Termometre Civası

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
arkadaşlar az önce kardeşimin elinden termometre yere düştü ve parçalandı.içindeki bütün civalar etrafa dağıldı.tabi hemen bir telaşa kapıldık temizledik dışarıya attık civaları ama hala endişeleniyoruz.

civanın ne gibi zararları var? bir yerlerde okudum.civa öldürücüymüş falan. gerçekten doğrumu bu?​

bizdede kırılmıştı bi kere o kadarcıktan bişey olmaz ağzınıza falan atmadıkça
ama altını mahveder o bozartıyo annecağzımın kolundaki burmaları mahfolmustu sonra kuyumcu temizlemişti falan

civayı yutmadıktan sonra bir zararı olmaz diye biliyorum evde kucuk cocuk varsa kırılan yeri iyice temizleyin

cevaplar için teşekkürler.biran çok korktuk.neyseki evde küçük çocuk yok.
evde hemen camları açtık evi havalandırdık.yoksa civa ev sıcaklığında buharlaşıyorumuş ve insan beyninde kalıcı hasarlara neden oluyormuş ve öldürüyormuş.
elimizi dokundurmamaya dikkat ettik.elektrikli süpürge ile temizledik.
meğer ne kadar içinde civa varmış termometrin.gerçi çok küçüktüler ama yinede insan bir endişeleniyor.
küçüklükten beri termometreyle hep dikkatli olmamızı söylemişlerdi büyüklerimiz.bugün ilk defa termometre kırıldı evde.o yüzden büyük telaşa kapıldık.

ortaokuldayken okulun laboratuvarındaki civayı elimize döker o gri ıslak soguk boncuk boncuk civanın elimizde dagılıp toparlanışını izlerdik.. cocuguz tabi de kimse de uyarmamıs bizi oynamayın diye, zehirlenmedik velhasıl, biz o kadar elimizi sürmüşken yere dökülen civadan birşey olmaz, hem arnavutlar cildini beyazlatmak için civa sürüyorlarmış yüzlerine diye de duymuştum.. denemeyin tabii

aynı anıdan bir tane de bende var:) çokta keyifliydi o civanın boncuk boncuk dağılıp tekrar bir araya gelişini izlemek:)

Kardeşim teyzemin bahçesinde oynarken cam bir tüp içinde bulmştuk tabii çocukluk açtık hemen elimize aldık oynadık sonra annemn eline verdk annemn alyansı sarı altındı ama birden beyaz altın oldu,sonra bu annemn hoşuna gitti diğer yüzğünü teyzemin kolyesini hepsni biz beyazlattık bununla am kimse ne olduğunu bilmiyor aradan 10 dk geçti kolye yüzükler parçalanmaya başladı,soluğu kuyumcuda aldık.Kuyumcu hemen siz bunlara civamı değdirdiniz dedi annemlern aklına o zaman geldi nasıl bir hata yaptıkları :) olan 2 yüzük 1 kolyeye oldu yok fiyatına altın tozu halinde satıldılar.Çok fazla zarar vereceğini sanmıyorum biz bir gün akşama kadar oynamıştık hala yaşıyoruz :)

hahaha arkadaşlar siz direk o civalarla birebir arkadaş olmuşsunuz.
ama bizede bu saate kadar birşey olmadıysa bir daha olmaz ama çok abartmışlar ha civadan korkun diye.ee hiç birşey yapmıyormuş.

Termometre civası laboratuarlarda kullanılan civalardan değil,zararsız yani. Ortamı havalandırmak ve o yeri iyice silmek yeterli oluyor.
Kuzenimin de başına böyle birşey gelmişti. Endişelenmenize gerek yok yani :)

Ben küçükkken hangi akla hizmetse annem civalı ateşölçeri ağzıma vermiş bende ısırıp patlatmıştım. Ağzımdan zor toplamıştı civaları, belkide yutmuşumdur.

Birşey olmadı , hayattayım.

Çok kötü olmuş desem

Arkadaşlar termometre civası şakaya gelir bir şey değil. benim bir arkadaşımın çocuğu kırdı ağzında. Hemen hastaneye götürdüler. 1 gece orda kaldı. Sosyal hizmetlerden gelip aileyi sorguya çektiler ihmal var mı diye. Evet yanlış duymadınız Türkiyede sosyal hizmetler. Bu kadar özenle ilgilenmelerine mi sevineyim arkadaşımın haline mi üzüleyim bilemedim.

O kadarcık cıvadan bir şey olmaz solumakla merak etmeyin ama güzelce temizleyin silin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…