- 1 Ekim 2012
- 2.553
- 3.020
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
Aynen, o kural bende de var göya. Yani insanın kendi evinde bazı prensipleri ve kuralları olabilir, bunu istiyor olmam normal bişey di mi?
Mesela yemekte de sıkıntı çıkıyor.
Özene bezene yemekler yapıyorum, süslü süslü güzel sofra kuruyorum. Her akşam yemek takımını çıkartıyorum süslüyorum filan.
Yapmışım etmişim, servis etme vakti gelmiş. Hevesliyim filan, beğenilme ihtiyacı duyuyor aşağıda zonklayan ayaklarım.
Tam yemeği servis edicem neymiş efendim, yemekle pilavı filan ortaya koyucakmışım isteyen yemekten isteyen pilavdan ortadan alıcakmış. Ya o ortadan ortak yeme olayından nefret ediyorum, hijyenik değil, o şekilde görmedim ben anamın evinde. Her şeyi aynı anda masaya dökücekmişim ortaya. Ana oğul birleşip bunu istiyolar, ben de elimde servis tabağıyla mal gibi kalıyorum.
Sofranın bi adabı var, her şey sırayla yenir. Çorbayı da pilavı da aynı anda koycakmışım sofraya. Nası alıştırıcam bilmiyorum çok moralim bozuluyor.
Hayır haksızsam haksızsın deyin lütfen.
Yemekleri aynı anda değil de sırayla veriyorum diye surat yapıyolar ya, sanki yemek vermiyorum muamelesi görüyorum.
ev kuralları konusunda haklısın yani temizlik konusunda. ama işte bir şekilde alıştıracaksın artık. ama yemek konusuna bir şey diyemem. ben de sıralı yerim. ağzıma tatlı attığım an bir daha tuzlu hiçbir şeye dokunmam. ağzımdaki her nimetin ayarı vardır misal. domates biraz fazla olacak peynir biraz daha az onun bile ölçüsünü kaçırttırmıyorum :) işte bu kimisinde de her şeyi aynı anda yeme olarak mevcut. bir arkadaşımla üni.deyken yemek yiyorduk. ben sıradan gidiyorum. kız bir çorbadan içiyor bir ana yemekten yiyor. Allah affetsin midem bir tuhaf olmuştu. ama alışkanlık meselesi işte :)
ha bir de nacizane tavsiyem tabak servisi olayına girişmezsen bulaşık da az çıkar. aslında senin işini kolaylaştırıyor kadın. zaten o olunca ekstradan yoruluyorsun. bence servis takımlarını eşinle baş başayken çıkar. annesinin yanında da şımarıyordur o yokken ses çıkaramaz belki :)