Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Kesinlikle katılıyorum size.cocuk bu.benim tek derdim sınıfta başka çocukların gülüşmeleri olup bunlar rencide olur mu ya da aralarında iletişim kopuklugu olur mu diyeydi.dogal akışına bırakacağım şu an itibariyle.ogretmene de söyleyip şu an dikkatleri çekmek istemiyorum.bugun okulda çocuğun annesini gördüm. O da başak bu mu dedi.oglum evde anlatıyor onu seviyorum falan diyor dedi.gulustuk geçti. Bakalım izlemeye devam edeceğim.cok teşekkürler yorumlarınız için.

BenIpek,
çok doğal bir durum yaşıyor kızın, bende ilk aşkımı 2 yaşlarında mahallenin delikanlısıyla yaşadım, öyle bir aşık olmuşum ki 2 yaşımda yaptıklarımın çoğunu hatırlamazken hayatımın ilk aşkı için ben aşık oldum anne diye ağladığımı hatırlıyorum, bana aroma kayısı suyu ısmarladığında aşkını ilan edişi zannedip göz süzdüğüm günler dün gibi:)

Kızının bu yaşadıklarını çok abartmana gerek yok, üstünde uzun uzadıya düşünme hiç, el ele tutuşmayın demek olmaz, çocuğa nasıl açıklayacaksın ki bunu? O erkek desen kadın erkek ayrımı, erkeklerle arkadaş olunmaz fikri oluşur çocuğunda, arkadaşların yanlış anlar desen kötü birşey yapmıyorlar ki masumca el ele tutuşan 2 melek onlar, aşkın en saf haliler.

Benim fikrimi sordun madem kızına el ele tutuşma, o çocukla gezme gibi şeyler söyleme hiç, aksine bırak gezsin, bu yaşlarda başlıyor kız-erkek arkadaş olabilir, birbirini arkadaşça sevebilir, arkadaşlığın cinsiyeti yoktur kavramlarını algılama.

Çocuklar eğip bükmeden söyleyeceklerini olduğu gibi dillendirdiklerinden acımasızdırlar, bazen çocukça saf duygularla, bazende yetiştirildikleri kültürlerin etkisiyle kötü eleştirip üzebilirler, bunu en aza indirip kızının etkilenmemesi için yapabileceğin en güzel şey, birbirlerine olan ilgilerinin arkadaşlık duygusu olduğunu, arkadaşların birbiriyle vakit geçirmelerinin doğal olduğunu anlatmak, diğer arkadaşları psikolojik baskı yaparsa eğer yaptığının kötü birşey olmadığını bilirse içe kapanıp okuldan soğumaz, bunu karşına alıp uzun bir konuşma şeklinde yapmamalısın, kızın okulda, sınıfta yaptıklarını anlatırken çocuktan bahsederken aa ne güzel X arkadaşınla kantine gittiniz demek, ne güzel arkadaş olmuşsunuz, arkadaşlık güzeldir, benimde bir sürü arkadaşım vardı, bak okul fotoğraflarımı göstereyim, şu arkadaşım çok çalışkandı, şu arkadaşım çok şakacıydı gibi kendi arkadaşlarından örnekler vermen sonrasında başka hangi arkadaşını seviyorsun, sevdiğin diğer arkadaşını da aranıza alıp arkadaş grubu olsanıza, teneffüslerde hep beraber gezersiniz gibi günlük konuşmalar yaparsın, o seninle konuştukça arkadaşlık duygusuna vurgu yapan pekiştirici konuşmalar iyi olacaktır.

O arada o küçük masum aşkını yaşasın, engellenmesi gereken bir durum değil, engellemek ters teper zaten, çocukların düşünce yapıları bizden çok farklı, arkadaşını kendine yasaklı olarak algılarsa erkek arkadaşların sadece aşk için olduğu algısı oluşur. Ki böyle bir algı olmasını istemeyiz, arkadaşlıkların cinsiyeti olmadığını, kızlarla erkeklerinde rahatça arkadaş olabileceklerini, erkek =mutlak aşk olmadığını kavraması mühim.

Hayatı boyunca çevresinde kız erkek arkadaşlar olacak, kimileri bunu sert dille eleştirecek, aşk, arkadaşlık, dostluk vb kavramları ne kadar doğru öğrenir ve farkındalığı artarsa gelecek eleştirileri o kadar kolay göğüsler.

Öncelikle hayırlı olsun,Allah kolaylık versin..Benimde oğlum 6 yaşında bu yıl 1. sınıfa başladı....
Bence çok masum,temiz duygular engellemene veya kısıtlama getirmene gerek yok..Şu an daha çok küçükler yaşadıkları duyguyu tam bilmiyorlar..Zamanla daha iyi algılayıp kendileri utanıp biraz daha geri çekiliyorlar...Şimdiden bir kısıtlama getirirsen çok ürkek ve güvensiz olabilir..Kendi haline bırak..Ama sık sık konuşup,sınırlama getirmeden siz arkadaşsınız,ne güzel birbirinizi seviyorsunuz,Kavga etmeyin güzel güzel oynayın vs...
Benim oğlumda 2 gün önce bir kız arkadaşını,diğer bir erkek arkadaşına aşık olduğunu bunuda kendisine söylediğini söyledi.Oda erkek arkadaşına söylemiş;o kız sana aşık olmuş demiş...Tenefüste 3 erkek 2 kız arkadaşını koyalıyorlarmış..Çok eğleniyorlar...Ne diyeyim onlar daha çocuk...6. sınıfa giden kızlarımdan biliyorum 3. sınıftan sonra erkeklerde bir geri çekilme,utanma,kızlara karşı yaklaşmama oluşuyor...Zamana bırakmak lazım,tabi kontrol şart:)

Öncelikle hayırlı olsun,Allah kolaylık versin..Benimde oğlum 6 yaşında bu yıl 1. sınıfa başladı....
Bence çok masum,temiz duygular engellemene veya kısıtlama getirmene gerek yok..Şu an daha çok küçükler yaşadıkları duyguyu tam bilmiyorlar..Zamanla daha iyi algılayıp kendileri utanıp biraz daha geri çekiliyorlar...Şimdiden bir kısıtlama getirirsen çok ürkek ve güvensiz olabilir..Kendi haline bırak..Ama sık sık konuşup,sınırlama getirmeden siz arkadaşsınız,ne güzel birbirinizi seviyorsunuz,Kavga etmeyin güzel güzel oynayın vs...
Benim oğlumda 2 gün önce bir kız arkadaşını,diğer bir erkek arkadaşına aşık olduğunu bunuda kendisine söylediğini söyledi.Oda erkek arkadaşına söylemiş;o kız sana aşık olmuş demiş...Tenefüste 3 erkek 2 kız arkadaşını koyalıyorlarmış..Çok eğleniyorlar...Ne diyeyim onlar daha çocuk...6. sınıfa giden kızlarımdan biliyorum 3. sınıftan sonra erkeklerde bir geri çekilme,utanma,kızlara karşı yaklaşmama oluşuyor...Zamana bırakmak lazım,tabi kontrol şart:)

Sevgili Mune
Ağzına sağlık her şeyden önce. Dediklerine katılmamak imkansız. Zaten içten içe hoşuma giden bir durum.biz tv lerde öpüşme sahnelerinde kanal değiştirilen bir kuşağın çocuklarıyız. Şimdi biz değiştiriyoruz kanalı böyle sahnelerde çocuklar daha doğal yaşıyor hayatı derken sınırlarından bir kızın bunlara gülümser şekilde ellerine falan bakması beni kısa çalı panikletti.yoksa zaten ne duygusallığa ne de kız erkek arkadaşlığını karşı olduğumdan.hepimiz de yeri gelmiştir erkeklerle daha iyi anlasmisizdir ego savaşları olmadığından. Dediğiniz gibi doğal haline bırakacağım durumu.dedigin şekilde eleştiri dahi olsa onlarla baş etmeyi öğrenecek. Bu daha başlangıç Allah bilir büyüdükçe neler yasayacagiz:)

Çok sağol nevreste
Derdim kısıtlamak değil çocukların alaycı tavırlarından rencide olur mu korkusu.benim de tam 1.sinifta beğendiğim adı Erdem olan bir çocuk vardı. Çok olağan tabi ama biz daha baskıcı bir nesildik.konusamazdik.simdi bunlar el ele gezince sınıfta kulis olmuş anladığım kadarıyla. Ama bunlar da sevgili falan değil. Tenefuste koşturmaca falan oynayacak kadar masum.ama Wc ye girip de birbirini çöpün önünde bekliyorlarmış. Kantinden birbirine şeker falan aliyorlar dediğim gibi sınıf dalga geçer diye korktum ama o bana anlatınca onun doğal ve normal arkadaş olduğu konusuna dikkat çekmeden edileceği. Tesekkurler

Bencede doğal akışına bırak herşeyi,demekki ufaklık evde kızından bahsetmiş annesine .
Bunlar çok normal ipekcim çok minikler daha ..

Canimmn Hoş buldum.
Yeni uyguladığın bir şeyler var mı sağlıklı beslenme adina:)

Çok şekerlerArkadaşlarıda daha küçük ;o tür bakacakları, alay edeceklerini sanmıyorum..Tabi ilerleyen yıllarda sorun yaşayabilirler..O zaman onlarda az çok algılayıp daha dikkat edeceklerdir..

Biliyorum senin kısıtlamalar getirmeyen bir anne olduğunu, çocuğun yanlış birşey yapmadığını bilsin yeter, arkadaşlık ilişkilerini savunmayı, kendini ifade edebilmeyi öğretmen yeterli.

Benim kızım liseye başlayana kadar sokakta kız erkek arkadaşlarıyla oynayan bir çocuktu, haliyle bazı önyargılı, arkadaşlık kavramını tanımlamasını bilmeyen kişiler kızıma oynadığı erkek çocuklarıyla sanki yarın evlenecekmiş gibi yakıştırmalar yaparlardı, malum büyüdükçe eleştirilerde daha acımasız oluyor, kınan ne zaman diye soranlar bile olurdu, kızım herşeyini anlatabilen bir çocuk, babasına söyledi kınamı soruyorlar diye, eşimde söyle onlara yarın kınanı yapacağız gelsinler, onlar arkadaşlık kavramını bilmeyip sana bunu söylüyorsa sende yarın kınam var gelin demeye utanma, babam sizi çağırıyor diye de ekle dedi, kızımın hoşuna gitti :)))
Ki koca koca kadınlarda beni kenara çeker kızını erkeklerle oynatma derdi, niye onlar öcü mü kızla erkek illa sevgili mi olmalı derdim, oturduğum çevreye göre biraz sivriydim böyle konularda, onlar anlamadı beni, bende onları ama en azından kızımı onların baskısına boyun eğerek yetiştirmedim ya, arkadaşlığın cinsiyeti olmadığını, bir erkeğe sadece aşk dolu gözlerle bakılmayacağını öğrettim ya, bu bana yeter.

Ay çok tatlı BenIpek birbirlerine şeker almaları,tuvalette beklemeleri falan.
Seni anlıyorum,sinıfta dalga geçilir,gruplaşmalar olur diye düşünüyorsun ,çocuklar dan diye söylüyorlar düşüncelerini ve kırıcı olur olmaz farkında olmuyorlar. Geçen parkta 5-6 yaşlarında iki kız gördü kızım,kızlar başörtüsü takmışlar,eşimle upuzun banklar var,bir köşesinde oturuyoruz,kızım geldi anne bu kızlar neden başına örtü takmış dedi. Bende ne diyeceğim bilemedim,annecim güneş var başlarına güneş geçmesin diye takmışlardır diye toparladim ve ekledim bizi ilgilendirmez,herkes istediğini giyebilir,insanlar farklı farklıdırlar,farklı davranıp farklı giyinebilirler "ama anne kadın gibi olmuşlar"deyiverdi. Kafamı yana bir çevirdim kızlar geldi yanımızda oturan kadınla adamın yanına meğer anne/babası yanımızda oturuyorlarmış,kızlar duymadı ama anne/babaları duydu kızımın kurduğu cümleyi. O kızlar duysaydı üzülürlerdi muhakkak. Sen Başakla üzerine düşer gibi değilde sohbet açıkdığında konuş,önce onu dinle tabi,okulda laf eden dalga geçen vs olursa söyler zaten,sende anlatırsın ortada kötü dalga gecilecek birşey olmadığını,arkadaş olmanın güzel olduğunu vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…