Terziye ne diyeceğim ???

1000 tl vermiştim vereli de 2 gün oldu baslamış mıdır onu da bilmiyorum bana sadece ayakkabını al gel boy ölçünü de alayım dedi
1000 tl kaporası olan elbisenın fıyatı 4 bın falandır
Bende modaevıne abiye dıktırıyorum
2 bın tl tutuyor ama kapora 300 tl verdım
Her provaya gıdısımde de yavas yavas oduyorum

1000 tl kaporamı olur arabamı alıyorsunuz yahu

1000 tl verdim ama modelde de tam karar verememiştik

2 gun oldu ama vereli eğer baslamadıysa

Sız terzıye ılk kez mı abıye dıktırıyorsunuz
Eger oyleyse kotu nıyetlı bı terzıye denk gelmıssınız
Ozellıkle fazla kapora ıstemıstır vazgecersenız yarısını verecektır yıne kar edecektır
1000 tl kaporayı aracımı yenılerken verdım ben yahu

siz kaparonun ne olduğunu biliyor musunuz??

bilmiyorsanız şöyle diyim. bir ürün için için ya da bir iş için önceden verilen ve müşterinin caymaması için verilen miktardır. müşteri cayarsa o parayı alamaz.
5 yıl önce bir yemek takımı beğendim. adam 50 lira verdim kaparo. sonra başka yerden aldım. o para mı tabi ki adam da kaldı.

Ben sadece ilk mesaji okudum ona gore soyliyim.
Terzi kumastan birseyler cikardiysa ortaya
Kaporani alamazsin canim, onun da emegi var sonucta oyle dusun.

2 gün oldu ama kaporayı bıraklaı ve ben terziye defalarca kez gittim 3 kere gittim iksinden müsait değilim dedi son gidişimde baska müşteri vardı ilgilenmedi bile kaporayı aldı sadece

2 gün oldu ama kaporayı bıraklaı ve ben terziye defalarca kez gittim 3 kere gittim iksinden müsait değilim dedi son gidişimde baska müşteri vardı ilgilenmedi bile kaporayı aldı sadece
Canım sen o terzıye babanla falan gıt bence
Bu durum boyle işlemez normalde

2 gun oldu parayı vereli eğer baslamadıysa konuşacağım parayı da verirse verir vermezse de ona kalmış biryere şikayet edecek değilim.

şu an ortada dikilmiş birşey yok 2 gun önce verdim parayı ayakkabını al gel boy ölçünü de alayım dedi sadece bu

işte hangı asamada olduğunu bılmıorum

bende öyle yapmayı düşünüyorum

kapora böyle durumlar için alınıyor zaten, ve geri iade edilmez,
bırakın terziyi (belki kumaşı kesmiştir, bir emek zaman harcamıştır) emlakçıya kapora verip 10 dk sonra vazgeçseniz paranızı geri alamazsınız. o paranın alınmasındaki amaç odur çünkü, olası vazgeçme durumunda esnafın zarar görmemesidir.
ha henüz hiçbir şey yapmamıştır, insafına gelir verir o ayrı, ama normalde verilmez.

ortada tam modele de karar veremedik provada karar verecektik

eğer uğras verdiyse vermez paraya itiraz edecek zorla baskasının hakkını ısteyecek halım yok eğer yapılmış birşey yoksa paramı almak ıstıyorum dedım ben

işte hangı asamada olduğunu bılmıorum
Ne demek hangı asamada oldugunu bılmıyorum
Kuması sız mı aldınız terzımı
Kuması sız aldıysanız ve hıc ıslem yapılmadıysa kaporayı verır
Kuması sız aldıysanız sadece kesım yaptıysa ufak bı kesıntıyle parayı verır
Kuması o aldıysa ıslem yapmadıysa kumas parasını duser gerı kalanı verır

Sızın konu degısık dıktırdıgınız elbıseden haberınız yok 1000 tl kapora falan telide mi yok gıtmedın arasaydın
Bence aıle buyugunuzle gıdın terzıye yasınız ufak sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…