- 19 Kasım 2013
- 18.649
- 33.627
Az kaldı canım sabır. Kocaman bir surpriz o minnoşun herşeyi. Sağlıkla gelsin inşallah annesi.Evet o keyifli olsun sağlıklı olsun da ben razıyım :) çok merak ediyorum sabırsızlanıyorum acaba Nasıl saçları gözleri ten rengi...o hareket ettikçe ben susuyorum ve duruyorum özgürce hareket etsin diye şimdiden başladık diyorum ona göre yaşamaya...okulöncesi bence hayattaki en önemli deneyimlerden biri çocuğun yaşayabileceği ve bu ortamın da büyük bölümünü öğretmen oluşturuyor...öğretmen bu dönemde çocuğa ne katarsa çocuk ileride onun meyvesini yiyor...
Bir gelsin neler neler yapacak sana. Bugün bir arkadaşım geldi 10 aylık bebeği var,kucagıma aldım sevdim,öyle minik ve hafif geldi ki,ki tombik bir bebek,dedim vay be benim minnoşta böyleydi. Kokusu mis gibiydi ay dedim kızımda böyle bebek kokardı,emzirirken dedim bende böyleydim diye. Özlemişim bebekliğini. O an doğurasım geldi bir daha,sonra dedim dur ,kolay mı. Jet hızıyla vazgeçtim.
Süper herşey yolunda gitmiş (nakliye dışında) sevindim. Nakliye konusunda o kaba saba adamlar nasıl ince iş yapsınlar,kadın eli değmeyince kırılırda dökülürde,şu işi başlarında bir kadin durmadan layıkıyla kimsenin yapabileceğine inanmıyordum,öyleymiş zaten. Profesyonel değiller.Bugün senin dediğin Doğalım yumurtasını aldım.bir de bunu deneyeceğim bakalım. En son Mayıs ayında izne ayrılmıştım.sonra eşimin zaman kaybetmeden ankarada başlaması gerekti.zaten buraliydik yani annelerin evi falan vardı.bu biraz bizi rahatlattı hani başlayıp sonra eşyaları getirme kolaylığı sağladı.o esnada benim planım eylüle kadar falan çalışıp en azından maaş alabilmek evin dekorasyon işleri için kaynak yaratmaktır. Ama eşim sen orada tek biz burada olmaz koca yaz böyle geçmez dedi ve zaten iş yerimi de oyalamak mümkün değildi. Fabrikayla konuştum. Her şey beklediğimden daha kolay ve yolunda gitti anlatamam.tazminatimi falan verdiler sagolsunlar.babam 2014 te vefat edince annem evi değiştirmişti.yeni yapılan bir binadan bir daire almıştı. Geçen sene de aynı apartmandan boş dairelerden birini de biz almıştık ama kredi çıkmıştık üç yıllık. Nereden bilebilirdim ki bir yıl sonra işten çıkacağını. Pesinatimiz vardı ama aylık ödememiz çok yüksekti. Benim hayatımda her zaman a ve b planı vardır. Çalışırken de işten çıkma ihtimalime karşı ayrı para biriktiriyordum. Evde kiracı vardı. Onu çıkarmak zorunda kaldık. Ben pimpirikli biriyim oradan gelmeden nasıl olsa izindeyim diye her şeyimi yıkayıp kendim kutulamistim.iyi ki öyle yapmışım. Sigortalı evden eve nakliye zimbirtisi tam bir fiyasko.adi kulağa hoş geliyor sen hiç bir şeye dokubmayacaksin gelip onlar toplayacak ve yerleştirerek. Bir dünya para verdik ama hiç memnun kalmadım.dunya kadar şeyim kırıldı.bir sürü şeyi yanlış monte etmişler arkalarından koca yatakları geri sökmek zorunda kaldık. Araya bir tatil girdi İnce kuma gittik harika bir denizi var.dha önce çok ön yargılaydim o civar yerler için artık seneye de oraya gideriz.tavsiye ederim.dondukten sonra evin eksikleri,almam gereken şeyler falan derken çok gezdim.hani evde oturup da ev kadını nasıl olunur tam anlamadım. Başakla yüzmeye gittik, jimnastiği başladı başak. Benim altı yaşındaki kızım o kadar kart ve ham kaldı ki onların yanında üç yaşında çocukları getiriyorlar.bale falan var ama ben büyüme çağında esneklik kazansın diye jimnastik olsun dedim.imkanin varsa canım yani şehir olarak kesinlikle götür kızını benim orada imkanım yoktu hem çalıştığım için hem de kısıtlı koşullardan dolayı ama şimdi zamanı geçmiş bile diyorum.tazminatimla da kredimin kalan kısmını kapattık. Şu an tamamen eşim çalışıyor ben yiyorum))kendimi eve verdim.okuldayim sürekli. Geçmiş senelerde her gün okula takılan meraklı anneler gibi oldum.kpss ye gireyim dedim bu sene ama öylesine yorgunum ki 15 senedir...seneye kısmetse. ..baya boş zamanım kalıyor belki Kids çalışırım cepte kalsın diye...eşim çok sık şehir dışına çıkıyor burada.bu hafta cumaya kadar yok mesela.oylesine rahatım ki anlatamam.regl bile düzene girdi.bazrn 40 güne kadar çıkıyordu strestenmis demek ki.tum psikolojim ve fizyolojim düzeldi. Okul yeni açıldığı için henüz tam rutine bildiremedim ama zamanla oturacak sanırım. Mesela temizlik günü mü olmalı yoksa kirlendikce m8 temizlenmeli.ben yıllarca temiz görünümlü pis temizliklicilwrdeb çok çektiğim için kendi işimi kendim yapıyorum.hem de olabildiğince doğal.sen nasıl hallediyorsun bu işleri? Yemek,temizlik, artan zamanda ne yapıyorsun falan?zamanı nasıl yönetiyorsunuz?
Yumurtayı beğenirsin diye düşünüyorum.
Eşinle gelmekle en doğrusunu yapmışsın. Zor olurdu hepiniz için.
Bende jimnastik düşünüyordum ama okulda var yoga,jimnastik saatleri,yeni okulumuz daha donanımlı bu konuda,full programları. Haftasonuda sıkılırsa diye tereddüt ettim açıkçası,4 yaşında hevesi kırılmasın tadında olsun dedim.
Benim temizliğe gelen bayan iyiydi ama işe başladı,sadece haftasonu müsait,ondada ben müsait değilim,alamıyorum 1.5 aydır. Ev işi sorun değil ama cam balkon,bol camlı bir 4+1 ev dolayısıyla cam sildirmek için birini arıyorum. Tabi benim bayan banyo fayanslarını boydan boya yıkıyordu pırıl pırıl,ben giremiyorum o kadar detaya. Genelde pazartesi evi toparlayıp süpürüp siliyorum. Bir sonraki gün,mutfak dolabı,kapı vs silinecekse onu yapıyorum yada çamaşır yıka as ütüle yapıyorum. Günlere bölüyorum yani. Yavaş yavaş yapıyorum kendimi zorlamadan.
Boş vaktim kalıyor. Muhakkak yürüyüş yapıyorum. Onun dışında kitap okuyorum. Alışverişe gidiyorum. Kimseyle görüşmüyorum öyle sık sık,ayda yılda bir. Genelde tek tabancayım,canım nasıl isterse öyle takılıyorum. Sende gün belirle,ütü,çamaşır sıraya koy,gün gün yaparsın. Benim tek aksamayan hergün yaptığım iş mutfak hijyeni. Bulaşık bırakmam,tezgahı temiz bırakırım,yemek yaparken toparlarım,silerim. Birde klozete muhakkak sirke döker temizlerim. Diğerlerini ağırdan alıyorum,bu ikisi yapılınca ortalık topluysa ben tekim evde kirlenmiyor zaten öyle fazla.