Ya ilginç ki kapıya gelen sütçü 2.25 ten satıyor. AOC nin yorgurtluk setlerinin kilosu 4 tl ye geliyor yanlış hatırlamıyorsam. Çok fazla değil mi bu aradaki fark ki çiftliklerine Allâh bilir ne kadardır. O zaman fakirlerin hepsi ileride kanser olacak zenginler olmayacak gibi bir tez ortaya atabilir miyiz:))
Ciddi pahalı haklısın.Ya ilginç ki kapıya gelen sütçü 2.25 ten satıyor. AOC nin yorgurtluk setlerinin kilosu 4 tl ye geliyor yanlış hatırlamıyorsam. Çok fazla değil mi bu aradaki fark ki çiftliklerine Allâh bilir ne kadardır. O zaman fakirlerin hepsi ileride kanser olacak zenginler olmayacak gibi bir tez ortaya atabilir miyiz:))
haşimoto zayıf şişman farketmiyor.gizli şekerde öyle şeker yükleme testi iste şekerli su içirip yarım saatte 5 tüp kan alacaklar.ona göre insülinini değerlendirecekler hamileler gibi benimki onda çıktı yoksa aç karnına şeker hep normal.Pko yok bende canim... bir ay sonra endokrine tejrar gidicem d vitamine bakicak doktordan mi istemiliyim seker testini acemiyim bu konuda yalniz kilo problemim yok aksine zayifim da
Flotty migrosya var.bir kaç marka arasında gidip geliyorum.yalniz hiç biri tam doğal değil. Açık sınırlı kümes yapılmış doğal ortamda.ama iyinin kötüsü tabi.bir de kızlar ben tencerelerimi yeniledi. Çelikleri atmaya kiyamadim el altında beklemiyorum ama granite geçtim. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim.tavalar falan kesinlikle teflonu aratmıyor.Kesinlikle daha masum canım ama tadı farklı geliyor,kaymak bağlıyor içemiyor evdekiler maalesef. Soğuk zincir konusu önemli birde elde mi sağıyorlar makine mi sağıyor,sterilize şartları neler önemli çünkü çiğ süt çok bakteri üretiyor. Benim aldığım yer 6 ayda bir test yaptırıp hastalıklardan arı sertifikası alıyordu. Birde el değmeden makine ile sağıyorlardı. Hatta şişelerin dışını muhakkak yıkayın kullanmadan diyede belirtiyorlardı.Yumurta yemiyor kızım İpekçim,marketten alınca flotty diye bir marka var organik reyonunda onu alıyorum. Ufakken annem alıyordu köy yumurtasi bize,bahçede bakılan tavuklardan taze taze ,şimdi üzerine düşmüyorum. Köfteye,mücvere,çorbaya,muhallebiye falan giriyor yumurta,bende yiyemiyorum. Haftasonu eşime çırpılmış yada sucuklu yumurta yaparsam flotty ile yapıyorum.
İlginç demi.simdi ev reçeli bile zararlı deniyor ama reçel yapmayan anne yoktu.tatlisiz türk Sofrası olmazdı. Tüm hastalıklar insanlar yüzünden. Şeker çok kötü değil belki ama daha çok kazanmak için glukoz şurubu kullandılar vs.Ciddi pahalı haklısın.
Birde biz çocukken,margarinler,sade yağlar revaçtaydı onlarla büyüdük,biz demekki bitik bir nesiliz.
Canım bizde pek seven yok yumurta,pazardan pazara oda evdeysek yiyoruz,kızım yeni başladı yumurtaya okulda yiyor. Bu sebeple çok irdeleyemiyorum,kokusu baya ağır,o sebeple en organik o gibi geliyor. Birde Doğalım var Migrosta oda iyidir. Granit uzun zamandır kullanıyorum,yanmıyor yapışmıyor çok memnunum. Teflon 3-4 senedir kullanmıyorum ben. Çelik ve granitle hallediyorum. Seramikte kullandım ama teflon gibi çiziliyor diye çöp oldu. En sağlamı granit.Flotty migrosya var.bir kaç marka arasında gidip geliyorum.yalniz hiç biri tam doğal değil. Açık sınırlı kümes yapılmış doğal ortamda.ama iyinin kötüsü tabi.bir de kızlar ben tencerelerimi yeniledi. Çelikleri atmaya kiyamadim el altında beklemiyorum ama granite geçtim. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim.tavalar falan kesinlikle teflonu aratmıyor.
Ya tarhana bile sağlıklı değil diyorlar,güneşte kurutulan salça içinde söyleniyor ama biz bunlarla büyüdük. Sanki paketli olanı sağlıklı gösterme çabası gibi biraz. Tabiki paketli ürünler katkı maddeli,ama evde yapılanada laf atmak,kötü demek doğru gelmiyor bana.İlginç demi.simdi ev reçeli bile zararlı deniyor ama reçel yapmayan anne yoktu.tatlisiz türk Sofrası olmazdı. Tüm hastalıklar insanlar yüzünden. Şeker çok kötü değil belki ama daha çok kazanmak için glukoz şurubu kullandılar vs.
Gercekten de anlatmadim demiCanım bizde pek seven yok yumurta,pazardan pazara oda evdeysek yiyoruz,kızım yeni başladı yumurtaya okulda yiyor. Bu sebeple çok irdeleyemiyorum,kokusu baya ağır,o sebeple en organik o gibi geliyor. Birde Doğalım var Migrosta oda iyidir. Granit uzun zamandır kullanıyorum,yanmıyor yapışmıyor çok memnunum. Teflon 3-4 senedir kullanmıyorum ben. Çelik ve granitle hallediyorum. Seramikte kullandım ama teflon gibi çiziliyor diye çöp oldu. En sağlamı granit.
Ya tarhana bile sağlıklı değil diyorlar,güneşte kurutulan salça içinde söyleniyor ama biz bunlarla büyüdük. Sanki paketli olanı sağlıklı gösterme çabası gibi biraz. Tabiki paketli ürünler katkı maddeli,ama evde yapılanada laf atmak,kötü demek doğru gelmiyor bana.
Bu arada görüşemedik bayadır. Neler yaptın nasıl gidiyor anlat bir ara olur mu?
Yok anlatmadın canım. Demekki çok benimsedin içinde bulunduğun durumu.Gercekten de anlatmadim demiçok tuhaf bi durum sanki hayatımda o kısım hiç yaşanmamış gibi..sanki 15 yıla yakın o ise hiç gitmemesim gibi..sanki o evde hiç oturmamisim gibi...hep evdeymisim gibi...evlendiğinden beri burdaymisiim gibi...O iş arkadaşlarım rüyayıymis gibi...Çok İlginç gerçekten. .bunun psikolojideki açıklaması ne acaba. Halbuki isim aklıma gelince bazen buruklasiyorum.halbuki o kadar çok şey oldu ki...bu aksam bir yazayım Size başak uyuyunca
Yazacağım canım. Başak biraz unutmuş dün onla uğraştım.bir de 1.sinif ya devamsızlık yapmaması lazım.hic girmedim.guzel haftalar kızlar. Benim eşim bugün şehir dışına çıktı. Sabah 5:30 da uyandım. Uçak 8:40 ta 6:30 da çıktı evden uyudum yeni uyandım ama leyla gibiyim.sevmiyorum bu miskin hali.cumaya dönecek.Yok anlatmadın canım. Demekki çok benimsedin içinde bulunduğun durumu.
Yaz muhakkak bekliyorum.
Anladım canım. Tabiki yap Başağa püre. Çocuk olunca insan yiyemezsin diyemiyor. Benim minnoşta okulda zeytin yumurta yemeye başlamış,mutluluktan uçtum duyunca zira kahvaltı =ekmekti kızım için. Şimdi domates salatalık yumurta zeytin ve ekmek oldu. Öğretmeni sağolsun bu konuda büyük destekçi. Birde yeni okulda atıştirmalik getirilmesine izin verilmiyor,eski okulda sürpriz adı altında çocuklar abur cubur getiriyorlardı,şimdi isteyen sadece meyve ve kuruyemiş götürebiliyor. Bende götürdüm geçen hafta kuruyemiş,ikindi kahvaltısında yediriyorlar,çok hoşuma gitti.Yazacağım canım. Başak biraz unutmuş dün onla uğraştım.bir de 1.sinif ya devamsızlık yapmaması lazım.hic girmedim.guzel haftalar kızlar. Benim eşim bugün şehir dışına çıktı. Sabah 5:30 da uyandım. Uçak 8:40 ta 6:30 da çıktı evden uyudum yeni uyandım ama leyla gibiyim.sevmiyorum bu miskin hali.cumaya dönecek.Allahtan anneler var aynı apartmandayiz.basak patates püresi istedi benden.yasakli ama en azından sebze diye ben o kadar önemsemiyorum bu yasağı. Kuzucuguma püre yapacağım şimdi. Herkesi çok opuyorum mmm.
Anladım canım. Tabiki yap Başağa püre. Çocuk olunca insan yiyemezsin diyemiyor. Benim minnoşta okulda zeytin yumurta yemeye başlamış,mutluluktan uçtum duyunca zira kahvaltı =ekmekti kızım için. Şimdi domates salatalık yumurta zeytin ve ekmek oldu. Öğretmeni sağolsun bu konuda büyük destekçi. Birde yeni okulda atıştirmalik getirilmesine izin verilmiyor,eski okulda sürpriz adı altında çocuklar abur cubur getiriyorlardı,şimdi isteyen sadece meyve ve kuruyemiş götürebiliyor. Bende götürdüm geçen hafta kuruyemiş,ikindi kahvaltısında yediriyorlar,çok hoşuma gitti.
Allah kavuştursun canım. Sende miskinliğe takılma,uyanıp uyudun ya ondan öyle olmuştur. Bende uykum bölününce öyle oluyorum.
Yerleşmişsindir artık evine dimi?
İşlerini toparlayınca gel muhakkak,öptüm.
@mrveee28 canım napıyorsun? Nasıl gidiyor? Herşey yolundadır umarım.
Ah canım kıyamam sana. Mutfakta bolca vakit geçirmek zorunda kaldın ama hepsi kızın için. Az kaldı sende buraya ufaktan yazmaya başlayacaksın,bugün gülümsedi,ilk defa döndü vs diye,sonradan gerisi gelecek inan,az kaldı. Sağlıkla alda kucağına bir ohoo ne sürprizler yapacak sana minnoş.Canım mutfaktan çıkamıyorum bu diyabet diyeti beni mutfağa bağladı resmen :) her öğün sebze çorba yap salata yap ayrı ayrı o kadar yoruyor ki beni bir de hafta sonu bebişin eksikleri için alışverişe gittim öncesinde saatlerce yorulmadan gezebilen ben 2 saatte kıvranmaya başladım eve gidelim diye...yazdıklarınızı okuyunca acaba bende kızımın okul anılarını böyle anlatabilecek miyim diye hayal kurdum...daha önce konuşmuştuk kızının kahvaltı sorununu ve okulda düzene girer demiştim :) öğretmeni gerçekten odaklanıyor belli ki öğrencilerin beslenmesine bu harikaBenIpek miskinlik mevsim geçişlerinde oluyor bende de ne yazık ki sonbaharın kasveti de olacak yağmurlar başlayınca :) Allah kavuştursun neyse ki çok uzun bir süreliğine ayrılmamışsınız..1.sınıf gerçekten zor bir de kardeş gelirse seni zorlayacaktır İpekciğim...umarım okuluna adapte olmuştur kızın...
Ah canım kıyamam sana. Mutfakta bolca vakit geçirmek zorunda kaldın ama hepsi kızın için. Az kaldı sende buraya ufaktan yazmaya başlayacaksın,bugün gülümsedi,ilk defa döndü vs diye,sonradan gerisi gelecek inan,az kaldı. Sağlıkla alda kucağına bir ohoo ne sürprizler yapacak sana minnoş.
Öğretmenimiz çok iyi sağolsun,her anlamda çok ilgileniyor. En büyük şansımız,sağolsun.
Bugün senin dediğin Doğalım yumurtasını aldım.bir de bunu deneyeceğim bakalım. En son Mayıs ayında izne ayrılmıştım.sonra eşimin zaman kaybetmeden ankarada başlaması gerekti.zaten buraliydik yani annelerin evi falan vardı.bu biraz bizi rahatlattı hani başlayıp sonra eşyaları getirme kolaylığı sağladı.o esnada benim planım eylüle kadar falan çalışıp en azından maaş alabilmek evin dekorasyon işleri için kaynak yaratmaktır. Ama eşim sen orada tek biz burada olmaz koca yaz böyle geçmez dedi ve zaten iş yerimi de oyalamak mümkün değildi. Fabrikayla konuştum. Her şey beklediğimden daha kolay ve yolunda gitti anlatamam.tazminatimi falan verdiler sagolsunlar.babam 2014 te vefat edince annem evi değiştirmişti.yeni yapılan bir binadan bir daire almıştı. Geçen sene de aynı apartmandan boş dairelerden birini de biz almıştık ama kredi çıkmıştık üç yıllık. Nereden bilebilirdim ki bir yıl sonra işten çıkacağını. Pesinatimiz vardı ama aylık ödememiz çok yüksekti. Benim hayatımda her zaman a ve b planı vardır. Çalışırken de işten çıkma ihtimalime karşı ayrı para biriktiriyordum. Evde kiracı vardı. Onu çıkarmak zorunda kaldık. Ben pimpirikli biriyim oradan gelmeden nasıl olsa izindeyim diye her şeyimi yıkayıp kendim kutulamistim.iyi ki öyle yapmışım. Sigortalı evden eve nakliye zimbirtisi tam bir fiyasko.adi kulağa hoş geliyor sen hiç bir şeye dokubmayacaksin gelip onlar toplayacak ve yerleştirerek. Bir dünya para verdik ama hiç memnun kalmadım.dunya kadar şeyim kırıldı.bir sürü şeyi yanlış monte etmişler arkalarından koca yatakları geri sökmek zorunda kaldık. Araya bir tatil girdi İnce kuma gittik harika bir denizi var.dha önce çok ön yargılaydim o civar yerler için artık seneye de oraya gideriz.tavsiye ederim.dondukten sonra evin eksikleri,almam gereken şeyler falan derken çok gezdim.hani evde oturup da ev kadını nasıl olunur tam anlamadım. Başakla yüzmeye gittik, jimnastiği başladı başak. Benim altı yaşındaki kızım o kadar kart ve ham kaldı ki onların yanında üç yaşında çocukları getiriyorlar.bale falan var ama ben büyüme çağında esneklik kazansın diye jimnastik olsun dedim.imkanin varsa canım yani şehir olarak kesinlikle götür kızını benim orada imkanım yoktu hem çalıştığım için hem de kısıtlı koşullardan dolayı ama şimdi zamanı geçmiş bile diyorum.tazminatimla da kredimin kalan kısmını kapattık. Şu an tamamen eşim çalışıyor ben yiyorumAnladım canım. Tabiki yap Başağa püre. Çocuk olunca insan yiyemezsin diyemiyor. Benim minnoşta okulda zeytin yumurta yemeye başlamış,mutluluktan uçtum duyunca zira kahvaltı =ekmekti kızım için. Şimdi domates salatalık yumurta zeytin ve ekmek oldu. Öğretmeni sağolsun bu konuda büyük destekçi. Birde yeni okulda atıştirmalik getirilmesine izin verilmiyor,eski okulda sürpriz adı altında çocuklar abur cubur getiriyorlardı,şimdi isteyen sadece meyve ve kuruyemiş götürebiliyor. Bende götürdüm geçen hafta kuruyemiş,ikindi kahvaltısında yediriyorlar,çok hoşuma gitti.
Allah kavuştursun canım. Sende miskinliğe takılma,uyanıp uyudun ya ondan öyle olmuştur. Bende uykum bölününce öyle oluyorum.
Yerleşmişsindir artık evine dimi?
İşlerini toparlayınca gel muhakkak,öptüm.
@mrveee28 canım napıyorsun? Nasıl gidiyor? Herşey yolundadır umarım.
Merve senin hamilelik belirtilerin nelerdi canım? Şimdi tek derdim hamile kalmak başka derdim kalmadi))))Evet o keyifli olsun sağlıklı olsun da ben razıyım :) çok merak ediyorum sabırsızlanıyorum acaba Nasıl saçları gözleri ten rengi...o hareket ettikçe ben susuyorum ve duruyorum özgürce hareket etsin diye şimdiden başladık diyorum ona göre yaşamaya...okulöncesi bence hayattaki en önemli deneyimlerden biri çocuğun yaşayabileceği ve bu ortamın da büyük bölümünü öğretmen oluşturuyor...öğretmen bu dönemde çocuğa ne katarsa çocuk ileride onun meyvesini yiyor...
Okulun ciddiyetini henüz anlamadı bence.yeni program ana okulundan normal eğitime yumuşak geçiriyor sanırım. Hala sınıfta oyun hamuru falan oynuyorlar.bir de ankarq nin sistemi çok ilginç. Etkinlik dersinde dışarıdan drama öğretmeni tutuluyor farklı bir ücret karşılığında. O da baya eğlendiriyor sanırım.sinif 17 kişi.bir de el yazısı olayı olmasa daha güzel olacak da bakalım şu an sorun yok.senin karnın nasıl büyüdü mü baya.merve ya senin TSH kaçtı hamile kaldığın zaman?Canım mutfaktan çıkamıyorum bu diyabet diyeti beni mutfağa bağladı resmen :) her öğün sebze çorba yap salata yap ayrı ayrı o kadar yoruyor ki beni bir de hafta sonu bebişin eksikleri için alışverişe gittim öncesinde saatlerce yorulmadan gezebilen ben 2 saatte kıvranmaya başladım eve gidelim diye...yazdıklarınızı okuyunca acaba bende kızımın okul anılarını böyle anlatabilecek miyim diye hayal kurdum...daha önce konuşmuştuk kızının kahvaltı sorununu ve okulda düzene girer demiştim :) öğretmeni gerçekten odaklanıyor belli ki öğrencilerin beslenmesine bu harikaBenIpek miskinlik mevsim geçişlerinde oluyor bende de ne yazık ki sonbaharın kasveti de olacak yağmurlar başlayınca :) Allah kavuştursun neyse ki çok uzun bir süreliğine ayrılmamışsınız..1.sınıf gerçekten zor bir de kardeş gelirse seni zorlayacaktır İpekciğim...umarım okuluna adapte olmuştur kızın...
Pek sık girmiyorum artık ondandır. Var. Tiroit ve haşimato rahatsızlığı olanlar d vit yüklemesini gün aşırı değil daha uzun aralıklarla yapmalıymış. d vitle birden güçlenen bağışıklık sistemi tiroit bezine daha güçlü saldırıyormuş.derindenizlerden hiç göremiyorum seni.yeni bişeyler var mı öğrendiğin?