Aynen öyle. Şehrin bi ucundan bi ucuna 40 dakikada gidebilirsin.Bizim Eskişehir’de oo çok uzak dediğimiz mesafe 30-40 dakikadır en fazla
Ulaşım da kolaydır. Büyük şehir arayanlara ufak geliyor o ayrı tabii
Evden okula tam 39 km gidip 39 km dönüyorum iki ilçe arası. Giderken 40-45 dk dönerken akşam trafiğinde 1.5-2 saat yol. Toplu taşımayla gitsem minimum 2,5 saat. Küçük şehrin gözünü seveyim.Bizim Eskişehir’de oo çok uzak dediğimiz mesafe 30-40 dakikadır en fazla
Evden okula tam 39 km gidip 39 km dönüyorum iki ilçe arası. Giderken 40-45 dk dönerken akşam trafiğinde 1.5-2 saat yol. Toplu taşımayla gitsem minimum 2,5 saat. Küçük şehrin gözünü seveyim.
Yok izmir. Eskişehire özendim sadece. Yol gitmekten iflahım kesildi de benimEskişehir için mi yazdınız bunu?
Aynen öyle. Şehrin bi ucundan bi ucuna 40 dakikada gidebilirsin.
Ben İstanbuldan geldim buraya. Benim okul şehrin biraz dışında. Ama özel araçla evimden okulun kapısına gidişim 8 dk. Dolmuşla falan 30 dk sürer aradaki yürüme mesafesiyle.
Bi geldim herkes diyo ki ya bu okul çok uzak çok uzak. Dedim nesi uzak ne diyo bunlar
Sonra alıştım. He benim okul uzak
İstanbul için bana muhakkak katılırsınız, 30-40 dakika evin önü sayılıyor.Bizim Eskişehir’de oo çok uzak dediğimiz mesafe 30-40 dakikadır en fazla
İstanbul 'da okurken ben de üç gidiş üç dönüş altı farklı toplu taşımaya biniyordum günde. O günlerin ve o şehrin benim için geride kaldığına şimdi bile inanamıyorum.Yok izmir. Eskişehire özendim sadece. Yol gitmekten iflahım kesildi de benim
Kiralar nasil acaba
Evet, denizi çok seviyordum. Karadeniz tarafına hiç gitmedim. Sizlerden dinliyorum sadece. Yazabilirim elbette ki.İlçeler de olmaz mı deniz kenarı veya denize yakın veya Karadeniz illerinden birine baksanız oralar da harika
Denize ben de bayilirim aliskinsaniz kopmak da zor olur sizin için
BilecikÖncelikle Merhabalar,
Sağlık Bakanlığı henüz alıma çıkmadı ancak ben kafamda bir şehir tercihi sıralaması belirleyip, kılavuz yayımlandıktan sonra da hastane sıralaması yapmak istiyorum. Bu arada hemşireyim ve yetmiş beş küsür puan alabildim. Başta çok üzülüp ağladım emeğimin karşılığı olmadı, atanmam diye. Ancak - daha önceden burada da birçok konu açmıştım - sınava, aylar boyunca inanılmaz berbat olaylar yaşayıp pek de normal olmayan bir psikoloji ile girdim. Elimden bu kadarı gelebildi maalesef ki. Tercih danışmanlarına sorduğumda alım sayısına ve açıklanacak branş sıralamasına göre değişeceğini ancak ilk alımda zorlayıp olmasa bile ikinci ya da üçüncü alımda gidebileceğimi söylüyorlar. Buradan da bana bir umut doğdu.
Normalde İstanbul 'da doğdum, büyüdüm, okudum ve şehri de çok seviyordum. Ama artık o şehirde kalabileceğim bir yerim yok. İstanbul' da kiralar çok pahalı olduğu için bu saatten sonra tercih de edemem. Önceden İstanbul olmasa bile düzen olarak ona çok benzettiğim İzmir'i yazarım diyordum ama bir baktım kiralara, İstanbul 'u geçmiş durumda. Muğla, Antalya gibi şehirler çok hayran olduğum şehirlerdi eskiden. Ama sanıyorum oralara gidersem de maaşı kiraya verip duvarları kemiririm acıkınca. Dolayısıyla farklı şehirler hakkında oralarda yaşayan sizlerden fikir ve tavsiye alabilirim diye düşündüm.
Ailemden hiç destek olmayacak (Kendileri de olmasaydı keşke.) hatta bana verebilecekleri maddi manevi destek yokun da altında, eksilerde. Acaba kira fiyatları çok uçuk olmayan ama biraz da İstanbul gibi gençlere gezip tozup eğlenebilecekleri, kendini de geliştirmek adına geniş alan tanıyan yani çok da emekli şehri gibi olmayan tavsiye edebileceğiniz iller var mı? Tekrar üniversite okumak istiyorum. Bu yüzden ilde mevcut üniversiteler de benim için önemli. Ayrıca az çok öğrenci şehri olursa dara düştüğümde apart tarzı yerlere gidebilirim en azından. Çünkü örneğin Eskişehir gibi öğrenci şehirlerinde bol miktarda apart var ama bazı şehirlerde aparta hatta 1+1'lik konutlara dahi rastlamak çok zor oluyor.
Yani ben mesela merkez ilçedeyim. Arabaya o kadar az biniyorum ki. Toplu taşımaya en son ne zaman ihtiyaç duydum bilmiyorum. Her yere yürüyerek gidebiliyoruz. Tramvay güzergahı epey geniştir. Tramvaya yakın bir yerde otursanız hele çok rahat edersiniz. Biz mesela uzakta bahçe içinde mekanlara gidersek araçla 20-30 dk sürüyor. Yani 40 dk gidersen şehrin dışı mesire alanına gidebiliriz. Küçük şehir o anlamda gerçekten rahatlık.İstanbul için bana muhakkak katılırsınız, 30-40 dakika evin önü sayılıyor.Bir de metrobüste, metroda falan iş giriş çıkış saatlerinde oluşan o uzun kuyruklar...
Hımm, öyle mi? Doğrusu öğrenci şehri olarak nam saldığı için ben eğlence mekanları, cafeler açısından falan çok zengin zannetmiştim.Yani ben mesela merkez ilçedeyim. Arabaya o kadar az biniyorum ki. Toplu taşımaya en son ne zaman ihtiyaç duydum bilmiyorum. Her yere yürüyerek gidebiliyoruz. Tramvay güzergahı epey geniştir. Tramvaya yakın bir yerde otursanız hele çok rahat edersiniz. Biz mesela uzakta bahçe içinde mekanlara gidersek araçla 20-30 dk sürüyor. Yani 40 dk gidersen şehrin dışı mesire alanına gidebiliriz. Küçük şehir o anlamda gerçekten rahatlık.
Ama şu var, iki ufak avm var. Büyük avm beklentiniz olmasın. Bir süre sonra gezecek cafe mekan da rutine biner çok seçenek yok. Sosyal hayat çeşitlidir tiyatro konser çoktur park bahçe çoktur, cafelerde de fiyatlar ortalama iyidir. Ama ufak yani. Kent merkezi denebilecek yer iki tane. İki de ufak avm bir de çarşı o kadar.
Var tabii ama şehir ufacıkHımm, öyle mi? Doğrusu öğrenci şehri olarak nam saldığı için ben eğlence mekanları, cafeler açısından falan çok zengin zannetmiştim.
Bence hazır bekarken küçük yerleri tercih edip para biriktirin.Öncelikle Merhabalar,
Sağlık Bakanlığı henüz alıma çıkmadı ancak ben kafamda bir şehir tercihi sıralaması belirleyip, kılavuz yayımlandıktan sonra da hastane sıralaması yapmak istiyorum. Bu arada hemşireyim ve yetmiş beş küsür puan alabildim. Başta çok üzülüp ağladım emeğimin karşılığı olmadı, atanmam diye. Ancak - daha önceden burada da birçok konu açmıştım - sınava, aylar boyunca inanılmaz berbat olaylar yaşayıp pek de normal olmayan bir psikoloji ile girdim. Elimden bu kadarı gelebildi maalesef ki. Tercih danışmanlarına sorduğumda alım sayısına ve açıklanacak branş sıralamasına göre değişeceğini ancak ilk alımda zorlayıp olmasa bile ikinci ya da üçüncü alımda gidebileceğimi söylüyorlar. Buradan da bana bir umut doğdu.
Normalde İstanbul 'da doğdum, büyüdüm, okudum ve şehri de çok seviyordum. Ama artık o şehirde kalabileceğim bir yerim yok. İstanbul' da kiralar çok pahalı olduğu için bu saatten sonra tercih de edemem. Önceden İstanbul olmasa bile düzen olarak ona çok benzettiğim İzmir'i yazarım diyordum ama bir baktım kiralara, İstanbul 'u geçmiş durumda. Muğla, Antalya gibi şehirler çok hayran olduğum şehirlerdi eskiden. Ama sanıyorum oralara gidersem de maaşı kiraya verip duvarları kemiririm acıkınca. Dolayısıyla farklı şehirler hakkında oralarda yaşayan sizlerden fikir ve tavsiye alabilirim diye düşündüm.
Ailemden hiç destek olmayacak (Kendileri de olmasaydı keşke.) hatta bana verebilecekleri maddi manevi destek yokun da altında, eksilerde. Acaba kira fiyatları çok uçuk olmayan ama biraz da İstanbul gibi gençlere gezip tozup eğlenebilecekleri, kendini de geliştirmek adına geniş alan tanıyan yani çok da emekli şehri gibi olmayan tavsiye edebileceğiniz iller var mı? Tekrar üniversite okumak istiyorum. Bu yüzden ilde mevcut üniversiteler de benim için önemli. Ayrıca az çok öğrenci şehri olursa dara düştüğümde apart tarzı yerlere gidebilirim en azından. Çünkü örneğin Eskişehir gibi öğrenci şehirlerinde bol miktarda apart var ama bazı şehirlerde aparta hatta 1+1'lik konutlara dahi rastlamak çok zor oluyor.
Doğu illerine de gidebilirsin,her ilde üniversite var..batıda döküntü evlere vereceğin kirayı doğuda tertemiz, yeni bir evde oturabilirsin..ornek malatyada güzel bir semtte güzel bir ev 5 bin Tl civarı..Dogu batı genelde çok yüksek kiralar..Hem doğuya yeni atananlar gittiğinden eş bulmanız da daha yüksek ihtimal olabilirÖncelikle Merhabalar,
Eş bulmak yüksek ihtimal olur derken ne anlatmaya çalıştınızDoğu illerine de gidebilirsin,her ilde üniversite var..batıda döküntü evlere vereceğin kirayı doğuda tertemiz, yeni bir evde oturabilirsin..ornek malatyada güzel bir semtte güzel bir ev 5 bin Tl civarı..Dogu batı genelde çok yüksek kiralar..Hem doğuya yeni atananlar gittiğinden eş bulmanız da daha yüksek ihtimal olabilir
Bizim Eskişehir’de oo çok uzak dediğimiz mesafe 30-40 dakikadır en fazla
Her kadının koca aradığını sanıyor galibaEş bulmak yüksek ihtimal olur derken ne anlatmaya çalıştınız
Dolmuşa bindim bir kere şuraya gider mi diye, ay çok yürürsün şu numaraya bin dediler. Beklemek istemedim yürürüm dedim indim. Kastedilen mesafe iki sokak yürümekmişİlk geldim , herkes diyor ki ay çok uzak yerden ev tutmussunuz , şaşkın şaşkın bakıyordum insanlara çünkü merkeze 10 dakika uzaktayız
Şehri bir baştan diğer başa 30 dakikada gidiyoruz , mucize gibi , trafik yok , yollar geniş ve boş daha ne olsun
Genç bir hanımsanız illahaki evlenmek isteyeceksiniz belki..doğuya asker,polis,doktor,memur v.s yeni atanmışlar çok olur onu dedim..iyi birşey demek istedim..Eş bulmak yüksek ihtimal olur derken ne anlatmaya çalıştınız
Dedim konuşmalarda kullandığım üsluptan koca avına çıktığım, böyle bir arayışım olduğu mu düşünülüyor acabaHer kadının koca aradığını sanıyor galiba