Toplanın kızlar yine ben

Kızlar iyice kafayı yemek üzereyim.. her şey o kadar normalmiş gibi ilerliyor ki endişeleniyorum.. Eşim iş yerini başkasına veriyor, kendisi ise 3-5 ay çalışmayacakmış. Ve herhangi bir geçim kaynağımız yok başka. Dükkanımız vardı birlikte çalışıyorduk onu da veriyor zaten.

Zaten boşanacağız sende çok mutlu ol bende hayatıma bakayım ben evlilik sorumluluğu almak istemiyorum boşanınca da bir daha evlenmem, çalışmam annemle babama yalakalık yaparım onlar bakar bana öyle böyle diyor. 1 sene sonra falan çalışacağım diyor. Bizde yakın zamanda boşanacağız yanii. Dükkanı belirli bir ücret karşılığında veriyoruz 400 bin civarında. Ve bu paradan elimizde yine hiçbir şey kalmayacak. Bir sürü borcu var hala onlara gidecek bu parada. Elimizde 100 bin falan kalacak bununla da anca 1-2 ay geçiniriz işte o da hemen boşanmaz isek. Ki o kadar beklemeyiz diye düşünüyorum boşanırız zaten.

Bende bosanmak istediğim için burada hem fikirim o da mutlu olsun yinede.. ama bilmiyorum gerçekten endişe içindeyim. Boşanan arkadaşlardan motivasyona ihtiyacım var 😣
Adam paraları istifledi bir yere bu yüzden çok rahat paraları karı kız peşinde koşarken yiyecek .Sana da geçmiş olsun adama köle oldun gece gündüz çalıştın sigorta bile yapmadı kaldın mı şimdi ele elde baş başta ???? Otur derdine yan .......

.

Adam paraları istifledi bir yere bu yüzden çok rahat paraları karı kız peşinde koşarken yiyecek .Sana da geçmiş olsun adama köle oldun gece gündüz çalıştın sigorta bile yapmadı kaldın mı şimdi ele elde baş başta ???? Otur derdine yan .......

.
Adam boşanma sonrası hayatını çoktan planladı planı dahilinde de ilerliyor, misal bu alıntı Nisan ayına ait.
Misafir odasındaki koltukları ben almıştım, boşanırsak bende mi kalacak onlar dedi.. bulaşık makinesini kim almıştı dedi ben aldım dedim. Aa kötü oldu bu makinesiz mi kalacağım dedi güldü.. alırsın kendine ya ne olacak dedim. Boşanınca beni ailem tek başıma bu evde bırakmaz evi kiraya verirler bende mecburen ailemin yanına dönerim ama bu yaştan sonra da ailemle yaşayamam alışmışım ben rahata dedi. Yapacak bi şey yok bi şekilde kurarsın düzenini dedim. Ama aklımda bir şey var aileme “ ben yine evleneceğim hayatımda biri var diyeceğim boşandıktan bir süre sonra. Bunu dersem çıkaramazlar beni daireden” dedi.

Dükkanı ne zaman devredecek ne kadar işsiz gezecek boşanma ne zaman gerçekleşmeli her şeyi kafada planlayıp sahnelemeye başlamış bile.

Adam boşanma sonrası hayatını çoktan planladı planı dahilinde de ilerliyor, misal bu alıntı Nisan ayına ait.

Dükkanı ne zaman devredecek ne kadar işsiz gezecek boşanma ne zaman gerçekleşmeli her şeyi kafada planlayıp sahnelemeye başlamış bile.

Adamin evlenecegi kisi bile bellidir.

Nasıl alayım ki hiçbir şeyi yok elinde zaten parası da kalmayacak. Ve bunun parasını alırsan deliye döner. Çok parası insanlar hepsi ailesi de . Ben sadece boşanmak istiyorum ama anlaşmalı bile olsa süreç korkutuyor beni. Eşyalarımı buradan aileme taşımak odur budur gibi şeyler korkutuyor
Senin tek korkun boşanmak. Sen sırf iki ay daha zaman kazanmak için adamın elindekini avcundakini oraya buraya dağıtmasına razı olmuş sadece izliyorsun. Belli mi olur belki iki aya boşanmaktan vazgeçer. Adam hayatı için bin türlü plan yaparken senin tek parlak planın oturup boşanmaktan vazgeçmesini beklemek. Nasıl bir aşk bu sendeki ben anlamadım.

Senin tek korkun boşanmak. Sen sırf iki ay daha zaman kazanmak için adamın elindekini avcundakini oraya buraya dağıtmasına razı olmuş sadece izliyorsun. Belli mi olur belki iki aya boşanmaktan vazgeçer. Adam hayatı için bin türlü plan yaparken senin tek parlak planın oturup boşanmaktan vazgeçmesini beklemek. Nasıl bir aşk bu sendeki ben anlamadım.
Bir yanım Mavi’ye üzülüyor, bir umutla evlendi ama adam sorumsuzun teki, ben dükkanı 400 bine devredeceğine de dükkanın tüm parasının borçlara gideceğine de inanmıyorum ama Mavi inanıyor, adam duygu sömürüsü yapıyor, ölürsem öleyim deyip vicdan yaptırıyor, aileme boşandıktan bir süre sonra evleneceğim derim beni evden çıkarmazlar deyip aslında maviye başka biriyle evleneceği sinyalini veriyor ama mavi uyanamıyor.

Bir yandan da diyorum ki mavi buradaki yorumlar sonrası kocamı süründürmek için boşanmaktan vazgeçtim demek için konu açıyor ama şuraya yazıyorum o adam dükkanı devreder sırf boşanabilmek için çalışmaz anne babasının yanına taşınmak zorunda olduklarını söyler.

Mavi bu adamın boşanmasını beklemek yerine kendisi çoktan dava açmalıydı, henüz 26 yaşında gencecik kadın kocasıyla geçirmek için zorladığı her gün zulüm aslında ama anlamıyor:KK43:

Bir yanım Mavi’ye üzülüyor, bir umutla evlendi ama adam sorumsuzun teki, ben dükkanı 400 bine devredeceğine de dükkanın tüm parasının borçlara gideceğine de inanmıyorum ama Mavi inanıyor, adam duygu sömürüsü yapıyor, ölürsem öleyim deyip vicdan yaptırıyor, aileme boşandıktan bir süre sonra evleneceğim derim beni evden çıkarmazlar deyip aslında maviye başka biriyle evleneceği sinyalini veriyor ama mavi uyanamıyor.

Bir yandan da diyorum ki mavi buradaki yorumlar sonrası kocamı süründürmek için boşanmaktan vazgeçtim demek için konu açıyor ama şuraya yazıyorum o adam dükkanı devreder sırf boşanabilmek için çalışmaz anne babasının yanına taşınmak zorunda olduklarını söyler.

Mavi bu adamın boşanmasını beklemek yerine kendisi çoktan dava açmalıydı, henüz 26 yaşında gencecik kadın kocasıyla geçirmek için zorladığı her gün zulüm aslında ama anlamıyor:KK43:
Bedevi de kocasının mal kaçırmasını oturup izlemişti böyle. Sonra katakulliyle kondu kapının önüne. Sonra naptı etti, adamdan ikinci çocuğu yaptı nikahsız, adamın abisine devrettiği evden kovulmamak için yine açamıyor ağzını. Bu hayatı boşuna yaşıyorlar, sırf bir adam onları sevsin diye.

Nasıl boşanacaklarını her şeyden çok merak ediyorum. Ama asıl merak ettiğim şey kadının neden bu kadar bağımlı hale geldiği akrabalar mı aynı mahalledeler mi emin değilim ama toplum baskısı da illaki olmuştur sadece çok üzülüyorum ailesi falan hiç kimse uyarmıyor mu acaba?
İnsan her zaman mantıklı düşünemiyor hele duygular ve evlilik gibi bütün herkesin haberi olduğu bir kurumun yıkılması söz konusuysa

Nasıl dank edecek o anı bekliyorum gerçi boşanırlar adam bütün para işlerini halledene kadar oyalar sonra da gerçek yüzünü gösterir gibime geliyor

Kafası kırık bağımlı oğlan senaryosu da tutmamıştı el sıkışmıştı eşiniz. Geriye tek bir şey kalıyor, mahkemeye gidememesi için dava günü adamın elini ayağını ağzını bağlamak.

Artık iyice sıktınız, dalga geçiyorsanız itiraf edin de bilelim. Yerin dibini bırak mağma seviyesine kadar alçaldınız. Daha dibi aşağısı yok.

Bedevi de kocasının mal kaçırmasını oturup izlemişti böyle. Sonra katakulliyle kondu kapının önüne. Sonra naptı etti, adamdan ikinci çocuğu yaptı nikahsız, adamın abisine devrettiği evden kovulmamak için yine açamıyor ağzını. Bu hayatı boşuna yaşıyorlar, sırf bir adam onları sevsin diye.
Gerçekten bir erkek sevsin diye mi bunca eziyet?
Tüm konularını okumadım ama bir kısmını biliyorum, hatırladığım kadarıyla bu kız sabahın kör karanlığında kalkıp eşiyle çalışmaya gidiyor, ne izni var ne maaş alıyor ne sigortası var, yanlış bilmiyorsam bir gün dişi iltihaplanmıştı onda bile eşi acımamıştı dişçiye göndermemişti galiba öyle bir şey kalmış aklımda, adamın gözleri desen göz değil her gördüğü kadına kur yapıyor, bilmiyorum Katip, evli olduğun kişinin artıları eksilerinden fazla olmalı ki evliliğin bir gideri olsun, adamın artısı yok ki baştan ayağa falsolu, bir de uyanık mal kaçırıyor kızdan.

Nasıl boşanacaklarını her şeyden çok merak ediyorum. Ama asıl merak ettiğim şey kadının neden bu kadar bağımlı hale geldiği akrabalar mı aynı mahalledeler mi emin değilim ama toplum baskısı da illaki olmuştur sadece çok üzülüyorum ailesi falan hiç kimse uyarmıyor mu acaba?
İnsan her zaman mantıklı düşünemiyor hele duygular ve evlilik gibi bütün herkesin haberi olduğu bir kurumun yıkılması söz konusuysa

Nasıl dank edecek o anı bekliyorum gerçi boşanırlar adam bütün para işlerini halledene kadar oyalar sonra da gerçek yüzünü gösterir gibime geliyor
Valla onu ben de merak ediyorum benim bildiğim 1 yıldır boşanma konusu var, kadınlar evliliği koruma kalkanı olarak görüyor sanırım, o kalkanın dışına çıkmaktan korkuyorlar sanıyorlar ki boşanırlarsa hayat bitecek, halbuki kötü bir evlilikten kurtulunca hayat güzelleşiyor, hayır kız çalışkan da, ailenin de tek çocuğu diye biliyorum, boşansa ailesi sarıp sarmalar eşinin yanında sigortasız 5 kuruşsuz çalışmak yerine bu kadar çalışkanlığa elin yanında çalışsa kendine birikim yapardı arkadaşlarıyla gezer tozar hayatın tadını çıkarırdı.

X