Temizlik konusunu abartıyor muyum?

Genel temizlik kuralinin ,görgünün, adabin adı ne zamandan beri titizlik oldu ?

......

Bunu da yazmak istiyorum ; ben çok titizim diyen kişiler genelde çamaşır suyuna boğulmaktan başka bir şey yapmıyor. Böyle diyenlerin çoğu fos çıkıyor.

" Ben o bezle bu bezi karıştırmam." Ee zaten karistirilmaz, marifet değil .

Benimde bir arkadaşım dikkat etmiyordu
Eline tutuşurdum poşeti buna koyabilirsin
Ellerini yıka sen ben çayları dolduruyorum

Ben çok dikkat ederim
Rahatsız olurum
Bence temizlik içten gelen birşey
Zorla olmuyor

Benimde bir arkadaşım dikkat etmiyordu
Eline tutuşurdum poşeti buna koyabilirsin
Ellerini yıka sen ben çayları dolduruyorum

Ben çok dikkat ederim
Rahatsız olurum
Bence temizlik içten gelen birşey
Zorla olmuyor
Sıklıkla görüşüyoruz zaten ama fazla alıngan biri atıyorum ellerini yıka sen ben çayları koyarım dememi kaldıramayabilir

Bi gün haftasonu avmde bi restorandayız çok kalabalık çok gürültü var. Oda çocuğunu uyutmaya çalışıyo çocuk uyumadı garson kızı azarladı yan masaya tabak koyarken çok ses yapıyosun diye

Sıklıkla görüşüyoruz zaten ama fazla alıngan biri atıyorum ellerini yıka sen ben çayları koyarım dememi kaldıramayabilir

Bi gün haftasonu avmde bi restorandayız çok kalabalık çok gürültü var. Oda çocuğunu uyutmaya çalışıyo çocuk uyumadı garson kızı azarladı yan masaya tabak koyarken çok ses yapıyosun diye

Vallahi ya Çok sık görüşmem ya da lafımı esirgemem ortası yok bende
Konu genel temizlik olunca

Genel temizlik kuralinin ,görgünün, adabin adı ne zamandan beri titizlik oldu ?

......

Bunu da yazmak istiyorum ; ben çok titizim diyen kişiler genelde çamaşır suyuna boğulmaktan başka bir şey yapmıyor. Böyle diyenlerin çoğu fos çıkıyor.

" Ben o bezle bu bezi karıştırmam." Ee zaten karistirilmaz, marifet değil .
Yani evet bunu bende anlamıyorum. Marifetmiş gibi öve öve anlatılıyor. Kimseyi konsolu tozlu diye yada parkesinde bi saç tel gördüm diye ayıplamam. Ama bana göre mutfak ve banyo ayrıcalıklı bi temizlik ister.

Valla yeri geldi koltukta yeri geldi yatakta değiştirdiğim bile oldu yani.ha başkasının evine gidince belki rahatsız olur diye sererim altına bişey.
Sonuçta altı açıldığı gibi koltuga yere vs koymuyozya dikkatli değiştirdikten sonra.şimdi bende mi pisim acaba.(elimi yıkarım ama:)) bez değiştiriyim değiştirmeyim günde yüz kere yıkarım zaten ki millettin dikkatini bile çekmiştir bu mevzu:))))) )

Diğer mevzu da bende gezdirmem koltukta sandalyede masada evimde de dışarda da parkta ki bankta vsvs.

Ha bide market arabalarına koskoca çocukları otutturanlar ayakakta dikenler var ayakkabıyla felan.

Sık görüştüğüm bi arkadaşımın 1 yaşında çocuğu var. Kız çok bakımlı ve hamarat biri. Bu akşam yemeğe çıktık eşli. Çocuğunu yerde gezdiği ayakkabılarıyla masada gezdirdi. Bizde o masaya kolumuzu telefonları falan koyuyoruz. Normalde yan masadan biri yapınca uyarasım geliyor sandalyeye ayak basan çocuklara kızıyorum oturulan yere pis ayakkabıyla basıyolar bizde o sandalyeye oturup sonrasında namaz kılıyoruz sonuçta.

Neyse bi akşam bu arkadaşın evindeyiz koltukta çocuğunun bezini değiştiriyor büyük tuvaletini sildiği ıslak mendili koltuğa koydu. Bende otururken farkedemedim o sildiği bezin tam yanına oturdum eteğim değdi. O akşam o kadar midem bulandı ki anlatamam. Bizde çocuğu kustuğunda da ağzını sildiği bezi direkman koltuğun üstüne koymuştu.

Temizlik hastası değilim elimden geldiği kadar yapıyorum ama bu kadar bakımlı bi insanın yaptıkları normal mi bana mı abartı geliyor? Siz olsanız uyarır mıydınız?
Sanırım çocugunuz yok :) arkadaşınız biraz rahatmış evet ama olabiliyor boyle seyler yasamadan kinamamak.lazım..

Öyle bakımlı ve hamarat biri değilim. Evim çocuktan dolayı çoğunlukla dağınık.

Ama böyle şeyleri asla yapmam. Dışarıdan eve girer girmez hiçbir yere dokunmadan eller yıkanır. Hiçbir yere oturmadan kıyafetler çıkarılır.

Bakımlı ve hamarat olmak temiz olmak anlamına gelmiyor. Sürekli temizlik yapan insanlara dahi “şart şurt” denen olay olmadığı için temiz insan diyemiyorum maalesef.

Mutfakta yere dökülen şeyi mutfak beziyle silen insanlar var. Benim için dökülen şey yerde kalsa, çorabıma ve halılara bulaşsa bile el beziyle yeri silmekten iyidir.

Herkesin hassasiyetleri farklidir.

Ben de tozdan tiksinmem tolere edebilirim de eve ayakkabi ile girdiklerinde , paspasa ayakkabi ile bastiklarinda kan beynime çıkar.
Tuvalete gidilen ayakkabiya ayak değiyor diye.

Çocuk dışkısi da tiksindirici ve necaset ben katiliyorum size.
Mutfak gibi bu konuda hijyen acisindan tiksindirici.

Ayyy Cidden igrenc, Hic abartmiyorsun. Benimde bir kaç kez başıma geldi direk uyardım. 4 çocuğum var hiç birinin bezini gittiğim yerde değişmek zorunda kaldığımda bırakmadım herzaman yanımda poşetim vardır direk dışarı bırakırım görüp alacağım yere. Lütfen uyar ve arkadaşına direk Miğdenin bulandığını söyle, söyleki dikkat etsin. Yoksa böyle uzayıp gider
Mide/düzeltmeden yapamadım kusura bakmayın

Çocuğun altı değişmeden önce de sonra da el yıkanmalıdır minnacık yavruya kıyılır mı
Hastalanır çocuğu, o koltuğada yatırıyordur çocuğunu.
Alt açma pedleri var çok pratik 1 paket alıp hediye edin. Ellerini yıkaması İçin parfümlü hoş bir sabun alın. Senin çok ihtiyacın olur deyip verin. Anlayacaktır.
Çocukla herşeye yetişmek çok zor Walla benim saçlarım taranmadan geçirdiğim günler oldu ama yıkamadığım yıkanmadığım bir günüm hiç olmamıştır
Hem çok bencilmiş arkadaşın.
İnsan önce çocuğuna temiz bakar temiz olmayı öğretir. Sonra kendine zaman ayırır
Hamarat görüntü altında herşeyi üstün körü yapıyor demekki

Ayy en sevmediğim insan titiz , başkalarının kirini pasağini eleştiren insandır.
Ne zaman KK'da temizlik konusu açılsa uyuz oluyorum . Tuvalete oturmadan yarim paket tuvalet kağıdı seriyorum diyenler, şampanya gibi aktiirim çamaşır suyunu diyenler, ıslak mendili yarın yokmuşcasina kullanırım, pedimi saatte bir degistirim diyenler:temizlik:Aslında bu yaptıklarınız doğaya ne kadar zarar veriyor . Sırf çamaşır suyu merakınızdan kaç balık ölüyor bir bilseniz. Artık azıcık doğayı düşünen insanlar ped kullanmıyor petrol urunu vücuduma degmesin- doğayı çöp etmesin diye. Yıkanabilir silikon kap/yıkanabilir ped falan kullanıyorlar.
Bizim milletin 'cok titizim' diye övündüğü neredeyse her şey aslında çevrecilerin düşman olduğu, doğayi katleden şeyler.
Ayrica oncacik mikroptan kimse ölmez.
Benim kedim de biz yemek yerken boştaki sandalyesine oturur, 'iyy demin tuvalet eşeledi,şimdi burada oturuyor' demeyiz, sohbetimize onu da katariz (ki evde beş vakit namaz kılan var)
Sokakta yemek yerken gelen köpeğin ağzına yemekten parça verir,sever ve yemeğe devam ederim :) hatta kamptaysam köpekli ellerimle mangal falan yaparım, yıkayamam da :)
Maşallah çok da sağlıklıyım. Domuz gibiyim.
Ama etrafımda kim aşırı titizse vücudu bağisiklik kazanamadığından ilk mikropta pislikte hemen hastalık kapiyorlar.
Arkadaşınız da boklu mendili ortaya bırakmasaymiş iyiymiş ama Allah bilir kadın bu hafta kaç saat uyudu?
Kolay mı minik çocuk annesi olmak. Kadın uyku problemi bir yandan gelen misafir için ev temizleme, yemek yapma telaşı bir yandan, bebeğin huysuzluk bir yandan cani çıkmıştır bütün gün. Artık dalgınlığından dikkat edememistir. Hoşgörün, igrendiyseniz de bir daha evine gitmeyin. Bu kadar basit ;)

Sık görüştüğüm bi arkadaşımın 1 yaşında çocuğu var. Kız çok bakımlı ve hamarat biri. Bu akşam yemeğe çıktık eşli. Çocuğunu yerde gezdiği ayakkabılarıyla masada gezdirdi. Bizde o masaya kolumuzu telefonları falan koyuyoruz. Normalde yan masadan biri yapınca uyarasım geliyor sandalyeye ayak basan çocuklara kızıyorum oturulan yere pis ayakkabıyla basıyolar bizde o sandalyeye oturup sonrasında namaz kılıyoruz sonuçta.

Neyse bi akşam bu arkadaşın evindeyiz koltukta çocuğunun bezini değiştiriyor büyük tuvaletini sildiği ıslak mendili koltuğa koydu. Bende otururken farkedemedim o sildiği bezin tam yanına oturdum eteğim değdi. O akşam o kadar midem bulandı ki anlatamam. Bizde çocuğu kustuğunda da ağzını sildiği bezi direkman koltuğun üstüne koymuştu.

Temizlik hastası değilim elimden geldiği kadar yapıyorum ama bu kadar bakımlı bi insanın yaptıkları normal mi bana mı abartı geliyor? Siz olsanız uyarır mıydınız?
Tatlım titizlik değil o kadın bildiğin pis. Ay midem kalktı

Ayy en sevmediğim insan titiz , başkalarının kirini pasağini eleştiren insandır.
Ne zaman KK'da temizlik konusu açılsa uyuz oluyorum . Tuvalete oturmadan yarim paket tuvalet kağıdı seriyorum diyenler, şampanya gibi aktiirim çamaşır suyunu diyenler, ıslak mendili yarın yokmuşcasina kullanırım, pedimi saatte bir degistirim diyenler:temizlik:Aslında bu yaptıklarınız doğaya ne kadar zarar veriyor . Sırf çamaşır suyu merakınızdan kaç balık ölüyor bir bilseniz. Artık azıcık doğayı düşünen insanlar ped kullanmıyor petrol urunu vücuduma degmesin- doğayı çöp etmesin diye. Yıkanabilir silikon kap/yıkanabilir ped falan kullanıyorlar.
Bizim milletin 'cok titizim' diye övündüğü neredeyse her şey aslında çevrecilerin düşman olduğu, doğayi katleden şeyler.
Ayrica oncacik mikroptan kimse ölmez.
Benim kedim de biz yemek yerken boştaki sandalyesine oturur, 'iyy demin tuvalet eşeledi,şimdi burada oturuyor' demeyiz, sohbetimize onu da katariz (ki evde beş vakit namaz kılan var)
Sokakta yemek yerken gelen köpeğin ağzına yemekten parça verir,sever ve yemeğe devam ederim :) hatta kamptaysam köpekli ellerimle mangal falan yaparım, yıkayamam da :)
Maşallah çok da sağlıklıyım. Domuz gibiyim.
Ama etrafımda kim aşırı titizse vücudu bağisiklik kazanamadığından ilk mikropta pislikte hemen hastalık kapiyorlar.
Arkadaşınız da boklu mendili ortaya bırakmasaymiş iyiymiş ama Allah bilir kadın bu hafta kaç saat uyudu?
Kolay mı minik çocuk annesi olmak. Kadın uyku problemi bir yandan gelen misafir için ev temizleme, yemek yapma telaşı bir yandan, bebeğin huysuzluk bir yandan cani çıkmıştır bütün gün. Artık dalgınlığından dikkat edememistir. Hoşgörün, igrendiyseniz de bir daha evine gitmeyin. Bu kadar basit :KK66:

Herseye tamamda plastik kabı seyi iceri sokup cikaramaz ki herkes devamli. :) Ben yapmak istemem. Camasir suyuyla yikanmaktan ya da asiri titizlikten degil ama...

Bir de yikanilan pedleri gormustum bir ara hic kullandiniz mi? Pamuklularmis bana pek koruyucu olmazlar gibi geldi. Bir de kalin duruyorlar pantolondan direk belli olur gibi. En fazla evde oldugun zamanlar kullanirsin ama yine de her ped degistirecegin zaman cikarttigin pedi suya basip tek ped icin boyuna camasir makinasini calistirmak ne kadar mantikli bir iş? Ya da yikamamak icin butun gun kanin ustunde mi oturalim. :KK70: sozde kullananlar cok begenmis ama belli bir aciklama yapani gormemistim. Benim kafama hic yatmadi o is.

Herseye tamamda plastik kabı seyi iceri sokup cikaramaz ki herkes devamli. :) Ben yapmak istemem. Camasir suyuyla yikanmaktan ya da asiri titizlikten degil ama...

Bir de yikanilan pedleri gormustum bir ara hic kullandiniz mi? Pamuklularmis bana pek koruyucu olmazlar gibi geldi. Bir de kalin duruyorlar pantolondan direk belli olur gibi. En fazla evde oldugun zamanlar kullanirsin ama yine de her ped degistirecegin zaman cikarttigin pedi suya basip tek ped icin boyuna camasir makinasini calistirmak ne kadar mantikli bir iş? Ya da yikamamak icin butun gun kanin ustunde mi oturalim. :KK70: sozde kullananlar cok begenmis ama belli bir aciklama yapani gormemistim. Benim kafama hic yatmadi o is.
Geleceğin-menstruasyon-kabı-OrganiCup_4.webp
Şöyle birşey o kaplar. Büküp takıyorsun, birkaç saat sonra çıkartıp içini döküp sade su ile yıkıyorsun ve 5 sene kullanabiliyorsun. Ben hiç denemedim ama sıcak bakıyorum. Hakkında çok fazla video izledim, tek satanlardan değil,YouTube'den de. Eğer bir gün uzun bir seyehate çıkarsam alinacaklar listemde :)
Yıkanabilir pedleri de soğuk suyla pisliğini akıtıp makinaya atıyorlar. Dışarıda olduğu zamanlarda da pis pedi koymak için sızdırmaz kumaştan minik bir çantası var.
Sonuçta seksenlerde doksanlarda kim ped kullanıyordu ki?
Kalınlığına görünce açıkçası hiç görmedim ama geneli pamuktan değil Bambu kumaştan yapiliyormus ve oldukça inceymis. Kullanan birinin yorumlarını ekliyorum, ilgisini çekenler olabilir.
Günlük pedleri de varmış. Konu sahibinin bir günlük ped takıntısı vardı, eski konularında. Hatta sağlık sorunları yaşamış bu yüzden. Aslında o deneyebilir bence.

Back
X