Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Az kaldı canım sabır. Kocaman bir surpriz o minnoşun herşeyi. Sağlıkla gelsin inşallah annesi.
Bir gelsin neler neler yapacak sana. Bugün bir arkadaşım geldi 10 aylık bebeği var,kucagıma aldım sevdim,öyle minik ve hafif geldi ki,ki tombik bir bebek,dedim vay be benim minnoşta böyleydi. Kokusu mis gibiydi ay dedim kızımda böyle bebek kokardı,emzirirken dedim bende böyleydim diye. Özlemişim bebekliğini. O an doğurasım geldi bir daha,sonra dedim dur ,kolay mı. Jet hızıyla vazgeçtim. ikinci olması fikri korkuttu beni çok,kızıma haksızlık gibi geldi. Öyle karmaşık hisler yaşadım ama bebek kokusu bambaşka inan.
Süper herşey yolunda gitmiş (nakliye dışında) sevindim. Nakliye konusunda o kaba saba adamlar nasıl ince iş yapsınlar,kadın eli değmeyince kırılırda dökülürde,şu işi başlarında bir kadin durmadan layıkıyla kimsenin yapabileceğine inanmıyordum,öyleymiş zaten. Profesyonel değiller.
Yumurtayı beğenirsin diye düşünüyorum.
Eşinle gelmekle en doğrusunu yapmışsın. Zor olurdu hepiniz için.
Bende jimnastik düşünüyordum ama okulda var yoga,jimnastik saatleri,yeni okulumuz daha donanımlı bu konuda,full programları. Haftasonuda sıkılırsa diye tereddüt ettim açıkçası,4 yaşında hevesi kırılmasın tadında olsun dedim.
Benim temizliğe gelen bayan iyiydi ama işe başladı,sadece haftasonu müsait,ondada ben müsait değilim,alamıyorum 1.5 aydır. Ev işi sorun değil ama cam balkon,bol camlı bir 4+1 ev dolayısıyla cam sildirmek için birini arıyorum. Tabi benim bayan banyo fayanslarını boydan boya yıkıyordu pırıl pırıl,ben giremiyorum o kadar detaya. Genelde pazartesi evi toparlayıp süpürüp siliyorum. Bir sonraki gün,mutfak dolabı,kapı vs silinecekse onu yapıyorum yada çamaşır yıka as ütüle yapıyorum. Günlere bölüyorum yani. Yavaş yavaş yapıyorum kendimi zorlamadan.
Boş vaktim kalıyor. Muhakkak yürüyüş yapıyorum. Onun dışında kitap okuyorum. Alışverişe gidiyorum. Kimseyle görüşmüyorum öyle sık sık,ayda yılda bir. Genelde tek tabancayım,canım nasıl isterse öyle takılıyorum. Sende gün belirle,ütü,çamaşır sıraya koy,gün gün yaparsın. Benim tek aksamayan hergün yaptığım iş mutfak hijyeni. Bulaşık bırakmam,tezgahı temiz bırakırım,yemek yaparken toparlarım,silerim. Birde klozete muhakkak sirke döker temizlerim. Diğerlerini ağırdan alıyorum,bu ikisi yapılınca ortalık topluysa ben tekim evde kirlenmiyor zaten öyle fazla.

Merve senin hamilelik belirtilerin nelerdi canım? Şimdi tek derdim hamile kalmak başka derdim kalmadi))))

İpekciğim inan hamile kaldığım aylar dışında bütün belirtileri yaşadım :) sonuç hüsran oldu hamile kaldığım an sadece ayaklarım üşüyordu bir de regl olacakmış gibi karın kasık ağrım oluyordu...

Şu an baya geri gittim sen sorunca sana tetkik sonuçlarımı yolluyorum hamile kaldığım aydaki ama doktorum tsh 0.200 lerde olduğunda hamile kalmaya müsait olursun diyordu dediği gibi de oldu...hamilelik süresince çok dalgalanma yaşadım 3.5 a da çıktı 5 e de şu an 162.5 içiyorum baya yüksek bi doz...evet ne yazık ki burada klüp sistemi var...dışarıdan öğretmen mantığı işliyor...el yazısını hiçbir zaman anlamadım da tasvip de etmedim...şu ana kadar 6 kg aldım diyetisyen de doktorum da çok iyi diyor tabi karnım çıktı sadece :)

Eklentiler

• image.jpeg
    26,3 KB · Görüntüleme: 43
  • image.jpeg
    43,4 KB · Görüntüleme: 24
Ne kadar ilginçmiş. Tam da sormak istediğim şey aslında. Şöyle ki buraya geldiğim ilk ay bir ay içinde inanılmaz karın ağrılarım oldu ama öyle böyle değil kıvrandim.her zamanki gibi kendi teşhisini koydum :) pankreas kanseri mi oldum ki dedim Allah korusun.doktora gitmiştim. O zaman dahiliyeci ben demeden nedense kalsiyum değerime bakmış. Üst sınırda. Kuvvetle muhtemel parathormonum da yüksek yani divit seviyem tabanda.simdi soru 1: yaz başında 120 olan divit seviyem bol güneşli bir yazda neden düştü? Günün 3/4 unu dışarda geçirdim üstelik. Guneslenemedim mi? Denize de gittim kömür gibi oldum yani iliklerime kadar güneş yedim.
Soru 2:kemiklerim özellikle diz kapaklarım feci ağrıyor. Dvit alsam mı? Zaten tek ampul içiyoruz da 300 bin yükleme oluyor.bu da anı bir yükseliş. Ama tiroit sorunu olanların da dvit seviyesi yüksek olmalı deniyor.

Benim de işten çıktığından beri bir temizlik takıntım oluştu. Acaba kendim temizledim için mi ki diyorum. Kirlenmesin diye evde oturmayacagim sanki o derecede.sirkeyi Wc ye nasıl dönüyorsun? Ben çamaşır suyunu bir tek klozete kullanıyordum ki bitmişti yarın alırım diyordum.temizliyor mu? Sağlıklı Yaşıyoruz da bulaşık mak tableti yerine limon tuzu,kaya tuzu,sirke ve karbonat var ya.bulasiklari sungerden geçirip aynı tarifi uyguladım yetmiş derecede en yoğun programda denedim.bardaklar buğulu maalesef.bir süre sonra bardaklar sarı sarı oldu.tablete döndüm. Mesela banyo fayans,lavabo,duşa kabin için de temizleyici kullanıyorum hala.sirke yetmedi yani üstümden geç diyor lavabo bağırıyor sanki.yer yüzeylerinde sirke kullanıyorum. Bir de mutfaktan kimyasalı çıkarabilirim. Yine de balık vs olunca yağ çöz olmadan temizleniyor. Bunlarda ne kullanıyorsun?

Tam da mevsimi geliyor denemek lazım. Teşekkürler paylaşım için.

Benim tam tersi yüksek olduğu için TSH kalamıyorum. Bir de anti TL yüksek benim.bu ay regl olayım Dr ye gidip baktiracagim yeniden.gerkirse ikinin altına düşmek için ilaç isteyeceğim. Karnın baya büyümüş maşallah. Zaman su gibi geçiyor Merve bi bakmışsın doğmuş bi bakmışsın okula başlamış bile.Allah nazardan saklasın. Bugün kızıma ilk kez aoç nin keçi sütünü aldım. Daha önce başka marka almıştım içmemiş. Şimdi hiç yadirgamadan içti. Bir de anknin en güzel yanlarından biri aoç nin her ürününe her yerde ulaşabiliyorsun. Hem de çok ucuz. Başka şehirlerde ancak çok büyük marketlerde falan.kefirini de denedim o da güzel. Her gün iyi ki gelmişiz diyorum:) ama bazen işimi özlüyorum aslında özlemek değil de yad etmek hüzünlenmek sanki.ben orda ise başladığımda yeni mezunum orda evlendim,kızım orada oldu gençliğim orada geçti. Şimdi benim masamda başka biri var.benim unvanımi başkası kullanıyor. Bu kısmen kocasından ayrılıp da kocasının başka bir kadınla evlenmesine üzülen kadın modu:) yine de hayatımın en huzurlu günleri.

Beyaz sirke alıyorum ben,temizlik sirkesi diye geciyor onu kullanıyorum,ayda 1 yine domestos yada tablet camaşır suyu kullanıyorum,günlük olarak kullanmıyorum. Arap sabunuda gayet işe yarıyor lavabo,duşakabinde onuda kullanıyorum severek.
Mutfaktada tezgahta yine sirke kullanıyorum,balık,kızartma vs durumlarında cif ve köpüren sprey bir çamaşır suyu var Ace'nin onu kullanıyorum. Yada turmepanın bulaşık deterjanı var elde yıkama için,onu beze döküp siliyorum ,ocağım cam olduğu için kolay temizleniyor ve işimi görüyor.Bulaşık makinesine frosch bazen kullaniyorum fairy ile dönüşümlü bahsettigin karisimi denemedim,pırıl pırıl yapacağına inanmadım nedense yağlı bulaşıkları. Fırında kimyasal kullanmıyorum,sirke ve karbonatı macun haline getirip sürüyorum fırına,5-6 saat bekletip duruluyorum,kokusuz,kimyasalsız temizliyor. Bu karışımın artanını evye ve muslukta kullanıyorum parlatıyor baya aklında olsun. İllaki kimyasal kullanırsam çok iyi durulamaya çalışıyorum ve cam kapı açık evde kızım yokken kullanıyorum evde canım.
Minimuma indirdim kimyasalı,olabildiğince kullanmıyorum. Arap sabununu dene muhakkak lavabo,klozette hatta mutfakta bile işe yarar,birde ben çamaşır sodası alıyorum deterjanla birlikte kullanıyorum,beyazları bembeyaz yapıyor harika birsey deneyin derim. Renklilerdede kullanıyorum yarım ölçü deterjan yarım ölçü soda.

Son düzenleme:
Maşallah canım çok fitsin. Sadece bebek büyümüş,çok iyi gittin kilo konusunda harikasın. Minnoş ben burdayım diyor artık

Maşallah canım çok fitsin. Sadece bebek büyümüş,çok iyi gittin kilo konusunda harikasın. Minnoş ben burdayım diyor artık

Baya buradayım diyor canım insanın en şımarık olduğu dönem hamilelikmiş ne yazık ki kendimi kısıtlamaktan onu bile yaşayamıyorum :) kayınvalidem bile diyor ki ne kadar kasıyorsun kendini "mikrop almayım onu yemeyim bunu içmeyim..." Bu sirke ve karbonat karışımını kesinlikle bende deneyeceğim özellikle bu dönem ne yazık ki kimyasallarla muhattap olmak zorunda kalıyorum...temizlik sirkesini bende aldım kullanıyorum toz alırken de ekliyorum suyun içerisine...bulaşık makinasına da koyuyorum parlatıcı kısmına...Arap sabununu da deneyeceğim mutfakta beyaz sabunu da çok kullanırım ben...

Canım çok stres yapma,cidden tadıni çıkarmaya bak,kendini şımart,mutlu ol,huzurlu ol. İnanki gerek yok,bak ben kızım doğunca aman üşütmesin,aman mikrop kapmasın,aman yemek yesin,aman dengeli beslensin o aman bu derken,delirmiş gibiydim,ilk 2 sene bu kafayla geçirdim ,kendimede kızımada zehir ettim hayatı,ben hastalanmasın diye dikkat ettikçe o hastalandı,beslensin dedim hastalandı sık sık kilo almadığı gibi verdi derken. Son 2 senedir rahatım akışına bıraktım,maşallah sadece 1 kez ağır hastalandı,kilo alımıda ilk kez iyi gidiyor,boyuda uzadı,bakıyorum aynı yaş erkeklerle sınıfındaki kafa kafaya gidiyor,demekki hata ettim diye düşünüyorum. İnanki sakınılan göze çöp batıyor. Tabiki dikkat edeceğiz,tabiki koruyup kollayacağız ama abartmadan. Kendimizi yıpratmadan. Ben iki senedir rahatladım inanki. İstemediğim birşey olduğunda,müdahale edemediysem kendimi sıkmaktan kemiklerim ağrırdı inan,iki senedir yok.
Temizlik konusunda kimyasal minimumda tutmak amacım. Özellikle fırında 1-2 kullandım fırın temizleyici evet pırıl pırıl oldu kabul ama o deterjan kokusu haftalarca gitmedi,dedim yani yemek pişiyor bunda varsın parlamasın. İnanki çok rahatım. Karbonat sirkeden kalınca bir macun yapıp geceden sürüyorum heryerine,sabah güzelce siliyorum tertemiz oluyor,koku desen sıfır. Yemeğime işlemiyor kimyasal kokusu.
Arap sabunu favorim bu aralar. Kokusu yok gibi. Yer silerken az koymak gerek suya fazlasi kaydırıyor biraz aklında olsun. Mutfak tezgahını bile mis gibi yapıyor,lavabo,klozette bile iyi iş çıkarıyor. Sirkede temizliyor gayet. Ayda bir evde kimse yokken cam kapı açıp çamaşır suyuyla temizliyorum klozeti,yetiyor.

Ay ben git başka konuya uzun uzun dereotu kürü anlat İbrahim Saraçoğlu sabah öğle akşam yemek öncesi (15 dakika önce)1 tutam dereotunu çiğneyip yutun diyor tvde. Tiroidi dengeliyormus,yavasi hızlandırıyormus,hızlıyı yavaslatıyormus. Birde nodüller için yoğurt otunu 6 dakika demleyip sabah gargara yapılmasi yok eder nodülü diyor.
Ben bunların hepsini gittim bdvde bir konuya yazdım gönderdim
Birde tarhana hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kesinlikle haklısın canım bu ara hep kitap okuyorum Bebek gelişimleriyle ilgili biraz takıntılar onunla da alakalı sanırım...yapı olarak da biraz pimpirikliyim zaten ama rahat olmak gerekiyor kesinlikle...Mutlu ve sağlıklı bir çocuk olsun tek istediğim o zaten...aslında hamilelik süreci beni yıpratıyor her ay düzenli troid tetkikleri kan tetkikleri şimdi diyabet kan şeker ölçümleri derken sanıyorum keyfini çıkaramıyorum...inşallah bebiş doğduğunda eski düzenime döneceğim tekrar tabi belli bir zamandan sonra sanıyorum..bugün alışveriş yapacaktım o Zaman Arap sabununu da ekleyeyim listeye çok teşekkür ederim :)

Kızımı bıraktıktan sonra Migros a gittim şu sedaya bakmak için ama orada yoktu.baska bir markette lofcali diye bir marka vardı almadım tabi güvenmedim. Dahaa önce görmüştüm sodayı ama kullanmadığımız gereksiz gelmişti doğal bir şey mi bu?yani tuz gibi her hangi bir marka alsam olur mu ki?beyaz sirke de bakaxaklarimin arasında yoktu Migros ta 5M e bakmam lazım sanırım. Doğalım yumurtasını bugün ilk kez denedik kahvaltıda sarısı normal aldıklarimdan bir hayli açık renklendi ama tadı güzeldi.

Sirke karbonat benim daha önce kullandığım bir karışımda. Hatta ocakta çıkmayan yüzeyler için tuz dönüyordum normal tuz.ama bir süre sonra yetmiyor sanki.gunluk yüzeysel temizlik için olabilir ama sürekli kullanamadım ben.arap sabunu çok katı geldi bana buraya gelmeden onu da denemiştim.bugun Migrosta sıvı Arap sabunu gördüm. İçeriğine bakacak vaktim yoktu ama alınabilir mi ki?bu ev temizliği kimyasalları konusunda kafam epey karışık.

Dereotunu ben işten ayrılmadan önce günde bir demet yiyordum.aslinda ben çalışırken daha iyi besleniyorum. Lensin saygısını falan dikkat ediyordum.hem iş ortamından dolayı hem de zaman geçip gidiyordu evde olunca annemle çay içiyoruz illa yanına bir şey çıkarıyor. Yenek yapıyorum tadına bakıyorum. En kötüsü kızımın yarınlarını yiyorum; ( dereotu yediğim zaman gerçekten tsh im iyiydi ama o zaman her yönden daha iyi besleniyorum. Gerçi şimdi de stres faktörüm yok ise Kıyasla. Tarhana da ev yapımı salça gibi sakıncalı deniyor artık. Dışarıda kurutulması bakteri üretmesi gibi.benim annem yapıyor her sene.biz hala kullanıyoruz

Kızlar bir soru da ben sorayım size.kizimin odası beyaz renk.ama parlak ve silinmesi kolay mutfak dolapları cinsinden değil de mat ve tahta gibi.sanko satın alırken bunlara dikkat etmemişim. Bir de babamın hastalık döneminde değiştirmiştik çok gezecek vaktim yoktu.beyaz mat tahta gibi düşünün. Nereye dokunsan kalıcı leke bırakıyor. Hele pastalar, boyalar falan.camasir suyu çıkarıyor ama artık kullanmıyoruz ya bildiğiniz bir şey var mı? Bellona dan almıştık o zaman çok pişmanım çok kullanıssiz çıktı. Nasıl bembeyaz görüntü verebilirim?

markası farketmez canım sodyum karbonat aslında o,suyu yumusatan,leke çıkaran birşey. Markası farketmez,ben ne bulursam onu alıyorum. Beyazları ve perdeleri güzel yapıyor,deterjanı yarıya indirmis oluyorum onu ekleyince daha az kimyasal. Arap sabunu bende sıvı alıyorum katı olanlardan hiç denemedim. Ev temizliginde bile kullanan duymustum sodayı,dolap,duvar vs silmek için ama denemedim.

Sıvı al canım arap sabununu. Yağlı lekeler için ben bulaşık deterjanı kullanıyorum elde yıkama için olanlardan,ocağım cam davlumbazım cam,çok iyi temizliyor. Islak beze sıkıp bezi biraz köpürtüp silip,durulayıp,kuruluyorum kolay oluyor. Turmepa aldım çok köpürmüyor kimyasal değil diye biliyorum üzerinde temiz deniz yazıyor,iş görüyor. Benimde kafam karisik ama olabildiğince kimyasal olmadan halletmek istiyorum.

Sodayı suyla eritip minik bir yerinde dene bence canım. Bende mutfak dolaplarımı tablet deterjanı eritip silmiştim parlatmıştı ama bahsettiğin malzemeye uyarmı bilemedim.

Devam et dereotuna bence.
Bende yaptım bugün tarhana,çok özlemişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…