Ay kıyamam,ne tatlı ne masumlar. Yani kızım 4 yaşında henüz biliyorsun,daha bu tarz bir tecrübem yok ama ben olsam akışına bırakırdım sanıyorum,şimdi birşey söylesen,belki olup biteni anlatmayacak sana bundan sonra. Ögretmeni ile paslaş istersen,anlat durumu,belki o farklı bir yönlendirme yapar sana. Daha çok küçükler,tepki verilecek bir durum yok ortada. Benim minnoşunda okul arkadaşları hep erkekti geçen sene,hep erkek grubuyla takılıyordu,bu sene bir tane kız arkadaşı var onunla vakit geçiriyor. Dönem dönem değişiyorlar anlayacağın. Belki geçici bir durumdur,bilemedim ama tek doğru gelen üzerine gitmemekmiş gibi geliyor
:))) bizimkisi çağataya aşık sanırım çağatayda ona idare edip gidiyoruz.çok tatlı sohbetleri oluyor ama öyle el ele gezme felan olmadı olsa be olur bir süre sonra sıkılır gibime geliyor.sen de bekle bir süre sonra sıkılır kırılır küser klasik kadın tripleri başlar
Kıyamam o minnoşlara sevgilerini bile dile getirmişler birbirlerine..Bunlar o kadar masum davranışlarki çocuk sonuçta ikiside..Çok ta tepki vermemek lazım,olayları gidişatına bırakmak lazım...Bu yaşta çok normal bunları hissetmeleri benim kızımda yaşadı ...Olmazsa öğretmeniyle konuş oda arada takip etsin sınıfta diğer çocukların tepkilerinide gözlemlesin..
Benm yeğenim kreşte sınıf arkadaşına aşk mektupları yazdırmış babasına,hatta ben onunla evleneceğim kayınvalidemle aynı evde oturcam hatta soyadını alcam demiş..
Kesinlikle katılıyorum size.cocuk bu.benim tek derdim sınıfta başka çocukların gülüşmeleri olup bunlar rencide olur mu ya da aralarında iletişim kopuklugu olur mu diyeydi.dogal akışına bırakacağım şu an itibariyle.ogretmene de söyleyip şu an dikkatleri çekmek istemiyorum.bugun okulda çocuğun annesini gördüm. O da başak bu mu dedi.oglum evde anlatıyor onu seviyorum falan diyor dedi.gulustuk geçti. Bakalım izlemeye devam edeceğim.cok teşekkürler yorumlarınız için.Hoş geldin İpek
Ben de çok anlamıyorum çocuk işlerinden, ama benim aynı yaştaki yeğenim de sınıf arkadaşına evlenme teklif etmişti.Güldük geçtik biz.
Belki öğretmeniyle konuşabilirsin, derste gözlemlesin. Eğer birbirlerinin dikkatini bozup, derse odaklanmıyorlarsa bu bir sorun olabilir, başka birşey olacağını sanmam. Çocuk onlar, 3-5 güne kafaları başka bir gündemle dağılır muhtemelen. Şimdi sen yapma etme dersen, bu sefer hiçbişeyi sana anlatmaz sanki. Belki, tüm arkadaşlarınla vakit geçirmeye çalış, hepsini tanı; kimbilir çok seveceğin yeni dostların olur falan diyebilirsin.
Benim deneyimsiz aklıma gelen bunlar
Şebos artık evde oturan bir mühendisim haberin var demi?:)sodayı nasıl kullanıyorlarmış suda eritip mi
choccywhoccydoodah ,@mrveee28 ,@derindenizlerden,@Samsonn ,@mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale, Nevreste
Yorumlarına ve tecrübelerini güvendiğim kişilerden şu içinde bulunduğum durum için yorum yapıp bana en mantıklı çözümü söyler misiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler. ..
Kızım birinci sınıfa başladı malumunuz.yeni arkadaşlar ve yeni okul..bunların da bir gurubu vardı geçmiş hatlardan. .gurup içinde de bir erkek.iki hafta içinde benim kızımla daha yakın arkadaş olup gruptan siyrildilar.bu gelişmeleri normal gördüm. Ele ele tenefuste geliyorlarmis. Bu da tamam arkadaş ve çocuk sonuçta. Çocuk bunu kantine götürüp ne istersin falan demiş. Benimki de çıkartma demis:)bu da tamam.bir sonraki gün ben de bir şeyler koydum evden ikram etmesi için ona.dun kızıma bir şey söyleyeceğini ama uyandığını söylemiş. Gülme amaa falan demiş.bunu çok sevdiğini söylemiş. Kızdım da ben de seni seviyorum demis.bu esnada derslerimis ve başkaları da duymus tabi..tenefuste yine bunlar birlikte gezerken sınıftan bir kız gelmiş bunların ellerine bakmış uzun uzun.kizim da rahatsız olup koşturmak çocuğu elinden surukleyerek
O kadar çok ikilem ve karmaşa yaşıyorum ki.bunlar çocuk deyip geçmem mi lazım? Yoksa zamanla sınıfta psikolojik baskı olur da konu öğretmene gider öğretmenin nasıl konuşacağını ya da konusmayacagini da bilmiyorum.bu durumda psikolojisi ters etkilenip okuldan soğur mu?ele ele tutusmayin desem mantıklı bir açıklama olur mu?bir yol gösterin bana lütfen. Bunlar henüz altı yaşında hiç bir kötülük düşünmeyen çocuklar.
Öncelikle hayırlı olsun,Allah kolaylık versin..Benimde oğlum 6 yaşında bu yıl 1. sınıfa başladı....choccywhoccydoodah ,@mrveee28 ,@derindenizlerden,@Samsonn ,@mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale, Nevreste
Yorumlarına ve tecrübelerini güvendiğim kişilerden şu içinde bulunduğum durum için yorum yapıp bana en mantıklı çözümü söyler misiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler. ..
Kızım birinci sınıfa başladı malumunuz.yeni arkadaşlar ve yeni okul..bunların da bir gurubu vardı geçmiş hatlardan. .gurup içinde de bir erkek.iki hafta içinde benim kızımla daha yakın arkadaş olup gruptan siyrildilar.bu gelişmeleri normal gördüm. Ele ele tenefuste geliyorlarmis. Bu da tamam arkadaş ve çocuk sonuçta. Çocuk bunu kantine götürüp ne istersin falan demiş. Benimki de çıkartma demis:)bu da tamam.bir sonraki gün ben de bir şeyler koydum evden ikram etmesi için ona.dun kızıma bir şey söyleyeceğini ama uyandığını söylemiş. Gülme amaa falan demiş.bunu çok sevdiğini söylemiş. Kızdım da ben de seni seviyorum demis.bu esnada derslerimis ve başkaları da duymus tabi..tenefuste yine bunlar birlikte gezerken sınıftan bir kız gelmiş bunların ellerine bakmış uzun uzun.kizim da rahatsız olup koşturmak çocuğu elinden surukleyerek
O kadar çok ikilem ve karmaşa yaşıyorum ki.bunlar çocuk deyip geçmem mi lazım? Yoksa zamanla sınıfta psikolojik baskı olur da konu öğretmene gider öğretmenin nasıl konuşacağını ya da konusmayacagini da bilmiyorum.bu durumda psikolojisi ters etkilenip okuldan soğur mu?ele ele tutusmayin desem mantıklı bir açıklama olur mu?bir yol gösterin bana lütfen. Bunlar henüz altı yaşında hiç bir kötülük düşünmeyen çocuklar.
Öncelikle hayırlı olsun,Allah kolaylık versin..Benimde oğlum 6 yaşında bu yıl 1. sınıfa başladı....choccywhoccydoodah ,@mrveee28 ,@derindenizlerden,@Samsonn ,@mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale, Nevreste
yok canım ne oldu geçmiş olsun işten mi ayrıldınŞebos artık evde oturan bir mühendisim haberin var demi?:)
Sevgili MuneBenIpek,
çok doğal bir durum yaşıyor kızın, bende ilk aşkımı 2 yaşlarında mahallenin delikanlısıyla yaşadım, öyle bir aşık olmuşum ki 2 yaşımda yaptıklarımın çoğunu hatırlamazken hayatımın ilk aşkı için ben aşık oldum anne diye ağladığımı hatırlıyorum, bana aroma kayısı suyu ısmarladığında aşkını ilan edişi zannedip göz süzdüğüm günler dün gibi:)
Kızının bu yaşadıklarını çok abartmana gerek yok, üstünde uzun uzadıya düşünme hiç, el ele tutuşmayın demek olmaz, çocuğa nasıl açıklayacaksın ki bunu? O erkek desen kadın erkek ayrımı, erkeklerle arkadaş olunmaz fikri oluşur çocuğunda, arkadaşların yanlış anlar desen kötü birşey yapmıyorlar ki masumca el ele tutuşan 2 melek onlar, aşkın en saf haliler.
Benim fikrimi sordun madem kızına el ele tutuşma, o çocukla gezme gibi şeyler söyleme hiç, aksine bırak gezsin, bu yaşlarda başlıyor kız-erkek arkadaş olabilir, birbirini arkadaşça sevebilir, arkadaşlığın cinsiyeti yoktur kavramlarını algılama.
Çocuklar eğip bükmeden söyleyeceklerini olduğu gibi dillendirdiklerinden acımasızdırlar, bazen çocukça saf duygularla, bazende yetiştirildikleri kültürlerin etkisiyle kötü eleştirip üzebilirler, bunu en aza indirip kızının etkilenmemesi için yapabileceğin en güzel şey, birbirlerine olan ilgilerinin arkadaşlık duygusu olduğunu, arkadaşların birbiriyle vakit geçirmelerinin doğal olduğunu anlatmak, diğer arkadaşları psikolojik baskı yaparsa eğer yaptığının kötü birşey olmadığını bilirse içe kapanıp okuldan soğumaz, bunu karşına alıp uzun bir konuşma şeklinde yapmamalısın, kızın okulda, sınıfta yaptıklarını anlatırken çocuktan bahsederken aa ne güzel X arkadaşınla kantine gittiniz demek, ne güzel arkadaş olmuşsunuz, arkadaşlık güzeldir, benimde bir sürü arkadaşım vardı, bak okul fotoğraflarımı göstereyim, şu arkadaşım çok çalışkandı, şu arkadaşım çok şakacıydı gibi kendi arkadaşlarından örnekler vermen sonrasında başka hangi arkadaşını seviyorsun, sevdiğin diğer arkadaşını da aranıza alıp arkadaş grubu olsanıza, teneffüslerde hep beraber gezersiniz gibi günlük konuşmalar yaparsın, o seninle konuştukça arkadaşlık duygusuna vurgu yapan pekiştirici konuşmalar iyi olacaktır.
O arada o küçük masum aşkını yaşasın, engellenmesi gereken bir durum değil, engellemek ters teper zaten, çocukların düşünce yapıları bizden çok farklı, arkadaşını kendine yasaklı olarak algılarsa erkek arkadaşların sadece aşk için olduğu algısı oluşur. Ki böyle bir algı olmasını istemeyiz, arkadaşlıkların cinsiyeti olmadığını, kızlarla erkeklerinde rahatça arkadaş olabileceklerini, erkek =mutlak aşk olmadığını kavraması mühim.
Hayatı boyunca çevresinde kız erkek arkadaşlar olacak, kimileri bunu sert dille eleştirecek, aşk, arkadaşlık, dostluk vb kavramları ne kadar doğru öğrenir ve farkındalığı artarsa gelecek eleştirileri o kadar kolay göğüsler.
Çok sağol nevresteÖncelikle hayırlı olsun,Allah kolaylık versin..Benimde oğlum 6 yaşında bu yıl 1. sınıfa başladı....
Bence çok masum,temiz duygular engellemene veya kısıtlama getirmene gerek yok..Şu an daha çok küçükler yaşadıkları duyguyu tam bilmiyorlar..Zamanla daha iyi algılayıp kendileri utanıp biraz daha geri çekiliyorlar...Şimdiden bir kısıtlama getirirsen çok ürkek ve güvensiz olabilir..Kendi haline bırak..Ama sık sık konuşup,sınırlama getirmeden siz arkadaşsınız,ne güzel birbirinizi seviyorsunuz,Kavga etmeyin güzel güzel oynayın vs...
Benim oğlumda 2 gün önce bir kız arkadaşını,diğer bir erkek arkadaşına aşık olduğunu bunuda kendisine söylediğini söyledi.Oda erkek arkadaşına söylemiş;o kız sana aşık olmuş demiş...Tenefüste 3 erkek 2 kız arkadaşını koyalıyorlarmış..Çok eğleniyorlar...Ne diyeyim onlar daha çocuk...6. sınıfa giden kızlarımdan biliyorum 3. sınıftan sonra erkeklerde bir geri çekilme,utanma,kızlara karşı yaklaşmama oluşuyor...Zamana bırakmak lazım,tabi kontrol şart:)
Ay sen baya geri kalmışsın benim guncelimden eşim ANK ya tayin oldu.tasi tarağı toplayıp ayrıldım işten.yok canım ne oldu geçmiş olsun işten mi ayrıldın
Kesinlikle katılıyorum size.cocuk bu.benim tek derdim sınıfta başka çocukların gülüşmeleri olup bunlar rencide olur mu ya da aralarında iletişim kopuklugu olur mu diyeydi.dogal akışına bırakacağım şu an itibariyle.ogretmene de söyleyip şu an dikkatleri çekmek istemiyorum.bugun okulda çocuğun annesini gördüm. O da başak bu mu dedi.oglum evde anlatıyor onu seviyorum falan diyor dedi.gulustuk geçti. Bakalım izlemeye devam edeceğim.cok teşekkürler yorumlarınız için.
Mintax in sıvı Arap sabunu var mı? Ben ABC yi 3.95 e aldım. Bugün Migrosta Nazar diye bir marka 7 liraydı.yuh dedim bu kadar mı fark olur.bende bunun mintax versiyonunu kullanıyorum
Öyle yaptım artık hanım abla.senin kızının düğünü oldu mu?Bencede doğal akışına bırak herşeyi,demekki ufaklık evde kızından bahsetmiş annesine .
Bunlar çok normal ipekcim çok minikler daha ..
Canimmn Hoş buldum.Hoş geldin İpek
Ben de çok anlamıyorum çocuk işlerinden, ama benim aynı yaştaki yeğenim de sınıf arkadaşına evlenme teklif etmişti.Güldük geçtik biz.
Belki öğretmeniyle konuşabilirsin, derste gözlemlesin. Eğer birbirlerinin dikkatini bozup, derse odaklanmıyorlarsa bu bir sorun olabilir, başka birşey olacağını sanmam. Çocuk onlar, 3-5 güne kafaları başka bir gündemle dağılır muhtemelen. Şimdi sen yapma etme dersen, bu sefer hiçbişeyi sana anlatmaz sanki. Belki, tüm arkadaşlarınla vakit geçirmeye çalış, hepsini tanı; kimbilir çok seveceğin yeni dostların olur falan diyebilirsin.
Benim deneyimsiz aklıma gelen bunlar
Öyle yaptım artık hanım abla.senin kızının düğünü oldu mu?
evet yaaa ankarada mısın sen? ben de ankaradayım biliyorsunAy sen baya geri kalmışsın benim guncelimden eşim ANK ya tayin oldu.tasi tarağı toplayıp ayrıldım işten.
Çok şekerlerÇok sağol nevreste
Derdim kısıtlamak değil çocukların alaycı tavırlarından rencide olur mu korkusu.benim de tam 1.sinifta beğendiğim adı Erdem olan bir çocuk vardı. Çok olağan tabi ama biz daha baskıcı bir nesildik.konusamazdik.simdi bunlar el ele gezince sınıfta kulis olmuş anladığım kadarıyla. Ama bunlar da sevgili falan değil. Tenefuste koşturmaca falan oynayacak kadar masum.ama Wc ye girip de birbirini çöpün önünde bekliyorlarmış. Kantinden birbirine şeker falan aliyorlardediğim gibi sınıf dalga geçer diye korktum ama o bana anlatınca onun doğal ve normal arkadaş olduğu konusuna dikkat çekmeden edileceği. Tesekkurler
Biliyorum senin kısıtlamalar getirmeyen bir anne olduğunu, çocuğun yanlış birşey yapmadığını bilsin yeter, arkadaşlık ilişkilerini savunmayı, kendini ifade edebilmeyi öğretmen yeterli.Sevgili Mune
Ağzına sağlık her şeyden önce. Dediklerine katılmamak imkansız. Zaten içten içe hoşuma giden bir durum.biz tv lerde öpüşme sahnelerinde kanal değiştirilen bir kuşağın çocuklarıyız. Şimdi biz değiştiriyoruz kanalı böyle sahnelerde çocuklar daha doğal yaşıyor hayatı derken sınırlarından bir kızın bunlara gülümser şekilde ellerine falan bakması beni kısa çalı panikletti.yoksa zaten ne duygusallığa ne de kız erkek arkadaşlığını karşı olduğumdan.hepimiz de yeri gelmiştir erkeklerle daha iyi anlasmisizdir ego savaşları olmadığından. Dediğiniz gibi doğal haline bırakacağım durumu.dedigin şekilde eleştiri dahi olsa onlarla baş etmeyi öğrenecek. Bu daha başlangıç Allah bilir büyüdükçe neler yasayacagiz:)
Hayirli olsun abla.ne çabuk geçiyor zaman demi.sen daha iyi hissedersin doğduğu, okuduğu mezuniyeti derken evlenmesi...Allah bize de görmeyi nasip eder inşallah.Zamana bırak bunları bugün elele dolaşırken yarın bir bakmışsın kavga etmişler.
Evet düğünü oldu ipekcim.
Ay sen baya geri kalmışsın benim guncelimden eşim ANK ya tayin oldu.tasi tarağı toplayıp ayrıldım işten.