Temizlik konusunu abartıyor muyum?

aha ben varım, hep derim :)
benim çocuklar yerde süründüğü için konuya yorumsuzum. ahaha sadece ayakkabısı pis olsa çıkarırım ama tabi :olamaz:
Ya bakma sen aslında hiçte öyle değil
Temizliğe gelince herkes pek temiz iyi akıllı zeki kimse kokmaz da şöyle bir dışarı çıkınca ya bu temiz kadınlar nerede diye sormadan edemiyorum
Şimdi pembe dizi de yada abuk sabuk kadın programları yada saçma yarışmalar kimse izlemiyor kimsenin bu programlarla alakası yok çoğu belgesel haber izler
:KK53:

Masada ayakkabilariyla dolasmasi disinda geri kalan seyler bana normal geldi. Insan cocugundan tiksinmedigi icin bazi seyler normal geliyor, tabii disardan goren insan icin pek hos olmayabiliyor bunlar. Cocugun altini koltukta degistirip, islak bezi koltuga koymasi hos degil tabi, bir ortu sermesi icap ederdi en azindan. Ama ev onlarinsa, bence sizin pek birsey soylemeye hakkiniz yok. Disarda ortak ortamda, veya kendi evinizde boyle dikkatsizlikler yaparlarsa, uyarirsiniz.
Kendi evi ama o koltuğa bizde oturuyoruz gidince. Benim çocuğum yok ama insan yeri geliyor kendi terinden pisliğinden tiksiniyor.

Ya sizin temizlik takintiniz var zaten
Vajinasinin dengesini yikaya yikaya bozan üye degil misiniz osunuz
Bu konuda hakli olmaniz takıntılı oldugunuz gercegini ne yazik ki değiştirmiyor,destek almanizi oneriyorum.
İyi de kakalı ıslak mendili kadın koltuğa koydu oda bana değdi diyorum. Ki çocuk kakasının cıvık olduğunu biliyosunuzdur herhalde. Masası yeri tozlu olsa bişey demem ama necaset olan bişeye dikkat etmezmi insan?

Abartılı değil benim de tiksindiğim şeyler bunlar. Önceden gerçek anlamda tıtızlık hastası vardı çok tiksinirdim başkalarının yaptığı pisliklerden artık görmemeye çalışıyorum. Çünkü kafaya taktıkça depreşir bu ve normal olan şeyler pis gelmeye başlar. Benimde etrafımda gördüğüm temiz saydığım kadınların çoğu bu tür şeyler yapıyor. Mesela bez değiştirdikten sonra eller yıkanmıyor. Herhalde anne olunca insan kendi çocuğundan olan çoğu şey kendi gözünde pis gözükmüyor.
Tuvalet olaylarından çok tiksiniyorum ya insan elini nasıl yıkamaz

Hayır.
Bu anlattıklarınız arkadaşınızın PİS birisi olduğunu gösterir. Bu insan ellerini bile yıkamaz çocuğun altını değiştirince.
Şart şurt bilmiyor demek ki..

Yemek masasına bastırmak da ne? Keşke uyarsaydınız.
Ben oğlum sandalyede mutlaka ayağa kalkar diye ayakkabılarını çıkarırım oturunca. İnmek isteyince giydiririm. Bu işlem defalarca tekrarlanabilir bir yemek sırasında düşünün..

Altını değiştirirken de alt açma örtüsü hep vardır (şu hazır olanlardan kirlenince çöpe atarım) ve ıslak mendili direk bezin içine sokarım.

Ben titiz birisi değilim. Ama gün içinde ellerimi defalarca yıkarım.
Dışardan eve girince direk kendimin ve çocuğun ellerini yıkayıp üstümüzü değiştiririm.
Sebebi de arkadaşınız gibi pis insanlarla denk gelmiş olma ihtimali..

Hayır.
Bu anlattıklarınız arkadaşınızın PİS birisi olduğunu gösterir. Bu insan ellerini bile yıkamaz çocuğun altını değiştirince.
Şart şurt bilmiyor demek ki..

Yemek masasına bastırmak da ne? Keşke uyarsaydınız.
Ben oğlum sandalyede mutlaka ayağa kalkar diye ayakkabılarını çıkarırım oturunca. İnmek isteyince giydiririm. Bu işlem defalarca tekrarlanabilir bir yemek sırasında düşünün..

Altını değiştirirken de alt açma örtüsü hep vardır (şu hazır olanlardan kirlenince çöpe atarım) ve ıslak mendili direk bezin içine sokarım.

Ben titiz birisi değilim. Ama gün içinde ellerimi defalarca yıkarım.
Dışardan eve girince direk kendimin ve çocuğun ellerini yıkayıp üstümüzü değiştiririm.
Sebebi de arkadaşınız gibi pis insanlarla denk gelmiş olma ihtimali..
Çocuğu kendi masaya çıkarıp yürüttü. Çocuk da ileride o hareketleri yapacak

Ben çok öyle titiz birisi sayılmam yalan yok şimdi. Ama kalkıp da oğlumun ayakkabıları masaya çıkarmam ya da altını aldığım bezi koltuğa koymam. Bu hareketler hiç hoş değil. Ama insanlık hali anlık şeyler olabilir belki bilmiyorum. Sürekli bu hareketleri gormediyseniz ses etmeyin. Gerçi nasıl denir bilmiyorum ki şimdi. Dalginligima o mendili koymuştur diyelim hadi da masaya ayakkabiyla çıkarmak uyarilasi bir hareket bence. " Kız Allah seni orada yemek yiyoruz ya" der gülerdim ben sanırım o da herhalde indirirdi sanırım.

Bu hareketler bir zaman sonra otomatik hale geliyor ama. Kendimden biliyorum.

Ben popo sildiğim bezi direk çoğunun pis bezinin icine atarım. Silme işi bitince altından alır temizini koyarım.
Eşim ise siler bezi dürmeden çıkarıp kenara açık koyar sonra dürer.
Yani hareketler benzer ama yollar farklı :)

Yani bence arkadaşı koltuğa koyduğunun farkında olmasa bile bu onun için normal olduğunu gösterir.

Kuzum evde 3 kedim var. Beraber uyuyoruz, beraber yemek yiyoruz, beraber tuvalete gidiyoruz, beraber oturuyoruz.
E haliyle etraf kıldan, kedi kumundan da geçilmiyor. Ölmedim, ölmeyiz, kimse ölmez.
Hayatını bu şekilde kısıtlama. Hayat kendini böyle şeylere üzmek ve zaman harcamak için çok kısa.
Yeteri kadar yap bırak.

Aslinda mikroptan ölme meselesi degil de tiksinti. Bizim evde kedimiz mutfak tezgahının tepesinde dolanır, yatar. Hatta tabagimdaki yemekten yiyebilir ve ben o yemege devam ederim. Kedimin agzindan igrenmiyorum ama baskasinin bardagini, tabagini kullanamam, isirdigini yiyemem. Zaten kedi, cocuk kakasiyla kiyaslanamaz.

Bende çok temiz diye bahsedilen, ki kendimde gidince bazı şeylere şahit oluyordum. Hep siler, süpürür, temizlik yapar yani yeşillikleri defalarca yıkar, her temiz tabağı, bardağı tekrar sudan geçirmeden kullanmaz. Ama ne var ki yer sildiği bezle tv sehpasını, kapıyı sildiğini, mutfak beziyle yere düşen şeyi sildiğini görene kadar. Öyle birinin yanaklarından öpmesinden hoşlanmaz, çocuklarının içtiği bardağı bile asla kullanmaz.

İlk gördüğümde çok şaşırmıştım, biz tezgah bezini yere sürmeyiz asla, tuvalette, banyoda kullanılan şey orada kalır. Yer sildiğimiz bezle, toz aldığımız bez ayrıdır. Demek ki şartsız temizlik oluyor bu :)

evet--- annemin en meshur lafidir... sartsiz temiz :)
Benim evim bal dök yala degildir ama bezleri asla karistirmam. banyomda 4 bez vardir.. dus, klozet, lavabo ve yer bezi. diger odalarin yer bezi farklidir ve el bezi asla yere sürülmez. sünger ve bezleri zaten en gec 14 günde bir yenilerim. tuvalet fircasi en fazla 4 hafta.
tozdan kimse ölmez bu net ama annem bir hemsire olarak bize böyle ögretmisdi. ben yurtdisinda yasiyorum ve almanlarin en büyük salgin hastaligi matardir. her yerlerinde mantar oluyor. agiz, ayak, tirnak, deri, genital bölge ve cigerlerde bile. annem hep derdi sartsizliktan diye. bende buna inaniyorum.

bazilari bebis kakasi vs. demis. sanki bebegin bagirsaginda bakteri yok. insan yanlislikla bulasan eli gözüne götürse iltihap kapar yani. göz bebek kakasi büyük insan kakasini ayirt edemiyor sonucda ;)

Şu konudaki pasaklı kadın bile sırf muhalefet olmak için normal karşılanmış ya bravo valla..
Şarta dikkat etmek titizlik veya laf kalabalığı ise ben onlardanım o zaman. Ama temizlik imandan gelir ve şartları vardır bilin yani..

Evde masasına ayakkabıyla basanlar var galiba :)
Kaldı ki bu kendi eviniz değil umumi bir yer. İnsanlar orada yemek yiyor yemek. Benim çocuğum yemek yiyecek diye yıkadığım temiz elleri o masaya değiyor yemek yerken!

Çocuğum parkta yerlere kapaklanır, kaydıraklardan yüzüstü kayar, kedi köpek sever. Rahatımdır. Biz de dışarıda büyüdük. Eve gelince temizlenir.
Ama konu sahibinin anlattığı şey gerçekten pasaklılık..

Koltuğa boklu ıslak mendili koymak pisliktir. Net..

Kuzum evde 3 kedim var. Beraber uyuyoruz, beraber yemek yiyoruz, beraber tuvalete gidiyoruz, beraber oturuyoruz.
E haliyle etraf kıldan, kedi kumundan da geçilmiyor. Ölmedim, ölmeyiz, kimse ölmez.
Hayatını bu şekilde kısıtlama. Hayat kendini böyle şeylere üzmek ve zaman harcamak için çok kısa.
Yeteri kadar yap bırak.
Sonunda benim gibi düşünen birini gördüm. Herkes pek bi temiz forumda :):

evet--- annemin en meshur lafidir... sartsiz temiz :)
Benim evim bal dök yala degildir ama bezleri asla karistirmam. banyomda 4 bez vardir.. dus, klozet, lavabo ve yer bezi. diger odalarin yer bezi farklidir ve el bezi asla yere sürülmez. sünger ve bezleri zaten en gec 14 günde bir yenilerim. tuvalet fircasi en fazla 4 hafta.
tozdan kimse ölmez bu net ama annem bir hemsire olarak bize böyle ögretmisdi. ben yurtdisinda yasiyorum ve almanlarin en büyük salgin hastaligi matardir. her yerlerinde mantar oluyor. agiz, ayak, tirnak, deri, genital bölge ve cigerlerde bile. annem hep derdi sartsizliktan diye. bende buna inaniyorum.

bazilari bebis kakasi vs. demis. sanki bebegin bagirsaginda bakteri yok. insan yanlislikla bulasan eli gözüne götürse iltihap kapar yani. göz bebek kakasi büyük insan kakasini ayirt edemiyor sonucda :KK66:

Benimde öyle, vileda kullanıyorum her seferinde çamaşır suyu da eklerim biraz, her odayı silerken suyu değiştiririm. Evim biraz büyük, çalışıyorum çocukta olunca yerleri bezle silemiyorum.. Ve sonra işim bitince bir süre yine çamaşır suyunda bekletirim. Mutfak bezini ve süngeri her kullanımda bir leğen içinde sıcak su da çamaşır suyunda bekletirim. Klozeti yıkarken bazen sünger kullanıyorum işim bitince atıyorum tuvalet içinde kullandığım şeyleri tekrar kullanamıyorum elleyemiyorum eldiven kullansam dahi bilmiyorum.. Çamaşır suyu sağlıksız olabilir belki biraz fazla kullanıyorum ama başka türlü temizlenmiş hissedemiyorum hiç bir yeri.

Benimde öyle, vileda kullanıyorum her seferinde çamaşır suyu da eklerim biraz, her odayı silerken suyu değiştiririm. Evim biraz büyük, çalışıyorum çocukta olunca yerleri bezle silemiyorum.. Ve sonra işim bitince bir süre yine çamaşır suyunda bekletirim. Mutfak bezini ve süngeri her kullanımda bir leğen içinde sıcak su da çamaşır suyunda bekletirim. Klozeti yıkarken bazen sünger kullanıyorum işim bitince atıyorum tuvalet içinde kullandığım şeyleri tekrar kullanamıyorum elleyemiyorum eldiven kullansam dahi bilmiyorum.. Çamaşır suyu sağlıksız olabilir belki biraz fazla kullanıyorum ama başka türlü temizlenmiş hissedemiyorum hiç bir yeri.

Bende klozete, dus kabine ve yer suyuna kullaniyorum. yerleri genelde sagrotanla siliyorum. sagliksiz diye birsey yok. benim evime cok misafir geliyor... degisik milletlerden. kimin ayaginda mantar var, kimin vaginal mantari mantari bilemem. bunlar gecici hastalik oldugu icin ben kullaniyorum vallah.
misafirlerin nevresimleri ve havlularida beyazdir bende... onlarida yikiyorum camasir suyuyla.
yoksa fazla temizlik tikim yok ama mantardan korkdugum kadar hicbirseyden korkmam ben :)

Bence yaptığının hijyenik olmadığını farkında değil. Hamaratlıkla temizlik aynı şey değil kanaatimce. Bu biraz kültürle alakalı. Mesela bir arkadaşımla balık yemeye gitmiştik, kız balığı yedi elini sohbet sırasında farkında olmadan masa örtüsüne sildi. Evde nasıl bilmem de giyimine makyajına çok dikkat eder. Bir gün sade bir kıyafetle görmedim kendisini. Bence burada biraz görgü ve kültür devreye giriyor. O arkadaşım kendince elini temizledi ama masa örtüsüyle, görgüsüzce. Sizin arkadaşın durumu da buna benziyor. Farkında değil.

Tabi bu durumu güzel bir üslupla söyleyebilirsin ona ama insanlar böyle şeyleri pek kaldıramıyor, aranız soğuyabilir.

Sık görüştüğüm bi arkadaşımın 1 yaşında çocuğu var. Kız çok bakımlı ve hamarat biri. Bu akşam yemeğe çıktık eşli. Çocuğunu yerde gezdiği ayakkabılarıyla masada gezdirdi. Bizde o masaya kolumuzu telefonları falan koyuyoruz. Normalde yan masadan biri yapınca uyarasım geliyor sandalyeye ayak basan çocuklara kızıyorum oturulan yere pis ayakkabıyla basıyolar bizde o sandalyeye oturup sonrasında namaz kılıyoruz sonuçta.

Neyse bi akşam bu arkadaşın evindeyiz koltukta çocuğunun bezini değiştiriyor büyük tuvaletini sildiği ıslak mendili koltuğa koydu. Bende otururken farkedemedim o sildiği bezin tam yanına oturdum eteğim değdi. O akşam o kadar midem bulandı ki anlatamam. Bizde çocuğu kustuğunda da ağzını sildiği bezi direkman koltuğun üstüne koymuştu.

Temizlik hastası değilim elimden geldiği kadar yapıyorum ama bu kadar bakımlı bi insanın yaptıkları normal mi bana mı abartı geliyor? Siz olsanız uyarır mıydınız?
Bunlarin titzlikle alakasi yok bile bence. Yemek yenen masaya ayakkabyla cikarmak kotu bisy. Cikarsin bari aykkabiyi. Hele pis islak mendili koltuga koymak. Yok yani baya baya temiz olmadigini gosterir. Belki alisamadi dicem de 1 yasina gelmis cocuk:)

Cok titiz ve takintili degilim. Olmasi gerektigi kadar. Cocuk birak masaya ayakkabilariyla cikmayi, masaya oturtulmasi bile hos bi durum degil. Cocuk bunu bi görgü kurali olarak görmeli, ögretilmeli.

Alt acma konusunda, alt acma bezi kullanmayan bi arkadasima gicik olmustum. Hani oluyor illaki , kaka bulasir cocuk bu cis yapar, olmayan birsey degil yani. Yaninda yoksa istemeli ya da Sen alt degidtirecegini anladigin zaman bi bez ya da örtü verip al bunu ser demelisin. Islak mendil belki dalginligina gelmistir. Kirli bezleri de benim balkonda ekstra cöpüm var oraya atiyorum. Mutfak cöpüne atilinca hosuma gitmiyor, Ben bslkondaki cöpe yönlendiriyorum genelde.

Cocuklu olunca cogu seyden eskisi gibi, tiksinip , ögürmüyorum ama benim icin önemli olan dikkat ettigim seylere kardidski dikkat etmeyince , rahatsiz oluyorum haliyle.
Benim icin en kötüsü, disardan gelince , yada alt degistirme sonrasi kisinin elini mutfskta yikamasi. Yikada Neyse suya tutup , kuruladi. Burasi banyo degil, orda yika degincede bilmis bilmis konusuyor bi de arkadas.
Benim Bu arkadas tam pis mesafe koydum araya o yüzden. Ama ufak tefek seylerse, biraz ev sahibinin yönlendirmesiyle hallolur. Sonucta herkesin kendi kural ve düsünceleri var, senin de öyle. Evinde neyin nasil olacagina Sen karar verip yönlendirirsen, stresli olmaz diye düsünüyorum.

Bende çok temizim şöyleyim böyleyim diye iddia etmiyorum ki. Elimden geldiğince dikkat ediyorum. İnsanlar tuvalete de ayakkabıyla gidiyolar. Toz ayrı necaset ayrı bişey dışkı sonuçta insan iğreniyor
Ben tozdan bahsetmiyorum ki... dışkıdan çok daha tehlikeli bakterilerden bahsediyorum. Ha bu arada emin olun mutfaklarimizda ölçüm yaparsak dışkı örneği de buluruz. Üstelik minik bir bebegin değil, çeşitli hayvanların ve tanımadığımız insanların dışkıları. Içine sebze meyve koyduğumuz poşetlerde,hatta sebze meyvenin ta kendilerinde bile dışkı örneği çıkar ölçüm yaparsak. Özellikle paralarda ve paraya değen dokunan herseyde sadece dışkılarda bulunan milyon tane bakteri var. Yani göz görmeyince katlanıyor gönüller.. e tabi bir de bilmeyince.... Yani o bebegin boklu bezine gelene kadar zaten aslında başta mutfağımız olmak üzere o necasetin degmedigi yer yok....

Aslinda mikroptan ölme meselesi degil de tiksinti. Bizim evde kedimiz mutfak tezgahının tepesinde dolanır, yatar. Hatta tabagimdaki yemekten yiyebilir ve ben o yemege devam ederim. Kedimin agzindan igrenmiyorum ama baskasinin bardagini, tabagini kullanamam, isirdigini yiyemem. Zaten kedi, cocuk kakasiyla kiyaslanamaz.

E o da doğru tabi. İnsan kediden çok daha pis.

Yeteri kadar yap bırak.

Sadece başlığı mı okudunuz ?

Back
X