Mavi,
52 yaşındayım biliyorsun, 29 yaşında kızım var ve 1 ay önce evlendi.
Damadımı da ailesini de beğendik kızım rızamızı onayımızı alarak evlendi vs vs ama hayat bu, onayladığın insanların bile yanlışı olabiliyor, zaman kızıma ve bizlere neler gösterir bilemeyiz, o yüzden bir yanım insanlara şüpheyle yaklaşır hep.
Kızım da senin gibi tek çocuk, el bebek büyüdü, babasının aşkı oldu, bu yaşa kadar üzerine titredik çok da güzel yürekli bir kızdır.
Bunları yazıyorum ki anne babanın gözünden de anla bazı şeyleri ve artık bir adım at cesaretlen kendine güven diye.
Çocukları onaylamadıkları bir şey yapsa da anne babalar sarıp sarmalayıcı olur, boşanırsan üzüleceklerini düşünüyorsun ama bu evliliğe devam edersen onları daha çok üzersin çünkü anne babalar çocukları yuvasında mutluysa başlarını yastığa huzurla koyuyorlar mutsuzsa günler zehir oluyor, kız aileleri çoğunlukla çocuklarının evliliğine müdahale etmiyor çekip alırım kızımı demiyor o adımı kızlarından bekliyorlar zira kızlar berbat evliliklerini devam ettirmekte inatçı oluyorlar, sen arka çıkıyorsun kız o eve geri dönüyor çünkü.
Boşanırsan üzüntüden ölmezler, bu adamla mutsuz evliliğine devam edersen kahrederler asıl, zira sen onların yanına gittiğinde ne kadar mutluluk pozları versen de anne babalar çocuklarının iç dünyasında neler oluyor anlıyorlar, utanılacak bir şey de yok, insanız hatalar yaparız önemli olan hatada ısrarcı olup kendimizi mutsuzluğa mahkum etmemek.
Annen baban sen iyiysen iyi hisseder, çok gençsin ayak diriyorsun ama kendine yazık ediyorsun bu adam bugün olmasa yarın başka birini koluna takıp seni de evden atar, bunu da o kötülediği ana babasıyla yapar, işte bu olursa ailen o zaman çok üzülür, şimdiye kadar neden bize gelmedin neden bu evliliğe devam ettin derler.
İnsanlar boşanmak için evlenmiyor hele genç kızlar binbir hayal kuruyorlar lakin olmayanı oldurmaya çalışmak ömrünü heba etmekten başka bir şey değil, sana bir sürü işaret veriyor adam bunu da gözüne soka soka yapıyor, sen hala son dakikaya kadar bekliyorsun.
Bana dürüst olmak zorunda değilsin kendine dürüst ol kafi, ne olmasını bekliyorsun?
Vazgeçtim boşanmayacağım aşkından ölüyorum mu desin? Dükkanı devretmesin seni de haftanın 7 günü dükkana götürmeye, sgksız maaşsız çalıştırmaya, gözünün önünde kadınlarla flört etmeye devam mı etsin? Nedir beklentin?
Bak evlatcım, can çıkar huy çıkmaz, bu evlilikte 1 mutlu 5 mutsuz günün olmaya da devam eder, boşanmaktan şimdi vazgeçseniz adam sana en fazla birkaç ay güzel davranır sonra aynı tas aynı hamam devam.
Eşini bir kenara bırak, sen ne istiyorsun ona karar ver, devam etmek istiyorsan her şeyi de göğüsleyeceksin ama, iki de bir de bu adam çok düşüncesiz bu adam şöyle yapıyor böyle davranıyor demeyeceksin, ne yaparsa eyvallah diyeceksin, tercih senin.