tokat yedim..

Ay ben konunuzu okurken cidden daraldım evet esinizin gercekten öfke kontrolü yok ama siz de altta kalmiyosunuz evlilik fedakarlık ister sabır ister saygi ister maalesef sizde çift olarak bunlar yok 10 yillik evliyim bizim hic bu tarz bi cekismemiz olmadi ayrica bosamak erkek icindir size nikahta bosama hakki verildiyse bos ol diyebilirsiniz

Boş ol lafı biraz tuhafıma gitti...
İkiniz de çok fevrisiniz.. En güzel zamanlarınız olmaması gereken şeyler yüzünden zehir olmuş..
Bence şapkayı önünüze koyup düşünme vakti çoktan gelmiş geçiyor, hatalarınızı gözden geçirin, siz de suçlu oldugunuz durumları düşünün, eşinizin suçlarını düşünün, bunları affedebilir misiniz eğer affederseniz ileride size yol su elektrik olarak geri mi döner bunları iyice düşünüp tartın..
Zararın neresinden dönseniz kardır diyeceğim ama bir yuva da kolay kurulmuyor.. Siz etraflıca düşünmelisiniz...

Boşanın ya ne biçim evliliktir bu.Abla sana diyeyim bu dayakların arkası kesilmez daha.Adam da ne dönek bir şey öyle.

konu sahibi ben sizde suç görmüyorum.tamam sizin de fevri davrandığınız zamanlar olmuş ama eğer eşiniz size sadece bağırsaydı falan "e sen de adamı delirtmişsin" diye onu da savunurdum; bu farklı.siz de insansınız sonuçta sinirlenebilirsiniz bunlara vurarak karşılık vermesi gerekmez.siz ona bağırırsanız o da size bağırsın, siz onunla sinirli konuşursanız o da sizinle sinirli konuşsun ama burada şiddet ve orantısız güç var.ayrıca "eşini biliyorsun, ona göre davran" diyenlere de hak vermediğimi belirtmek istiyorum.ha eğer karşılıklı olacaksa bu değişim olsun tabi en doğrusu bu ama neden davranışlarına dikkat etmesi gereken tek kişi siz olasınız ki?her şeyin karşılıklı olması lazım.ve bebek için daha çok erken, 6 ay zaten yetersiz bir süre ama özellikle de böyle bir eşiniz varken daha da kötü.bu adam çok asabi ve şiddete eğilimi var ileride çocuğunuza da öyle davranmayacağı ne malum?

Anlattıklarından eşinin tehlikeli bir ruh hastası olduğunu düşündüm... bu şekilde bu adamla nasıl bir ömür geçireceksin yazık sana... zaten ya sen onu öldürürsün ya da o seni böyle giderse...

evliliğin ilk günlerinde daha balayında sana bunları yaparsa,ileriki yıllarda neler yapacak bir düşün.

Bence düzelmesi bir mucize... sonunu göremiyorum ben bu evliliğin.

yani tek şiddet gören sen olsan kaç kurtar kendini bacım diyeceğim ama:)
neyse,bence siz ikiniz oturun bi adam akıllı konuşun derim.kendin hatalar yaptığınıda söyle,güzel güzel izah et ve kurallar koyun.mesala;
1)kimse kimseye vurmayacak
2)küfür etmek yasak vb.
sanki ilkokulda sınıf kuralları gibi oldu ama k.bakma bu şart:)
birde hamile değilsen çocuk düşünme bir müddet evliliğinin gidişatına bi bak canım..Allah kolaylık versin,inşalah düzelir herşey mutlu olursunuz..

Yeni yeni seyler ogrendim konunuz sayesinde.

1. Evlilikte erkek rolu, kadin rolu diye spesifik, degisemez roller varmis.

2. Her kadinin, ama her kadinin naif olmasi, dominant olmamasi gerekirmis.

3. Hukukta bile etkiye tepki, mudafaa bazinda hafiflestirmeler sabitken, sizin esinize karsilik ona vurmaniz sizi onunla ayni yaparmis.

4. Erkegin gururu, kadinin alttan almasi meshurmus.

5. 100 kere soyleyerek sizi bile ikna edebilmisler haksiz oldugunuza, yalniz cok emin olarak 650 kere belirtilen bosanma konusundaki itirazlara muhtemelen dogru bir yalanlama gelmis, ona cok guldum.

6. Caniniz yandiginda sesinizi yukseltmeniz esinize bagirarak kiziyormussunuz demekmis, agzinizin kapatilmasi, ilk gece yalniz birakilmaniz normalmis.

7. Esinizi ne hakla ismiyle cagirirmissiniz. Hele hele ne demek sana su an o gozle bakamiyorum, hastayim demek? Siz tam cehennemliksiniz. Bu yazilmamis bunu da ben ekliyim sabaha kadar size melekler lanet eder kocanizi reddederseniz : ))

Isin ozu, konunuzu uzulerek okudum sonra da resmen igrendim bize atfedilen rolden.
Kadinlik bu mudur? Siz kocanizin her turlu sinirine, fevri hareketine, yok efendim siddete meyilli olmasina cozumler uretince tam kadin mi oluyorsunuz?

Gerektiginde kendini savunamayan, hakkini aramayan, ve lafim size de konu sahibi, elestiri aldi diye durusundan vazgecebilen insanlar anne olmasin.

Muhtemelen karakterinize cok zit bir insanim, gerektiginden fazla naif olabilirim hatta yine de hakliliginizi gorebiliyorum, siz ise hemen pes etmissiniz.

Fiziksel şiddete olan duyarliligimizi, psikolojik sşiddet içinde göstersek keske...

Esinin bayana vurmasini hic bir neden hakli cikaramaz, bayanin fiziksel şiddet görmesi de onun eşine psikolojik şiddet gösterdiği gerçeğini değiştirmez..

Ki " sana artik o gözle bakamiyorum" dedigi adamdan da hamile olma ihtimalim var diyorsa söylenecek pek şey yok..

İkisi de birbirinden daha masum değil..

bir tokat iki tokat derken allah korusun 3. sayfa haberi olmayın

Olağanüstü bir yazı. Buraya yorum yapan herkes okumalı.

Ben de yeni bi sey ogrendim

Gerektiginde bir bayan bir erkegin agzini burnunu bir vurmayla dagitabiliyormuş.

Tam da düşündüklerimi söyledin. İlk olarak konu sahibinin iki hatasını görüyorum. Hamile kalabilecek olması ve direksiyonu kırması . Allah korusun çok daha kötü şeyler olabilirdi ancak bir kadının pısırık olmaması gerekir eşi ona küfredecek o da yok canım cicim diyecek alttan alacak adamın hakkı varmış falan filan. Ben de şiddet mağduru bir aileden geldim zamanında annemin sessizliğinden çok çektim ne zaman sesini yükseltti rahatladım. Çocuğu doğurup doğurmamak size kalmış ama kesinlikle boşanın zaman ilerledikçe işler daha da zorlaşacak maddi durumunuzda iyi zaten . Ben ailemden çektim siz de çocuklarınıza çektirmeyin.

Siz bence yanlış okumuşsunuz. Konu sahibi kocasına tepkili olduğu için sana artık o gözle bakamıyorum falan demiyor. Hasta olduğum için sana şu an o gözle bakamıyorum diyor. Bir daha okumanızı tavsiye ediyorum çünkü apayrı bir anlamla değerlendirme yapmışsınız.

Daha ilk gunden baslamis sizin , anlasmamizliginiz.
Ayrica su bos ol lafini ne kadar dilinize dolamissiniz ?
Uckereden sonra ne yapacaksiniz cok merak ediyorum.

Evet ben okudugumda eşine kirici şekilde ifade ettiğini düşündüm. Birlikte olmak istemeyebilir ama bu cümle o an birlikte olmak istemeyen biri için tuhaf geldi bana..

Diger Yazinizi alintilamadim ama naif kadin her söylene tamam diyip boyun büken, dominant kadin da masaya yumruk atan küfür eden kadin demek değildir..

Dominant ise bu bayan ilk hatasinda kesimi keser eşine çok iyi bir ders
verirdi bu kadar cirkinlesmek yersiz.. Ki bu aileye bir çocuk getirmeyi planlaması daha korkunç..

agziniz burnunuz ne kadar kirik acaba
yada gururunuz
tun bunlaroluyor ve sevisebiliyor musunuz?
bu arada bosol ne oluyor
buyuk konusurum coktan terketmistim

Ne yaacaginiz hakkında bi fikrim yok ancak dinen kadinin bosama hakki yok nikah kiyir ken eğer istediysrniz kadiina tek talak verilir iki talak erkekse bosama olması için sizi sşahitler yaninda bosamasi gerek allah yardimcin olsun

Ben naif kadın, dominant kadın nasıl olur tanımı yapmadım, yapmam da. Yazımın tüm amacı kadını belli tanımlamalara sığdırmanın yanlışlığı üzerine hatta, tamamen bunu eleştiriyorum.

Çünkü genel olarak gördüğüm bu. Erkeklerin inanılmaz hatalarına karşı binlerce olası durum, mazeret, karakter yapısı ve aile geçmişi üretiliyor. Örneklerine forumun her başlığında rastlayabilirsiniz.

Kadın masaya elini vurdu diye boğazı sıkılmış. O kadar net bir durum ki, şahsen asla yapmayacağım bir hareket olmasına rağmen haklıyı haksızı görebiliyorum. Çünkü herkesin bana benzer, benim yapımda olması gerektiğini düşünmüyorum. Kimse kimsenin boğazını sıkamaz. Tartışmasız yani bu. Bunu tartışmaya açmak şiddeti tartışmaya açmak demek ki, asla yapılmaması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…