Bir kaç defa temizlikçi çağırmışlığım var ama hiçbiri eşyaları yerine koymadan gitmedi. Birisi öğlene yakın türk kahvesi isterdi, balkonda kısa bir sigara kahve faslı yapardı. Bir de öğlen yemeği yapardım ya da söylerdim. Sen ne dersen de genelde bildiklerini okuyorlar. Ben çağırınca mutfak banyo fayanslarını silmelerini istiyordum ama nasıl bir hızla yapıyorlarsa (!) Hiç silerken görmedim
Temizlikçi dediğin kahvaltısız gelip senden bekliyor üzerine masanı koltuğunu yerine çekmeden gidiyorsa bir daha çağırma. Hatta sana önerene de şikayetini ilet ki bir daha kimseye tavsiye etmesin.
Şu an 15 günde bir çağırdığım ablam var, kızımın eski bakıcısı, kadın hiperaktif gibi bir garip. Anahtarım onda, gelir istediği gibi temizler tvnin üzerinden parasını alıp gider. Duşakabin tabanı ve duvarlarını temizlemek hiç aklına gelmez ama her gelişte bütün camları siler, yatakları çekip altını temizler ve evde bir lokma yemeden çekip gider
Geleceği gün bütün dağınığı toplarız, ona sadece temizlemek ve ütü kalır.
Temizlikçiyi bize eziyet etsin diye çağırmamalıyız arkadaşlar. Tavrınız net olmalı. Kahvaltı istermisin diye sormam ben olsam, odanın o halini görünce bu eşyaları yerine çekeceksinizdir değil mi derim. Bu ne yani 9dan önce gelmemişlerdir zaten 2de gitmişler 5 saat, 1 saat kahvaltı, kaldı 4 saat, eli çabuk 2 insan evi kaldırır kondurur o kadar zamanda ama böyle dağınık bırakacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi.