- 17 Ağustos 2016
- 1.603
- 1.392
- 31
Çok doğru. Dün kızım sınıftaki kızın bunlara bakıp güldüğünü söyledikten sonra bir an nasıl yqklasacagima emin olamadım. İyi ki kk var.o kadar çok sorununa şurada kalıcı ve mantıklı çözümler buldum ki...Sabah kk ya yazmadan ben bir şey yapmayayım demiştim. İyi ki de öyle bir karar almışım. Çok teşekkürler.Biliyorum senin kısıtlamalar getirmeyen bir anne olduğunu, çocuğun yanlış birşey yapmadığını bilsin yeter, arkadaşlık ilişkilerini savunmayı, kendini ifade edebilmeyi öğretmen yeterli.
Benim kızım liseye başlayana kadar sokakta kız erkek arkadaşlarıyla oynayan bir çocuktu, haliyle bazı önyargılı, arkadaşlık kavramını tanımlamasını bilmeyen kişiler kızıma oynadığı erkek çocuklarıyla sanki yarın evlenecekmiş gibi yakıştırmalar yaparlardı, malum büyüdükçe eleştirilerde daha acımasız oluyor, kınan ne zaman diye soranlar bile olurdu, kızım herşeyini anlatabilen bir çocuk, babasına söyledi kınamı soruyorlar diye, eşimde söyle onlara yarın kınanı yapacağız gelsinler, onlar arkadaşlık kavramını bilmeyip sana bunu söylüyorsa sende yarın kınam var gelin demeye utanma, babam sizi çağırıyor diye de ekle dedi, kızımın hoşuna gitti :)))
Ki koca koca kadınlarda beni kenara çeker kızını erkeklerle oynatma derdi, niye onlar öcü mü kızla erkek illa sevgili mi olmalı derdim, oturduğum çevreye göre biraz sivriydim böyle konularda, onlar anlamadı beni, bende onları ama en azından kızımı onların baskısına boyun eğerek yetiştirmedim ya, arkadaşlığın cinsiyeti olmadığını, bir erkeğe sadece aşk dolu gözlerle bakılmayacağını öğrettim ya, bu bana yeter.
Evet canım aynen öyle işte X çocuk başaki seviyor başak onu seviyor...gibi şeyler.bu da sorun değil sevsinler.ama dalga geçip incinirler diye tedirgin oldum.dub çocuk demiş zaten sana bir şey dicem ama utanıyorum gülme ama diye başlamışAy çok tatlıBenIpek birbirlerine şeker almaları,tuvalette beklemeleri falan.
Seni anlıyorum,sinıfta dalga geçilir,gruplaşmalar olur diye düşünüyorsun ,çocuklar dan diye söylüyorlar düşüncelerini ve kırıcı olur olmaz farkında olmuyorlar. Geçen parkta 5-6 yaşlarında iki kız gördü kızım,kızlar başörtüsü takmışlar,eşimle upuzun banklar var,bir köşesinde oturuyoruz,kızım geldi anne bu kızlar neden başına örtü takmış dedi. Bende ne diyeceğim bilemedim,annecim güneş var başlarına güneş geçmesin diye takmışlardır diye toparladim ve ekledim bizi ilgilendirmez,herkes istediğini giyebilir,insanlar farklı farklıdırlar,farklı davranıp farklı giyinebilirler "ama anne kadın gibi olmuşlar"deyiverdi. Kafamı yana bir çevirdim kızlar geldi yanımızda oturan kadınla adamın yanına meğer anne/babası yanımızda oturuyorlarmış,kızlar duymadı ama anne/babaları duydu kızımın kurduğu cümleyi. O kızlar duysaydı üzülürlerdi muhakkak. Sen Başakla üzerine düşer gibi değilde sohbet açıkdığında konuş,önce onu dinle tabi,okulda laf eden dalga geçen vs olursa söyler zaten,sende anlatırsın ortada kötü dalga gecilecek birşey olmadığını,arkadaş olmanın güzel olduğunu vs.
Gercekten de çok küçükmüş nodulum. Nasıl öğrendin bunu? Doktorlar her aralıkta çıkan değere normal der.tsh değerin kaç mesela.benin 6mm idi bana da yapılmadı biyopsi.ux ayda bir ugs de baktım. İlk altı ay büyüme yapmıyorsa sorun değil. Ama bir de antikorların baktırsan iyi olur.3.5/5 mm nodülüm var..
Tiroidlerim normal calisiyor..
Küçük olduğu için biyopsi yapılamıyormus..
Sizce tehlike teskil edrmi ? Bilgisi olanlar paylasırsa mutlu olurum
Hayirli olsun abla.ne çabuk geçiyor zaman demi.sen daha iyi hissedersin doğduğu, okuduğu mezuniyeti derken evlenmesi...Allah bize de görmeyi nasip eder inşallah.
Tsh sonucum gayet normalmiş..Gercekten de çok küçükmüş nodulum. Nasıl öğrendin bunu? Doktorlar her aralıkta çıkan değere normal der.tsh değerin kaç mesela.benin 6mm idi bana da yapılmadı biyopsi.ux ayda bir ugs de baktım. İlk altı ay büyüme yapmıyorsa sorun değil. Ama bir de antikorların baktırsan iyi olur.
Doktor değilim ama kendi tecrübelerinden yola çıkarak derim ki kötü huylu olsa daha hızlı buyur.ilk ay hiç büyüme yoksa rahat ol.en az üç ayda bir bakarlar ayrıca. Sık sık gidip psikolojini bozma ben o hatayı yapmıştım. Nodulum varsa anti Tg ve anti top değerleri önemlidir ve normalde doktorun kendisi bakar.sen dahiliyeye mi gittin? Endokrin gidersen daha detaylı bakarlar.Tsh sonucum gayet normalmiş..
Tiroidlerde güzel calisiyor
Bir ay arayla vaktırdım büyüme yokmus..
Aradan üç ay gecti bu aralar fırsat bulursam gidicem..
Ama kötü huylu olanlar yavas ilerliyormus
Artı ben 21 yasındayım bu yaslardaki de tehlikeli olabilirmiş..
Antikoru bilmiyorum
Yok canım ya, aksine çok şaşırdım bu aralar, homini gırtlak ye iç ne bulursam.Canimmn Hoş buldum.
Yeni uyguladığın bir şeyler var mı sağlıklı beslenme adina:)
ilk dahiliyeye gitmiştimDoktor değilim ama kendi tecrübelerinden yola çıkarak derim ki kötü huylu olsa daha hızlı buyur.ilk ay hiç büyüme yoksa rahat ol.en az üç ayda bir bakarlar ayrıca. Sık sık gidip psikolojini bozma ben o hatayı yapmıştım. Nodulum varsa anti Tg ve anti top değerleri önemlidir ve normalde doktorun kendisi bakar.sen dahiliyeye mi gittin? Endokrin gidersen daha detaylı bakarlar.
Nedense kara buğdayı ta o zamandan almadım. Evde de olunca artık tamamen dogallastiriyorum hayatı.ben AOC nin almıştım. Sütü böyle kokuyorsa dedim peynirine hiç yaşamadım. Bus dediğin peynire hiç dikkat etmedim zaten ama bakacağım en kısa zamanda.keci sütünde bir de baltalinin şişesini deneyeyim.uht sini o zaman içmemiştim.ara sıra uğra da şu bilgilerden geri kalmayalim:)Yok canım ya, aksine çok şaşırdım bu aralar, homini gırtlak ye iç ne bulursam.
Tek doğru şey sanırım, karabuğdayı hayatıma katmak oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum, hem çok çabuk pişiyor, hem pirinç kullanacağın her yere süper gidiyor. Mercimek çorbası, dolma ve salata da vazgeçilmezim oldu. Duru marka güzel.
Bir keresinde netten organik, kavrulmamış aldım, böceklenmiş geldi.
Hurma ve keçi peyniri vazgeçilmezim tabi. Yer fıstığı da çok tok tutuyor. Keçi sütünü niye sevmedin sen? Kutu olanların inek sütünden tad farkı anlaşılmaz, ama şişe de daha sağlıklı tabi. Ben Baltalı'nın şişeni seviyorum, soğuk soğuk resmen midemi rahatlatıyor. Belki sana çok tazesi mi denk gelmedi acaba? Bazen tarihi geçmiş olmasa da, iyi koşullarda saklamıyorlar sanırım.
Bu arada büş dedikleri o silindir peynir de 10 numara. Keşke o kadar pahalı da olmasa.
Ay sen bakma onlara ya.internetten okursa hiç çıkmazsın işin içinden. Bana da yüzde 25 kanserli olabilir demişti Dr l.dogru doktoru bulmak çok önemli. Ben en son Mart ayında ugs ye girdim.sansima radyoloji doktoru inanılmaz iyi bir kadın çıktı o kadar da karizmatik ki ....bana dakikalarca ugs üstünden anlattı her şeyi. Gezdiğim ona yakın doktorun cevap veremediği her şeyi anlattı. İçim rahatladı. Ondan sonra da hiç girmedim ugs ye falanG
ilk dahiliyeye gitmiştim
genel cerraha yönlendirdiler
Çok sık gitmiyorum ama düşününce üzülüyorum biraz..
En son üç ay önce gittim..
Yaşım itibariyle ben şüpheye düştüm .. İnternetten prof.lerin yazılarını okumustum orada 20 yas ve altı olanlar katı nodul olanlar tek nodul olanlar tehlikeliymiş.. Benimde bir tane ve dr hafif solid demişti
Her nodülün % 5 i kanser içerirmiş belki buna dayanarak söylemişlerdir ayrıca sizinki sıvımıydı ?Ay sen bakma onlara ya.internetten okursa hiç çıkmazsın işin içinden. Bana da yüzde 25 kanserli olabilir demişti Dr l.dogru doktoru bulmak çok önemli. Ben en son Mart ayında ugs ye girdim.sansima radyoloji doktoru inanılmaz iyi bir kadın çıktı o kadar da karizmatik ki ....bana dakikalarca ugs üstünden anlattı her şeyi. Gezdiğim ona yakın doktorun cevap veremediği her şeyi anlattı. İçim rahatladı. Ondan sonra da hiç girmedim ugs ye falan
Hadi ya, eğer Baltalının kutusunu bile içemediysen, muhtemelen cam şişe de ağır gelecek. Ama yine de 500 ml dene derim. AOÇ'den daha güzel. Hani normal süt gaz yapar ya, bu aksine mideyi rahatlıyor bende.Nedense kara buğdayı ta o zamandan almadım. Evde de olunca artık tamamen dogallastiriyorum hayatı.ben AOC nin almıştım. Sütü böyle kokuyorsa dedim peynirine hiç yaşamadım. Bus dediğin peynire hiç dikkat etmedim zaten ama bakacağım en kısa zamanda.keci sütünde bir de baltalinin şişesini deneyeyim.uht sini o zaman içmemiştim.ara sıra uğra da şu bilgilerden geri kalmayalim:)
Peyniri daha yenilebilir ipek. Bazıları da inekle, keçi sütünü karıştırarak peynir yapıyor dikkat. Peynirler içinde en faydalısı lor ne sütünden yapıldığı da farketmiyormuş.Nedense kara buğdayı ta o zamandan almadım. Evde de olunca artık tamamen dogallastiriyorum hayatı.ben AOC nin almıştım. Sütü böyle kokuyorsa dedim peynirine hiç yaşamadım. Bus dediğin peynire hiç dikkat etmedim zaten ama bakacağım en kısa zamanda.keci sütünde bir de baltalinin şişesini deneyeyim.uht sini o zaman içmemiştim.ara sıra uğra da şu bilgilerden geri kalmayalim:)
Hemen Prof. Dr. Saraçoğlu'nun dereotu kürüne başlasana. Komşumuz 1 yıl uygulayıp nodülünü yok etti.3.5/5 mm nodülüm var..
Tiroidlerim normal calisiyor..
Küçük olduğu için biyopsi yapılamıyormus..
Sizce tehlike teskil edrmi ? Bilgisi olanlar paylasırsa mutlu olurum
Samsonn karabuğday benim biraz midemi yakıyor, sende durum nasıl?Hadi ya, eğer Baltalının kutusunu bile içemediysen, muhtemelen cam şişe de ağır gelecek. Ama yine de 500 ml dene derim. AOÇ'den daha güzel. Hani normal süt gaz yapar ya, bu aksine mideyi rahatlıyor bende.
Büş peynir ne kadar sağlıklı emin değilim, süt kremasından yapıyorlar sanırım, ama tadı süper ya, ben çok seviyorum, şöyle çayın yanına ekmeksiz ince bir dilim olsaydı :)
Karabuğdayıı sakın kaçırmaa. Kaynadıktan sonra 10 dk ya pişiyor; çorbalarda süper. Salatayı da karbonhidratsız tok tutucu bir hale getiriyor.
Sen de bizi böyle uzun süre bırakıp gitme bi daha
Mado da cam kavanozlar da satılan küp küp keçi peynirlerini herkese tavsiye ederim. Hem su içinde olduğundan uzun ömürlü saklanabiliyor, hem de servisi, yemesi kolay. Tadı da güzelPeyniri daha yenilebilir ipek. Bazıları da inekle, keçi sütünü karıştırarak peynir yapıyor dikkat. Peynirler içinde en faydalısı lor ne sütünden yapıldığı da farketmiyormuş.
Tek başına pilav gibi denemedim hiç, ama dolma yaptım geçen gün mesela, hiç sorun yok, gayet güzel.Samsonn karabuğday benim biraz midemi yakıyor, sende durum nasıl?
Öyle güzel bir konuya temas ettin ki Mune. "Arkadaşlığın cinsiyeti olmadığını" hem kız, hem erkek annelerinin çocuklarına aşılamaları gerekiyor. Bunun ayırdına varamayan erkekler o kadar fazla ki, yetişkin halimizle bile bunun sıkıntısını yaşıyoruz çok zaman.Biliyorum senin kısıtlamalar getirmeyen bir anne olduğunu, çocuğun yanlış birşey yapmadığını bilsin yeter, arkadaşlık ilişkilerini savunmayı, kendini ifade edebilmeyi öğretmen yeterli.
Benim kızım liseye başlayana kadar sokakta kız erkek arkadaşlarıyla oynayan bir çocuktu, haliyle bazı önyargılı, arkadaşlık kavramını tanımlamasını bilmeyen kişiler kızıma oynadığı erkek çocuklarıyla sanki yarın evlenecekmiş gibi yakıştırmalar yaparlardı, malum büyüdükçe eleştirilerde daha acımasız oluyor, kınan ne zaman diye soranlar bile olurdu, kızım herşeyini anlatabilen bir çocuk, babasına söyledi kınamı soruyorlar diye, eşimde söyle onlara yarın kınanı yapacağız gelsinler, onlar arkadaşlık kavramını bilmeyip sana bunu söylüyorsa sende yarın kınam var gelin demeye utanma, babam sizi çağırıyor diye de ekle dedi, kızımın hoşuna gitti :)))
Ki koca koca kadınlarda beni kenara çeker kızını erkeklerle oynatma derdi, niye onlar öcü mü kızla erkek illa sevgili mi olmalı derdim, oturduğum çevreye göre biraz sivriydim böyle konularda, onlar anlamadı beni, bende onları ama en azından kızımı onların baskısına boyun eğerek yetiştirmedim ya, arkadaşlığın cinsiyeti olmadığını, bir erkeğe sadece aşk dolu gözlerle bakılmayacağını öğrettim ya, bu bana yeter.
Masallah ama o tiroidlerin yavas calismasına yada tiroid bozukluklarına iyi geliyor diye duymustum bnm o anlamda bi problem yok..Hemen Prof. Dr. Saraçoğlu'nun dereotu kürüne başlasana. Komşumuz 1 yıl uygulayıp nodülünü yok etti.