- 27 Aralık 2008
- 2.480
- 5.535
Afyon' luyum ve yobaz olduğumu düşünmüyorum, birkaç yobaza rastladın diye koca bir şehirin halkını yobazlıkla suçlamak, yazık sana...Kütahyalılar da Afyonlular da (bu şehirler yobaz olduğu için)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Afyon' luyum ve yobaz olduğumu düşünmüyorum, birkaç yobaza rastladın diye koca bir şehirin halkını yobazlıkla suçlamak, yazık sana...Kütahyalılar da Afyonlular da (bu şehirler yobaz olduğu için)
Bütün kütahyalılar yobaz dememiş zatenKutahyaliyim fakat yobaz degilim. Usak'a da yakınım fakat hiç de oraliyim demedim.
İmkan olarak bakarsanız Afyon şu anda Usak'i katlamis durumda çok çok iyi gelişti ve gelişiyor.
Usak'a çok gelip gittim ama küçük bir şehir genç kisileri pek kesmez pek bir şey de yok.
Benim için önemli olan deniz kenarı bu zonguldak ordu da olur. Yoksa Usak'tan deniz kenarına geçmek olarak düşünmedim
Yoo gayet demis Kutahyalilar da Afyonlular da yobaz olduğu için demisBütün kütahyalılar yobaz dememiş zaten
Kütahyayı bilmiyorum, içinden geçmek dışında bir münasebetim olmadı kendileriyle ama afyon deyince orda bir duralım. Dünyanın bütün imkanları afyonda olsa orda isteyerek yaşanmaz. Mecbur kalırsın idare edersin ama afyonlu değilsen bile isteye gidip yerleşmezsin bence. İç anadolu yobazı çok fena bişey. En basitinden uşakta şortla miniyle gezebilirsin, afyonda üzerindeki kot azıcık dar olsa rahatsız olursun.
Yahu öyle deriz işte. İzmire de gavur diyorlar, gavur muyuz hepimiz. Ya da rize malum partili diyorlar, tamamı mı kastediliyor? Her şehre söylenen bişey var. Alınganlığa gerek yok bence ama yine de siz bilirsiniz.Yoo gayet demis Kutahyalilar da Afyonlular da yobaz olduğu için demis
Bazi Kutahyalilar dememis veya çoğu dememis
Afyon insanın çoğu çok çok çok gariptir bu doğru hele disardan gelen öğrenci olsun çalışan olsun onlara da garip bakarlar
Usak'ta şortla gezersin evet sorun olmaz iyi biliyorum orayı Afyon'da ne giyersen giy belli bir saatten sonra dışarı bile çıksan tedirgin olursun
İnsanından bağımsız gelişme olarak Afyon şu an çok iyi yalnız yani o tarz insanlar olmasa Afyon daha gelişmiş bir yer olabilirdi
Birkaç mı?Afyon' luyum ve yobaz olduğumu düşünmüyorum, birkaç yobaza rastladın diye koca bir şehirin halkını yobazlıkla suçlamak, yazık sana...
Tamamı mı?Birkaç mı?
Büyük bir kısmı...Tamamı mı?
Mersin'de yaşıyorum ve küçük İzmir değil, arapsaçı burası.Mersine küçük izmir diyorlardı eskiden. Eşim iş sebebiyle çok gider, arada takılıyorum peşine güzel şehir. Bi 5-6 sene önce Mersine taşınma ihtimalimiz vardı, o zaman bakmıştık kiralara çok komik rakamlardı, şimdi durum ne bilmiyorum ama denize sıfır hangar gibi ev 500 liraydı o zamanlar.
Yalnız şu ara mültecilerle ilgili sıkıntılı değil mi mersin?
Senin tanışdıkların yobazsa, bu da senin şanssızlığın ne diyeyim.Büyük bir kısmı...
Aslında İstanbul koşullarından pek de uzak olmasın derken biraz da onu kastetmiştim ama bazı üyeler içinde bulunduğun koşullar altında çok şey istiyorsun minvalinde yorum yapmışlar. Zor koşullar altındayım bu doğru ama atanabilirsem çok çok iyi koşullar altında olan diğer insanlar gibi ders çalışmış, onlarla aynı şekilde puan alıp atanmış olacağım ve onlarla aynı maaşı alacağım. Fark olarak ailem destek değil. Ne yapayım yani kötü şeyler yaşadım diye hiçbir beklentimin, isteğimin olmaması mı gerekiyor? İstanbul 'da sevdiğim bir semtte yaşıyordum. Ya aslında İstanbul o kadar büyük ki sanki üç beş şehrin birleşimi gibi. Yaşadığım yerde ne giyersem giyeyim kimse dönüp bakmıyordu. Şu an dinlenmek için dayımın yanına geldim. Yırtmaçlı giyince on kişiden sekizi ilk defa insan görmüş gibi bakıyorlar. Maalesef ki insanların karakteri olduğu gibi şehirlerin de genellenebilir bir karakteri var. Katılmayan çok olur ama maalesef ki öyle. Ucuzluk pahalılığa gelince de memur maaşlarını biliyorsunuz. Öyle şehirler var ki şu an bu kötü ekonomide, memurun yaşaması geçinmesi gerçekten imkansız. Mesela şu an geldiğim yerde sekiz binden aşağı kiralık ev yok ve öyle memura, öğrenciye hitap etmeyen bir şehir ki apart tarzı yerler bile pek yok. Hani bilgisizlikten böyle yerleri yazmaktan korkuyorum, kimse istemeyeceğinden gelme ihtimali de yüksek olur.
Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
caddenin oradaki şube stadyum şube olarak geçiyor, web sitesinde de var, haritalarda da ezogelin stadyum şube adıyla duruyor gözüküyor.E bana gerek kalmamış
Ezogelin efsanedir. Hala gelip geçerken orda durur yeriz. Ama ismetpaşanın sonundaki iki katlı küçük dükkan vardı orda daha güzeldi sanki. İzmir yolundaki aynı hazzı vermiyor bana. Duruyor mudur acaba?
Yoo alinganlinlik değil genellemenin hos olmamasiYahu öyle deriz işte. İzmire de gavur diyorlar, gavur muyuz hepimiz. Ya da rize malum partili diyorlar, tamamı mı kastediliyor? Her şehre söylenen bişey var. Alınganlığa gerek yok bence ama yine de siz bilirsiniz.
güzel ablacım kendin diyorsun tedirgin olursun çıkamazsın diye, biz deyince mi suç?Yoo gayet demis Kutahyalilar da Afyonlular da yobaz olduğu için demis
Bazi Kutahyalilar dememis veya çoğu dememis
Afyon insanın çoğu çok çok çok gariptir bu doğru hele disardan gelen öğrenci olsun çalışan olsun onlara da garip bakarlar
Usak'ta şortla gezersin evet sorun olmaz iyi biliyorum orayı Afyon'da ne giyersen giy belli bir saatten sonra dışarı bile çıksan tedirgin olursun
İnsanından bağımsız gelişme olarak Afyon şu an çok iyi yalnız yani o tarz insanlar olmasa Afyon daha gelişmiş bir yer olabilirdi
Sonuc olarak yine de yobaz demiyorum farkındaysanıze
güzel ablacım kendin diyorsun tedirgin olursun çıkamazsın diye, biz deyince mi suç?
İşte bazı yerlerde bazı tip insanlar çoğunlukta olduğu için o yerler o insanlarla anılır. Ben şuralıyım ama öyle değilim deyince o yerin o insanlarla anıldığı gerçeği değişmiyor.Yoo alinganlinlik değil genellemenin hos olmamasi
Her yerde her çeşit insan var yoksa
Ajajajajjİşte bazı yerlerde bazı tip insanlar çoğunlukta olduğu için o yerler o insanlarla anılır. Ben şuralıyım ama öyle değilim deyince o yerin o insanlarla anıldığı gerçeği değişmiyor.
Ben ilin çoğunluğunun kürt kökenli olduğu bir ilde doğdum. Ama kürt değilim. Şu ilin tamamı kürt deyince doğrudur diyorum. Öyle çünkü. Arada benim gibi üç beş çıkıntı var
g.doğulu değilim ama tercih etmesi gerekirse d.bakır yazılabilecek yer bence de, (ama ilçeleri için değil merkez için konuşuyorum ilçeleri hele lice filan sıkıntılı olabilir). d.bakırda istanbulda ne varsa aynısı var (deniz hariç!)Kimse güneydoğuyu yazmamış
Konu sahibi diyarbakır ı düşünmez misiniz?
Burayı da bir araştırın bana kalırsa.
benim laf ettiğim şehirlerden birisi bizzat benim 7 sülalemin yaşadığı doğduğum bir yaşa kadar da büyüdüğüm şehir. kendi şehrime yobaz denilince de alınmıyorum çünkü yobaz. valla kusura bakmayın bizde g..te g..., yobaza da yobaz denir.Sonuc olarak yine de yobaz demiyorum farkındaysanız
Bence siz okuduğunuzu anlamiyorsunuz şu anda uyanamadiysaniz buyurun gelin "yobaz Kutahya'ya" (!) da kahve ısmarlayayım
Kocaeli, Sakarya, Bursa gibi iller hakkında bir bilginiz var mı acaba?Rica ederim ne demek , ben senelerce yalnız yaşadım o yüzden tek başına bir kadın için huzur içinde yasamak çok önemli, öncelikli kriteriniz medeni bir sehir olsun , inanın hiçbir yer İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, Antalya kadar pahalı değil, memur maaşıyla eskisehir , uşak gibi şehirlerde rahatlıkla yaşarsınız