- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.355
İşte burada haklısın. İsteyen en başta isterdi pırlantayı. Pırlanta sanarak takmıyordur zaten. Öyle büyük pırlanta olur mu diye anlamıştır. Ben pırlanta istiyordum evlenirken alamazdı maddiyattan. Sadece alyans al sonra al dedim. 3 yıl sonra almaya başladı 3 yüzük. Anında olamaz ki herşey. Kiradayım mesela benden gençlerin evi var. E eşimin boğazına mı yapışayım herkes de ev var diye? Olanlarla mutlu olmak en doğrusu burada haklısın.Ama almamış demek ki gücü yok konu sahibi sahte bu eleştirileri gelene kadar mutluymuş bu da bi baskı değil mi önemli olan alması değil karatı oda çevremin verdiği kararla
Yaa akraba onlar kendi arkadaşımı öyle seçmem tabiki ama fena valla insanlarKurabiye ne pis çevren varmış kız
Niye ego kasayim ki sizin uzerinizde, boyle bir seye kimin ne ihtiyaci var? Dunden beri annemin bile zamaninda elmaz pirlanta yuzuk varmis yaziyorum, siz “sanki analarinin da vardi” diyince bana yazdiginizi dusunup cevap verdinTeşekkürler hepsini biliyorum üstümden ego kasmanız çok komik zira benim takıldığımçevrenin pırlanta baskısı onlarda tıpkı sizin gibi düşünüyor olmalı
Aha işte benim kafaayy gereksiz buldugum konu. o tektasa verilcek parayla tatile gidersiniz.
ben istemedim pirlanta. 300 tl lik temsili bir yuzuk almisti bana adet yerini bulsun die.
6-7 bin tl verecegi pirlanta parasini da balayinda 10 gun tatil yaparak yedik. cok guzeldi :)
Tektaş olmadan(pırlanta tektaş altın üstü taşlar sayılmıyormuş)evlenenlerin evliliği geçersizmiş meğer bunu öğrenmiş oldum
Tektaş olmadan olur mu aaa olur mu hiç nasıl ya tektaşsız evlilik teklifi mi olur daha neler nasıl inanmıyorummmnerede yaşıyoruz tektaş pırlanta bizim kültüre gireli ne kadar olmuş acaba. 15 yıldır yalandan evliymişim meğer
Konuda bahsi geçen erkek için o bir taşlı yüzük, herkeste gördüğü al denilen.Katılmıyorum gücü ona yetmiş almış. Bence aksi saçmalık. Alyans da var. Tektaş da var. Belki de gerçektir. Bak hala bilmiyorum. 6 7 bine pırlanta var alsın denmiş. Bana göre bu maddi kısmına odaklanmak. İlla binlerce lira mı etmeli? Anlamı pahalı olması değil, evlenirken birbirine vermek. Eğer verirken bak gerçek pırlanta diye kandırmıyorsa sorun yok. Kandırıyorsa sorun
Bilr bile konusunda bende size hak verdim. Neyi tartıştığımızı anlamadım. Kimse kimsenin fikirlerine saçmalık deme haddinde de değil. E yani? Size göre öyle bana göre öyleKonuda bahsi geçen erkek için o bir taşlı yüzük, herkeste gördüğü al denilen.
Bilmediğinin farkındayım bu nişanlının lakin amaç ‘tek taş’ ile evlenme teklifi etmek bunun ne olduğunu bilip de yine de sahte ürün kullanmak bana göre saçmalık.
O ona benziyor diye hiçbir şey birbirinin yerine geçmez, dümdüz bir alyansla da evlilik teklifi edilir hatta demirden bir halka ile de.
Çok daha mutlu olabilirsiniz o ayrı, buradaki detay ‘bile bile’ dir, her şeyin farkında olup ‘gereksiz yauu’ deyip, al işte taşsa taş mantığıdır.
Kaç kişinin vardı yaygınmıydı yapmayın yahu kandırmayalım kendimizi istisna değil geneli konuşuyoruz ayrıca konudan sapmak istemiyorum benim derdim başkalarına göre yaşamak bu sebepten anasından babasından yada eşinden sevgilisinden beklentiye girmek normal bir yüzükle pırlantanın bi farkı olmamalı konu sahibi bunu önemsemezken sahte gibi yorum alması pırlanta olsa bu seferde taşı küçük denilecekti taş büyük olsa “ay bu c mi d mi “muhabbeti olacaktı ne gerek var millet konuşacak diye moral bozmaya iki ay mutluyken yoktan yere saçm sapan geneller yüzünden ilişkiyi zedelemeyeNiye ego kasayim ki sizin uzerinizde, boyle bir seye kimin ne ihtiyaci var? Dunden beri annemin bile zamaninda elmaz pirlanta yuzuk varmis yaziyorum, siz “sanki analarinin da vardi” diyince bana yazdiginizi dusunup cevap verdin
Her koşulda katıldığım bir önerme değil. Burada çok konu var. Ne istesem harcarım, paradan kısmaz ama bana değer vermiyor, 2 sohbet etmiyor bazen yüzüme bakmıyor diye.insan değer verdiğine para harcar
arkadaşımın 2.5 karat beştaşı 1.5 karat tektaşı var.ikisine ev alınır 2+1 öyle diyeyim.ama eşinin sevgililerini saysak arşa değer.yani değer veriyor demek değil onları alarak haklısın.aile çevresinde bunlar takılıyor herkese diye adam da almış.Her koşulda katıldığım bir önerme değil. Burada çok konu var. Ne istesem harcarım, paradan kısmaz ama bana değer vermiyor, 2 sohbet etmiyor bazen yüzüme bakmıyor diye.
Saçmalık olan şey herhangi bir yüzükle manası karşılaştırılması.Bilr bile konusunda bende size hak verdim. Neyi tartıştığımızı anlamadım. Kimse kimsenin fikirlerine saçmalık deme haddinde de değil. E yani? Size göre öyle bana göre öyle
Hala saçmalık diyorsun ama asıl sen saçmalıyorsun. Manası dediğin şeyi eğer kişiye gerçekten değer veriyorsan maddiyatıyla ölçemezsin. En azından ben ölçmem. Sen evlilik teklifi aldığında karatın büyüklüğüne göre evet demiş olabilirsin. Ben hala gerçek mi değil mi bilmemekle beraber ilgilenmiyorum da. Çünkü bana göre manası evlilik teklifiydi. O teklif o yüzükle yapıldı mı? Evet. Yaparken eşimin gözlerinde o sevgiyi mutluluğu gördüm mü? Evet. Olay bitmiştir benim için.Saçmalık olan şey herhangi bir yüzükle manası karşılaştırılması.
İşte sizin kendi yüklediğiniz anlamla genelgeçer şeyi yargılıyor oluşunuz ve herkesin siz gibi öznel anlam yüklemesini beklemeniz, doğrusunu bilenin ise maddi çıkar uğruna yargılamanız manasız da neyseHala saçmalık diyorsun ama asıl sen saçmalıyorsun. Manası dediğin şeyi eğer kişiye gerçekten değer veriyorsan maddiyatıyla ölçemezsin. En azından ben ölçmem. Sen evlilik teklifi aldığında karatın büyüklüğüne göre evet demiş olabilirsin. Ben hala gerçek mi değil mi bilmemekle beraber ilgilenmiyorum da. Çünkü bana göre manası evlilik teklifiydi. O teklif o yüzükle yapıldı mı? Evet. Yaparken eşimin gözlerinde o sevgiyi mutluluğu gördüm mü? Evet. Olay bitmiştir benim için.
Ben tek değilim. Bu konuyu okursanız azınlık olduğunuzu görürsünüz. Bence de tartışmayın. Gidin pırlantalarınızı falan parlatınİşte sizin kendi yüklediğiniz anlamla genelgeçer şeyi yargılıyor oluşunuz ve herkesin siz gibi öznel anlam yüklemesini beklemeniz, doğrusunu bilenin ise maddi çıkar uğruna yargılamanız manasız da neyse
Bir yüzük için tartışmayacağım.
Hepsini biliyorsun da pırlantanın karanlikta parladığını bilip (!) karanlıkta bakıyorsun ama?Teşekkürler hepsini biliyorum üstümden ego kasmanız çok komik zira benim takıldığımçevrenin pırlanta baskısı onlarda tıpkı sizin gibi düşünüyor olmalı
Genelde bilgi eksikliği olması gerçekleri değiştirmiyor, insan yandaşını seçerken de belli süzgeçten geçirmeli ve her meseleyi çok içselleştirmemeliBen tek değilim. Bu konuyu okursanız azınlık olduğunuzu görürsünüz. Bence de tartışmayın. Gidin pırlantalarınızı falan parlatın
Genelde bilgi eksikliği olması gerçekleri değiştirmiyor, insan yandaşını seçerken de belli süzgeçten geçirmeli ve her meseleyi çok içselleştirmemeli
E bi gidem de başlayam, günler sürer malum aısjejsjsjdjd
Yatağımın üstüne kendimi atıp bir müddet ağlamak istiyorumTektaşı pırlanta olanların başka pırlanta şeyleri var mı merak ettim şimdi
Siz 15 yılı ben 6 yılı feda mı ettik yalan evliliklerde kiAklımda deli sorular
Yatağımın üstüne kendimi atıp bir müddet ağlamak istiyorum