Merhabalar ben boşandım .bir kızım var 6 yaşında.zaten ayrı evlerde idik.3 ay önce resmi bitti.boşanma sebebim maddi şiddet ,takıntıları psikolojik sorunları vardı.zaten eski eşimde sürekli boşanmak istiyordu sürekli evi terk ediyordu.gel gelelim boşandığım için ailem bana düşman oldu.6 yıl evli kaldım hep boşanmak istedim bu adam beni istemiyor dedim onlar sabret dedi içkisi kumarı yok vs.bi kulağı sağır bir gözümü kör ettim.en sonunda dik durdum boşanmak istiyorum dedim ama yine barış baskısı yaptılar eski eşim hiç beni arayıp sormadığı halde yalvar dediler resmen.her neyse işi resmiyete dökülesiye kadar 6 ay sadece kızıma odaklandım bu süreci nasıl az hasarla atlatırız diye onu pedagoga götürdüm kendim psikoloğa gittim.kızımla sürekli vakit geçirdim açık alanlarda çünkü sürekli babasını soruyordu evde olmayışını kabullenmek zor oldu.her neyse haziranda boşandım psikoloğum dediki biraz kendine vakit ayır çocuğun da önemli ama dedi sen daha önemlisin çocuğun mutsuz bir anne görmek istemez o olmadan vakit geçir arkadaşların ile dedi.ben de boşanmadan önce sırf millet laf etmesin diye bir yere çıkmadım ta ki resmi olarak bitti artık çıkıp dolaşmaya başladım.il dışına çıktım bir gün kız arkadaşlarım ile yaşadığım ile yakın bir yer turistk bir yeri görmeye gittim.o gün babam aradı sen nerdesin dedi ben de geziyorum dedim şurdayım demedim çünkü geziyorum lafını duyar duymaz bağırmaya başladı vay efendim ben nasıl gezermişim yeni boşamışım senin çizgin belli zaten sırf bunun için mi anlaşmalı boşandın kesin yanında erkek var kız var ise ispat et .yerin dibine girdim o gün.o günden 2 hafta sonra eski eşim ile yaşadığım evden taşınacaktım ertesi gün babamı aradım bir şey sormak için taşınma ile ilgili hangi şirketi tutalım diyecektim taşınma için telefonu açmadı sonra annemi aradım babam açmadı dedim o da sana çok kızgın kimle rile gtti ise gezmeye onlar taşısın evini demiş yani beni hayatımın en zor gününde o evden ayrılacağım gün yalnız bıraktı taşınmaya gelmedi yalnız başıma evimi taşımak o eşyaları toplamak çok koydu sadece annem yengem vardı.yani sırf gezdim diye.ama hala kötü davranıyor bana evden çıksam laf ediyor.giyime laf ediyor.gece bir kahve içmeye çıksam ya da eğlenmeye konslar gezer diyor kötü cümle söylüyor.bu arada devlet memuruyum 35 yaşındayım.bana güvenleri sıfır.annemin de babamında sürekli iğnelemek en ufak şey de gül gibi yuvanı yıktın o haklı imiş diyorlar yani eski eşimi savunuyorlar.yıldım artık 6 yılda zaten travmatik bir evlilik yaşadım bir liranın hesabını verdim.ne gezmek ne tozmak şimdi de ailem hayatımı dar ediyor