Temizlik sevmeyen kaynana

Var canım, ama çok uzakta memleketi. Senede 1-2 kere böyle geliyor iki üç aylığına.
2ay desek. 2kez gelse.ettimi sana 4 ay.
gercekten zor bi durum rabbim yardımcın olsun.
istememe olarak algılamıyorum ama kendi evinde onca zaman birinin varlıgı kasar insanı.
temiz titiz olsada kasar. kocanla agız tadıyla kavga bile edemezsinki.
ona huzursuzluk rahatsızlık vericem diye. yanlış anlıcak vs. daha katmazsak.

2-3 ay çokmuş yaa :S bana asıl bu tuhaf geldi.
Kendi evi yok mu? niye bu kadar uzun süre kalıyor ki?
O kirlettiğinde arkadan toplayacaksınız mecburen yoksa aranızdaki ilişkiler bozulur...
Kendi evi var, ama memleketi çok uzakta. Senede 1-2 kere geliyor ziyarete, iki ay falan kalıyor işte. :/

Keske her evin salonunda bu evin kuralları diye bir liste asili olsa..Bazi insanlar gerçekten çok titiz.. Benim de bir arkadasim var evinde diken üstünde geziyorum resmen.

lavabo falan haklisiniz da çekirdeğin beyaz küçük tozlari için evde çekirdek bulundurmamaniz gerek..

Of zor bir durum. Bir sey soracagim. Yemek yapmasini nasil engelediniz? Benzer bir durum benim de basima gelmisti. Ben arkadasimi bir turlu engelleyemedim. Temiz biri degildi.
Nasıl engelledim, misal ben mutfaktayken yanıma gelip napıyon filan deyince anlıyordum ki yemek işine dahil olmak isteyecek, o konuyu açmadan ben bişey rica ediyordum genelde. Ufak şeyler. Misal işte ya şey elim bulaşık, şu makinadakileri bi asıversen filan gibi. Ya da bi konu açıp kafasını dağıtıyordum filan. Bi de ben sen yorulma ben yapıyorum ya deyince işe yarıyordu, yaşlı ya. Arkadaşı engellemek daha zor. :)

Çekirdek tozu konusunda, yerde shaggy halı olduğu için kasıyordum biraz. Onun içinden temizlemeye çok zaman gidiyor çünkü. Silkelemek fln yasak olunca. Asıl mesele zaman, bi de düşünmüyor oluşu işte..

Onun da işine gelmis.

Bir de iceride nar yemesine engel olamadim.

anlatımın mükemmel :) olaya yorum yapamıyorum, ben de titizim çünkü. şöyle koyduğum bir şeyi böyle bulsam kollarım çekilir sinirden. misal eve gelen misafir çocuklarını bir şey yiyecekleri zaman hemen masaya yönlendiririm. gel burda ye canım filan. illa tv nin karşısını ısrar ederse gidip seriyorum altına al buyur ye :) çünkü bizim evde masadan başka yerde yemek yenmesi yasaktı hep. anneden geçiyor işte :)

esinizle konusun bir kere 2 ay 3 ay kalmasin yani o ne oyle .. ne gerek var... insan bunalir bunalmaz mi... pasakliysa asil en cok bunalir bence... bence esinizle konusun.o kadar gelip kalmasin.. birde.madem kaliyor bence.kirmadan.rahatsiz oldugunuz.noktalari soyleyin.. o zaman hem rahat edemez uzun.sure sizde.kalmaz.. mademsaglik.problemi.yok bence sizinle bu.ladar uzun kalmasinin anlami yok.. once esinizle.konusun.. cunku rahatsiz.olmakta haklisiniz..

Ben kaldığı süreye takılmamıştım aslında, ekstra iş yükü çıkarmasa istediği kadar kalsın yani.. Ama işte hem kasılıyorum hem yoruluyorum. Bi de tek sıkıntı bu değil, özel yemek falan istiyor. Yoruluyorum haliyle.
Eşimle annen çok kalmasın gibi bi muhabbet yapmam, yapmak istemem. Çünkü aynı şey benim annem için söylense ne hissederim diye düşünüyorum.
Hoş bizimkiler zorlasam da iki ay kalmazlar da.

benim babannemde çok pistir , hatta bigün babamdan dayak yiyicektim onun pis olması yüzünden... dedem öldükten sonra köyde bırakmadık mecburan köyden aldık yanımıza getirdik , ama sehirdeki hayata ayak uyduramadı haliyle annem bişey diyemiyodu ama ben 16 yaşımda birazda patavatsız oldugum için, bigün bulaşık yıkamaya girmişti biz ona hiç iş yapma diyoduk ama dinlemiyodu almış bulaşıkları soguk suda bi iki süngerle çevirip silip bırakıyo bi köşeye, bende dayanamadım , bırak ben yıkarım sen pis yıkıyosun o öyle yıkanmaz dedim aldım elinden , babamda duydu üstüne bide gidip gizlice aglamış babam onu görünce de o yokken bana el kaldırdı niye öyle dedin diye, az daha vurcaktı kendini tuttu, 1 ay konuşmadım babamla sonra geldi affettirdi kendini, özet olarak pis insan çok zor , babannem annemin dedikodusunu yaptıgı için kavga ettiler amcamın yanına gitti de kurtulduk , bazen gidiyorum çok ter kokuyo falan kesinlikle temizlik sonradan ögretilen bişey değil, yengemde yola getirimedi , içinde olcak temizlik yoksa yapmıyorlar kesinlikle..

birde neden samimi oluyorsunuzki.. bence. araya mesafe koyun... simdi.iliskiler bozulur diyorsunuz.cekinip bisey soylemiyorsunuz.ama.bor.sure sonra.onun.her sene 3 4 ay kalmaina tahammul edemiyceksiniz.. o zaman daha.kotu olur ..

siz bilirsiniz o zaman surekli onun.arkasini toplamak zoruda kalocaksiniz ve yipranip somurulmeye devamediceksiniz... ya bilmiyorum benimde.kucuk oglum.var ilerse esi olunca asla onlari rahatsiz etmek istemem... sonucta sizin ailenizin gosterdigi hassasiyeti gostermiyor .. Allah kolaylik versin..

Aynen, o kural bende de var göya. Yani insanın kendi evinde bazı prensipleri ve kuralları olabilir, bunu istiyor olmam normal bişey di mi?
Mesela yemekte de sıkıntı çıkıyor.
Özene bezene yemekler yapıyorum, süslü süslü güzel sofra kuruyorum. Her akşam yemek takımını çıkartıyorum süslüyorum filan.
Yapmışım etmişim, servis etme vakti gelmiş. Hevesliyim filan, beğenilme ihtiyacı duyuyor aşağıda zonklayan ayaklarım.
Tam yemeği servis edicem neymiş efendim, yemekle pilavı filan ortaya koyucakmışım isteyen yemekten isteyen pilavdan ortadan alıcakmış. Ya o ortadan ortak yeme olayından nefret ediyorum, hijyenik değil, o şekilde görmedim ben anamın evinde. Her şeyi aynı anda masaya dökücekmişim ortaya. Ana oğul birleşip bunu istiyolar, ben de elimde servis tabağıyla mal gibi kalıyorum.
Sofranın bi adabı var, her şey sırayla yenir. Çorbayı da pilavı da aynı anda koycakmışım sofraya. Nası alıştırıcam bilmiyorum çok moralim bozuluyor.
Hayır haksızsam haksızsın deyin lütfen.
Yemekleri aynı anda değil de sırayla veriyorum diye surat yapıyolar ya, sanki yemek vermiyorum muamelesi görüyorum.

İnsanlar yaşlandıkça pisleşir ve cimrileşir .Ben de bu tip yaşlılardan muzdaribim.Çok benciller yaşlılar .Gençlerin onlara saygı göstermesi mecburiyetini suistimal ediyorlar karşıdakine insan değil köle gözüyle bakıyorlar .Benciller olay bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…