Trafikteki motorcu terörü

Bilmiyorum biz arabayla ciktigimizda hic motorcuyu ezme tehlikesi yaşamadik ustelik istanbulda. Evet mukkemmmel kullaniyirlar diyemem ama motosikletlerin araya dereye girme nedenleri yine araclar. Cunku adam akilli seritte gidince de eziyolar diye saga sola giriyolar.

Biz hic arabayla motorcu ezmedik ama motordayken araba yuzunden kaza yaptik.
Benim en son tecrübem Kasım ayında sabah 7:30 gibi Haliç tarafındaydı. Belki sizin kullandığınız saatlerde trafikteki sayıları daha azdır.

Aslında mevzu motosiklet değil, kurala uymayan sürücü. Ben de motosiklet kullanıyorum ama kural ihlali yapmadan. Araba kullananların çoğu aynaya asla bakmıyor ve cidden motosiklet için çok daha tehlikeli. O yolda şerit kendinin sanıp kenara itmeler, yollar kenarı parkta kapı açmalar, sinyal vermeden ani dönmeler vs. Vs.

Bizim kaportamız bedenimiz. Kaza anında hasar görmesi olasılığımız çok yüksek. Arabada kullanıyorum bildiğimden buna dikkat ediyorum.

Kurala uymayan motosiklet sürücüsü en başta kendini riske ediyor. Karşısında kazaya sürüklüyor. Ülkece 2 taraflı bir umursamazlık var malesef.

Motorcuyla kaza yapman durumunda, bana bir şey olmaz diye rahat değilim. Diyelim ki kaza oldu. Arabamda hasar olursa, tamir ettirebilirim. Tamponum kırılsa, yenisini alabilirim. Çizilse, boyattırabilirim. Ama ya o motorcuya bir şey olursa? Allah korusun kolu bacağı kopsa, yerine yenisini alabilir miyim? Ölse, tekrardan hayata döndürebilir miyim? Bir ömür bunun vicdan azabıyla nasıl yaşarım? Benim en kızdığım nokta, haklı bile olsam, kaza durumunda belki karşımdaki engelli kalcak. Belki ölecek. Dediğim gibi %100 haklı bile olsam, vicdan azabı çekerim bir ömür. O kadar acele edecek ne var? Bir tanıdığım vardı, kızım 10 dakika geç git ama sağlam git, derdi.

Ha insandır hata yapabilir. Dese ki kusura bakmayın, hatalıyım. Hiç uzatmam. Ama hem hatalı hem üstüme geliyor.

Siz hatalıydım aynaya bakmam lazımdı diyip kendi yaptığınız büyük hatayı ört bas ediyorsanız diğerleri de ört bas eder. O yüzden siz hatalısınız. Neye çemkirdiniz anlamadım? O suçlu tamam da sen daha çok suçlusun niye suçunu bastırmak için başkasını kullanıyorsun? Senin hatan ölüme bile yol açacak bir hata. Aynaya bakacaksın bitti! Hep aynaya bakmadığın için yakında başkalarının ölümüne sebep olmazsın inşallah

Trafikte en sağ şeritte giderken, niye aynaya sürekli bakmak zorundasın? Çemkirme nedenim hem kornaya asılması hem de önce onun bana çemkirmesi.

Trafikte en sağ şeritte giderken, niye aynaya sürekli bakmak zorundasın? Çemkirme nedenim hem kornaya asılması hem de önce onun bana çemkirmesi.
Belki o da başka bir sürücü sebebiyle o tarafa geçti? Onun cezası ona zaten kesilir ama siz sağ sol farketmez sinyal vermek zorundasınız!

Belki o da başka bir sürücü sebebiyle o tarafa geçti? Onun cezası ona zaten kesilir ama siz sağ sol farketmez sinyal vermek zorundasınız!
Hanımefendi. Ben zaten en sağ şeritteyim. Şerit bile değiştirmedim. Emniyet şeride bile geçmedim. Sadece emniyet şeridine birazcık daha yaklaştım. Yani en sağ şeritte seyrederken, ileride dönüş vs. bile yokken, emniyet şeridi sınırına bile geçmeden kendi şeridimde azıcık bir şey sağa geçtim. Motorcu arkadaş ise emniyet şeridinden hızlı bir şekilde geçmeye çalışıyordu, kornayla birlikte frene asıldı. Hadi kornaya basmasına da tamam. Bana el kol hareketi yapıp bağırıyor. Kafada da kamera, muhtemelen vlog a malzeme arıyor. Ben o yüzden sinirlendim.

Hanımefendi. Ben zaten en sağ şeritteyim. Şerit bile değiştirmedim. Emniyet şeride bile geçmedim. Sadece emniyet şeridine birazcık daha yaklaştım. Yani en sağ şeritte seyrederken, ileride dönüş vs. bile yokken, emniyet şeridi sınırına bile geçmeden kendi şeridimde azıcık bir şey sağa geçtim. Motorcu arkadaş ise emniyet şeridinden hızlı bir şekilde geçmeye çalışıyordu, kornayla birlikte frene asıldı. Hadi kornaya basmasına da tamam. Bana el kol hareketi yapıp bağırıyor. Kafada da kamera, muhtemelen vlog a malzeme arıyor. Ben o yüzden sinirlendim.
Ben sizin demek istediğinizi çok iyi anladım çünkü birkaç gün tecrübe etme şansım oldu 😊 sağ şeritte giderken motorcular resmen taciz ediyorlar, ben ilk gün ne olduğunu anlayamamıştım.

Motorcuyla kaza yapman durumunda, bana bir şey olmaz diye rahat değilim. Diyelim ki kaza oldu. Arabamda hasar olursa, tamir ettirebilirim. Tamponum kırılsa, yenisini alabilirim. Çizilse, boyattırabilirim. Ama ya o motorcuya bir şey olursa? Allah korusun kolu bacağı kopsa, yerine yenisini alabilir miyim? Ölse, tekrardan hayata döndürebilir miyim? Bir ömür bunun vicdan azabıyla nasıl yaşarım? Benim en kızdığım nokta, haklı bile olsam, kaza durumunda belki karşımdaki engelli kalcak. Belki ölecek. Dediğim gibi %100 haklı bile olsam, vicdan azabı çekerim bir ömür. O kadar acele edecek ne var? Bir tanıdığım vardı, kızım 10 dakika geç git ama sağlam git, derdi.

Ha insandır hata yapabilir. Dese ki kusura bakmayın, hatalıyım. Hiç uzatmam. Ama hem hatalı hem üstüme geliyor.
Magandalar her yerde var. Dediklerinizde haklısınız ama çözülecek gibi değil. Örneğin motosiklette saçımı salamıyorum farkettikleri an zevkine arabayla taciz eden manyak çok mesela. Onların hiç biri bunları düşünmüyor. Şehir içi haliyle sen de yavaşsın ama hız limiti daha yüksek olan yollarda sallamak adına boş şeritte teğet geçiyor resmen. Sırf bunun yüzünden Allah korusun bariyere hızlı çarpsak genelde boyun olmakla beraber illa bir yerimiz kopacak.

Sonra bunun adı kaza oluyor. Ne kadar kolay bir insanın canını almak.

Beni böyle taciz eden bir moto kurye kırmızı ışıkta durduğumda soluma yanaşıp camı aç işareti yaptı.
Açtım.
Niye geçmeme izin vermiyorsun dedi.
Görmüyor musun trafik var neye nasıl izin vereyim, geçebilecek yer olsa zaten bize sormuyor zart diye geçiyorsunuz dedim.
Neyse trafik az açıldı ama bu sürekli arkamda datt dattt kornaya basıp duruyor. Aklınca tacize devam ediyor beni.
Sen misin dibimden ayrılmayan frene bir koydum bu da arkama gömdü tabiki..
Eski arabam eskiydi zaten.
Tamponum hasar aldı ama içim sogudu.

Beni böyle taciz eden bir moto kurye kırmızı ışıkta durduğumda soluma yanaşıp camı aç işareti yaptı.
Açtım.
Niye geçmeme izin vermiyorsun dedi.
Görmüyor musun trafik var neye nasıl izin vereyim, geçebilecek yer olsa zaten bize sormuyor zart diye geçiyorsunuz dedim.
Neyse trafik az açıldı ama bu sürekli arkamda datt dattt kornaya basıp duruyor. Aklınca tacize devam ediyor beni.
Sen misin dibimden ayrılmayan frene bir koydum bu da arkama gömdü tabiki..
Eski arabam eskiydi zaten.
Tamponum hasar aldı ama içim sogudu.
Yine de dikkat edin. Ölümlü kazalarda, karşı taraf %100 suçlu olsa bile, sürücüyü bir süre hapse atıyorlar.

Yine de dikkat edin. Ölümlü kazalarda, karşı taraf %100 suçlu olsa bile, sürücüyü bir süre hapse atıyorlar.
Yok leyla hızlı degildim zaten hızlıyken bunu asla göze alamam.
Gerçekten dibimden ayrılmadı sürekli kornaya bastı durdu.
abartmıyorum 5 dakika boyunca o yolu arkamdan geldi.
Haksız olsam özür diler geçerim lakin sıkışık trafikte arkasındaki kargo için kocaman olan kutuyla arabanın sagından solundan geçebilecek yer yoksa bir şey yapamam.
iş çıkışı saat 17 civarı her yer kilit.
Kendim gıdım gıdım gidiyorken arkamdan önümden geçmesi yer varsa zaten geçer gider ama yoksa da benim gibi bekleyecek mecbur

Konu sadece motor değil ki yukarıda üyeninde dediği gibi ''kurallara uymayan sürücü sorunu'' araba kullanıp çok hata yapan da görüyoruz maalesef.

Back