- 12 Temmuz 2006
- 55.493
- 212.702
- 52
- Konu Sahibi Mavinin her tonunaa
Teşekkür ediyorum mune. Söylediklerinde çok çok haklısın benim ailemde tam olarak böyle mükemmel insanlar. Ben kendimden çok onları düşünür oldum sanki çocuğum varmış gibi sorumluluğum varmış onları üzmemek gibi gibi.. kendi isteğim için boşansam bencillik ediyormuşum gibi. İnanmıyorlar ama binbir türlü bu şekilde düşüncelerim var hep . Ama cesaretleniyorum en yakın zamanda çekip gideceğim inşallah
Onlar senin çocuğun değil anne baban, boşanıyorsun diye yıkılmazlar.Evet aileme farklı anlattım hep bu zamana kadar valla doğru
Senin hayatın senin kararın, ben kızıma bile kendi düşüncelerimi dikte etmiyorken sana zorla bir şey düşündüremem de yaptıramam da ama kendine dürüst değilsin şu an.
Onaylamadıkları bir adamla evlenirken üzüleceklerini düşünmedin değil mi? Ben bu adamla evleneceğim dedin onlar da sırf sen istiyorsun diye razı geldi evlendin, şimdi boşanırsan üzüleceklerini söylüyorsun boşanmayı da bencillik olarak görüyorsun, evlilik kararın bencilce değil miydi sence?
Ben seni anlıyorum da aynı zamanda, eşini sevdin seviyorsun da, eşinden şikayet de etsen kendi evin kendi düzenin olması da hoşuna gidiyor, bunları bırakmak istemiyorsun.
Boşanırsan ailen ayrı evde yaşama fikrine sıcak bakmayacak diye düşünüyorsun, kendi düzeninden tekrar anne babanın düzenine geçme fikri korkutuyor.
Eşine hiç hükmün geçmemesine rağmen, anne babanla yaşamaktansa eşinin değişmesi için mücadele etmeyi istiyorsun hepsini anlıyorum ama o zaman ağzın dilin lal olmayacak.
Adam dükkanı devredeceğim dediğinde süt dökmüş kuzu gibi olmayacaksın, adam seni sabahın 5’inde dükkana sürüklerken yetti artık demesini bileceksin.
Devam mı etmek istiyorsun?
Önünde 2 yol var ya adamın her yaptığına susup şikayet etmeye devam edeceksin ya da gireceksin başka bir işe, tabii eşine maaş kartını vermeden, ortak hesap açıp onunla ortak para biriktirmeden, kazancını kendin için biriktirip eve sen bakacaksın restini çekeceksin eşine, kocacığım annemlerle şuraya gidebilir miyim demeyeceksin, ben şuraya gidiyorum bilgin olsun diye haber veriyorum diyeceksin, paraya sıkıştım deyince al bunları kullan deyip kolundaki budundakileri cebindeki birikimi adama vermeyeceksin, en önemlisi gidersem tam giderim sana eyvallahım yok deyip ağzından çıkanla yaptıkların birbirini tutacak, iki de bir boşanıyorum deyip sonra adamın bir süpürge bir yemeğine inanıp dönmeyeceksin, kapı bir kere vurulur onda da tam vurur çıkar gidersin yoksa böyle dikkate bile alınmazsın adam sana boşandıktan sonraki planlarını anlatır sende dinler durursun.
Son düzenleme: