiyor. Hatta hap baze kanser türlerini önlüyor. Lütfen bu konularda bilimsel makaleleri okuyun.

Bu son cevabim olacak. Iyi forumlar.

Bizim toplumun baskısı bitmez maalesef; bitemez- bitmiyor bitmesi teklif dahi edilemez☺
Nişanlanırsın “ne zaman evleneceksin”, evlenirsin “ee çocuk ne zaman, yokmu daha?”

Ben şu 1.5- 2 senedir çocuk yapma aşamasında o kadar çok yaşıyorum ki bu durumu; bilhassa çok sevgili yaşlılarımız. Biz çocuk yapınca ne olacak acaba çokmu mutlu olacaklar çok merak ediyorum... arkadaşlarda da var tabi “Ee? hadi artık ya ,yapın” falan. Sanki o bakacak, onu çok ilgilendiriyor... komik.
O yuzden bitmez yani insanların boş konuşmaları, soru sormaları... bir kulağınızdan girsin diğerinden çıksın.

Ben soranlara artık var daha zamanı var diyorum anca öyle susuyorlar ☺ Yoksa başka çaresi yok durmuyorlardı ısrarla soruyorlardı...

Ayrıca daha 1 yıllık evliymişsiniz, 4-5 yıl olur anlarım ki gene sormaya hakları yok, neden böyle bir milletiz yahu.

9 yıldır evliyim çocuğumuz olmadı istiyoruz. Dedikodular aldı başını yürüdü Kayınvalide sağolsun herkesi de gaza getirmiş. Çocugu olmuyor boşasın vs dedikodular ayyuka çıktı... Evliliğimiz sarsıldı evi terk ettim 3 ay ayrı kaldık tekrar birleştik ben Allaha havale ettim.. Duymamak en iyisi...

9 yıldır evliyim çocuğumuz olmadı istiyoruz. Dedikodular aldı başını yürüdü Kayınvalide sağolsun herkesi de gaza getirmiş. Çocugu olmuyor boşasın vs dedikodular ayyuka çıktı... Evliliğimiz sarsıldı evi terk ettim 3 ay ayrı kaldık tekrar birleştik ben Allaha havale ettim.. Duymamak en iyisi...
Çocuğu olmuyor boşasın nedir ya? İnsanlar çocuk için mi evleniyor nasıl bir mantık... bu çocuk baskısı tek bizim millette var zaten, ne istiyorsa millet başkalarının hayatından,evliliğinden.

Evliliğimin 5. yılında çocuk isteğimiz oldu, iyi ki de öyle olmuş. İlk senelerimi ziyan etmediğimi düşünüyorum.

Benim ailem hiçbir zaman baskı yapmadı ama eşimin ailesinden imalar vardı ve eşim bi keresinde annesine benim yatak odamı sormaya utanmıyor musunuz diye laf soktu. O günden itibaren direkt bu sorularla muhattap olmadık:) ama kayınvalidem sürekli anneme sormaya başladı. Annem de ona ne zaman isterlerse yapsınlar ben bakamam çocuğa sen de bakamazsın dedi( kayınvalidem başka bi şehirde yaşıyor). Ve böylece herkes ağzını kapattı.

Bence eşiniz madem çocuk istemiyor, o güzelce bir konuşsun ya da ima da bulunsun bi şekilde kapatsın konuyu.

Aslında bu da ayrı bir konu. Bunu da çok takıyorum ben . Ya biz isteyince de olmazsa diye kara kara düşünüyorum. En azından şimdi denesek tedavi için zaman kazanmış oluruz ama o zaman geç kalmış olucam falan filan diye bir dünya düşünce beynime üşüşüyor .
Biz tamda sizin yazdığınız gibi olduk.
3 sene istemedi eşim.
Bende saygı duydum.
Sonra hadi olsun artık dedi.
Tabiki bunun kararını o veremezdi.
Korunmayı bıraktıktan 3 sene sonra kavuştum bebeğime.
Eşime hep dedim, bak bukadar uzatmayalım , eğer olmazsa zaman kaybetmiş oluruz falan filan..
Dediğim gibide oldu.
Hamile kaldım kalbi durdu.
Yine kaldım dış gebelik oldu tüp alındı.
Nacizane tavsiyem, o şartlar asla oluşmuyor.
Yok şu borç bitsin aman az daha gezeyim.
Ne borç bitti ne gezebildik.
Yapın gitsin.
Herşeyi eksik olsa neolur annesi babası yanındaysa.

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz
Bence bekleyın canım.Ayrıca çocuklar harikalar mucizeler ama masraf da oluo haliyle.Bence maddiyatınızı ayarlayın ole yapın çocuk.Ayrıca rabbım verdıkten sonra zaten masrafmış oymuş buymuş goZun gormez.Kaç yaşındasınız

Aslında bu da ayrı bir konu. Bunu da çok takıyorum ben . Ya biz isteyince de olmazsa diye kara kara düşünüyorum. En azından şimdi denesek tedavi için zaman kazanmış oluruz ama o zaman geç kalmış olucam falan filan diye bir dünya düşünce beynime üşüşüyor .

6 ayda bir düzenli jinekolog muayenesine gitmiyor musunuz? Eşiniz doktora gitmedi mi hiç çocuğu olup olamayacağına dair sormaya?

Çocuğu olmuyor boşasın nedir ya? İnsanlar çocuk için mi evleniyor nasıl bir mantık... bu çocuk baskısı tek bizim millette var zaten, ne istiyorsa millet başkalarının hayatından,evliliğinden.
Kötülük kalplerinden akıyor. Allah ıslah etsin.

Ben istesemde olmayanlardanım 3 yılı bitirdik evliliğimizde. Bende baskılar çok arttığında bir noktada tak dedi. Zaten istediğim halde olmuyor. Bir gün kısırım ben olmayacakmış benim çocuğum dedim. Ondan sonra rahata erdim.😂 Artık kimse soramıyor 🤦🏼‍♀️

Ben de evlendikten tam iki sene sonra hamile kaldım. Evliliğimin ilk yıllarında çocuk istemedim. Elbette son zamanlara doğru kayınvalidem tarafından "bi doktora görünün", " bak bilmem kimin iki gelini de hamile" (bananeyse) tarzı cümlelere maruz kaldım. Ama çok şükür her şey düşündüğüm gibi oldu. İsteyerek yapsanız da çocuk sahibi olmak, çocuk büyütmek hiç kolay değil. Maddi-manevi olarak siz ya da eşiniz hazır hissetmiyorsanız hiç rahatınızı bozmayın daha. Çünkü o çocuğa siz bakacaksınız. Söylenen sözlere de kısmet, nasip, hayırlısı, Allah ne zaman verirse, inşaallah vb şeklinde cevaplar verin, daha fazlasına da kulağınızı tıkayın, boşverin.

2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorum? Evlendikleri gibi hamile kalıp, sonra oturmamış evliliğin ve maddi sıkıntıların içinde iyice çıkmaza giren insanlara göre çok daha olgun ve akıllı olduklarını düşünüyorum kesinlikle. İnsanlar her şartta çocuk sahibi olabileceklerini düşünüyorlar ya, asıl o enteresan ve korkutucu. Çocuk rızkıyla gelmiyor, çocuk kötü bir evliliği güzelleştirmiyor mesela ama bu şartlara rağmen illa ki doğuruyorlar. Akıllı olan insan zaten şartların olgunlaşmasını bekler. Ha hiçbir şey dörtlük olmuyor hiçbir zaman ama insan borç içindeyken ya da eşiyle sorunları varken hamile kalmayı göze alıyorsa, bu kör cahilliktir, başka bir şey değil. Ya da tüm şartlar mükemmeldir de sadece ebeveyn olmaya hazır değillerdir, bu da gayet geçerli bir sebep. Size baskı yapanlar ezbere konuşuyorlar, onları susturamıyorsanız, en azından takmamayı öğrenmelisiniz.

İnsanlar hiçbir zaman memnun olmazlar. Evlendikten 6 ay sonra hamile kaldım kendi isteğimle sağlık sorunlarım vardı ve yaşım 28 di. Düşündüğüm gibide çok sıkıntı çektim hamileliğimde ertelesem daha zor olabilirdi. Banada hala neden bebek yaptın hayatını gezip tozamadan niye kısıtladın bilmem ne gibi baskılar var. İşim vardı gücüm vardı kime sorcam ne zaman doğuracağımı? Şimdide ikinciye takmışlar kafayı başka bebek düşünmüyorum o niye yaptın diyenler kardeşsiz olmaz diyor. Ben sizin kaç çocuk yaptığınıza karışıyor muyum diyorum. Bence beklemekte beklememek kadar mantıklı bir karar. Eğer sağlık sorunum olmasaydı bende bi üç dört sene beklerdim.

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz

Ben aileden yana böyle bişey görmemiştik onlara kalsa erkendi gerçi şimdi istiyoruz ama olmuyor o zamanlar iş yerinde felan kadınlar çok sorardı en son dayanamayıp yatak odama gelin isterseniz demistim 😁😁 aile içindede hep dile getirmiştim istemedigim dönemlerde hazır olmadiktan sonra yapılmasi doğru olmadığını iyi bi gelecek sağlamak istediğimi vs vs susmam yani şimdide diyorum olmuyor ne yapayim 😁😁

Back
X