- 11 Nisan 2022
- 1.224
- 1.022
- 25
Bugün baktım bir. Merkez ilçeler çok pahalıydı.Mersin de kiralar pahali ancak bir Istanbul degildir , kiralik evlere bakin bir online derim. Evet Rus ve Ukraynali dolu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bugün baktım bir. Merkez ilçeler çok pahalıydı.Mersin de kiralar pahali ancak bir Istanbul degildir , kiralik evlere bakin bir online derim. Evet Rus ve Ukraynali dolu.
Dönem çoktan başladı ya. Belki de 1+1 veya 1+0 uygun fiyatlı evleri öğrenciler çoktan kiralamıştır.Valla bana göre uçuk değil şimdi yaşadığım sitenin özelliklerini yazmiyim burda hemen anlaşılıyor çünkü nerde oturdugum kiralar oldukça uygun diğer buyuksehirlere kıyasla
Oraları ben de merak ediyorum. Kiralık fiyatlara baktığımda pahalı görünüyor ama.Izmit ve Düzcede kiralar vb nasil arkadaşlar? Yaşayanlar ya da bilenler yazabilir mi? (Konu sahibi konuna daldim ama senin de işine yarar bence )
Olabilir o konuda yorum yapamam , bende yeniyim şehirde sadece cevremdekileri biliyorumDönem çoktan başladı ya. Belki de 1+1 veya 1+0 uygun fiyatlı evleri öğrenciler çoktan kiralamıştır.
Hukuk istiyorum. Önceki konumda bahsetmiştim, son aylar başıma çok kötü olaylar geldi, doğup büyüdüğüm eve giremedim. Bu yüzden yüz bin yapabildim üniversite sınavında. En düşük puanlı Yalova gibi iller var. Ancak oralarda memur veya öğrenci şehri olmadığı için kiralar gerçekten çok fazla.Üniversitede hangi bölümü istiyorsunuz? Okuyacağınız/ kazananabileceginiz üniversiteye göre tercih yapmak da mantıklı olabilir yüksek sıralamalı bölümlerde.
Benim incelediğim kadarıyla atama puanları arasında ciddi uçurumlar olmuyor. Daha sakin olan devlet hastaneleri, araştırma hastanelerine göre daha yüksek kapatıyor. Kiraların uçuk olduğu İstanbul daha düşük kapatıyor. Döneri yüksek olan hastaneler daha yüksek kapatıyor gibi gibi... Ankara için bana kiralar çok pahalı dediler yakınlarım. O yüzden hiç düşünmedim bile.
tam memur kenti aslında. orada okudum üniversiteyi. şimdi daha da gelişmiştir, kaç sene oldu çünkü mezun olalı. çok öğrenci ve memur var. emekliler belki köylerinde yaşıyorlardır. şehir içi ulaşım çok kolay, hem özel araç hem de toplu ulaşım çok rahat, ufak bir yer çünkü. izmir'in küçüğü gibi geldi zaten bana, izmirden gelen çok öğrenci vardı. yobazlık da görmedim hiç hatta otobüste erkekler kızlara yer veriyordu falan sırf centilmenlik olsun diye. ve çok temiz bir şehir, sokaklar falan tertemizdi. ailem mezuniyetime geldiğinde dikkatlerini ilk çeken şey, sokakların sahiden temiz olmasıydı. bi düzen var açıkçası. izmirde mesela apartman dolu bir sokağın arkası gecekondu dolu olabiliyor, uşak'ta böyle bişeye rastlamamıştım. o zaman arkadaşlara da dedim, memur olsam uşak'a tayin isterdim diye
E bana gerek kalmamışaşk olsun ne yenir diye sorulur mu, tarhana çorbası içeceksin, bir daha hiçbir yerde o tarhanayı içemezsin. inanılmaz lezzetli. tarhana baba var, oradan iç
modas vardı benim öğrenciliğimde, soslu tavuk dürüm. mutlaka yenmeli.
ezogelin vardı kebapçı, genelde misafirleri oraya götürürdük iyi yemek yesinler diye. bizim para yetmezdi tabii.
karun hazineleri var, kanyonları var, arkeoloji müzesi falan var gezmelik.
eğlence için de ismetpaşa caddesi'nde var ne varsa. tam caddenin ortasında white house diye alkollü, müzikli bi mekan var az içmedik orada
şimdi daha da gelişmiştir, ben mezun olurken batmalı çıkmalı değişik bi yol yapıyorlardı en son. yol yapıyorlar kızlar biliyorsunuz artık konuşmaya bile gerek yok o konuyu
Denizi seviyorsanız. Manisa olabilir, denizli olabilir çevre illere mesela İzmir'e, Fethiye'ye vs.. rahatlikla gidipÖncelikle Merhabalar,
Sağlık Bakanlığı henüz alıma çıkmadı ancak ben kafamda bir şehir tercihi sıralaması belirleyip, kılavuz yayımlandıktan sonra da hastane sıralaması yapmak istiyorum. Bu arada hemşireyim ve yetmiş beş küsür puan alabildim. Başta çok üzülüp ağladım emeğimin karşılığı olmadı, atanmam diye. Ancak - daha önceden burada da birçok konu açmıştım - sınava, aylar boyunca inanılmaz berbat olaylar yaşayıp pek de normal olmayan bir psikoloji ile girdim. Elimden bu kadarı gelebildi maalesef ki. Tercih danışmanlarına sorduğumda alım sayısına ve açıklanacak branş sıralamasına göre değişeceğini ancak ilk alımda zorlayıp olmasa bile ikinci ya da üçüncü alımda gidebileceğimi söylüyorlar. Buradan da bana bir umut doğdu.
Normalde İstanbul 'da doğdum, büyüdüm, okudum ve şehri de çok seviyordum. Ama artık o şehirde kalabileceğim bir yerim yok. İstanbul' da kiralar çok pahalı olduğu için bu saatten sonra tercih de edemem. Önceden İstanbul olmasa bile düzen olarak ona çok benzettiğim İzmir'i yazarım diyordum ama bir baktım kiralara, İstanbul 'u geçmiş durumda. Muğla, Antalya gibi şehirler çok hayran olduğum şehirlerdi eskiden. Ama sanıyorum oralara gidersem de maaşı kiraya verip duvarları kemiririm acıkınca. Dolayısıyla farklı şehirler hakkında oralarda yaşayan sizlerden fikir ve tavsiye alabilirim diye düşündüm.
Ailemden hiç destek olmayacak (Kendileri de olmasaydı keşke.) hatta bana verebilecekleri maddi manevi destek yokun da altında, eksilerde. Acaba kira fiyatları çok uçuk olmayan ama biraz da İstanbul gibi gençlere gezip tozup eğlenebilecekleri, kendini de geliştirmek adına geniş alan tanıyan yani çok da emekli şehri gibi olmayan tavsiye edebileceğiniz iller var mı? Tekrar üniversite okumak istiyorum. Bu yüzden ilde mevcut üniversiteler de benim için önemli. Ayrıca az çok öğrenci şehri olursa dara düştüğümde apart tarzı yerlere gidebilirim en azından. Çünkü örneğin Eskişehir gibi öğrenci şehirlerinde bol miktarda apart var ama bazı şehirlerde aparta hatta 1+1'lik konutlara dahi rastlamak çok zor oluyor.
Karadeniz tarafı düşünmez misiniz? Rizede hukuk vardı mesela.Hukuk istiyorum. Önceki konumda bahsetmiştim, son aylar başıma çok kötü olaylar geldi, doğup büyüdüğüm eve giremedim. Bu yüzden yüz bin yapabildim üniversite sınavında. En düşük puanlı Yalova gibi iller var. Ancak oralarda memur veya öğrenci şehri olmadığı için kiralar gerçekten çok fazla.
İlçeler de olmaz mı deniz kenarı veya denize yakın veya Karadeniz illerinden birine baksanız oralar da harikaİstanbul 'da sürekli denizin kenarında dolanıyordum. O kadar da çok seviyorum ki. Ama maalesef denize kıyısı olan tüm iller şimdi uçmuş durumda. Acaba Kocaeli, Bursa falan oralar nasıl?
Ben Uşak kiralarını bir araştırayım. Bugün çok güzel şeyler okudum şehir hakkında. :)tam memur kenti aslında. orada okudum üniversiteyi. şimdi daha da gelişmiştir, kaç sene oldu çünkü mezun olalı. çok öğrenci ve memur var. emekliler belki köylerinde yaşıyorlardır. şehir içi ulaşım çok kolay, hem özel araç hem de toplu ulaşım çok rahat, ufak bir yer çünkü. izmir'in küçüğü gibi geldi zaten bana, izmirden gelen çok öğrenci vardı. yobazlık da görmedim hiç hatta otobüste erkekler kızlara yer veriyordu falan sırf centilmenlik olsun diye. ve çok temiz bir şehir, sokaklar falan tertemizdi. ailem mezuniyetime geldiğinde dikkatlerini ilk çeken şey, sokakların sahiden temiz olmasıydı. bi düzen var açıkçası. izmirde mesela apartman dolu bir sokağın arkası gecekondu dolu olabiliyor, uşak'ta böyle bişeye rastlamamıştım. o zaman arkadaşlara da dedim, memur olsam uşak'a tayin isterdim diye
AA milana benim yaşadığım şehre taşınmışsın sen de. Hayırlı olsun.Olabilir o konuda yorum yapamam , bende yeniyim şehirde sadece cevremdekileri biliyorum
Ay kalabak 8.5 oldu mu haberimiz yok. Yakalasam bugün eksik parayla inecekmişimAA milana benim yaşadığım şehre taşınmışsın sen de. Hayırlı olsun.
Konu sahibi Eskişehir pahalı değil ama ucuz bir şehir de değil bence. Özellikle merkezi yerlerde kiralar 2500den başlıyor en az. Gerçi içme suyunun ucuzluğu da epey kar ettiriyor. 12 lt içme suyu mesela 8,5 TL. Sanırım aslında büyük şehirler içinde yine makul olanlardanız hala
Oldu valla ama buna da şükür damacana fiyatlarını düşününceAy kalabak 8.5 oldu mu haberimiz yok. Yakalasam bugün eksik parayla inecekmişim
Ve tabii yakıt parası da çok. Ekimden nisan başına kadar yanar. Aralık Ocak Şubat Mart en az 800 900 ödersin en az yakıtaEskişehir'de insanın sümüğü donuyor ya, civarındaki bir şehirde dört sene yaşadım. Oraların ayazı Cook fena. Soğuk sevmiyorsan eskisehiri ele bence.
Hemşire maaşları çok net olmuyor çünkü her hastanenin ödediği dönere göre, hemşirenin tuttuğu nöbete göre, aldığı fazla mesaiye göre vs değişiklik gösteriyor. Açlık sınırını göz önüne aldığımızda da çok az kazandıklarını söylemek lazım.Merhaba benim bir arkadaşım 75le hemşireliğe atandı. Hemde üni okurken girdiği kpss de puanım düşük diye düşünmeyin hemşireler bu puanlara atananabiliyorlar. Bir de hemşireler on binin üzerinde aliyolar diye biliyorum.
Kayseri insanları çok uyanık oluyormuşlar ya, beni harcarlar oradaaslinda kayseri de iyi, evker guzel ve ortsms gore ucuz olanlar baya var.
temiz guzel sehir.
talas taraflarinda oturursaniz cafeleri vs guzel unv cehresi oldugu icin pek karisan gorusende olmaz.