arkadaşlar az önce kardeşimin elinden termometre yere düştü ve parçalandı.içindeki bütün civalar etrafa dağıldı.tabi hemen bir telaşa kapıldık temizledik dışarıya attık civaları ama hala endişeleniyoruz.
civanın ne gibi zararları var? bir yerlerde okudum.civa öldürücüymüş falan. gerçekten doğrumu bu?
ortaokuldayken okulun laboratuvarındaki civayı elimize döker o gri ıslak soguk boncuk boncuk civanın elimizde dagılıp toparlanışını izlerdik.. cocuguz tabi de kimse de uyarmamıs bizi oynamayın diye, zehirlenmedik velhasıl, biz o kadar elimizi sürmüşken yere dökülen civadan birşey olmaz, hem arnavutlar cildini beyazlatmak için civa sürüyorlarmış yüzlerine diye de duymuştum.. denemeyin tabii
Kardeşim teyzemin bahçesinde oynarken cam bir tüp içinde bulmştuk tabii çocukluk açtık hemen elimize aldık oynadık sonra annemn eline verdk annemn alyansı sarı altındı ama birden beyaz altın oldu,sonra bu annemn hoşuna gitti diğer yüzğünü teyzemin kolyesini hepsni biz beyazlattık bununla am kimse ne olduğunu bilmiyor aradan 10 dk geçti kolye yüzükler parçalanmaya başladı,soluğu kuyumcuda aldık.Kuyumcu hemen siz bunlara civamı değdirdiniz dedi annemlern aklına o zaman geldi nasıl bir hata yaptıkları :) olan 2 yüzük 1 kolyeye oldu yok fiyatına altın tozu halinde satıldılar.Çok fazla zarar vereceğini sanmıyorum biz bir gün akşama kadar oynamıştık hala yaşıyoruz :)