- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.457
Annnem üniversite hastanesinde çok kazandıklarını söylemişti ama detaylara hakim değilim. Bende atanmaya çalışıyorum şuan umarım ikimiz içinde en hayırlı kapılar açılırHemşire maaşları çok net olmuyor çünkü her hastanenin ödediği dönere göre, hemşirenin tuttuğu nöbete göre, aldığı fazla mesaiye göre vs değişiklik gösteriyor. Açlık sınırını göz önüne aldığımızda da çok az kazandıklarını söylemek lazım.
Kiralar nasil acabaBen Yalova'da yaşıyorum 3 senedir. Çok mutluyum, küçük şehirler candır.
Deniz olmayan bir şehir ama üniversitesi büyük olduğu için ogrenci şehri olan bir yer Isparta.Universiteyi orada okudum tatil beldelerine özellikle Antalya'ya çok yakın.Bence düşünülebilieÖncelikle Merhabalar,
Sağlık Bakanlığı henüz alıma çıkmadı ancak ben kafamda bir şehir tercihi sıralaması belirleyip, kılavuz yayımlandıktan sonra da hastane sıralaması yapmak istiyorum. Bu arada hemşireyim ve yetmiş beş küsür puan alabildim. Başta çok üzülüp ağladım emeğimin karşılığı olmadı, atanmam diye. Ancak - daha önceden burada da birçok konu açmıştım - sınava, aylar boyunca inanılmaz berbat olaylar yaşayıp pek de normal olmayan bir psikoloji ile girdim. Elimden bu kadarı gelebildi maalesef ki. Tercih danışmanlarına sorduğumda alım sayısına ve açıklanacak branş sıralamasına göre değişeceğini ancak ilk alımda zorlayıp olmasa bile ikinci ya da üçüncü alımda gidebileceğimi söylüyorlar. Buradan da bana bir umut doğdu.
Normalde İstanbul 'da doğdum, büyüdüm, okudum ve şehri de çok seviyordum. Ama artık o şehirde kalabileceğim bir yerim yok. İstanbul' da kiralar çok pahalı olduğu için bu saatten sonra tercih de edemem. Önceden İstanbul olmasa bile düzen olarak ona çok benzettiğim İzmir'i yazarım diyordum ama bir baktım kiralara, İstanbul 'u geçmiş durumda. Muğla, Antalya gibi şehirler çok hayran olduğum şehirlerdi eskiden. Ama sanıyorum oralara gidersem de maaşı kiraya verip duvarları kemiririm acıkınca. Dolayısıyla farklı şehirler hakkında oralarda yaşayan sizlerden fikir ve tavsiye alabilirim diye düşündüm.
Ailemden hiç destek olmayacak (Kendileri de olmasaydı keşke.) hatta bana verebilecekleri maddi manevi destek yokun da altında, eksilerde. Acaba kira fiyatları çok uçuk olmayan ama biraz da İstanbul gibi gençlere gezip tozup eğlenebilecekleri, kendini de geliştirmek adına geniş alan tanıyan yani çok da emekli şehri gibi olmayan tavsiye edebileceğiniz iller var mı? Tekrar üniversite okumak istiyorum. Bu yüzden ilde mevcut üniversiteler de benim için önemli. Ayrıca az çok öğrenci şehri olursa dara düştüğümde apart tarzı yerlere gidebilirim en azından. Çünkü örneğin Eskişehir gibi öğrenci şehirlerinde bol miktarda apart var ama bazı şehirlerde aparta hatta 1+1'lik konutlara dahi rastlamak çok zor oluyor.
Ankara'ya yakın olan Kırıkkale'dir.Nevsehir Kırklareli buraları tercih et özellikle Ankara'ya yakın Kırklareli bence yaşanır yer .Nevşehir'de küçük gzuel yer evleri çok güzel gotdugum kadarıyla yaşam için iyi ben olsam kesinlikle yaşarım.urgup Göreme avanosq yakın biliyorsunuz
Kütahyalılar da Afyonlular da (bu şehirler yobaz olduğu için) Uşak'a daha modern/medeni yer muamelesi yapar ve yobaz değillerse Uşak tarafına geçmeye (aileden biri oralıysa direkt oralıyım demek gibi) çalışır iç egede en şehir gibi şehir Uşak var.Artık kiralar her yerde sacma derecede uçuk
Size Kütahya diyebilirim fakat gezme olarak asla beklentinizi karşılamaz fakat Eskişehir yakın ve tren var gidebilirsiniz
Ben olsam deniz kenarına yakın yerler isterdim denize sıfır değil tabiio evlere gücümüz yetmez
kayserinin konyanın eskisi gibi ortam kıtlığı kalmadı artık ya. üniversite taraflarında kalırsanız hele kayseriliyle karşılaşmadan ömrünüzü geçirebilirsiniz. (şehirlerin yobaz olduğu insanlarının tuhaf olduğu doğru ama bunlar büyükşehir, kağıt üzerinde büyük değil, ciddi büyük, merkez ilçeleri devasa şehirler) her 2 şehir de kentleşmesi yüksek, hayatı kolay olan yerler. ama deniz olayını bilmem ne kadar ararsınız...Kayseri insanları çok uyanık oluyormuşlar ya, beni harcarlar orada
o olay çok da dediğiniz gibi değilVe tabii yakıt parası da çok. Ekimden nisan başına kadar yanar. Aralık Ocak Şubat Mart en az 800 900 ödersin en az yakıta
Aman klavyeden yanlış yazmışım gözden kaçmış .anladı sanırım konu sahibi .h büyük il olsun hem ucu kira olsun olmaz he egleneyim .sen geciene bak atanda.ailen zaten destek degilmisAnkara'ya yakın olan Kırıkkale'dir.
ahshsha yok ya öyle bir şeyKayseri insanları çok uyanık oluyormuşlar ya, beni harcarlar orada
Pahalı şehir diyen üyeler oldu, ucuz şehir diyen üyeler oldu ve bir de ne ucuz ne pahalı diyen üyeler oldu.Eskişehir tam yaşanılası bir kent.
AA milana benim yaşadığım şehre taşınmışsın sen de. Hayırlı olsun.
Konu sahibi Eskişehir pahalı değil ama ucuz bir şehir de değil bence. Özellikle merkezi yerlerde kiralar 2500den başlıyor en az. Gerçi içme suyunun ucuzluğu da epey kar ettiriyor. 12 lt içme suyu mesela 8,5 TL. Sanırım aslında büyük şehirler içinde yine makul olanlardanız hala
Bence sırf pahalı ucuz diye degerlendirmeyin şehirleri, bir kadının güven icerisinde ve rahat yaşamasına da önem verin hatta bence ilk onceliginiz bu olsunPahalı şehir diyen üyeler oldu, ucuz şehir diyen üyeler oldu ve bir de ne ucuz ne pahalı diyen üyeler oldu.Muallakta kaldım.
Yani Adapazarı'nı tavsiye edebilir misiniz?Adapazarı 3+1 ler 4-4.5 k civarında tabi daha pahalı semtleri de var. Ortalama böyle. 2+1 de 2.000 liraya oturan arkadaşım var. Şehir ile arası 10 km
Eskişehir tam yaşanılacak şehir, pahalı konusuna gelince de sadece o şehirde değil, tüm şehirlerde yaşamak istediğin sosyal yaşam, oturmak istediğin muhit ve alışveriş etmek istediğin ortam bu paha olayını belirler. Genel olarak asayiş ve insan kalitesi olarak Eskişehir gerçekten güzel.Pahalı şehir diyen üyeler oldu, ucuz şehir diyen üyeler oldu ve bir de ne ucuz ne pahalı diyen üyeler oldu.Muallakta kaldım.
Aslında İstanbul koşullarından pek de uzak olmasın derken biraz da onu kastetmiştim ama bazı üyeler içinde bulunduğun koşullar altında çok şey istiyorsun minvalinde yorum yapmışlar. Zor koşullar altındayım bu doğru ama atanabilirsem çok çok iyi koşullar altında olan diğer insanlar gibi ders çalışmış, onlarla aynı şekilde puan alıp atanmış olacağım ve onlarla aynı maaşı alacağım. Fark olarak ailem destek değil. Ne yapayım yani kötü şeyler yaşadım diye hiçbir beklentimin, isteğimin olmaması mı gerekiyor? İstanbul 'da sevdiğim bir semtte yaşıyordum. Ya aslında İstanbul o kadar büyük ki sanki üç beş şehrin birleşimi gibi. Yaşadığım yerde ne giyersem giyeyim kimse dönüp bakmıyordu. Şu an dinlenmek için dayımın yanına geldim. Yırtmaçlı giyince on kişiden sekizi ilk defa insan görmüş gibi bakıyorlar. Maalesef ki insanların karakteri olduğu gibi şehirlerin de genellenebilir bir karakteri var. Katılmayan çok olur ama maalesef ki öyle. Ucuzluk pahalılığa gelince de memur maaşlarını biliyorsunuz. Öyle şehirler var ki şu an bu kötü ekonomide, memurun yaşaması geçinmesi gerçekten imkansız. Mesela şu an geldiğim yerde sekiz binden aşağı kiralık ev yok ve öyle memura, öğrenciye hitap etmeyen bir şehir ki apart tarzı yerler bile pek yok. Hani bilgisizlikten böyle yerleri yazmaktan korkuyorum, kimse istemeyeceğinden gelme ihtimali de yüksek olur.Bence sırf pahalı ucuz diye degerlendirmeyin şehirleri, bir kadının güven icerisinde ve rahat yaşamasına da önem verin hatta bence ilk onceliginiz bu olsun
Eskisehir bu konuda çok çok güvenli, yazın ben sokakta bikiniyle dolaşan kızlar gördüm kimse de dönüp bakmıyordu, burasi gerçekten Avrupa kenti gibi , yapılacak tonla şey var , gece 3 de yürüyerek bile evinize dönebilirsiniz, bunlar bir kadın için en belirleyici özellik olmalı, bir de sağlık calisanisiniz iş arkadaşlarınızla bile ortak ev kiralayabilirsiniz
Yorumlarda kayseri falan gördüm, aman diyim oralarda tek bir kadın olarak yaşamayı düşünmeyin isterse evler bedava olsun
Haklısınız, çok teşekkür ediyorum.Eskişehir tam yaşanılacak şehir, pahalı konusuna gelince de sadece o şehirde değil, tüm şehirlerde yaşamak istediğin sosyal yaşam, oturmak istediğin muhit ve alışveriş etmek istediğin ortam bu paha olayını belirler. Genel olarak asayiş ve insan kalitesi olarak Eskişehir gerçekten güzel.
Kudraaa unuttun beni.Dur okula geldim, çocuklarım beni bekler. Akşama yazayım
Aaaa görmemişim o alıntıyı. Tamamdır teşekkür ettim.
Kutahyaliyim fakat yobaz degilim. Usak'a da yakınım fakat hiç de oraliyim demedim.Kütahyalılar da Afyonlular da (bu şehirler yobaz olduğu için) Uşak'a daha modern/medeni yer muamelesi yapar ve yobaz değillerse Uşak tarafına geçmeye (aileden biri oralıysa direkt oralıyım demek gibi) çalışır iç egede en şehir gibi şehir Uşak var.
Denizli de olabilir. Denizlide apart olayı var, dönem başı olmadan da bulabilirsiniz.
kayserinin konyanın eskisi gibi ortam kıtlığı kalmadı artık ya. üniversite taraflarında kalırsanız hele kayseriliyle karşılaşmadan ömrünüzü geçirebilirsiniz. (şehirlerin yobaz olduğu insanlarının tuhaf olduğu doğru ama bunlar büyükşehir, kağıt üzerinde büyük değil, ciddi büyük, merkez ilçeleri devasa şehirler) her 2 şehir de kentleşmesi yüksek, hayatı kolay olan yerler. ama deniz olayını bilmem ne kadar ararsınız...
o olay çok da dediğiniz gibi değil
muğlada biz ısınmak için daha fazla veriyoruz mesela çünkü merkezi sistemi olan, kaloriferi olan ev sayısı parmakla sayılacak kadar az ve klimayla ısınıyor insanlar. aylık 2000-2500 lira verdiler geçen sene o aylarda mesela. ısınmada bence şehrin iklimi %10-15lik bir faktör esas olan merkezi sistem mi (değilse de alttaki üstteki yakıyor mu), binada yalıtım var mı, kat + cephesi nasıl gibi olaylar, bunlar asıl %70-80 belirleyen faktörler. en azından bi erzurum/ağrı kadar soğuk değilse, türkiyenin büyük kısmı için geçerli olan bu bence.
bir dekonu sahibi
siz sağlık personelisiniz
misal benim bulunduğum üniversite hastanesinde suriyeli filan hasta yok -sporadik yani yok denecek kadar az
ama kardeşim iç anadoluda bir yerde doğum yaptı 10 doğurandan 8i suriyeliydi
mersin antep filan sanıyorum şu anda aynen böyledir (mersini 15 yıl aradan sonra daha yeni gördüm eskiden 5 -10 kat olan binalar 20-25 olmuş, eskiden çok ucuzdu, evler yayla gibiydi, ki o zamanlar bile iç göç alan bir yerdi şimdi bir de dış göç almış...)
vakanız bitmez. kalabalık, yerleşik sistemi sıkıntıya girmiş yerler.
mesela düşünmemişsin ama bartın sinop filan bence düşün, daha sakin gürültüsüz insanı doktora hemşireye saldırmayan şehirlere bak -bilmiyorum açık var mı ama meslekten de soğumamak lazım.