Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

BenIpek

en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
33.534
18.227
Herkese Merhaba,

Tiroid hakkında değişik farklı bir topikte paylaşımda bulunuyoruz zaten ama ben konuyu buraya taşıyarak doğru yerde herkesin faydalanmasının daha doğru olacağını düşündüm.

Kendi hikayemden bahsedeyim;

3 ay önce tek taraflı olmak üzere 1 adet solid nodülüm olduğunu öğrendim. Bunun yanında TSH değerim 4,10 ken diğer değerlerim normaldi. Ancak Anti TG normal sınırın biraz üstünde olmasına rağmen doktor tek başına yüksek olmasının bir anlamı olmayacağından bahsetti.

Bu zaman içinde; 2aylık zencefil kürü uyguladım. Gün gün yaşadıklarımı diğer topikte anlattım aslında ama buna benzer sorunlar yaşayan arkadaşlarla konu açıldıkça yine gündeme getiririz. En azından birbirimizle bilgi paylaşımında bulunup doğrularımızı başkasına öğretirken, yanlışlarımızı yapmayız.

Güzel paylaşımlar olacağını düşünüyorum.

Herkese acil şifalar.
derindenizlerden , swet2006 , ahsen su paylaşın kızlar.

Benim son durumum şu:
derindenizlerden
Durum kötü. Şöyle ki; geçen Cuma karne gününde ben üşüttüm. Pazardan itibaren göğüs bölgem inanılmaz ağrıdı. Ptesi acile gidip akciğer grafiği çektirdim. Bir leke göründü. Ama dr normal dedi ki ben kendimi doktordan iyi tanırım. Sabah göğüs hastalıklarına gittim. Tomografi çekildi valla çok karışık şeyler yazmışlar. 2mm nodül tespit edildi ama bir enfeksiyon kalıntısı dedi dr. Neyse gelmişken benim hormonlara bir baksın diye rica ettim.

Değerlerim şöyle:

1.) Hayatım boyunca 20 den aşağı düşmeyen sendimentasyon değerim 2 ay önce 27 iken şimdi 6. Bu güzel.

2.) Hayatım boyunca hafif CRP yüksekliğim olmuştur ama sınırda:1,31 olmuş bu da çok güzel.

3.) Kolesterolüm 210 ken şimdi 163 olmuş bu da süper.

4.) Trigiliserid: 120 iken 164 olmuş sınır dahilinde diye önemsemiyorum.

5.) Demir daha önce bakmamıştı dr şimdi 101 aralık 25-156.

6.) Antikorlara baktıramadım göğüsçü ben yazamıyorum dedi ama TSH ile türevlerine baktı. T3-T4 normal ama TSH 3,67 moral benim yerlerde tabi. Geçen Cuma biliyorsun 1,91 di. 6 günde nasıl tavan oldu anlamadım. O kadar da dikkat ediyorum. Doktor bir şey olmaz dedi.
7.) B12 de düşüş var.
Sanki bunların tümü bana Anti TG min arttığını söylüyor. Fena korkuyorum.

Hala müthiş göğüs ağrım var. Nefes alırken bile batıyor. Bunun dışında max sınır 40 olan lenfosit 43 ki bu da vucudun savaştığını gösteriyor sanırım.

3,67 olan TSH için yorumların neler? Halbuki ne kadar umutluydum. Ne güzel iyi gidiyordu zencefil ve dereotu ve diğerleri.

mrveee28 9mm için atom aldığını söylemiştin. Ama bazı yerlerde 1cm altına atom verilmiyor diye okumuştum.
Bir de bana doktorum biyopsiyi 1cm altına yapmıyoruz demişti. Sintigrafi bile çekmeye gerek görmedi nedense.
Hatta bana dedi ki "burası özel hastane gel sana bir sintigrafi çekeyim derim, gel sana bir biyopsi yapayım derim, hasta psikolojisi hemen kabul eder ama gerçekten gerek yok " dedi.
Bilemiyorum kafam karışık benim de.

Önce biyopsi yapıldı biyopsi de şüpheli çıktı benim 9 mm idi nodülüm amin Rabb'im kimseyi sınamasın sağlığıyla ses tellerime çok yakındı çok şükür şu an ses ile ilgili bir sıkıntım yok ama gerçekten zor günler geçirdim...tabi yol göstermek isterim..benim ki de düzgün şekilli değildi ve soliddi..çok iyi araştırarak ameliyat ol derim sonrasında doktorlar doku bırakabiliyorlar ve o hücreler orada kalmış ise sıkıntı olabiliyor...metastaz riski oluyor Allah yardımcın olsun...

9mm için atom aldığını söylemiştin. Ama bazı yerlerde 1cm altına atom verilmiyor diye okumuştum.
Bir de bana doktorum biyopsiyi 1cm altına yapmıyoruz demişti. Sintigrafi bile çekmeye gerek görmedi nedense.
Hatta bana dedi ki "burası özel hastane gel sana bir sintigrafi çekeyim derim, gel sana bir biyopsi yapayım derim, hasta psikolojisi hemen kabul eder ama gerçekten gerek yok " dedi.
Bilemiyorum kafam karışık benim de.

merve sana bir şey soracağım. Zaman zaman ses kısıklığım oluyor ama anlık 1 dakika falan sürüyor. Diyorum ki " bu nodülün bende ses kısıklığı yapabilmesi için henüz çok küçük üşütüyor muyum yoksa psikolojik mi?"
Sende ses kısıklığı sürekli miydi yoksa benim gibi anlık mıydı?

Doktorun gerek görmediyse lütfen kafana takma çünkü bu sadece biyolojik birşey değil vücuttaki hormonları dolayısıyla tiroidi tamamen psikoloji etkiliyor...doktora neden diye sordum o da alkol? Sigara? Genetik? Sesi hiçbiri yok hayatım boyunca ne alkol ne sigara kullandım ailemde kanser yok sporumu yaptım yıllarca düzenli beslendim...ama maalesef insanları çok önemsedim ve onların beni üzmelerine izin verdim..moralini yüksek tutun ve asla ama asla Can'ınızı sıkmayın yanlışlık olmuş 1 çıkmamış 19 mm idi benim nodülüm... ( korkuttum bir an sizi...

Benim hastanem de çok iyi doktorum inanmıyor ama sabah kahvaltıdan önce dereotu yiyebilirsin nodülleri küçülttüğünü söyleyenler oluyor...ses kısıklığım oluyordu evet sinirlendiğimde falan öğretmen olduğum için sesimi aktif ve yüksek ton da kullanıyorum o yüzden yaşıyordum sık sık ses kısıklığı...

Evet aynı sorun bende de var.
Alkol, sigara vs hiç bir şey yok ama stres hat safhada iş hayatından dolayı. Bunu egale etmem için hayat tarzımı değiştirmem lazım. Bunun için önce beslenmemden başladım. Benim ailemde de kanser yok 1 tane bile çok şükür ama olay genetiği aştı artık. Bu nodülü öğrendiğimden beri psikolojim bozuldu. sürekli kendimde bir şey var gibi hissediyorum elimde değil. Dün göğsüm ağrıyordu hastaneye gittim göğüsçü tomografi çekti sonra pişman oldum neden çektirdim diye baya zararlı aslında ama o şüpheyle yaşamak beni daha çok kanser yapardı düşünmedim o an. 2mm nodül de orada çıktı ama enfeksiyon kalıntısı dedi kadın. 6 ay önceki grafiğimde yoktu iş yerinin rutin muayeneleri oluyor ya.
Bunda grafikte bir leke çıkınca gitmiştim. Şimdi bunu da takarım ben.
2014 haziran ayında ben babamı çok ani şekilde kaybettim. Anjiyo olurken aldığı ilaç böbreklere fazla gelmiş önce böbrek yetmezliği oldu. Sonra iyileşti derken hastaneden çıktı 2 gün sonra yine yattı akciğer mantarı olmuş ve 10 gün sonra sabah çalan telefon babamın öldüğünü söylüyordu. Yaklaşık 2 yıldır sağlık konularından dolayı panik atak oldum.

Canım şöyle ki; biz diğer topikte paylaşıyorduk. Zencefil kürü uyguladım. Bunun baya faydası var gerçekten. Çiğ zencefil suyu içiyorsun ya da yiyorsun. Ben zamansızlıktan dolayı yemeyi tercih ettim.2 ay süper olan değerlerim her bakımdan dün 3,67 çıktı geçen cuma 1,91 di.
Zencefil yemeni tavsiye ederim.

İnan bana yazdıklarını okurken ağlıyorum ( benim göğsümde de 7x7 mm lik bir fibroadenom var ve bende sürekli senin gibi hastane hastane dolaşıyorum ya metastaz olursa diye yaşadıklarımız çok ağır evet...Allahım babanın mekanını cennet eylesin..ben böyle hastanede troid ca olan çok insanla tanıştım beterin beteri var ben medülleri gördükten sonra papillere şükrettim...senin kafanı takacağın birşey yok bu saatten sonra yaşam standartlarını değiştirmelisin...çünkü o stres yaratanlar yanında olmuyor sen sağlığını kaybettiğinde evli misin peki?

Evliyim canım. 1 tane kızım var 5.5 yaşında.

Kızım olmasa bu kadar korkmam hayattan. Ölüm ve sonrasına inanan biriyim ama çocuk olayı insanın kimyasını bozuyor.

Olsa bir dert, olmasa bir dert inan bana.

Medüllerli hastalar nasıl?
Genelde papiller oluyor sanırım. Doktorum bana aynen şöyle demişti "papiller bile olsa çıkarıp alırız." sanki diğerlerinin olasılığı yok gibi.

Rabb'im seni evladına evladını da dana bağışlasın ben nişanlıydım öğrendiğimde gelinlik bakmaya giderken bir an da elime gelen şişlikle dünyam karardı Belki de hiçbir zaman anneliği tadamayacağım...sen sık sık uştrasonlarını yaptır hiç ihmal etme ama hep de onu düşünme..

Aynen öyle doktorum bana bir gün kanser olacaksam troid olsun dedi..hastanede tanıştığım bir abla var medüller lenflere sıçramış ( yanı medüllerin metastaz olasılığı çok fazla oluyor bir de boyun diseksiyonu yapıldı...hiç korkma belki de o mm ile kalacak ömrünün sonuna dek hayatı zehir ettiğin ile kalacaksın

Daha önce konusmustuk ipek. Benim nodülümün boyutu 15*10 mm. Biyopsi de bir sey cıkmadı ama takip altındayım. Zencefil nodüle mi iyi geliyor yoksa tsh değerlerine mi?

Üye

Arkadaslar bende dün baktir dim değerlerime tsh 2.2 antiTG 93 antitpo 600 lere düşmüş. 1000 lerdeydi 15 gün önce. Diğer değerlerim normal. Ama dhea diye bir değere baktı doktor çok yüksek 500 üstünde. Yüksek olması yumurta gelişimini etkiler adetini duzensizlestirir dedi bir ilaç verdi bunu 3 ay kullan dedi. Tabi ben çok mutluydum aylardır rezervin az diyordu doktorlar ama fsh hep normal çıkıyordu. Bu doktor menapoz çok uzak görünüyor sana dedi yumurtalarının gelişmemesi buna bağlı dedi. Tabi bu haber çok mutlu etti beni hemen tüp bebek doktoruma gittik bu durumu sorduk doktor direk çok bilmiş dedi hiç alakası yok dedi o hormon sadece Tüylenme yapar başka bir yan etkisi olmaz dedi. Ben kime inanacagimi şaşırdım bilgisi olan var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…