- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.627
Canım haklısın sende,anlıyorum ne diyim. Az kaldı sabır,sağlıkla bir gelsinde minnoş,herşey güzel olacak inşallahKesinlikle haklısın canım bu ara hep kitap okuyorum Bebek gelişimleriyle ilgili biraz takıntılar onunla da alakalı sanırım...yapı olarak da biraz pimpirikliyim zaten ama rahat olmak gerekiyor kesinlikle...Mutlu ve sağlıklı bir çocuk olsun tek istediğim o zaten...aslında hamilelik süreci beni yıpratıyor her ay düzenli troid tetkikleri kan tetkikleri şimdi diyabet kan şeker ölçümleri derken sanıyorum keyfini çıkaramıyorum...inşallah bebiş doğduğunda eski düzenime döneceğim tekrar tabi belli bir zamandan sonra sanıyorum..bugün alışveriş yapacaktım o Zaman Arap sabununu da ekleyeyim listeye çok teşekkür ederim :)
Bunu aldım bugün. Çok akışkan değil ama kutuda olanlara göre baya seyreltilmis..yarın denemek için sabırsızlanıyorum. Sodayı da yarın alıcam artık. Baya geri kalmışım ben guncelden:)))markası farketmez canım sodyum karbonat aslında o,suyu yumusatan,leke çıkaran birşey. Markası farketmez,ben ne bulursam onu alıyorum. Beyazları ve perdeleri güzel yapıyor,deterjanı yarıya indirmis oluyorum onu ekleyince daha az kimyasal. Arap sabunu bende sıvı alıyorum katı olanlardan hiç denemedim. Ev temizliginde bile kullanan duymustum sodayı,dolap,duvar vs silmek için ama denemedim.
Sıvı al canım arap sabununu. Yağlı lekeler için ben bulaşık deterjanı kullanıyorum elde yıkama için olanlardan,ocağım cam davlumbazım cam,çok iyi temizliyor. Islak beze sıkıp bezi biraz köpürtüp silip,durulayıp,kuruluyorum kolay oluyor. Turmepa aldım çok köpürmüyor kimyasal değil diye biliyorum üzerinde temiz deniz yazıyor,iş görüyor. Benimde kafam karisik ama olabildiğince kimyasal olmadan halletmek istiyorum.
Bugün kızıma aldığım keçi sütünden 1 bardak içtim. Çok zorlandım. Kokusu tadı bana çok ağır geldi.kizim içerken bir şey demedi ama kendi içmediğim şeyi çocuğa vermek benim duygusal etiğime ters geliyor.az önce yarım bardak keçi sütüne yarım bardak inek sütü karıştırdım verdim.kimyasal reaksiyon olmaz herhalde demi yapı farkı yoktur.siz içiyor musunuz nasıl yapıyorsunuz bu işi?
Seveceksin eminim. Ben bile sevdiysem ki kokulu yüzey temizleyicilere bayılırdım sende seversin..Bunu aldım bugün. Çok akışkan değil ama kutuda olanlara göre baya seyreltilmis..yarın denemek için sabırsızlanıyorum. Sodayı da yarın alıcam artık. Baya geri kalmışım ben guncelden:)))
Eki Görüntüle 1893509
Hemen sıcağı sıcağına yorumlarımı yapayım. Mükemmel.gecen sene jel Arap sabununu bir çok bekletiyle almıştım ama istediğim performansı anlamamıştım bir daha da almamıştım. Bu sıvı olan harika bir şey.bugun banyomu temizledim.domestos kıvamında klozetten kesinlikle şu gibi akmıyor. Bu sayede fırça ile temizlenwbiliyor.kopurmesi falan da çok güzel. Doğal olduğunu bilmek en güzeli zaten. Bir tek lavabo ve evyelerde biraz zaman harcadım. Hani cifle falan tek hamlede bitiyordu ya iş bunda yikadim duruladim ve kuruttun ama sonuç çok guzwl. Bu sayede bugün çamaşır suyu almaktan kurtulmuş oldum.coook teşekkürler Canimmn.Seveceksin eminim. Ben bile sevdiysem ki kokulu yüzey temizleyicilere bayılırdım sende seversin..
Keçi sütü peyniri va bende sevemedim,kızımada verdim pek sevmedi,bu sebeple inek sütündende soğumasın diyerek vermedim tekrar açıkçası cesaret edipte.
Beğenmene sevindim canım. Kokusuda ağır değil,parkeleri,fayanslarıda pırıl pırıl yapıyor,bu ara en sevdiğim temizlik ürünü benim arap sabunu.Hemen sıcağı sıcağına yorumlarımı yapayım. Mükemmel.gecen sene jel Arap sabununu bir çok bekletiyle almıştım ama istediğim performansı anlamamıştım bir daha da almamıştım. Bu sıvı olan harika bir şey.bugun banyomu temizledim.domestos kıvamında klozetten kesinlikle şu gibi akmıyor. Bu sayede fırça ile temizlenwbiliyor.kopurmesi falan da çok güzel. Doğal olduğunu bilmek en güzeli zaten. Bir tek lavabo ve evyelerde biraz zaman harcadım. Hani cifle falan tek hamlede bitiyordu ya iş bunda yikadim duruladim ve kuruttun ama sonuç çok guzwl. Bu sayede bugün çamaşır suyu almaktan kurtulmuş oldum.coook teşekkürler Canimmn.mrveee28 bilgine canım.
Gercekten öyle. Benim banyo lavabom falan siyah granit.normalde sürekli temizlemek gerekiyor kireç ve şu lekesi oluşuyor nedense mutfak tezgahı da siyah ama farklı bir cins sanırım.murfakta öyle olmuyor.tum lekeleri temizledi gerçekten. Az önce sütçü den altı kilo süt aldım ve kendi bahçesinden pembe domates de koymuş ondan da aldimBeğenmene sevindim canım. Kokusuda ağır değil,parkeleri,fayanslarıda pırıl pırıl yapıyor,bu ara en sevdiğim temizlik ürünü benim arap sabunu.
Ohh mis yoğurdunu,kefirini yaparsın ne güzel. Domates olay zaten,patlat bir domates salatası akşama mis gibi ohhGercekten öyle. Benim banyo lavabom falan siyah granit.normalde sürekli temizlemek gerekiyor kireç ve şu lekesi oluşuyor nedense mutfak tezgahı da siyah ama farklı bir cins sanırım.murfakta öyle olmuyor.tum lekeleri temizledi gerçekten. Az önce sütçü den altı kilo süt aldım ve kendi bahçesinden pembe domates de koymuş ondan da aldimevde oturmak bana nasıl iyi geldi anlatamam.
En güzeli kontrolün bizde olması. Daha önce ben kimyasalı dikkat etsem annemin gözünde iş güzaf oluyordum.mesela yağları sirke ve karbonat la çıkarmak istediğimde evimin eksiklerini takip etmediğimi söylerdi annem.yani yağ çözücü vs al diye. .bir sonraki gün annem almış koymuş gibi..ya da gelen temizlikçi sirke limon tuzu kullan diyemiyorsun. Şimdi annem gelinde bulaşık mak bile bosalttirmiyorum. Kızlar bir eksiğimiz vardı da kim diyorum.Ohh mis yoğurdunu,kefirini yaparsın ne güzel. Domates olay zaten,patlat bir domates salatası akşama mis gibi ohhçalışırken yetişmek zor oluyor herşeye ki ben kızım doğunca bıraktım işi doğumdan sonra dönmedim,sen Başak varken çalıştın eminim kat be kat daha zor olmuştur senin için. Evde olmak bazen beni sıksada memnunum genel anlamda. Bir düzenim oldu,kendime ayıracak vaktim kaldı kızımda anaokuluna başlayınca özellikle,öncesinde yine yoğun ve yorucuydu,şimdi daha stabil düzenim. Planlı gidiyorum evdeki ve dışarıdaki işlerimde kendimi yıpratmadan halkedebiliyorum. Birde ben takıntılı insanım,birşey yapılacaksa ilk onu aradan çıkarmak isterim,erteleyemem,rahatsız eder beni,şimdi o stresede girmiyorum fazla.
Ay kıyamam,ne tatlı ne masumlar. Yani kızım 4 yaşında henüz biliyorsun,daha bu tarz bir tecrübem yok ama ben olsam akışına bırakırdım sanıyorum,şimdi birşey söylesen,belki olup biteni anlatmayacak sana bundan sonra. Ögretmeni ile paslaş istersen,anlat durumu,belki o farklı bir yönlendirme yapar sana. Daha çok küçükler,tepki verilecek bir durum yok ortada. Benim minnoşunda okul arkadaşları hep erkekti geçen sene,hep erkek grubuyla takılıyordu,bu sene bir tane kız arkadaşı var onunla vakit geçiriyor. Dönem dönem değişiyorlar anlayacağın. Belki geçici bir durumdur,bilemedim ama tek doğru gelen üzerine gitmemekmiş gibi geliyorchoccywhoccydoodah , mrveee28 ,@derindenizlerden, Samsonn , mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale, Nevreste
Yorumlarına ve tecrübelerini güvendiğim kişilerden şu içinde bulunduğum durum için yorum yapıp bana en mantıklı çözümü söyler misiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler. ..
Kızım birinci sınıfa başladı malumunuz.yeni arkadaşlar ve yeni okul..bunların da bir gurubu vardı geçmiş hatlardan. .gurup içinde de bir erkek.iki hafta içinde benim kızımla daha yakın arkadaş olup gruptan siyrildilar.bu gelişmeleri normal gördüm. Ele ele tenefuste geliyorlarmis. Bu da tamam arkadaş ve çocuk sonuçta. Çocuk bunu kantine götürüp ne istersin falan demiş. Benimki de çıkartma demis:)bu da tamam.bir sonraki gün ben de bir şeyler koydum evden ikram etmesi için ona.dun kızıma bir şey söyleyeceğini ama uyandığını söylemiş. Gülme amaa falan demiş.bunu çok sevdiğini söylemiş. Kızdım da ben de seni seviyorum demis.bu esnada derslerimis ve başkaları da duymus tabi..tenefuste yine bunlar birlikte gezerken sınıftan bir kız gelmiş bunların ellerine bakmış uzun uzun.kizim da rahatsız olup koşturmak çocuğu elinden surukleyerek
O kadar çok ikilem ve karmaşa yaşıyorum ki.bunlar çocuk deyip geçmem mi lazım? Yoksa zamanla sınıfta psikolojik baskı olur da konu öğretmene gider öğretmenin nasıl konuşacağını ya da konusmayacagini da bilmiyorum.bu durumda psikolojisi ters etkilenip okuldan soğur mu?ele ele tutusmayin desem mantıklı bir açıklama olur mu?bir yol gösterin bana lütfen. Bunlar henüz altı yaşında hiç bir kötülük düşünmeyen çocuklar.
:))) bizimkisi çağataya aşık sanırım çağatayda ona idare edip gidiyoruz.çok tatlı sohbetleri oluyor ama öyle el ele gezme felan olmadı olsa be olur bir süre sonra sıkılır gibime geliyor.sen de bekle bir süre sonra sıkılır kırılır küser klasik kadın tripleri başlarchoccywhoccydoodah , mrveee28 ,@derindenizlerden, Samsonn , mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale, Nevreste
Yorumlarına ve tecrübelerini güvendiğim kişilerden şu içinde bulunduğum durum için yorum yapıp bana en mantıklı çözümü söyler misiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler. ..
Kızım birinci sınıfa başladı malumunuz.yeni arkadaşlar ve yeni okul..bunların da bir gurubu vardı geçmiş hatlardan. .gurup içinde de bir erkek.iki hafta içinde benim kızımla daha yakın arkadaş olup gruptan siyrildilar.bu gelişmeleri normal gördüm. Ele ele tenefuste geliyorlarmis. Bu da tamam arkadaş ve çocuk sonuçta. Çocuk bunu kantine götürüp ne istersin falan demiş. Benimki de çıkartma demis:)bu da tamam.bir sonraki gün ben de bir şeyler koydum evden ikram etmesi için ona.dun kızıma bir şey söyleyeceğini ama uyandığını söylemiş. Gülme amaa falan demiş.bunu çok sevdiğini söylemiş. Kızdım da ben de seni seviyorum demis.bu esnada derslerimis ve başkaları da duymus tabi..tenefuste yine bunlar birlikte gezerken sınıftan bir kız gelmiş bunların ellerine bakmış uzun uzun.kizim da rahatsız olup koşturmak çocuğu elinden surukleyerek
O kadar çok ikilem ve karmaşa yaşıyorum ki.bunlar çocuk deyip geçmem mi lazım? Yoksa zamanla sınıfta psikolojik baskı olur da konu öğretmene gider öğretmenin nasıl konuşacağını ya da konusmayacagini da bilmiyorum.bu durumda psikolojisi ters etkilenip okuldan soğur mu?ele ele tutusmayin desem mantıklı bir açıklama olur mu?bir yol gösterin bana lütfen. Bunlar henüz altı yaşında hiç bir kötülük düşünmeyen çocuklar.
bende bunun mintax versiyonunu kullanıyorumBunu aldım bugün. Çok akışkan değil ama kutuda olanlara göre baya seyreltilmis..yarın denemek için sabırsızlanıyorum. Sodayı da yarın alıcam artık. Baya geri kalmışım ben guncelden:)))
Eki Görüntüle 1893509
choccywhoccydoodah , mrveee28 ,@derindenizlerden, Samsonn , mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale, Nevreste
Mune HanimKelesimiGetir Laale arnir derindenizlerden size etiket gelmemiş gibi.yukaridaki mesajıma bakar mısınız?
Ben sodayı çamaşır deterjanı ile birlikte makineye koyuyorum,beyazlarda ve perdelerde iyi iş çıkarıyor. Suda eritip temizliktede kullanılıyormuş tabi.sodayı nasıl kullanıyorlarmış suda eritip mi