• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik mevzuları

yani şimdi linçlenmek istemiyorum ama temizlik meslek olarak yapılıyorsa evde oturup sere serpe kahvaltı yapmak keyif yapmak ne alaka ya

hangimiz işe gidince yayıla yayıla kahvaltı yapıp keyfimizi bekliyoruz

evinde yemeğine ye gel kardeşim , evdeki sana bir de kahvaltıydı toplamaktı bulaşıktı zaten bir sürü iş çıkarmış oluyor kendine

adı üstünde temizlik , ev ayağa kalkıyor haliyle ev sahibi oturup bir de kahvaltıydı öğle yemeğiydi çayı kahvesi derken hizmet ediyor onca işin arasında

bana saçma geliyor evet dinlen bi çay kahve iç uzatmadan devam et , ben evimde o gün temizlik başlatıyorsam oturup kimseye kahvaltı hazırlayamam yemiş olarak gel işini yap paranı al git , vicdan yapa yapa bu ablaları çok şımartmışlar valla kimisi evinde ne var ne yok veriyor , niye ki yani ?
Temizlikci ablalar da aralarında anlaşıp mı evine gittiklerini böyle yola getirdiler de herseyi yapıyoruz anlamıyorum anlatıyor vocugunua kahvaltı hazırlamış kendin de ye gel niye bana özel hazırlatıyorsun ama işte valla nefret geldi

Maalesef genç temizlik elemanlari bu sekilde oluyor en basindan haftada 1 istiyorum diye konuşmama rağmen, tam gün parası alıp yarım gün gelmeye çalışıyorlar garip bir şekilde. En sonunda ajans ile anlaştım ben de o şekilde rahat ettim evet bir tık pahalı oldu belki başlangıçta ancak hem değiştirme şansınız oluyor hem de basindan bir iş taniminiz olduğu için sorun yaşamıyorsunuz. Ajansı da bilindik ismi meyve ismi olan bir hizmet sağlayıcısı internet sitesinden buldum. Hani her türlü firmayı bulabildiginiz.
Genç de değil orta yaşlarda yüzümüz yumuşak heralde ondan oluyor

size gelen kişiler kahvaltısını yapıp mı geliyor Suan çok şaşkınım çünkü bana kim gelirse gelsin hep kahvaltı bekliyordu evde kedim olmasa evden çıkcam iş bitince gelcem kediye de sahip çıkamayacaklar camlar falan açık kedinin peşinde bebeğin peşinde ben bir yandan kahvaltı bşr yandan öğle yemeği bir de en son yemeği yiyip çıktılar yol parası da istediler
Yok daha neler :) Ben yardımcı çağırmadım hiç ama komşuma geliyor işini yapıp gidiyor, öyle kahvaltı öğle yemeği yol parası falan yok, ki neden olsun zaten? Evde yiyip gelsinler, ev oturmasına gelmiyorlar neticede..

Temizlikci ablalar da aralarında anlaşıp mı evine gittiklerini böyle yola getirdiler de herseyi yapıyoruz anlamıyorum anlatıyor vocugunua kahvaltı hazırlamış kendin de ye gel niye bana özel hazırlatıyorsun ama işte valla nefret geldi
Çocuğuna hazırladıysan otur ye gel işte hem iş çıkıyor hem de eminim keseleri eksilmesin diye yapıyorlar benim bir tanıdık vardı ne kadar sömürebiliyorsa tüm tuşlara basıyordu ,birisi çeyrek altın vermişti teee kaç sene önce diym yani
ben bu tür şeyler sevmem işimi kendim yapıyorum yapabildiğim kadarıyla çünkü o mızmızlığı görürsem sinirlerim bozulur ben tezcanlı biriyim

Ne zaman evimi temizletmeye kalksam bakıyorum ki ben daha çok yoruluyorum vazgectim.Birde kırılan dökülen bozulan cabası.Ufak ufak kendim yapmaya çalısıyorum.Gerekli oldugunda sadece camlarımı sildiriyorum.Şöyle gelip ne gerekiyorsa yapıp tertemiz bırakana denk gelmedim varsada boş günleri yok anlaşmalılar hep.

Oyle degisik insanlarla calistim ki anlatsam cekirdegini al dinle komedi tadinda tabi yasarken hic oyle degil. Eve taksiyle gelip gitmek isteyen mi dersin yol parasi olarak otobus dolmus parasi degilde taksi parasi isteyen mi dyson supurgenin borusunu ortadan ikiye bolen mi yatak odasinin dolap kapagini kiran mi bazami komple kiran mi cocugu bana ver ben cocuk bakayim sen git icerileri supur istersen diyen mi süpürgeyi ve yer silmeyi yetistiremeyip saatim doldu diyip kendisine 1 saat önce cay demleyip oturup cay keyfi yapan mi ya anlatsam bitmez bunlar tabi ayni kisiler degil farkli farkli. Iyilere denk geldim ama degisik denk geldiklerim bolcaydi

Merhabalar küçük bir bebeğim var 3+1 bir evde oturuyorum evde bir kedim var.Ara ara eve büyük temizlik için yardımcı abla alıyorum.genel olarak da kendim yapmaya çalışıyorum bir şekilde idare ediyorum evde dolap içlerim düzenlidir sadece toz çok oluyor.

Gelen abla ile fiyat ne dediyse tamam dedim iki bin lira dedi tamam dedim birkaç gün sonra iki kişi gelcez biz işimiz var sonrasında yapıp gidicez paylaşcaz dedi.sabah 9 buçukta geldiler 10 buçuk gibi kahvaltıya oturdular 11 buçuk gibi kahvaltıdan kalktılar.perdeleri takmadılar koktukların kılıflarını takmadılar bütün odaları temizliyoruz diye ortadaki eşyaları birbirine katıp bıraktılar ünitedir üzerindeki süslerdir vs vs masa sandalyeler ortalıkta herseyi ben yerleştirmek zorunda kalıyorum hadi her şeyi geçtim yerler pislik içerisinde odanın birini sildim kendim sanki hiç silinmemiş gibi toz yıgınıydı sildik dediler.İşleri varmış saat 2 buçukta bitirdiler kendilerince alel acele işimiz var işimiz var deyip gittiler.

bir kişinin hakkı neyse ben tamam diyorum asla emeğin pazarlığını yapmam işi varsa işim var desin ben niye arkalarından bir temizlik yapmak zorunda kalıyorum zaten kahvaltı yemek derken bir posta mutfakta uğraşıyorum güneşlik storları düşürüyorlar iki kes düşürdüler kırıldı bebekle perdeciye gitmek zorunda kaldım takması ayrı dert.fırının kapağının aparatlarını çıkardı geçen geldiğinde geri takılmayacak halde camı oynuyor bulaşık makinamın rengi daha önceki geldiklerinde çizik ve soluk halde.böyle olunca da kimseyi almak istemiyorum bebeğim de var gücüm de yetmiyor ben mi sıkıntılı bir insanım yoksa temizlik dediğimiz şeyde gelen ablalar bu şekilde mi çalışıyor ben mi çok şey bekliyorum sizlerde bu durumlar nasıl böyle mı oluyor yoksa olana şükür mü etmeliyiz lütfen kırıcı olmayalım 🙏🏻🙏🏻

Ben temizliğe gelip temiz iş yapanı görmedim. Yarım yamalak yapılıyor kalk arkadan sen temizle o derece yani. Yer silinmiş güya ama yürüdükçe ayağın yapış yapış olduğunu biliyorum. Bu nasıl temizlik dedim şok oldum.
Ya arkalarında dolanmak lazım olmamış tekrar yapın diye. O da çok kırıcı bir durum ben yapamam mesela.
İş bölümü yapın her gün bir yeri temizleyin. Kendiniz yapın bence.

Bir kaç defa temizlikçi çağırmışlığım var ama hiçbiri eşyaları yerine koymadan gitmedi. Birisi öğlene yakın türk kahvesi isterdi, balkonda kısa bir sigara kahve faslı yapardı. Bir de öğlen yemeği yapardım ya da söylerdim. Sen ne dersen de genelde bildiklerini okuyorlar. Ben çağırınca mutfak banyo fayanslarını silmelerini istiyordum ama nasıl bir hızla yapıyorlarsa (!) Hiç silerken görmedim 🤣

Temizlikçi dediğin kahvaltısız gelip senden bekliyor üzerine masanı koltuğunu yerine çekmeden gidiyorsa bir daha çağırma. Hatta sana önerene de şikayetini ilet ki bir daha kimseye tavsiye etmesin.

Şu an 15 günde bir çağırdığım ablam var, kızımın eski bakıcısı, kadın hiperaktif gibi bir garip. Anahtarım onda, gelir istediği gibi temizler tvnin üzerinden parasını alıp gider. Duşakabin tabanı ve duvarlarını temizlemek hiç aklına gelmez ama her gelişte bütün camları siler, yatakları çekip altını temizler ve evde bir lokma yemeden çekip gider 🤣

Geleceği gün bütün dağınığı toplarız, ona sadece temizlemek ve ütü kalır.

Temizlikçiyi bize eziyet etsin diye çağırmamalıyız arkadaşlar. Tavrınız net olmalı. Kahvaltı istermisin diye sormam ben olsam, odanın o halini görünce bu eşyaları yerine çekeceksinizdir değil mi derim. Bu ne yani 9dan önce gelmemişlerdir zaten 2de gitmişler 5 saat, 1 saat kahvaltı, kaldı 4 saat, eli çabuk 2 insan evi kaldırır kondurur o kadar zamanda ama böyle dağınık bırakacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi.

size gelen kişiler kahvaltısını yapıp mı geliyor Suan çok şaşkınım çünkü bana kim gelirse gelsin hep kahvaltı bekliyordu evde kedim olmasa evden çıkcam iş bitince gelcem kediye de sahip çıkamayacaklar camlar falan açık kedinin peşinde bebeğin peşinde ben bir yandan kahvaltı bşr yandan öğle yemeği bir de en son yemeği yiyip çıktılar yol parası da istediler
Tam gün alırsam öğle yemeği mutlaka veririm, kahve makinesinin, buzdolabının yerini de gösteririm dilediği kadar yiyip içebilir ama ne tam günde ne yarım günde kahvaltı hazirlayamam ...Şimdiye kadar talep eden de olmadı....Bu arada bu konu benim için de büyük problem şu aralar, yıllarca kadın deneyip bir tanesinde karar kıldım, 10 yil ayda bir geldi, elim ayağım oldu, evimin anahtarını verecek kadar güvendim, allah var bir gün bile yanıltmadı beni, sonra birgün emekli olmaya karar verdi😢 4 yıl oldu onun gibisini bulamadım, hala bayramda seyranda mesajlasiriz....Handaaaan, Handanımmmm, yerin dolmuyor güzel gözlüm , neden bıraktın beniii😭

Kahvalti falan nedir yapsinda gelsinler.
Vicik vicik olmayip net olarak konusun begenmediyinizide söyleyin gerekirsede vermeyin larasini, hak edilmemis cunkü.
Daha cok stres olmus size

Benim halam temizlikçi çağırıyor evi 3 katlı ve ne bulduysa doldurmuş her temizlikçiden sonra 3 ay şikayet ediyor bize temizlemedi bıraktı diye nasıl temizlesin ben girsen 1 ayda çıkamam o evden 1 günde ne bekliyorsa 😁 siz kadın gelmeden evi toplayın kahvaltı hazırlamayın yemek de döner gibi dışarıdan söyleyin mutfakta iş çıkmasın bir de evdeyseniz yönlendirin

Benim halam temizlikçi çağırıyor evi 3 katlı ve ne bulduysa doldurmuş her temizlikçiden sonra 3 ay şikayet ediyor bize temizlemedi bıraktı diye nasıl temizlesin ben girsen 1 ayda çıkamam o evden 1 günde ne bekliyorsa 😁 siz kadın gelmeden evi toplayın kahvaltı hazırlamayın yemek de döner gibi dışarıdan söyleyin mutfakta iş çıkmasın bir de evdeyseniz yönlendirin
Ay Allah aşkına bir geldiğinde kahvaltı gecikti diye kan şekeri düştü.Keyfe keder kahvaltı uzun uzun kimse vermiyormuş burda bana gelenler mi böyle denk geliyor 😫 baştan kahvaltı yok mu diyorsunuz

Tam gün alırsam öğle yemeği mutlaka veririm, kahve makinesinin, buzdolabının yerini de gösteririm dilediği kadar yiyip içebilir ama ne tam günde ne yarım günde kahvaltı hazirlayamam ...Şimdiye kadar talep eden de olmadı....Bu arada bu konu benim için de büyük problem şu aralar, yıllarca kadın deneyip bir tanesinde karar kıldım, 10 yil ayda bir geldi, elim ayağım oldu, evimin anahtarını verecek kadar güvendim, allah var bir gün bile yanıltmadı beni, sonra birgün emekli olmaya karar verdi😢 4 yıl oldu onun gibisini bulamadım, hala bayramda seyranda mesajlasiriz....Handaaaan, Handanımmmm, yerin dolmuyor güzel gözlüm , neden bıraktın beniii😭
Yeni gelecek birine direkt kahvaltı yok mu diyorsunuz nasıl oluyor peki kahvaltı beklediklerinde

Bir kaç defa temizlikçi çağırmışlığım var ama hiçbiri eşyaları yerine koymadan gitmedi. Birisi öğlene yakın türk kahvesi isterdi, balkonda kısa bir sigara kahve faslı yapardı. Bir de öğlen yemeği yapardım ya da söylerdim. Sen ne dersen de genelde bildiklerini okuyorlar. Ben çağırınca mutfak banyo fayanslarını silmelerini istiyordum ama nasıl bir hızla yapıyorlarsa (!) Hiç silerken görmedim 🤣

Temizlikçi dediğin kahvaltısız gelip senden bekliyor üzerine masanı koltuğunu yerine çekmeden gidiyorsa bir daha çağırma. Hatta sana önerene de şikayetini ilet ki bir daha kimseye tavsiye etmesin.

Şu an 15 günde bir çağırdığım ablam var, kızımın eski bakıcısı, kadın hiperaktif gibi bir garip. Anahtarım onda, gelir istediği gibi temizler tvnin üzerinden parasını alıp gider. Duşakabin tabanı ve duvarlarını temizlemek hiç aklına gelmez ama her gelişte bütün camları siler, yatakları çekip altını temizler ve evde bir lokma yemeden çekip gider 🤣

Geleceği gün bütün dağınığı toplarız, ona sadece temizlemek ve ütü kalır.

Temizlikçiyi bize eziyet etsin diye çağırmamalıyız arkadaşlar. Tavrınız net olmalı. Kahvaltı istermisin diye sormam ben olsam, odanın o halini görünce bu eşyaları yerine çekeceksinizdir değil mi derim. Bu ne yani 9dan önce gelmemişlerdir zaten 2de gitmişler 5 saat, 1 saat kahvaltı, kaldı 4 saat, eli çabuk 2 insan evi kaldırır kondurur o kadar zamanda ama böyle dağınık bırakacaklarsa hiç gelmesinler daha iyi.
Ben de topluyorum temizlik yaparken evi birbirine katıyorlar kahvaltı beklediklerinde nasıl olmayacağını file getiriyorsunuz ilk gelen birine

Ee siz konusurken ,sartlarim boyle ,demiyor musunuz?
Madem fiyati o belirliyor, siz de sartlarinizi paylasacaksiniz.
Kahvalti yapip gelin lutfen. Yol size ait.
Oglen ,bir yemek ayarlarsiniz. 2 kahve molasi gibi.

profesyonel şirketlerle çalışmak bu konuda kurtarıcı oluyor en azından sigortalı işçi evinizde ayağı kaysa düşse başınıza bela .. ikindin patronu gelıyor beraber eve bakıyorsunuz olmayan yerleri yaptırıyor kırılan varsa parasını kesiyorsunuz sigara içmeyen diye belirtiyorsunuz falan .yani bide telefonda ne konuşursanız o ütüyse ütü elle duvar silmeyse silme halı koltuk en azından yapamam edemem manileri dinlemiyorsunuz .sabah 8 de kapındalar
10 gibi bi Türk kahvesi yanına bi dilim kek
Bi öğle yemeği verıyorsunuz

****3 gibi de çikolata soğuk içecek ikramı (zorunda değilsiniz ama oda insan şekeri düşer tansıyonu düşer hızlı hareket eğilip kalkmalar hızlı nefes alışveriş )

Cihazlar sayesinde evi sürekli temiz tutabilirsiniz. Benim de çocuklar ve kediler var. R****k robot süpürge, istasyonlu olandan paspas yıkama, hazne boşaltma kendisi yapıyor. Uzaktan kontrol ettiğim için komple, alan veya odayı ben işten gelmeden yapıyor. Yemek saatiniz belli ise programla yemek sonrası silip, süpürüyor.

Dy**** evcil hayvan için mükemmel bir ürün. Bir de buharlı temizleyici Ka****r

Şöyle bir bakınca bunlar pahalı gelebilir ama verdiğiniz temizlikçi parası havaya gidiyor. O para ile (kaç kere alıyorsunuz bilmiyorum) en azından 1 cihaz taksiti ödenir, mal sahibi olursunuz. Hem sinirleriniz zıplamaz.

Ben de temizlikçi alıyorum ama genel temizlik için (çalısıyorum)

Bir de mesela ben kalabalığı sevmem. Sadelik ve konfora para harcarım ama kalabalığa harcamam. Gereksiz plastik,araç, gereç, çaput vs.

Eğer bütçe hesabı yaparsanız, boşa para +sinir olmaktansa, taksit +mal sahibi olmak daha makul

Yeni gelecek birine direkt kahvaltı yok mu diyorsunuz nasıl oluyor peki kahvaltı beklediklerinde
Bacım ben yeni gelene hoşgeldin ben piraye deyip temizlik malzemelerinin yerini gösteriyorum, en fazla üstümü nerde degistirebilirim diye soruyorlar, onlar giyinip gelince planı konuşup işe girisiyoruz beraber, ilk geleni asla yalnız birakmam zaten, ucundan tutarım ki kontrol edebileyim. Kahvaltı konusu asla açılmıyor, öğlen de koyarım evde ne varsa yer, içiyorsa kahve sigara molası verir, plandaki işi bitirip gider. Memnun kalırsam yeniden çağırırım, en ufak savsaklama veya kötü niyet sezersem bı daha çagirmam.

Back