Tombiş Hamilelerin Günlüğü

hg aramiza arkadasim uzulme nasilsa bu topigi sadece hamilelik donemimiz icin acmadik dimi :)
daha dogum olacak dogum sonrasi bebek bakimi
kendi kisisel bakimlarimiz olacak
spor diyet emzirme maceralarimiz baslayacak uykusuz kalip buraya girip azicik dedikodu yapcaz :))
dolu dolu olacak buralar oncelikle bebegini saglikla kucagina almak nasip olsun insallah
Allah can sagligi versin Kilo dedigin nedir ki elbet gider yeter ki dogum sonrasi biraz agzimizi tutup spor yapalim biraz gider :)
afiyet olsun cnm bnm
senin armutlar da cok tatliymis :))

Yok üzülmüyorum artık hatta verdiğim için sevindim bile ..inşallah hepimix sonrasında verebiliriz
kesinlikle katiliyorum
Evet dikkat etmek lazım dediğin gibi şimdi kaç kilosun ?birde büyüklerim dediği gibi sakın 2kişilik beslenme bütün hamileliği boyunca yiyemeyip çıkaranlar var yinede bebek besleniyor
hahah bizim asil sirunumuz bu hamileyken icimizdeki canavar ortaya cikiyo
sen kendini tutsan cevren seni gaza getirip aa senin iki kisilik beslenmen gerek der :))
68 le hamile kaldım şuan 16. haftamın içindeyim 69 kiloyum.
masallah sana cnm
afiyet olsun bebemm
Dün fırsat bulamadım yazmaya menümu yazayım
Sabah midem bulanıyor sadece çorba içtim
Ikindi
balık
Salata
Aksam
meyve
Süt
fındık
Ceviz
afiyet olsun canimm

canım tayin ,tercih işlerimiz var ,düzenli menü biraz zor ,boşu boşuna işgal etmeyeyim listeyi ,teşekkür ederim
ok cnm sen yazmak istedikce yaz yada gel iki cift lafin belini kiralimmm
kolay gelsinn sana :))

cumartesi menum:
Sabah uyaninca:
1 muz 4 tane cig kuruyemis (cceviz findik fistik)
1 bardak sut

kahvalti:
3 catal menemen
iki lokma tereyag bal

ogle:
avuc ici Kadar antep fistigi
2 kucuk erik

aksam:
1 Tabak pirasa yemegi
6 kasik yogurt

bugun fazla kacti 7 de uyandim anlamadim daha cok yedim niye Boyle oldu anlamadim :)

Tombis Hamilelerin 1.Etap Haftalık Menü Paylaşım Tablosu

İsim Pazartesi Salı ÇarşambaPerşembeCuma CumartesiPazar
1.Ahbirkingcharlesimolsa..
2.Berdushh...
3.Gel_pcpc.
4.Rmys..
5.Winstonlight....
7........
8........
9........
10........
[TD]6.Maliyeci[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD].[/TD]
[TR][/TR][TR][/tr] [TD]11.[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TD].[/TD]
[TR][/TR][TR][/tr]
[TR][/tr]
[TR][/tr]
[TR][/tr]

Merhaba hamişlerim, bugünkü menüm :

Sabah : Tereyağlı, sütlü, peynirli yumurta, 2 zeytin, peynir, 1/2 dilim ekmek, domates, salatalık, açık çay

Ara : 1 şeftali, 1 bardak süt

Öğle : 1 tabak zeytinyağlı barbunya, 3 parça kaşar peyniri (ne alakaysa canım çekti)

Ara : bir avuç leblebi, badem, kabak çekirdeği

Akşam : 1 tabak mantı, yoğurt

Yatmadan da süt içerim yine.

Su 3 lt.

Selam kızlar cuma berbat yogun bir Gündü bizim ihracat sorumlusu yurt dışında birde ihracat ayarlamış her işi bana kakalamış gitmişti yine herxamanki gibi :) neyse atlattık...

Cumartesi yani bugun tüm gün gezdim ayy demiştim ya Keçe malzemeleri alacağım onları aldım kızlar bakalım artık başlarım izne çıkınca :) iki tane de kokoş taç aldım lohusalık için biri kırmızı kurdelalı sadece diğeri maviş Çiçekli tüllü müllü birşey kocişim de isyanda ay hiç süsüm bitmemiş hıh makyaj bile yapmayan bir Karısı var kaşınıyor

Neyse bebişe yan yatış yastığı aldım dediler yatakta belki boğulur yüzü üst yatarsa diye korktum bende aldım birde Sıvı geçirmez alez aldım birde Prima yeni Doğan almıştım önceden bir paket de molfix yeni Doğan aldım kenara koydum yeni Doğan için iki paket Jumbo bezim oldu evde sanıyorum bir süre yeter değil mi

Ay unutmadan menüleri de yazayım kızlar

Cuma

Sabah : tost yine Karışık + zeytin peynir bir dilim ekmek

Ara : üzüm ve leblebi

Öğlen : Nuget ve soğan halkası 5 er adet

Ara : 1 avuç içi kadar tavuk döner çatalladım
Aksam : ıspanak +bol yoğurt

Ara : dondurma

Cumartesi menüsü

Sabah : Sucuklu kaşarlı yumurta 2 dilim ekmek hellim peynir zeytin

Öğlen : saç kavurma

Ara : dondurma

Akşam : bir Hamburger köfte iki dilim ekmek peynir zeytin

Ara : Antep Fıstık bir avuç

Şimdik benden bu kadar kızlar yatayım bacaklarım var ya çürük gibi ağrıyor birde sanki adet olacakmışım gibi ben adet olmadan öyle bacaklarım ağrırdı birde oramda sızı olurdu bugun aynı belirtiler var Abooo oda gelememekten sıkıldı galiba

Iyi geceler Allah'a emanet olun

68 le hamile kaldım şuan 16. haftamın içindeyim 69 kiloyum.
aslında çok kilolu değilsin tabi boyun kaç bilmiyorum bende 14haftaya giriyorum.

canım maşallah ne kadar güzel kilo vermişsin böyle devam eder inşallah
amin inşallah sanırım yememin etkisi eşimden kaynaklı o çok yiyor oğlumla annemin yazlıgına gittik öğlen yemek yemedim akşam gibide yedikten sonra içecek dışında hiçbirşey yemedim alıştırdım kendimi...kahvaltıyıda sağlam yapmak önemli tavsiye ederim

Merhaba canım hoşgeldin Güzel kilo vermişsin hamilelikte canım, böyle de devam edersin inşallah. Doğumdan sonra da biraz dikkat ederek biraz yürüyüş egzersizle hepimiz güzel güzel vereceğiz kiloları
hoşbulduk inşallah tek temennim görenler süzülmüşsün diyor dediğin gibi doğumdan sonra çok dikkat edicem inşallah hepimiz veririz

ne güzel bi topik olmuş sevindim aranıza katıldıgıma Bende şimdi hastane odasıı için birşeyler düşünüyorm hala cinsiyeti öğrenemedik buarada ...ben kız hissediyorum ama sağlıklı olsun başka bi istediğim yok.ama ister istemez bi oğlum var kızımda olsa iyi olurduherneyse burdaki kocakarı şeylerinin çoğunu denedim.lavabo aç sonuç vermedi,lahana suyu kız dedi ama rengide bi garip oldu hala çözemedim bakalım eğlencesine yapıyorum bende...ama biyanda bunları yaparkende aklım çok karışık hamilelik sendromlarım devrede sanki hamile değilmişim gibi hissediyorum oğlumda böyle değildim.oturdugumuz evde 2.bebeğe gerçekten yer yok oğluma bebek odası almıştık artık küçük geliyor ona büyük bi dolap alıp ikisinin kıyafetlerini bir yere koymayı düşünüyorum.eşim söz vermişti ev alacagına ama kayınvaldem sağolsun suan oturdugumuz yaptırdıgımız evle kendi yapılmamış evini takas edelim diyor kendimi aptal gibi hissediyorum ev almamıza kendi paramızla bile karşılar çünkü ne olur neolmaz üstüme hukuken gecicek diye korkuyorlar bu kadar niyetleri kötü çok sinirliyim çok bu evde elim kolum bağlandı

Afiyet olsun canım

Allah kolaylik versin canım. Iki Jumbo boy yeterli canım bence öyle çabuk büyüyor larki hemen iki numaraya geçiliyor yatırımını 4 numaraya yap ben bir yıla yakın kullandım 4 no yu tabi bebekler tombis olursa daha hızlı geçiliyor :) bende lohusa pijama almak istiyorum 150 200 diyo o da fazla geliyo bana birde oda yapacak olunca baya Kulfetli olacak

Aynen canım benim eşimde akşam 10 da çay kurabiye sefası yapar ondan uzak durmaya çalışıyorum bende 7den sonra süt içmeye çalışıyorum sadece. ahh bu aileler onlar karışmasa hersey ne kadarda mükemmel olacak oğullarının evlendiği ni ayrı bir hayatlari çocukları oldugunu anlamıyorlar hala mudahale etmeye calisiyorlar

Sabah; tereyağlı peynirli yumurta (taktım bu aralar çok hoşuma gidiyor üç öğünde yerim yağ,peynir falan memleketimden doğal olduğundan herhalde) yarım domates 4 biber, 1 bardak süt,1 dilim köy ekmeği

Öğlen;sarımsaklı bulgur pilavı,tavuk haşlama,yoğurt

Akşam;mısır haşlayacağım bir kaç incir ve armutt yer günü kapatırım.

Ya bu arada içtiğim suları yazmıyorum ama 3-4 lt arası içiyorum hergün.

Spor; spordan sayılırsa sabah kahvaltıdan sonra 1 saat ütü yaptım eşim işi gereği klasik giyiniyor hep çok fazla ütülenecek çıkıyor.akşamda 20-30 dk egzersiz yapacağım :)))

Canım ne kötü niyetli insanlarmış, onlara ne oluyor senin üzerine olsa ne olmasa ne hayret bir şey yani ne ayıp Allah ıslah etsin ne diyeyim Sen sıkma canını bu kadar, stres bebeğine zarar değmez böyle insanlara, inşallah eşin sözünü tutabilir, gönlüne göre bir eve çıkarsın

Amacım siz dogurmadan yetişmek kesin ywtisirim buraya gelmesem çok kilo alırım burda kendimi frwnlerim diye düşünüyorum.icimde eski bi kadın var benimde yaş 32 ama kafa eski illa her isimi yapcam diyom üçüncüde hep naz yapcam son şansım tadını cikarcam ama söylerken bile komik geliyo yapamam:)

Merhaba hamişlerim nasılsınız? Umarım herkes mutlu bir pazar geçirmiştir Bugünkü menümü paylaşayım,

Sabah : 1 parça sosis, peynir, 3 zeytin, domates, 1/2 dilim ekmek, 1 çay kaşığı pekmez, açık çay

Ara : 1 bardak süt

Öğle : 1 tabak zeytinyağlı börülce, yoğurt

Ara : 1 avuç üzüm

Akşam : Et sote, az pirinç pilavı

Yatmadan süt içerim yine.

Su : 3-3,5 lt Egzersiz : 30 dk yürüyüş

Günaydın kızlar...

Herkese iyi haftalar... Bana da çabucak geçeçek bir hafta inşallah malum son haftam iş yerinde diye düşünüyorum... Bazen doktorum ile patronum iş birliği yapıyor gibi geliyor ama yok yokk bu hafta gidiyorum Rabbimin izni ile inşallah... Bir süre evimin kadını çocuumunn anası olmak istiyorum

rmys4203 teşekkürler canım benım.. O zaman ben başka yeni doğan almıyorum :) ya hemen büyümesinler de tadı çıksın minnak süt kokuluların... Evet pijamalar öyle çok pahalı bende almak zorunda kaldım hiç öyle pijama adetim olmadığı için evde eskimiş günlük kıyafetler ya da basit şort tişörtler giyerim hep mecbur iki takım gecelik sabahlık iki takım pijama takım aldım.. Öhhööö 550 tl mi ney tuttu Allah bize güç kuvvet versin inşallah...

Bu arada pazar menümü yazayım

Sabah : 2 dilim ev yapımı paçanga böreği
Öğlen : 1 dilim sarelle ekmek
( canım çok çekti sabah eşim güp güp götürünce bende öğlen yemek yerine bir dilim yedim işte )
Akşam : Ton balıklı makarna 1 tabak
Ara : Dondurma

Hımm kızlar şu keçe işine başladım dün ben çok eğlenceli hemen atacağım mesaja ek olarak yaptığım lavanta magneti :)

Şimdilik benden bu kadar.. gün içinde görüşürüz inşallah...

Son düzenleme:
kızlar merhaba bu grubu bulduğuma çok sevindim..bende hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım 5+2 haftalık şuan.ama kilom çok yüksek .90 üstü tartılmaya korktuğum için halen tartılmadım.ama 100 diyelim
ne yapacağımı hiç bilmiyorum.bi kilo ile hamile kalabileceğimi düşünmemiştim kilo verip sonra çalışmalara başlarız diyordum ama oldu işte.kilolardan dolayı sevinemedim bile.
daha idrar testinde 4 gün önce öğrendim kan vermeyede gitmedim.burda yazılanların hepsini tam okumadım benim gibi çok yüksek kiloda hamile kalıp sorunsuz atlatan var mı acaba ..doktora gitmeye bile korkuyorum bu kiloda hamilelik çok tahlikeli diyecekler diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…