Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
anladım canım çoook teşekkür ederim ben baya kullandım ya 1 aydır bakayımda kayganlaştırıcı alayım

Deiğer mesajlara daha bakamadım başka birşey yazdınız mı bilmiyorum ama buna cevap vereyim. Yumurtanın sönme olayı bende olmuştu ben söylemiştim. Yumurta gerekli olgunluga ulaşıyor bende 20mm olmuştu sonra bazı nedenlerden dolayı (stres, mevsim değişikliği, bazı ilaçlar vs) çatlayamıyor. Sonra küçülmeğe başlıyor. Zaten o da kist oluşturmuş oluyor. Ama bunlar genellikle zararsız kistler oluyor ve kişide herhangi bir hastalık olmazsa adetle atılıyor bir sıkıntı yaratmıyor. Bende geçen ay öyle oldu yumurta çatlamadı ve bunu ultrasonla takip ettirdim ov testiyle değil. Ama tam zamanımda adet oldum. Şimdi adetin 10.günümü bekliyorum yine ultrasona gidicem kisti attım ve yeni yumurtam varmı diye. Ayrıca her sağlıklı kadında yılda 2-3kez yumurtanın çatlamadıgı oluyormuş ama önemli olan arka arkaya 2ay böyle durumun yaşanmaması. Bu ay oyüzden takipte kalıcam. Tavsiyem ov testine güvenme ultrasonda yumurtanın son durumunu takip et

Ben hapını aldım canım sabah akşam iki tane içiyorum bu bitince Ventura içicem ama o daha uygun ve de içeriği aynı
Canım şimdi baktım da ventura Bi ilaç markası imiş yani Bi ilaç değil imiş sen bu marka nın hangi ilacını alacaksın tam ismi nedir acaba ben de baksam araştırsam?

Canım şimdi baktım da ventura Bi ilaç markası imiş yani Bi ilaç değil imiş sen bu marka nın hangi ilacını alacaksın tam ismi nedir acaba ben de baksam araştırsam?
Venatura inositol canım bi bak araştır içerikler aynı sadece venatura da folik asit yok venatura alırsan folik asitte içmeyi unutma

Bak işte doktor da yumurta sönme diye birsey yok, oyle bir durumun varlığında regli olmazsiniz diyor. Bu nedenle güvenemiyorum hiç bir doktora.
10 gun once 5 cm dedi yumurtaya, ovulasyon testi ile takip ettim 12. Gün pik seviyeyi gördüm hatta o gece baya baya yumurtalıklarimda baskida oldu, yumurtadigim kesindi yani. Diğer gün yumurtamin çatladığınıda gördüm ovulasyonda, hatta deli gibi yumurta aki gibi akıntımda oldu. Çatladığıda kesindi artık.
Ancak 14. Gün ovulasyonda pik değil ama pike çok yakın bir sonuç alınca gittim. 10 gun onve gittiğim doktor izinde olduğu için baska doktora gidip hikayemi anlattım. Yok dedi senin yeni çatlayan bie yumurtan filan yok, şuan 14 cm bir yumurta görüyorum sadece dedi, ben şok oldum tabi, eee neydi o ovulasyon testinde gördüklerim yaşadığım akıntı ve yumurtalık baskısı o zaman.
21.gün gelin dedi yumurta kalitesi ve catlama ile ilgili sorun olmadıgina baktıkları bir kan tahlili varmış ona bakalım dedi gönderdi beni.
Birde az biraz sıvı var içeride ama çatlayan birsey yok dedi. İyice aklım bulandı. 15 gün de ovu testi yaptım yine pozitife yakın l. Bugün 16.gun yine yapıcam bakalım ne çıkıcak

Eğer çatlamadıysa gördüğü o sıvı neydi acaba çünki yumurta çatladığında ultrasonda sıvı gözükür. Acaba küçük yumurta olgunlaşmadan çatladı da oyüzdenmi sıvı az yahu yumurta çatlamaması sönmemesi durumu yoksa insanlar neden çatlatma iynesi vuruyor belki tıpta ismi başkadır ama bizim anladıgımız bu. Ben bu ay kontrolü devam ettiricem çatlamazsa ben de o testi vereyim bari. Acaba testte tam olarak neye bakıcaklarki merak ettim. Ama sen sen yine de takip ettir belki yumurtan gelişir ve çatlar. Ov testine güvenme yinede

Aynen öyle catlamasa sıvı olmaz, küçükkende catlarmi ki çatlaması işin 20 cm üzerinde olması gerekmez mi?
21.gün kan testi ile bakacakları testin adı progestron mu ne galiba.
Şimdi 16.gun ovu testini yaptım. Sanki pik gününden 3-4 gün önceki gibi bir durum var. Yani iki çizgide var ama ikinci çizgi hafif belirgin.
Bıraktım şu saatten sonra saldım gitti

Bu arada unutmuşum doktor catlama diye birsey var ama sonme diye birsey olmaz dedi.
Ayrıca o kadar akıntı olduki benim 13. Gün bence o sıvı oydu ve icerde az biraz kalmıştı.
Gebelik ve yumurtlama testleri (idrar ile bakılan testlerin) hemen hemen hepsi, olan şeyi yok gösterir ama yok olan şeyi var göstermez.
Yumurtlama yoksa var göstermez yani, varsa yok gösterme ihtimali olabilir.
Neyse üzerine çok düşünmemek lazım bence, bir çocuk yapmaya karar verdik yemin ederim beynimiz yandi bunları düşünüp araştırmaktan

Küçükken çatlama olayı oluyormuş. Burda bazıları yazmıştı. Yumurta gerekli olgunluğa ulaşamadan çatlıyordu oyüzden hamilelik olmuyordu çok küçük olduğundan döllenmiyordu. Çatlasa bir dert çatlamasa bir dert, çok küçük olsa bir dert çok büyük olsa bir dert Sonra da stress olma diyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…