- 14 Aralık 2021
- 3.528
- 14.378
-
- Konu Sahibi denizliligenc1995
Milletimiz yani biz söz konusu vatan millet din iman çoluk çocuksa kanma kandırma potansiyeline sahipBu konuda o kadar temkin gerekmiyor çünkü gerçek bir zarara uğratılma riskiniz yok.
Şöyle anlatayım; reelde hastane önünde elinde birkaç hastane evrakı ile önümde "Çocuğum hasta, şu lazım" diye ağlayan birine oracıkta inanmam. Bakarsan dramatik hikaye check, tiyatrosu check, elinde kağıt kanıt(!) ihtiyacı check... Kalbime geçtiyse ve vaktim varsa bizzat giderim hastaneye sorarım ederim, eşimi ararım.
Bu konuda, okuyucuları gerçek bir zarara uğratacak ne var? (Ponçikilotta duygularımızın iki üç dakika bükülmesi dışında)
Bu konu bakarsanız bir kazanç dahi; bilgisi olmayan insanlar, evlat edinme üzerine bilgili ve daha tecrübeli insanlardan bilgiler kaptı.
Konunun olası tek gerçek zararı, bu hikaye ile etkilenip üyeyi hiç izlemeye almadan, direkt özelden dostluk geliştirecek ve ailelerini açacaklar olabilir ki; bunu yapanlar zaten reelde de biraz kelebektirler muhtemelen. Onun harici gardların düşmesi anlaşılır. Konuları genelde o konuda daha bilgili/tecrübeli olanlar yakalıyor. Bir kısmımız zaten hikaye okur gibi okuyoruz, günlük modumuz dahi değiştiriyor bir konuya yaklaşımımızı. Tek bir konudan, "Nasıl da atladım üzerine" diyerek tümevarıp toplum eleştirisine bence hiç gerek yok.
Milletimiz yani biz söz konusu vatan millet din iman çoluk çocuksa kanma kandırma potansiyeline sahip
Burada siyaset ve din yasak olduğu için emsal pek konu yok ama
Daha dün hamileyim çocuğum buger için ağladı babası bizi bırakıp annesine gitti diye yardımlar yapıldı
Bende bu konularda hassasiyet gösterebiliyorum
Burda toplum eleştirisi yapmakta bir sakınca yok sanırım
Dini yorum yapamayınca toplumsal yorum mu yapmaya başladın minnoş Barna ?Milletimiz yani biz söz konusu vatan millet din iman çoluk çocuksa kanma kandırma potansiyeline sahip
Burada siyaset ve din yasak olduğu için emsal pek konu yok ama
Daha dün hamileyim çocuğum buger için ağladı babası bizi bırakıp annesine gitti diye yardımlar yapıldı
Bende bu konularda hassasiyet gösterebiliyorum
Burda toplum eleştirisi yapmakta bir sakınca yok sanırım
Senin benimle derdin ne ))))Dini yorum yapamayınca toplumsal yorum mu yapmaya başladın minnoş Barna ?
Üstüne iyilik sağlık ne derdi minnoş. Soru sordum cevabı bu mu olacaktıSenin benimle derdin ne ))))
Ben aramızdaki bu ilişki yürütemiyorumÜstüne iyilik sağlık ne derdi minnoş. Soru sordum cevabı bu mu olacaktı
Tazminat ve nafakamı ver anlaşmalı boşanalımBen aramızdaki bu ilişki yürütemiyorum
Boşanıyorum senden
Banlanmayacağımın garantisi olsa hortlatacağımHortlatırsan @Led_BiR_Vele_DisTiri etiketle unutma
İsmi de çok manidar Zeynep GÜVEN. Yaprak Dökümü Ferhundenin de soyadı Güven di. Oraya yazamadım hortlamasın konu diye, ama buradan hortlattık gibi olduBanlanmayacağımın garantisi olsa hortlatacağım
Hepİsmi de çok manidar Zeynep GÜVEN. Yaprak Dökümü Ferhundenin de soyadı Güven di. Oraya yazamadım hortlamasın konu diye, ama buradan hortlattık gibi oldu
aaa ne zaman itiraf etti?Konu sahibi yeni bir konu açıp başka Nickle itirafta bulunmuştu… bu konuyu kapattırsaydı keşke.
Daha yaşı çok genç ve yıllardır kendini sürekli değişik nicklerle değişik hayat tarzlarıyla tanıtmış. Uzun konular açmış filan…
Buda o uydurma konulardan biriymiş…
Hortlayacak bişeyde yok anacım, hep uydurmasyon
Herkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin.şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim
Okurkem gözlerim doldu ve çok etkilendim bende 3 yıldır anne olmaya çalışan biriyim tüp bebek tedavisi ile anne oldum ama yarın kürtaj olacağım anneliği nasıl güzel bir şey olduğunu hissettim ama kısa sürdü senin yaptığın birsey gerçekten çok güzel bende eşime artık onu demeye başladım bizim normal yollarla çocuğumuz olmayacak evlat edinelim doğuran bakan mı anne diyorum ve siz bu dünyaya suçsuz kimsesiz bir çocuğu evlat edinerek en büyük ahlaki değeri yüksek olan annesiz babasız kalmış bir çocuğa pencere oldunuz inşallah size hayırlı evlat olur çok duygulandimHerkese merhabalar ben devlette öğretmenim ve eşim de esnaf. Maddi olarak iyiyiz elhamdulillah. Biz evlenmeden önce hep koruyucu aile olma hayali kurduk. Hiç kendi çocuğumuzun hayalini kurmadık. Çalıştığım köyde bir bebek doğdu. Babası ölmüştü. Annesi doğumda öldü. Ben ve eşim bebeğin anneanne babaannesi 70 yaşındalar ve bakamayacaklar için hiç düşünmeden bakmaya karar verdik. Mahkemeye gittik ve evlatlık edindik. Tabi ki akrabalarıyla görüşecek ama eşimin ailesi biz öz torun istiyoruz diyip konuşmuyorlar. Bir görseniz bebek o kadar tatlı kiii. Hergün kokluyorum öpüyorum. Cennetten gelen bir melek gibi. Rabbimin bana hediyesi olarak geldi sanki. Ben anaokulu öğretmeniyim ve çocuk eğitimi aldım. Kendi annem babam yardıma geldi ben çalışıyorum. İşte bile fırsat buldukça görüntülü arıyorum o kadar tatlı kiii. Ben nasıl ikna edeceğim onları. Rabbim bu meleği bize hediye etti. Akrabaları kabul etmedi. Atanınca evlenince hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. Bir tombiş yanakları var. Kayınvalidemi arıyorum resim atıyorum küstü. Kayınpederim mutlu ama kayınvalidem inat etti. Lütfen bana fikir verin.şunu bilin ki kayınvalidem önemli ama onunla akrabaysam bu bebek benim can parçam oldu. Onu bırakmayacağım. Eşimle her gün onunla sarılıp uyuyoruz. Adı umut. Oğlumla yakında tatile gideceğiz inşaAllah. Kayınvalidemi de çağırdık gelin dedik. Ben başkasının bebeğiyle gitmem dedi. Gerçekten çok kötüyüm. Bir insan merhametsiz nasıl olur. Ben nasıl ikna edeceğim
Bu üyeyle alakası yoktu o üyenin. Diğer üyeliklerini yazdı sanırım kazen. Öyle bir yakıştırma yapıldı ama aslı astarı yoktu muhtemelen.Konu sahibi yeni bir konu açıp başka Nickle itirafta bulunmuştu… bu konuyu kapattırsaydı keşke.
Daha yaşı çok genç ve yıllardır kendini sürekli değişik nicklerle değişik hayat tarzlarıyla tanıtmış. Uzun konular açmış filan…
Çocuktan vazgecmemisler babası ölmüş annesi doğumda olmuş anneanne ile dede yaşlı bakacak güçleri yokmuş ve çocuğu olmuyor demekki evlat edinmişSizin çocuğunuz mu olmuyordu neden böyle bişi yaptınız? Bugün çocuktan vazgeçmişler de yarın bir gün kapınıza dayanmayacakları kesin mi? Bir de insan kendi çocuğu olabilecekken neden evlat edinme hayali kurar onu da anlayamadım. İşte toplum böyle bişi maalesef her ne kadar kendi kararlarımızı versek de çevre sürekli konuşur ve sorgular.
Bu olay gerçek değil mi şimdi nasıl yani bende duygulandım çokKonu sahibi yeni bir konu açıp başka Nickle itirafta bulunmuştu… bu konuyu kapattırsaydı keşke.
En azından şunları yazarken “ulan noluyoruz, türk filminde miyiz” demediniz mi gerçekten?Çocuktan vazgecmemisler babası ölmüş annesi doğumda olmuş anneanne ile dede yaşlı bakacak güçleri yokmuş ve çocuğu olmuyor demekki evlat edinmiş
Bu olay gerçek değil mi şimdi nasıl yani bendeKonu sahibi yeni bir konu açıp başka Nickle itirafta bulunmuştu… bu konuyu kapattırsaydı keşke.
Yok demedim bende bu surecteyim annelik için uğraşıyorum yıllardır olmuyor bu fikri bende düşündüm ondanBu olay gerçek değil mi şimdi nasıl yani bende duygulandım çok