Tercih Listesi Oluşturmak İçin İller Hakkında Bilgilerinize İhtiyacım Var

Bütün kütahyalılar yobaz dememiş zaten

Kütahyayı bilmiyorum, içinden geçmek dışında bir münasebetim olmadı kendileriyle ama afyon deyince orda bir duralım. Dünyanın bütün imkanları afyonda olsa orda isteyerek yaşanmaz. Mecbur kalırsın idare edersin ama afyonlu değilsen bile isteye gidip yerleşmezsin bence. İç anadolu yobazı çok fena bişey. En basitinden uşakta şortla miniyle gezebilirsin, afyonda üzerindeki kot azıcık dar olsa rahatsız olursun.

Yoo gayet demis Kutahyalilar da Afyonlular da yobaz olduğu için demis
Bazi Kutahyalilar dememis veya çoğu dememis
Afyon insanın çoğu çok çok çok gariptir bu doğru hele disardan gelen öğrenci olsun çalışan olsun onlara da garip bakarlar
Usak'ta şortla gezersin evet sorun olmaz iyi biliyorum orayı Afyon'da ne giyersen giy belli bir saatten sonra dışarı bile çıksan tedirgin olursun
İnsanından bağımsız gelişme olarak Afyon şu an çok iyi yalnız yani o tarz insanlar olmasa Afyon daha gelişmiş bir yer olabilirdi

Yahu öyle deriz işte. İzmire de gavur diyorlar, gavur muyuz hepimiz. Ya da rize malum partili diyorlar, tamamı mı kastediliyor? Her şehre söylenen bişey var. Alınganlığa gerek yok bence ama yine de siz bilirsiniz.

Mersin'de yaşıyorum ve küçük İzmir değil, arapsaçı burası.
Suriyeli, Afgan, Ukraynalı ve Rus dolu her yer ve hemen hepsi ev ve iş yeri sahibi. Sahiller de onlarla dolu. Turist değiller, hepsi buralı artık. Kiralar ve evler de anormal pahalı. Mersin şu an yaşanacak bir yer değil. Benim oturduğum bina 1+1 tamamı. Kiralar 3-4 bin lira civarı. Çok küçük evler. Satış bedelleri de 1 milyondan başlıyor.

Kimse güneydoğuyu yazmamış
Konu sahibi diyarbakır ı düşünmez misiniz?
Burayı da bir araştırın bana kalırsa.

Rica ederim ne demek , ben senelerce yalnız yaşadım o yüzden tek başına bir kadın için huzur içinde yasamak çok önemli, öncelikli kriteriniz medeni bir sehir olsun , inanın hiçbir yer İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya kadar pahalı değil, memur maaşıyla eskisehir , uşak gibi şehirlerde rahatlıkla yaşarsınız

caddenin oradaki şube stadyum şube olarak geçiyor, web sitesinde de var, haritalarda da ezogelin stadyum şube adıyla duruyor gözüküyor.
dükkanı büyütmüş müdür bilmiyorum tabii ama orası daha güzeldi bence de

Yahu öyle deriz işte. İzmire de gavur diyorlar, gavur muyuz hepimiz. Ya da rize malum partili diyorlar, tamamı mı kastediliyor? Her şehre söylenen bişey var. Alınganlığa gerek yok bence ama yine de siz bilirsiniz.
Yoo alinganlinlik değil genellemenin hos olmamasi
Her yerde her çeşit insan var yoksa

e
güzel ablacım kendin diyorsun tedirgin olursun çıkamazsın diye, biz deyince mi suç?

e

güzel ablacım kendin diyorsun tedirgin olursun çıkamazsın diye, biz deyince mi suç?
Sonuc olarak yine de yobaz demiyorum farkındaysanız
Bence siz okuduğunuzu anlamiyorsunuz şu anda uyanamadiysaniz buyurun gelin "yobaz Kutahya'ya" (!) da kahve ısmarlayayım

Yoo alinganlinlik değil genellemenin hos olmamasi
Her yerde her çeşit insan var yoksa
İşte bazı yerlerde bazı tip insanlar çoğunlukta olduğu için o yerler o insanlarla anılır. Ben şuralıyım ama öyle değilim deyince o yerin o insanlarla anıldığı gerçeği değişmiyor.

Ben ilin çoğunluğunun kürt kökenli olduğu bir ilde doğdum. Ama kürt değilim. Şu ilin tamamı kürt deyince doğrudur diyorum. Öyle çünkü. Arada benim gibi üç beş çıkıntı var

Ajajajajj
Her neyse her konuda hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz ne diyeyim

Kimse güneydoğuyu yazmamış
Konu sahibi diyarbakır ı düşünmez misiniz?
Burayı da bir araştırın bana kalırsa.
g.doğulu değilim ama tercih etmesi gerekirse d.bakır yazılabilecek yer bence de, (ama ilçeleri için değil merkez için konuşuyorum ilçeleri hele lice filan sıkıntılı olabilir). d.bakırda istanbulda ne varsa aynısı var (deniz hariç!)
ahaha
şaka bir yana antepten urfadan 40 kere filan güzel ve yaşanılır bir yer, insanı inanılmaz güzel, şehir bakımlı, son dönemde bile, suriye olayıyla da onlar kadar karışmamış...(son bir anektod: kadına trafikte yer/yol verilen vs. yer görmek istiyorsanız buyrun gidip görebilirsiniz, iç anadolunun/egenin yobaz şehirlerinde görmediğiniz şeyleri görebilirsiniz)
batman zaten bilen bilir, memurlar için en çok tercih edilen yerlerden biridir g.doğuda. ama hani memurun büyük kısmı asker/polis çevresi, bu bazıları için sıkıcı olabilir. (misal ben!)
illa atanmak için tercih yapacaksa yani, düşünebilir ama bence madem deniz demiş ve madem ege-akdeniz olamıyor karadenizde sakin yerleri düşünmesi daha mantıklı.

Sonuc olarak yine de yobaz demiyorum farkındaysanız
Bence siz okuduğunuzu anlamiyorsunuz şu anda uyanamadiysaniz buyurun gelin "yobaz Kutahya'ya" (!) da kahve ısmarlayayım
benim laf ettiğim şehirlerden birisi bizzat benim 7 sülalemin yaşadığı doğduğum bir yaşa kadar da büyüdüğüm şehir. kendi şehrime yobaz denilince de alınmıyorum çünkü yobaz. valla kusura bakmayın bizde g..te g..., yobaza da yobaz denir.
kadının bir saatten sonra çıkamadığı, tedirgin olduğu yere hayli hayli yobaz denir. şehirde 3-5 tane medeni insan da ilaç için olsun....

Kocaeli, Sakarya, Bursa gibi iller hakkında bir bilginiz var mı acaba?

Valla benim eşim afyonun bi ilçesinden. Afyonun merkezinde sadece 1 akrabası var o da iş sebebiyle. Kendileri bile gitmiyor orada rahat edilmez diye. Kardeşim üniyi orada okudu. Orada görev yapmış ve halen yapan arkadaşlarımız var. Merkeze gittiğimizde resmen kültür şoku yaşıyoruz. Giyiminden konuşmasından bakışından.. Hamileyken bri kaç kere hastaneye gitmek zorunda kalmıştım. Tamamen ayrı bir dünya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…