Kütahyalılar da Afyonlular da (bu şehirler yobaz olduğu için) Uşak'a daha modern/medeni yer muamelesi yapar ve yobaz değillerse Uşak tarafına geçmeye (aileden biri oralıysa direkt oralıyım demek gibi) çalışır iç egede en şehir gibi şehir Uşak var.
Denizli de olabilir. Denizlide apart olayı var, dönem başı olmadan da bulabilirsiniz.
kayserinin konyanın eskisi gibi ortam kıtlığı kalmadı artık ya. üniversite taraflarında kalırsanız hele kayseriliyle karşılaşmadan ömrünüzü geçirebilirsiniz. (şehirlerin yobaz olduğu insanlarının tuhaf olduğu doğru ama bunlar büyükşehir, kağıt üzerinde büyük değil, ciddi büyük, merkez ilçeleri devasa şehirler) her 2 şehir de kentleşmesi yüksek, hayatı kolay olan yerler. ama deniz olayını bilmem ne kadar ararsınız...
o olay çok da dediğiniz gibi değil
muğlada biz ısınmak için daha fazla veriyoruz mesela çünkü merkezi sistemi olan, kaloriferi olan ev sayısı parmakla sayılacak kadar az ve klimayla ısınıyor insanlar. aylık 2000-2500 lira verdiler geçen sene o aylarda mesela. ısınmada bence şehrin iklimi %10-15lik bir faktör esas olan merkezi sistem mi (değilse de alttaki üstteki yakıyor mu), binada yalıtım var mı, kat + cephesi nasıl gibi olaylar, bunlar asıl %70-80 belirleyen faktörler. en azından bi erzurum/ağrı kadar soğuk değilse, türkiyenin büyük kısmı için geçerli olan bu bence.
bir de
konu sahibi siz sağlık personelisiniz
misal benim bulunduğum üniversite hastanesinde suriyeli filan hasta yok -sporadik yani yok denecek kadar az
ama kardeşim iç anadoluda bir yerde doğum yaptı 10 doğurandan 8i suriyeliydi
mersin antep filan sanıyorum şu anda aynen böyledir (mersini 15 yıl aradan sonra daha yeni gördüm eskiden 5 -10 kat olan binalar 20-25 olmuş, eskiden çok ucuzdu, evler yayla gibiydi, ki o zamanlar bile iç göç alan bir yerdi şimdi bir de dış göç almış...)
vakanız bitmez. kalabalık, yerleşik sistemi sıkıntıya girmiş yerler.
mesela düşünmemişsin ama bartın sinop filan bence düşün, daha sakin gürültüsüz insanı doktora hemşireye saldırmayan şehirlere bak -bilmiyorum açık var mı ama meslekten de soğumamak lazım.