- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Aynen, o kural bende de var göya. Yani insanın kendi evinde bazı prensipleri ve kuralları olabilir, bunu istiyor olmam normal bişey di mi?
Mesela yemekte de sıkıntı çıkıyor.
Özene bezene yemekler yapıyorum, süslü süslü güzel sofra kuruyorum. Her akşam yemek takımını çıkartıyorum süslüyorum filan.
Yapmışım etmişim, servis etme vakti gelmiş. Hevesliyim filan, beğenilme ihtiyacı duyuyor aşağıda zonklayan ayaklarım.
Tam yemeği servis edicem neymiş efendim, yemekle pilavı filan ortaya koyucakmışım isteyen yemekten isteyen pilavdan ortadan alıcakmış. Ya o ortadan ortak yeme olayından nefret ediyorum, hijyenik değil, o şekilde görmedim ben anamın evinde. Her şeyi aynı anda masaya dökücekmişim ortaya. Ana oğul birleşip bunu istiyolar, ben de elimde servis tabağıyla mal gibi kalıyorum.
Sofranın bi adabı var, her şey sırayla yenir. Çorbayı da pilavı da aynı anda koycakmışım sofraya. Nası alıştırıcam bilmiyorum çok moralim bozuluyor.
Hayır haksızsam haksızsın deyin lütfen.
Yemekleri aynı anda değil de sırayla veriyorum diye surat yapıyolar ya, sanki yemek vermiyorum muamelesi görüyorum.
Eheh evet alışkanlık. Ama ben de onun evine gittiğimde o önüme nasıl koyuyorsa öyle yerim, misafirim sonuçta, onun kuralına uyarım. Ekstra bişey talep etmem.ev kuralları konusunda haklısın yani temizlik konusunda. ama işte bir şekilde alıştıracaksın artık. ama yemek konusuna bir şey diyemem. ben de sıralı yerim. ağzıma tatlı attığım an bir daha tuzlu hiçbir şeye dokunmam. ağzımdaki her nimetin ayarı vardır misal. domates biraz fazla olacak peynir biraz daha az onun bile ölçüsünü kaçırttırmıyorum :) işte bu kimisinde de her şeyi aynı anda yeme olarak mevcut. bir arkadaşımla üni.deyken yemek yiyorduk. ben sıradan gidiyorum. kız bir çorbadan içiyor bir ana yemekten yiyor. Allah affetsin midem bir tuhaf olmuştu. ama alışkanlık meselesi işte :)
ha bir de nacizane tavsiyem tabak servisi olayına girişmezsen bulaşık da az çıkar. aslında senin işini kolaylaştırıyor kadın. zaten o olunca ekstradan yoruluyorsun. bence servis takımlarını eşinle baş başayken çıkar. annesinin yanında da şımarıyordur o yokken ses çıkaramaz belki :)
görgü, adap, aileden gelen alışkanlıklar aynı olamaz birebir, ama böyle konularda kararı vermek evin hanımına düşer, siz ne kural koyarsanız ona uymak durumundalar, haklısınız bence. ayrıca köy evi, düzeni, masası ayrı bişey, şehir kültürü ayrı, sofra adabı denen bişey var, yarın çocuğunuz olduğunda bunları doğru dürüst öğrenmesini istersiniz heralde.Aynen, o kural bende de var göya. Yani insanın kendi evinde bazı prensipleri ve kuralları olabilir, bunu istiyor olmam normal bişey di mi?
Mesela yemekte de sıkıntı çıkıyor.
Özene bezene yemekler yapıyorum, süslü süslü güzel sofra kuruyorum. Her akşam yemek takımını çıkartıyorum süslüyorum filan.
Yapmışım etmişim, servis etme vakti gelmiş. Hevesliyim filan, beğenilme ihtiyacı duyuyor aşağıda zonklayan ayaklarım.
Tam yemeği servis edicem neymiş efendim, yemekle pilavı filan ortaya koyucakmışım isteyen yemekten isteyen pilavdan ortadan alıcakmış. Ya o ortadan ortak yeme olayından nefret ediyorum, hijyenik değil, o şekilde görmedim ben anamın evinde. Her şeyi aynı anda masaya dökücekmişim ortaya. Ana oğul birleşip bunu istiyolar, ben de elimde servis tabağıyla mal gibi kalıyorum.
Sofranın bi adabı var, her şey sırayla yenir. Çorbayı da pilavı da aynı anda koycakmışım sofraya. Nası alıştırıcam bilmiyorum çok moralim bozuluyor.
Hayır haksızsam haksızsın deyin lütfen.
Yemekleri aynı anda değil de sırayla veriyorum diye surat yapıyolar ya, sanki yemek vermiyorum muamelesi görüyorum.
İşte kadın komple karşı titizliğe. Ona görr zaten herkes temiz olurmuş titizlik gereksizmiş filan. O kırmadan olayı nasıl olucak hiç bilmiyorum.Bence acikca kirmadan soyle.
Evet, aslında benim de korkum bu.Bence bu anlattiklarin cekilemez seyler. Hele yillar gectikce daha da biktirir.
Benim de kayinvalidem ve kayinpederim bendeler su an, cok yakin seyler yasiyoruz, ustelik kayinvalidem benim evdeki duzenimle dalga geçiyor, mesela aksam bulasiklari makineye koyuyorum, ne o once elinde yikayip sonra da makineye yikayiyorsun diye kahkaha attı (ben makineye atmadan da bir posta yikiyorum dogrudur ama hic de komik değil bence)
yemekte onlar da ortadan yer, ben birakin esimin ailesini, esimle bile tek tabaktan yiyemem cok hassasim bu konuda, bununla dalga geciyor, ingiliz kraliyet sarayinda mi buyumusum, hep filmlerde gorup ozeniyormusum (bizim ailede bildim bileli herkese ayri servis acilir)
kizimi tuvalete goturdum sabah, sonra ellerini yikiyorduk, her tuvalette el mi yikanir kizim dedizaten biliyordum tuvaletten cikinca ellerini yikamadiklarini ama iyice tiksindim simdi
Sadede gelirsek sanirim basimizda cok benzer durumlar var, ama ben sadece bikac gunlugune geldikleri icin disimi sıkıp sabrediyorum. Gittiklerinde butun evi temizletip koltuklari halilari da yikatmayi dusunuyorum. Ama oyle uzun sure kalacak olsalar kesinlikle uyarirdim. Simdiden boynumda falan urtiker oldu cunku, tiksinip kasiniyorum, hicbir sey yiyemiyorum, uzun sure dayanmam imkansiz
Yok canım cevap verdim, zaten herkes beni biliyor, ve konumuz bu olmadığı için konu dağılmasın diye kısaca cvp vermiştim önceki sayfalarda. :)evli degilsiniz, evli gibi yasiyosunuz, kayinvalide 2-3 ay kaliyor :s herkes sormus ama cevap gelmemis galiba..
Time to errorHer tuvalette el mi yikanir yikamak yika yik yyyyy error errorrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?