• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Toplumun çocuk baskısına direnmekte zorlanıyorum

Tamam canim, bir daha hasta olursan, o teyzelere ograrsin. Neticide görmüs geçirmis insanlar. Dedigin gibi, tip hakkinda, jinekoloji hakkinda masterda yapmislardir. Gerek yok yani öyle doktorlara felan dimi? :işsiz:

Neyse daha fazla polemige girmek istemiyorum, sayende ban yemek istemiyorum. Sadece bunlari okuyan genç kizlarimiz var ise, lütfen haptan, korunma yöntemlerinden korkmayin. Dogurganligi etkilemiyor. Hatta hap baze kanser türlerini önlüyor. Lütfen bu konularda bilimsel makaleleri okuyun.

Bu son cevabim olacak. Iyi forumlar.
Daha ne polimik yapacaksın mış ı nerelere çekmişsin sanki doktora gitmeyin teyzelere gidin dedim sayemde bam yemek istemiyormuşsun sen kendi fikrine olmayanlara küfür mü ediyorsun herkes seninle aynı fikirde olmak zorunda değil o kadar hazımsız olma

E bu senin mantığınla, 60 yaşında evinden doğru düzgün çıkmamış biri 30 yaşında eğitimin en alasını almış, ülke ülke gezmiş, bin türlü insan tanımış birinden daha tecrübeli oluyor. Tecrübe öyle bir şey değil. O zaman hepimiz bilgili biri olmak için yaşlanmayı bekleyelim.

Yaşlananlar değil, yaş alanlar tecrübeli olur.

E bu senin mantığınla, 60 yaşında evinden doğru düzgün çıkmamış biri 30 yaşında eğitimin en alasını almış, ülke ülke gezmiş, bin türlü insan tanımış birinden daha tecrübeli oluyor. Tecrübe öyle bir şey değil. O zaman hepimiz bilgili biri olmak için yaşlanmayı bekleyelim.

Yaşlananlar değil, yaş alanlar tecrübeli olur.
30 yaşında eğitimin en alasını almış diyelim doktor olmuş her konuda mı bilgisi olur diğerleri gibi kendini yetiştirirse bir şeyler yaşarsa okursa duyarsa falan bir çok konuda bilgi sahibi olur

bekleyin benc. çocuk cok tatli ama cok da zor. cocuk varken yaoamayacaginiz pek cok seyi simdi yapın gezin bol bol uyuyun falan. maddi olarak rahat olmak da önem li. er yada gecne fark ediyor ki.

ben 25 de evlendim 28de ilk cocugum oldu.bana da o baskiyi yaptilar. ben de hix baskılara direnc gosteremem. 30larda evlenip cocugu olanlar da oldu. hic farki yok bence. ben daha cok sıkıntı cektim sadece.onlarin cocugu 2 yasinda benimki 6. benim cocuk daha buyuk diye ayricalik olmadi hic hayatimda.

Merhaba kızlar . Bir yıl bir aylık evliyim. Evliliğimde 2 yıl bitmeden çocuk düşünmüyorum. Daha doğrusu düşünemiyorum. Ben çocukları çok severim çocuk sahibi olmak benim için mükemmel bir olay. Ama gerek maddi sıkıntılar, borçlar gerekse eşimin çocukları çok sevmeyişi ve baba olmaya hazır olmayışı yüzünden şartların olgunlaşmasını beklemek zorundayım.

Ben zaten kendi içsel isteğimle zor baş ediyorum.
Bir sene kaldı, hem bak rahatsın uyuyorsun geziyorsun tadını çıkar, bir daha hayatın bu kadar rahat olmayacak, son bir senen, diye kendime gaz veriyorum

Ama gerek benim ailem gerekse eşimin ailesi direkt baskı yapmasa da imalarıyla canımı çok sıkıyorlar .

Hatta babaannem bunların çocukları olmuyor galiba demiş anneme..

Kaynım bile kayınvalideme abimler niye bir çocuk yapmıyorlar demiş.

Eşimin babannesi 90 yaşında kadın bile benim adet günlerimi takip etmeye çalışıyor. hiç kafa yok sende bir çocuk yapıp da kenara koymadın bile dedi bir seferinde şaka yollu.

Geçen annem benden bir sene önce evlenen arkadaşım için Aslı da ikinciyi düşünüyormuş. düşünür tabi evde oturuyor koca zengin para var pul var dedi.

Öyle üzüldüm ki. biz de ev aldık tadilat yaptık onların borcu içindeyiz . Şimdi çocuğum olsa bile her şey içimde kalacak. her şeyin ucuzuna kaçmak zorunda kalıcam mecbur bir sene daha beklicem

Aynı yollardan geçen var mı ne yapmalıyım çok etkileniyorum insanlardan. Sizler 2-3 yıl çocuk yapmayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz sanki bir yıl bana 10 yıl gibi geliyor geçmeyecek gibi. mesela hemen kısır muamelesi görmek zorundamıyım psikolojim bozuldu. Normal mi bu yaşananlar biz mi anormaliz

Gecen gun en az 10 kez ayni soruyla karsilastim.. hamilemisin ? hamilemisin ? :KK51: cevabini veriyorum tekrar ayni soruyla karsilasiyorum..

Back
X