Terziye ne diyeceğim ???

provaya gidecekmiş ortada yapılmış bir şeyler var demek ki..

konu sahibesi kaporanın anlamı o zaten geri almanız yakışıkta almaz . terzi emek vermiş sonuçta..
Parayı 2 gün önce verdim ama daha başladı mı onu da bilmiyorum ayakkabını al gel dedi sadece

terzılıkte kapora magazaya verdıgın kapora gıbı degıldır
yanı magazadan kaporanı alamayabılırsın ama terzı verır yapmadıgı ısın parasını yemez
tabı eger terzıye kumas aldırmadıysanız hıc ıslem yapılmadıysa
yok eger elınde urun kalacaksa ben olsam yınede dıktırırım dolabımda dursun ıllakı vazgectım dıyorsanız acık acık konusun

İnşallah anlayışla Karşılar verir ya
İnşallah ama bir de şöyle bakalım olaya. Kumaş kesilmiş ölçü ile biçilip dikilmiş senin bedeninde kaç kişi olacak da onu kadın/ adam satacak ? Ne beden aynı ne zevk. Kesip biçtiği ve vaktini harcadığı ile kalacak kisi. Kaç para vermiştin ?

Parayı 2 gün önce verdim ama daha başladı mı onu da bilmiyorum ayakkabını al gel dedi sadece

provaya çağırmışsa başlamıştır. ortaya çıkmış birşey varki giyip prova edeceksiniz.
ha kesip biçmediyse hiçbir işlem yapmadıysa paranızı kendi ahlakına kalmış geri verip vermemesi..

İş var yada yok Parayi verdin sonuçta dönüşü yok umut etme bence
Şansını dene yinede birşey kaybetmezsin.

kapora verdiysen bir şey olmaz çünkü zaten o kapora vazgeçersen eğer ona kalsın yaptığı şeyin zararını karşılasın diyedir gitme ararsa şehir dışına çıkmam gerekti dönünce sizi ararım de boşver cazgır biriyse kavga tartışma çıkmasın

Eğer işe başlamadıysa vermeli.
M başlamış gibi görünüyor.
Ora yolu bulup helalleşin en iyisi.

Nikah iptal oldu benim şahitlik işi yattı bacım kaporamı verin mi deyin

Elbiseyi gördükten sonra Bugün ugrayıp söyleseydin ya niye provayı bekliyorsunki.. Büyük ihtimal kesmiştir kumaşı, ne kadar kapora verdin ki ,?

Kapora her türlü yandı bence. O elbiseyi alabilirsiniz yine de çok pahalı tutmayacaksa? Bir gün lazım olur ya da birine hediye falan edersiniz kapora boşa gitsin istemiyorsanız. Yani bence gidip iptal olduğunu söyleyin elbisenin (kapora boşa gidecek) ya da elbiseyi diktirin birisine hediye edersiniz, ilerde giyersiniz bir gün (kapora boşa gitmeyecek ama elbiseyi de ödemek zorunda kalacaksınız).

Bu kapora olayini cozebilmis degilim.. yapmamis oldugu bir islem icin kapora almak !! ve sizin cayma hakkiniz var 14 gun icerisinde..

Kapora elbisenin kumaşini, astarini, dantelini bilmem nesi varsa onu almak icin alinir.

Ben sana geleyim elbise diktirmek icin. Sen malzemeleri al, sonra ben iptal edeyim. Ustune kaporayi isteyeyim. Olur is mi? Seni magdur etmis oluyorum bu sekilde. Ayni zamanda bir iş siralamasi yaparsin. Onu da alt ust ederim. Vaktini de almam cabasi.

Iyi de yarın provaya cagirdiysa mutlaka o elbiseyi kesmistir ve tegellemistir. Uzerinizde duzeltme yapacaktır. Yani kumaş ziyan.. Eger kumaşı siz goturduyseniz, bence kaporanin büyük kısmını iade etmeli.
Ama elbise terziye aitse, kaporayi vermemeli. O kumaş çöp oldu çünkü. Emeği de cabası. Kadın belki sizin elbiseniz için baska müşteriyi reddetti. Nerden biliyorsunuz?
Yani mağdur etmedim diye düşünmeyin. Siz söz verdiniz ve sozunuzde durmadiniz. Bu da terzinin bir hatasindan kaynaklanmıyor. Caniniz yeni elbise almak istemis. Ben olsam kaporayi vermem

Ne anladım o zaman bu işten

Bisey anlamakmi gerekti? Size garanti verip sozunden donmediki terzi? Fikir degistiren sizsiniz.
Kapora adi ustunde. Terzi siz oldaydiniz sizde normal olarak yerinde bulurdunuz bu kaporayi iade etmemeyi.
Terzi belkide 2 daha onceden kör olucak sirf size harcadigi emek yuzunden. Revami isin icinden kolayca siyrilmak?

Nerdeyse bimere sikayet ediceksiniz.

Bu kapora olayini cozebilmis degilim.. yapmamis oldugu bir islem icin kapora almak !! ve sizin cayma hakkiniz var 14 gun icerisinde..
Ne kadar yuzeysel dusunuyorsunuz olayi!

O terzi bu isten ekmek yiyor! Kac gun kafa patlatti emek verdi masraf etti (malzeme elektrik vs) bu siparis icin. Yapmadigi bir isten para almak olarak mi degerlendiriyorsunuz olayi?

14 gun icinde cayma hakki sadece ticari urunler icindir. Kisiye ozel hazirlanmis hic bir urunde cayma hakki yoktur.

Emege biraz saygi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…