1. harekete: dikkat edemiyorumkızlar nefes konusu zorluyor beni
harakete başlarken alıyorum hareket sırasında tutuyorum bikaç saniye nefesimi...tekrara dönme esnasında veriyorum
birde burundan alıyorum ağızdan veriyorum nefesi ,doğrumuyum..?
nefesi aynı alıyormuşuz1. harekete: dikkat edemiyorum
2. hareketde : ayaklarımı yukarı kaldırırken nefes alıyorum indirirken veriyorum
3.hareketde : başımı geriye (arkaya )doğru atarken nefes alıyorum öne doğru eğildiğimde veriyorum
4. hareketde : köprü pozisyonuna geçerken nefes alıyorum oturma pozizyonuna geçerken nefes veriyorum
5. hereketde : bu hareketde bende doğrumuyum bilmiyorum hareket beni zorladığı için bende istem dışı nefesimi tutuyorum
bana kalırsa doğru gibisiniz :)
Tum yoga calismalarinda nefes burundan alinip yine burundan verilir. Digeri pilates nefesi.nefesi aynı alıyormuşuz
1 harekette nefesi ben şöyle alıyorum
mesela 1 tekrara başlıyoruz ya
1tekrar bitince veriyorum 2tekrarda alıyorum
2tekrar bitince veriyorum vs
nefesi tam hareket sırasında tutuyorum ama
iyi birşey mi ki diye düşünuyorum
oraya nefes gitmesi mi lazıım yoksa bizim gibi tutmak mı lazım çözemedim...
birde 1harekette gözlerin açık mı kapalı mı
peki pozda kalıyoruz ya bir kaç saniyeTum yoga calismalarinda nefes burundan alinip yine burundan verilir. Digeri pilates nefesi.
Birkac saniye derken... Ben hareketleri derin bir nefes alma ve uzun bir nefes verme suresi kadar ayarliyorum. Yani diyelim donuyorum derin bir nefes aliyorum tekrat donmeye basladigim yere kadar veriyorum. Cok hizli yapmiyorum hareketleri. Normal yogada da zaten yavas yavas yapilir hareketler. Zamanla o ritmi tutturursunuz.peki pozda kalıyoruz ya bir kaç saniye
orda nefese tutulur mu...
mesela 4hareket köprüBirkac saniye derken... Ben hareketleri derin bir nefes alma ve uzun bir nefes verme suresi kadar ayarliyorum. Yani diyelim donuyorum derin bir nefes aliyorum tekrat donmeye basladigim yere kadar veriyorum. Cok hizli yapmiyorum hareketleri. Normal yogada da zaten yavas yavas yapilir hareketler. Zamanla o ritmi tutturursunuz.
Hoşgeldin. Mail adresini özel mesajdan yazarsan atabilirim.Merhaba çok sevindim ve keyif aldım paylaşımlarınızı okurken. Ben de meditasyon ve plates yapıyorum ve bu sayede panikatak denilen sıkıcı bir rahatsızlığı sevgi ve azimle uğurladım. Söz ettiğiniz kitap pdf olarak var mı ismi duydum fakat okumamıştım . Sevgilerimle...
Hoşbuldum :) özelden yazdım teşekkür ederim.Hoşgeldin. Mail adresini özel mesajdan yazarsan atabilirim.
foruma sık girmesem de bırakmadım bu hafta 21 e gecıyorum tekrar. durun havamı da atıyım..ıherkes bırakmış ya tesadüfün bu kadarı :)
ben mi?
bugün yeniden başladım...
dönemsel sanırım :)
bende devam ediyorum ama bende de bir isteksizlik hali başladı o zamanlarda 10 tekrar yapıyorum