Tektaş sorunu

Doğum gününde hediye almadı mı? Şaka mı bu ya zaten eline de takmış yüzük diye sahte pırlantayı. İnsan sevdiği kıymet verdiği birine böyle cimrilik etmez elinden gelenin en iyisini yapar.. BEnce konuş açık açık bu ne böyle diye utandır yani ben olsam cingar çıkmıştı
Aslında değersizlikten ziyade vizyonsuzluğa ayar olurdum ben. Bari lisanslı, güzel, tatlı ama ucuz taşlı standart boyda bir şey alır insan. Kafam kadar sahte taş takılmaz ki kızcağıza. Ben de bir bahane bulur değiştirirdim.

Kot taslama iscileri de (kucuk-buyuk) akciger kanseri olup oluyor, giymeyelim mi 🙄
Deri işinde çalışanlar var. Kuştüyü yastıklar var kaz tüyü montlar var . Ben elmas pırlanta kullanıyorum. Ama ömrümde hiçbir hayvanı yemedim. E yiyenlere siz canisiniz mi diyeyim? Olur mu öyle saçmalık.

Yani bilemedim, anlamadan almıştır bence onu.
Kendince gösterişli olsun falan diye düşünerek. Minicik taşlara istenen paraları falan görünce belkide onu aldı çıktı.
Beni rahatsız eden oturup bana şunu aldi,bunu aldı muhabbeti yapılan ortamınız ,çok sevimsiz değil mi ya. Hayatımda hiç bunların konuşulduğu bir ortamda isteyerek bulunmadım,es kaza bunların konuşulduğu bir ortamda bulunsam,bir daha içlerinde olmamayi seçtim.
Kızımı götürdüğüm kursta annelerle klasik selamlaşıyorduk her hafta karşılaştığımız için,kadınlardan biri 3.karşılaşmamızda(beklerken oturduğum masaya geldi) arabam olup olmadığını sordu var deyince(herhalde arabası yok bizi şuraya bırakırmısınız diye soracak diye düşünmüştüm en başta) modelini sordu kendi arabasından bahsetti,benim arabamin daha iyi model olduğuna kanaat getirip ben bunu kullanıyorum ama eşimde var o arabadan dedi ki sormadım ben ona, o son muhabbetim oldu sadece selam verip geçtim. Bir dahaki karşılaşmamızda aynı masada beklemedim hiç onunla. Ne gerek var yani,oturup araba mı yarıştıralım,eş ,iş maddi durum mu konuşalım? Aynı ortamda sohbetlerinden keyif aldığım 2 tane arkadaşım oldu,hiç bu konulara girmedik,hala da görüşürüm onlarla.
Bunları oturup konuşan insanları hiç anlamadım,hayatım boyunca da anlamayacağım sanırım.
Yani gösteriş hayatımızın her alanında,giydiğini,yediğini hatta gezdiğini gözümüze sokan insanlarla dolu sosyal medya bile hatta özellikle sosyal medya ama inanın normali bu değil.

Herkes “sahte taş takmak istememmm”diye ağız bükmüş insanım ananında tektaş vardı dimi diyesi geliyor yapmayın arkadaşlar hiç bir özelliği olmayan zenginlerin paramı çöpe atayım diye aldığı saçma sapan bişi

Eşimde bu salak reklamlara kanıp evlilik yıldönümümüzde almış bi ton bişi yazıyo sertifikasında hemen ışıkları kapatıp baktım tek bildiğim karanlıkta bile parlar diye duymuştum eneeeee parlamadı sertifika ve o ünlü marka yazmasa sahte dicem meğer karanlıkta parladığı falanda yokmuş ee ne yapim ben şimdi bunu boşa para genellikle altın kısmı da 8 ayar oluyormuş tamamen çöp

Aslında değersizlikten ziyade vizyonsuzluğa ayar olurdum ben. Bari lisanslı, güzel, tatlı ama ucuz taşlı standart boyda bir şey alır insan. Kafam kadar sahte taş takılmaz ki kızcağıza. Ben de bir bahane bulur değiştirirdim.

Yani sevgilim arkadaşlarına 800 tllik falan hediye alabiliyorsa bana daha fazlasını yapmalı bence.. Adam hediye götürüyormuş millete kaç liralık. Bu kızcağızın kıymeti bu kadar mı? O kadar sinir bozucu ki keşke verdiği an anlayabilme şansı olsaymış da oracıkta morartsaymış. Arkadaşlarına bile rezil olmuş ne kadar kötü bi durum ya. Bahane bulmaya gerek yok ki olanı söyleyecek yani. HAdi hediye neyse süs eşyası der arada takarsın belki ama evlenme teklifi bunla mı edilir...

Yani sevgilim arkadaşlarına 800 tllik falan hediye alabiliyorsa bana daha fazlasını yapmalı bence.. Adam hediye götürüyormuş millete kaç liralık. Bu kızcağızın kıymeti bu kadar mı? O kadar sinir bozucu ki keşke verdiği an anlayabilme şansı olsaymış da oracıkta morartsaymış. Arkadaşlarına bile rezil olmuş ne kadar kötü bi durum ya. Bahane bulmaya gerek yok ki olanı söyleyecek yani. HAdi hediye neyse süs eşyası der arada takarsın belki ama evlenme teklifi bunla mı edilir...
El iyisi olması zaten taşın dışında ayrı sorun olacak gibi. Ama ciddi vizyonsuz da değil mi ya? Gencecik kıza kafam kadar sahte taş.
Bu arada ben söylemiştim eşime. Çocuk değilim ben küçük taşlı niye aldın diye. Almasaydın demiştim. Bu defa da " değer taşla mı ölçülür? " dramına giriyorlar.

Herkes “sahte taş takmak istememmm”diye ağız bükmüş insanım ananında tektaş vardı dimi diyesi geliyor yapmayın arkadaşlar hiç bir özelliği olmayan zenginlerin paramı çöpe atayım diye aldığı saçma sapan bişi

Eşimde bu salak reklamlara kanıp evlilik yıldönümümüzde almış bi ton bişi yazıyo sertifikasında hemen ışıkları kapatıp baktım tek bildiğim karanlıkta bile parlar diye duymuştum eneeeee parlamadı sertifika ve o ünlü marka yazmasa sahte dicem meğer karanlıkta parladığı falanda yokmuş ee ne yapim ben şimdi bunu boşa para genellikle altın kısmı da 8 ayar oluyormuş tamamen çöp
Ben bu baskıya karşıyım. Parası olan alır kime ne? Araba mesela ucuzu da götürüyor pahalısı da. Pahalı alana kızma hakkımız var mı? Ayakkabı ucuzu da giyiliyor pahalısı da. Ucuz alan da haklı sağlığa zararlı değilse pahalı alan da. Kadın var devamlı kuaföre glder kadın var evde boyar kadın var hiç boyamaz. Hepsi de değerli. İnsanların harcamalarına harcamamalarına karışma hakkımız yok başka insanların hakkını çalarak almıyorlarsa ailelerinden.

1- Pirlanta karanlikta parlamaz, fosfor icerigi yok

2- evet anamin da pirlantalari, elmaslari vardi

3- parami niye cope atayim, bu da bir yatirim. Altin bilezige ayni muameleyi mi yapiyorsunuz?

4- ucuzlari 8 ayar olur, normalde 14 ayr beyaz altina konur pirlanta (22 cok yumusak oldugu icin konmaz)

3- parami niye cope atayim, bu da bir yatirim. Altin bilezige ayni muameleyi mi yapiyorsunuz?

4- ucuzlari 8 ayar olur, normalde 14 ayr beyaz altina konur pirlanta (22 cok yumusak oldugu icin konmaz)
Kayınvalidemin varmış elmasları. Ben eşimle tanıştığımda çoktan vefat etmişti. Kızlarına vermiş. Torununa kalan oldu. Hem hatırası var hem de çok değerliler şu an. Annem de kızıma aldı bir set. Evleneceği zamanı göremem diye. Haklı yaşı gereği göremez. Anneanneden bir hatıra ben takacağım düğününde. İsteyen istediği kadar alır kime ne bundan? Boğazından çocuğundan kısmıyorsa alsın.

El iyisi olması zaten taşın dışında ayrı sorun olacak gibi. Ama ciddi vizyonsuz da değil mi ya? Gencecik kıza kafam kadar sahte taş.
Bu arada ben söylemiştim eşime. Çocuk değilim ben küçük taşlı niye aldın diye. Almasaydın demiştim. Bu defa da " değer taşla mı ölçülür? " dramına giriyorlar.

E vizyonsuzluk tabi. İnsan azcık özenir araştırır eşe dosta sorar kendi bilmiyorsa... Hani verirler ya kyumcu alışverişinin yanında hediye böyle şeyler onun gibi. Çok sinir bozucu. Minicik de olmaz sahte de olmaz alacaksa sıkacak bi yerlerini bi zahmet. Evet ayrıca değer biraz da maddiyatla ölçülür o taşın büyüklüğü tabii ki önemsenecek, her şeyden kendilerine mağduriyet yaratan erkeklerin fikri umrum dışı :KK12:

Anamin tek tasi vardi. Bir cok altini, gercek incisi herseyi var. Hatta babaannem ben lisedeyken eski model bir tektasini bana hediye etti, beraber kuyumcuya gidip yeni bir model ile degistirdik.

Sizin bakis aciniza gore 2.pantolon gereksiz, 3.elbiseyide almayalim. Tuketim kulturune karsi olanlara saygı duyuyorum. Tum hayatını buna endeksleyip yaşayanlar var. Ama evinde 10 canta, 8 cift ayakkabisi olan insanlar pirlanta gereksiz demesin. Ayrica pirlanta karanlikta parlamaz.

Ben hep diyorum bir insan baba evinde görmeyince böyle oluyor.
Kızlar arasındaki muhabbete bak tektaş 🤦🏼
Sevgi, saygı, huzur, mutluluk hiç biri önemli değil ama tektaş çok önemli olmazsa evlilik olmuyor 🤷‍♀️

Zaten evliliğin temel taşının adı tektaşmış sizin haberiniz yok 😂

Biraz önce ben cevabımı aldım. Sizede vereyim almak isterseniz.
6 yıllık evliyim. Evlenirken eşimin aldığı tektaş kuyumcudan alınma herhangi bir altın tektaş. Ama ne sorguladım alabilirliğini, nede sonrasında öyle bir talebim oldu. Biraz önce yanıma geldi gözlerimin içine baktı ve beni sevdiğini çok mutlu olduğunu, bu aralar işleri yoğun olduğu için benimle pek ilgilenmediğin için üzgün olduğunu söyleyip özür diledi. Aşkla, sevgiyle, minnetle, özlemle.. Gözlerinin içi bana bakarken öyle parlıyordu ki şu ana kadar onun kadar güzel bir pırlanta görmedim hayatımda, görememde... (Bu arada sadece ultra zenginlerin alışveriş yaptığı pırlanta mağazasında çalışmışlığım var. Kimsenin görmediği pırlantalarıda daha mağazaya gitmeden görüp, takmışlığım var 😂😂 O yüzden öyle pırlanta görmedim diyebiliyorum 😂😂)

Umarım anlatabilmişimdir 👍
Tektaş olmadan(pırlanta tektaş altın üstü taşlar sayılmıyormuş)evlenenlerin evliliği geçersizmiş meğer bunu öğrenmiş oldum 🤣🤣🤣
Tektaş olmadan olur mu aaa olur mu hiç nasıl ya tektaşsız evlilik teklifi mi olur daha neler nasıl inanmıyorummm🤣 nerede yaşıyoruz tektaş pırlanta bizim kültüre gireli ne kadar olmuş acaba. 15 yıldır yalandan evliymişim meğer:skandal:

Ben bu baskıya karşıyım. Parası olan alır kime ne? Araba mesela ucuzu da götürüyor pahalısı da. Pahalı alana kızma hakkımız var mı? Ayakkabı ucuzu da giyiliyor pahalısı da. Ucuz alan da haklı sağlığa zararlı değilse pahalı alan da. Kadın var devamlı kuaföre glder kadın var evde boyar kadın var hiç boyamaz. Hepsi de değerli. İnsanların harcamalarına harcamamalarına karışma hakkımız yok başka insanların hakkını çalarak almıyorlarsa ailelerinden.
Ama almamış demek ki gücü yok konu sahibi sahte bu eleştirileri gelene kadar mutluymuş bu da bi baskı değil mi önemli olan alması değil karatı oda çevremin verdiği kararla

Anamin tek tasi vardi. Bir cok altini, gercek incisi herseyi var. Hatta babaannem ben lisedeyken eski model bir tektasini bana hediye etti, beraber kuyumcuya gidip yeni bir model ile degistirdik.

Sizin bakis aciniza gore 2.pantolon gereksiz, 3.elbiseyide almayalim. Tuketim kulturune karsi olanlara saygı duyuyorum. Tum hayatını buna endeksleyip yaşayanlar var. Ama evinde 10 canta, 8 cift ayakkabisi olan insanlar pirlanta gereksiz demesin. Ayrica pirlanta karanlikta parlamaz.
Herkesin herşeyi olsun ne güzel ben çevrenin baskısına karşıyım ne demek sevgilin sana sahte taş almış ne kadar ucuz bi yorum ben ister teneke taksın diyemem deme hakkım yok sırf bunyorumlardan konu sahibi mutsuz olmuş bu gösteriş değil de nedir herkes pırlanta almak zorunda mı alamayan az mı değer veriyor memur maaşıyla alamamam çok normal bence bu konu sahibinideğersizleştirmemeli

Teşekkürler hepsini biliyorum üstümden ego kasmanız çok komik zira benim takıldığımçevrenin pırlanta baskısı onlarda tıpkı sizin gibi düşünüyor olmalı

Herkesin herşeyi olsun ne güzel ben çevrenin baskısına karşıyım ne demek sevgilin sana sahte taş almış ne kadar ucuz bi yorum ben ister teneke taksın diyemem deme hakkım yok sırf bunyorumlardan konu sahibi mutsuz olmuş bu gösteriş değil de nedir herkes pırlanta almak zorunda mı alamayan az mı değer veriyor memur maaşıyla alamamam çok normal bence bu konu sahibinideğersizleştirmemeli
Ayni yorumu bende yaptim. Tektasinizin sahte olduğunu soyleyen birini hayatınızda tutmayin dedim. Herkes pirlanta alamayabilir, belki kadinin haberi vardir, maddi durum buna elvermistir, uzulmesin diye agzimi acip hayatta sahte demem. Sizinle ayni seyi dusunuyoruz o zaman, ilk alintiladigim yorumunuz farkli anlasiliyor

Ayni yorumu bende yaptim. Tektasinizin sahte olduğunu soyleyen birini hayatınızda tutmayin dedim. Herkes pirlanta alamayabilir, belki kadinin haberi vardir, maddi durum buna elvermistir, uzulmesin diye agzimi acip hayatta sahte demem. Sizinle ayni seyi dusunuyoruz o zaman, ilk alintiladigim yorumunuz farkli anlasiliyor
Düşüncemin özü Budur dayatmalara karşıyım madde ile insanların ölçülmesine de belki o yüzden sert kelimeler seçmiş olabilirim

Halt etmiş 😀
Bu konu sayesinde kaynanamın beni çok sevdiğini ama aslında kocamın sevmediğini öğrendim. Kocamı boşayıp kaynanamla evlenmeyi düşünüyorum
Tamam ama sizin örnekte kv niz belki sizi parayla yola getirmeye calismis olabilir. Zaten her olay kendi içinde değişkenlik gösterebilir ama insan değer verdiğine para harcar 😊

X